Перейти до змісту

Потрібен зарядний пристрій для акумуляторів АА 2700 mAh

S.Lex

Рекомендовані повідомлення

Підстажіть, будь ласка, де можна знайти в Луцьку недорого зарядний пристрій для акумуляторів АА 2700 mAh, можливо і б/у у хорошому стані. Придбав нові акумулятори АА, а стара зарядка надто слабка щоб їх заряджати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Technoline (La Crosse) BC 700

кращий вибір на свої гроші

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купував отакий влітку в магазині Фан-Фото на вул.Кравчука. Ціну точно не пам"ятаю, десь в районі 125-150 грн.

теж маю 4 шт. на 2700 мА, заряджає десь за 6-7 год.

La Crosse BC-250

post-13465-0-39109000-1362599595_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

La Crosse BC-1000, найновіша модель наскільки мені відомо. Купив в комплекті з 8ма акумами, сумкою та перехідниками за 430 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут уже потрібно розуміти, скільки це "недорого"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую. 150 це не дорого, а от 300... це вже занадто + вартість самих акумуляторів..це третя частина вартості фотоапарата))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

завжди будь ласка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

La Crosse BC-1000, найновіша модель наскільки мені відомо. Купив в комплекті з 8ма акумами, сумкою та перехідниками за 430 грн.

" Я тепер крутий чувак, маю чорний кадилак!!! " (дзідзьо)

Вона не найновіша, а найпотужніша в лінійці зарядних пристроїв La Crosse. Максимальний струм заряду для двох акумуляторів до 1,8А, що для швидкого вбивання акумів саме то шо треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

теж маю 4 шт. на 2700 мА, заряджає десь за 6-7 год. La Crosse BC-250

Щось тут не так. Ця зарядка видає струм 250ма, час заряджання "пустих" акумуляторів без врахування втрат мало б зайняти 11год, а реально 16-18год.

Мені от що цікавить як такий зарядний визначає кінець заряджання, оскільки, наскільки я знаю, визначити кінець заряджання можна тільки при струмі заряду більше за 0,3С.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

згоден, забув, за цей час заряджав 2 шт., а не 4.

визначити кінець заряджання можна тільки при струмі заряду більше за 0,3С

мені теж цікаво, як пов"язані струм заряджання із визначенням чи зарядився акумулятор в зарядному приладі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вона не найновіша, а найпотужніша в лінійці зарядних пристроїв La Crosse. Максимальний струм заряду для двох акумуляторів до 1,8А, що для швидкого вбивання акумів саме то шо треба.

Маю MAHA MH-C9000 декілька разів пробував заряджати акумулятори 2450mah струмом 2А, акумулятори не нагрівались сильно, в старій УФО, зі струмом 1,4А, акумулятори грілись відчутно сильніше.

Вже рік заряджаю махою два LSD акумулятори 2000mah струмом 1А (0,5с), при цьому вони абсолютно не гріються, за цей час їх ємність не змінилась, що я роблю не так?

згоден, забув, за цей час заряджав 2 шт., а не 4.

Це немає значення, там струм постійний на всі канали, і не залежить від того скільки акумуляторів заряджається.

Стосовно La Crosse BC-1000 то, якщо врахувати, що в комплекті 8 акумуляторів, перехідники на C і D батарейки і сумочка, то вже не так і багато вона вартує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мені теж цікаво, як пов"язані струм заряджання із визначенням чи зарядився акумулятор в зарядному приладі.

В двох словах, є два основних метода визначення зарядився акумулятор чи ні, перший це по –dV другий по зменшенню росту напруги dV/dt, ну і ще є метод визначення по росту температури dT/dt, але він використовується зазвичай як допоміжний метод. Проблема в тому що відслідковувати ці речі можливо тільки при достатньо великому струмі, як правило від 0,3С.

Почитати можна наприклад тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вже мабуть 6-й рік юзаю звичайну зарядку такого типу:

50755@078088.jpg

Заряджає переважно 700-1300 мА/год, довго заряджає, повністю ручний процес заряду, тобто поставив і через 16 год треба зняти, ну і періодично пробувати чи не гарячі батарейки, бо вони з часом втрачають ємкість, як не крути. Зате дешево, у свій час купував її за 11 грн на базарі.

ТС тобі варто шукати щось подібне, аби видавало по 200-250 мА на рило.

Ніколи, повторюю ніколи не пробуйте заряджати такими зарядками звичайні соляні батарейки, потім хрєн відчистите.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стосовно La Crosse BC-1000 то, якщо врахувати, що в комплекті 8 акумуляторів, перехідники на C і D батарейки і сумочка, то вже не так і багато вона вартує.

Що я і мав на увазі)))), а не

" Я тепер крутий чувак, маю чорний кадилак!!! " (дзідзьо)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В цих зарядок струм через акуми не постійно йде, а короткочасними імпульсами, можливо, тому акумулятори сильно не перегріваються. Але все одно валити на акум ємністю 2500-2700мАг струм до 1,8 Ампера якось задофіга, імхо.

Ну а які там в них алгоритми визначення заряджений акум чи ні, відомо тільки дядькам які ту зарядку розробили.

ПОлюбуйтеся, що там в середині.

post-2161-0-91400500-1362686658_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так ніхто ж не заставляє постійно заряджати акуми при таких струмах, але непогано мати запас. В мене маха може всі чотири заряджати струмом 2А, але я зазвичай не заморочуюсь і ставлю 1А (виставляється по замовчуванню), єдине що якщо заряджаю не свої акуми, то дивлюсь щоб струм заряду лежав в межах 0,33С-1С, так рекомендує сам виробник ЗУ.

А по алгоритмам відключення то в ВС1000 і в махи вони відомі, ВС1000 працює по -dV і як допоміжний режим dT/dt, плюс контроль за перегрівом. Маха ж відслідковує зниження росту напруги dV/dt коли спрацьовує ця умова, акумулятори дозаряджаються ще дві години малим струмом, стається 100мА (хоча можу помилятись).

Мене більш цікавить як відслідковують це ті зарядні присрої які заряджають струмом менше 0,3С

п.с. фото електроніки махи http://fotki.yandex.ru/users/dinamicvolt/album/172859/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аво,нє ? По крайній мірі виглядає ніби нормально, звичайно на електроніку було б цікаво глянути але продавець звісно цього ніколи не зробить :_07:

А от скільки не читаю про NI-МН акуми, частенько мєлькає фраза, рекомендовано заряджати струмом у 0.1С, це забезпечить максимальний срок служби акумів.

Я думаю не дарма таке пишуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

п.с. фото електроніки махи http://fotki.yandex....t/album/172859/

Плата махи на вигляд суттєво якісніша за лакроси-технолайни, та і в плані ремонту там хоч якусь мікросхему перепаяти можна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Погуглв, почитав як їх має заряджати розумна зарядка і чуть щелепа не відвалилась, не все так просто, а я думав що тупо подати струм у 0.1С відслідкувати коли напруга підніметься до 1.6-1.7 В і все, цього буде достатньо... а тут іконтроль напруги з точністю у мілівольт і контроль за ростом температури... ух!

Признаю у пості #13 був не правий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ж писав вище що зі струмом 0,1С не все так просто, при такому струмі відслідкувати точне закінчення заряджання неможливо, тільки по таймеру. Коли акумулятори пусті і ємність відома то все просто. А от коли залишкова ємність невідома тоді проблема в тому скільки часу їх заряджати, і якщо нетривалий перезаряд річ несмертельна, то довгий вже річ досить неприємна і не додасть акумуляторам життя.

І з напругою теж не все так просто, для кожного акумулятора кінцева напруга буде різна і може змінюватись зі старінням акумулятора, тому для одних це вже буде сильний перезаряд, а для інших ще може бути недозаряд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...