Перейти до змісту

Є хто зі Львова?

igorrrko

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Моє шанування.

Надумав за тиждень-другий завітати,на вихідні,до Львова.Точно відвідаємо "Криївку",зайдемо в музей зброї.Традиційно- "Ашан","МакДональдс","Метро". Можливо,якщо встигнемо,в кінотеатр завітаємо.Що ще??? Порадьте,бувалі. На що,ще можна глянути,де зупинитися? Про все,на все 2 дні.Хочеться вичавити максимум з подорожі.

1. Готель?

2. Екскурсійна програма?

3. Як доїхати? (вартість?чим їхати? н"юанси?)

Наперед вдячний за поради.

Опубліковано

Можу порекомендувати людину, львів'янина, мого хорошого товариша, екскурсовода і взагалі просто цікаву людину. Можете поспілкуватися і він під Вас щось запропонує або створить якусь екскурсійну програму. Буде цікаво - контакти дам в ПП.

Опубліковано

Живу в Львові.

Раджу відвідати Личаківський цвинтар. Це кладовище-парк-музей площею більше 45га.

Іван Франко там почиває.

Ще раджу відвідати один із найбільших парків Європи - Стрийський парк (біля нього живу)) ), але влітку/восени там більш гарніше аніж зараз.

Високий замок, і проста прогулянка в темну пору доби окресностями центру Львова, іноді таке враження що ти у Чехіі))

Добиратись в Львів раджу рейковим автобусом. Відправлення з Луцька 06:22 в Львові о 09:07. Зворотньо: зі Львову о 17:22, в Луцьку о 19:56. Вартість біля 50грн.

Нюанси: в трамваях/тролейбусах обов'язково компостуйте квитки, попередньо придбані у водія.

Опубліковано

Щиро вдячний.

Звузимо пошуки. fedot щиро дякую.Відверто кажучи,приїзд зранку.Заселяємося в готель.Виселення на наступний ранок.Нас всього буде,аж 2-є,думаю немає потреби лишній раз людину "шарпати". :)

Опишу коротко.В мене на носі День народження,от і вирішили з дружиною відсв"яткувати його в Львові. Що ми плануємо? З самого ранку приїзд(дякую Davids).Заселяємося.Гуляємо. (Є велике баження побачити вечірній Львів).На наступний ранок,до обіду,назад на Луцьк.От в цей маленький проміжок і хотілося б втиснути по максимуму.

pe443 (Яким транспортом будете їхати ?) можна було б і авто. Але День народження...Хочеться 100 грам випити в "Криївці". ;)

ЗЮ.Потрібно придумати,організувати так,щоб все крутилося в межах "площі Ринок".

ЗЗЮ. Коли повертається назад (до обіду) рейковий автобус?

Опубліковано

Луцьк - Львів 06;22 - 09;07

Львів - Луцьк 17:22 - 19:56

Більше він не іздить.

Також, він в вівторок і в середу не іде в Львів, чи в середу і четвер..непом'ятаю(

Радив би Вам завтра зранку піти на жд вокзал, все дізнатись і купити квитки в дві сторони.

Недай то Боже в аквапарк!

Там воду не міняли пару років, хлорки сиплять що піску на дороги, труби засовані з "задирками". Грязно там і не приємно!

Настійливо рекомендую туди не ходити!

Опубліковано

Недай то Боже в аквапарк! Там воду не міняли пару років, хлорки сиплять що піску на дороги, труби засовані з "задирками". Грязно там і не приємно! Настійливо рекомендую туди не ходити!

да??? не був там два роки... дивно :(

Опубліковано

а ще раджу не користуватись луцькими студентськими квитками в громадському транспорті =)

я люблю ще на ратушу виходити!

в центрі купа гарних кафешок і шоколадниць, але ціни - космос…

p.s. а криївку хіба не закрили діпутати?

Опубліковано

їхати дійсно найкраще рейковим автобусом(на своєму досвіді випробувані усі варіанти, окрім, мабуть, вертольоту)... не ходить він дійсно у вівторок та середу

нюанс може бути з Криївкою на вихідних... це найколоритніший заклад Львова, тому завжди збирає купу людей... був там останній раз в січні на вихідних, то черга була аж на вулиці... тому вернулись туди пізнього вечора)) годині в 11-й, здається...) мої друзі з місцевих сказали навіть, що ввечері там ще краще)

Опубліковано
мої друзі з місцевих сказали навіть, що ввечері там ще краще)

Сенькс.От якраз в тій порі і завітаю.

можу порекомендувати "Пательня "сита дивізія" - мені засмакувало)

і медовуха в них чудова!)

Опубліковано

Окрім Криївки можеш зайти в кафешку "Дім легенд", кожен поверх якої виконаний в різних тематичних стилях, а з даху відкривається дуже гарний вигляд на місто.

"Серед кімнат є наприклад, кімната ленди про закуту річку Львова - Полтву. Вона оберігається у кімнаті смороду та колектора. Тут представлені дивні рибини, які зараз плавають під Львівською оперою, апарат для поширення смороду у місті, схеми колектора, а також трансляція самої річки веб-камерою, встановленою безпосередньо у колекторі.

Ще можна побачити є схованку еталонної львівської бруківки, львівського часу та і тому подібних звиклих для Львова речей. Також кімнати Львівських книг, тобто книг про Львів та львів’ян, оберігається книга Львівської говірки, - це таке собі Міністерство інформації, Львівський вінчестер… І кімната контролю славетної Львівської погоди…

Щовечора на фасаді будинку відбувається піротехнічне шоу - з ударом годинника із метелевого дракона вилітають іскри.

Кухня ресторану - також набір оригінальних страв домашньої кухні Європи та України, зготлена в печі та власні настоянки."

Опубліковано

Дім легенд вже не той, засований став, обслуговування на нульовому рівні. Некомфортно там вже. Поганить враження(

Радив би зайти в "гасова лямпа" і "дзига"(але цей заклад важкувато знайти) хоча він вартий пошуків, ціни там прийнятні, інтер'єр ну дуже цікавий. На чай можете зайти)

Також варто відвідати "лівий берег" - виставка картин, часто жива джаз музика, смачна кухня)

Якщо виникнуть проблеми з пошуком, можу дати свій номер моб. - заведу, покажу, допоможу одножителям рідного міста)

Опубліковано

З гастрономії раджу:

- "Львівські пляцки" на самій площі Ринок (ну просто навпроти входу до ратуші) - лише сирники і штруделі, але надзвичайно приємні враження.

- Галицька жидівська кнайпа "Під Золотою Розою" (центр, Ів. Федорова, 29)

Раджу також музей пива - музей не по-українськи цікавий і продвинутий. Правда, не в самому центрі, але недалеко (вул. Клепарівська, 18).

Парки та цвинтарі відкладіть на теплу пору року.

Опубліковано

У-у-у-х,скільки інфо.Щиро вдячний.Буду складати план відвідин,за день,півтора все і не встигнути. (((

На рахунок путівника і номеру телефону напишу в приват,якщо знадобляться.Поки,щире людське дякую,за допомогу.

Опубліковано

сама не зі Львова, але так само їздила туди на своє день народження, на 2 дні.

добиратися правда краще рейковим автобусом, по приїзду піти/доїхати до центру, в центрі турист. інф-ії (біля ратуші) можна безкоштовно взяти карту міста, покажуть і розкажуть куди краще піти, на що подивитися.

сама обійшла фактично весь центр міста і всі пам'ятки, вражень залишилось дуже багато.

до речі, зупинитися можна і в хостелі. там цілком нормальні умови.

Опубліковано
до речі, зупинитися можна і в хостелі. там цілком нормальні умови.

Сенькс.

А більш детально можна? Що воно таке і з чим його їдять?

Опубліковано

В плані гастрономії рекомендую МВФ (Міжнародний Вареничний Фонд). Знаходиться навпроти Католицької Катедри. Дуууже смачні вареники :)

До речі, у Львові вікрили піцерію "Фелічіта". Це так, якщо захочеться порівняти :)

На Тиктора (бічна пр. Свободи) є цікаве кафе "Мішель". Кухня специфічна. Раджу спробувати фаті з телятиною (або з куркою).

В плані екскурсій - у Вірменську церкву.

А загалом просто гуляти вуличками центру і споглядати архітектуру - може 2х днів і не вистачити :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...