Перейти до змісту

Золота Україна

Кирило

Рекомендовані повідомлення

Маю на увазі уроки економіки(макро,міні та мікро) введені у шкільний курс загальноосвітніх шкіл.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 110
  • Створено
  • Остання відповідь

Оце хороша думка. Мені подобається. Тільки курс повинен називатися "Як заробити гроші". приблизно так. Не потрібно заучувати дітей еокномічними поняттями, треба простіше, "яким чином заробити на літніх канікулах?" і т. д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і шо в цьому курсі мають викладати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і шо в цьому курсі мають викладати?

Поняття не маю. Рано ще про цей кур говорити. Ви подивіться

і скажіть реальність чи міф, але обгрунтуйте відповідь.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Відео цікаве, і в принципі це можливо зробити. Як би не ставили перед людиною стільки обмежень (податки), розвиток економічний відчутний був би. А у нас виходить, якщо хочеш розпочати бізнес, потрібно витратити багато грошей на його створення, а ще більше для підтримання його "живим". І постає дилема: займатись цим чи ні!? І оскільки у нас немає достойної підтримки з боку держави, ми на роздоріжжі. Відкинувши податки, підприємці чи підприємства, вільніше себе відчувають і тому краще працюють. Ось така моя думка!!! Я за 5/10!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Увага! Багато букв.

Маю на увазі уроки економіки(макро,міні та мікро) введені у шкільний курс загальноосвітніх шкіл.

Я колись вчився в спеціалізованому ліцеї якраз по економічному напрямку і у нас був курс викладання економіки. Формально все зашибісь, а на практиці, викладач курсу був надзвичайно обмеженим, ми всі відчували себе акушерами при родах кожного його наступного слова. Єдине що пам'ятаю ті словесні схватки, як в туалеті під час запору.

Математика, навіть фізика і інші природничі науки, маючи певний понятійний апарат, певну теоретичну базу здатні з достатньою точністю передбачати хід процесів. Економіка в цьому плані набагато більше схожа на історію. Тобто вона чітко каже що було і на основі того всього, загадує що може статись, але це майбутнє дуже мутне і нелогічне. Тому більшість економістів не вміють заробляти гроші, а є лише статистами в підприємців, які маючи певний дар економічного орієнтування змогли в цій каші створити власний бізнес. Нажаль ці люди нікого не можуть навчити заробляти - це талант, більше того, вони не матимуть часу і бажання ділитись важливими моментами свого бізнесу. Отже на виході, в школі, ми отримаємо нудні лекції бувших студентів двійочників, які навіть тут купують курсові, дипломні. І всі ці знання, якими вони ділитимуться, як казав один корчмар "гівна варті". От мене завжди дивують люди - тіпа успішні бізнесмени, головним завданням яких є проведення семінарів по зароблянню грошей. Якщо їх головний дохід є з тих семінарів. То єдине що вони реально можуть навчити, це те як знайти купочку людей і впарити їм семінар.

Хоча є якісь академії упраління і т.д. де вчать як ставати ефективним менеджерами у вже існуючих бізнесах. Для когось цього достатньо і цього реально можна навчити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От мене завжди дивують люди - тіпа успішні бізнесмени, головним завданням яких є проведення семінарів по зароблянню грошей

Ці люди заробили собі гроші на подібних семінарах, чим вони не подібні до тих, хто на%бав людей у інший шлях?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так в тому й діло що вони працюють в обмеженому сегменті, а подають це як універсальний ключ до економічних таїнств.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для початку треба навчати змалку,як правильно витрачати гроші,як іх заощаджувати,примножувати.Що таке страхівка, для чого вона потрібна.Що таке кредит.На що він потрібен.Планування, контроль,облік-це все керується універсальними законами і це все можна цікаво та доступно викладати.

Найголовніше не відбити охоту, звісно потрібен педагогічний талант.Але при системному підході може бути і як в армії-не вмієш,навчимо, не хочеш,заставимо.

В кінцевому результаті неосвідчені економічно люди надто дорого обходяться супільству.Будь якому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... Економіка в цьому плані набагато більше схожа на історію. Тобто вона чітко каже що було і на основі того всього, загадує що може статись, але це майбутнє дуже мутне і нелогічне. Тому більшість економістів не вміють заробляти гроші, а є лише статистами в підприємців, які маючи певний дар економічного орієнтування змогли в цій каші створити власний бізнес. Нажаль ці люди нікого не можуть навчити заробляти - це талант, більше того, вони не матимуть часу і бажання ділитись важливими моментами свого бізнесу. ...

Про це можете послухати одного політтехнолога з відео "Деньги политтехнологов — Психология денег" з 43 хвилини. Можливо буде цікаво.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто мені вже набридло працювати на "пузатих дядьків", що сидять зверху. Набридло закривати очі нате, як купляються урни за 5000грн. за кожну, ставляться позолочені ринви, і багато подібних речей, які слугують лише прикриттям для відмивання грошей. Тому я за підтримку ідеї 5/10. Не буду писати які моменти сподобались, я думаю все в наших руках і нічиїх інших. І питання: а якби не було Балашова, але на форумі біла б ця тема, як сприймалася тоді ці ідея? Оскільки я бачу, що деяка частина людей згадували самого Балашова, і те де він був.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Держава існує заради грабунку. Колись королі грабували власних підданих, обкладаючи їх податками. Деколи грабували інші держави, ведучи з ними війни. Але прогрес дозволив грабувати вже без війни, економічно. І тут цікаво. Розвинені держави зорієнтовані на грабунок нерозвинених. Для їх функціонування конче необхідні якісні кадри, економічні свободи, щоб їх економіка на порядки взувала малорозвинених. Малорозвинені держави займаються грабунком власного населення, якщо звісно в них нема нафти і газу. Нафта і газ дає змогу трошки послабити навантаження на населення. Але це до пори до часу. От в Франції вирішили знову переключитись на Депардьє, заставивши його платити аліменти всім багатодітним алжирським сім'ям. Він не схотів годувати арабів-емігрантів і свалив туди де чисто по пацанськи обіцяли з нього грошей не брати. Україна мирна країна, отже вона може грабувати тільки своїх, а це легше робити без вивчення економіки на уроках. Думаю скоро взагалі обов'язковість школи скасують.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми занадто швидко перейшли з камінного віку до демократії, тут я маю на увазі не тільки України а й інші держави. Колись влада і була тільки для грабунку та контролю, але ми живемо сьогодні. І ось що я бачу: є нові ідеї, нові пропозиції , ми навіть не знаємо чи правильні вони, але ми настільки боїмось їх, що готові згадати про колишні злочини держав проти їх населення, та підсвідомо відкидуємо будь-які можливості втілення нового, постійно сперечаємось - це нідочого не призведе. Якщо під маскою демократії той-самий бородатий дядько з камінного віку, його потрібно позбутися. А як це зробити!? 5/10 це початок. Початок розвитку. Початок демокатії.

Ми повинні перейти до стану коли не тільки люди залежать від держави, а й коли держава залежить від людей. Принаймі, змусивши "еліту" заробляти тільки від нас, тобто від наших доходів (5 та 10%), ми, можливо, добємся якоїсь поваги. А за повагою, отримаємо певну підтримку. Хоча і тоді будуть красти, і тьовий бізнес не пропаде, але цього може поменьшати. Ідеалу державу не можна зробити, тягнутись до цього немає потреби, але вилізти з ями, у якій ми зараз, ми повинні. Хоча б спродувати можна!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А тут є такі, що категорично проти 5/10?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ця ідея вторинна, вона може працювати коли є держава, є механізми взаємодії в суспільстві. А коли суспільства немає, так як в нас, жодна стратегічна мета не може бути втілена. Економіка роздрібнюється і вирішує лише короткострокові тактичні задачі. Нема суспільства, нема зв'язку між кожним з нас, ми чужі один одному, хоч проживаємо в один час в одному місці. У нас нічого спільного і ніякого бажання спілкуватись, йти на контакт, можливо допомогти ще комусь. Це повна срака. Що написано на стіні драмтеатру? А там Шевченко: "Обніміться брати мої, молю вас, благаю..." Відсутність об'єднання, так званих "горизонтальних зв'язків" гарантовано призводить до диктатури влади, бо суспільство розпорошене, а влада - це система і ця система накриє кожного. Це відбувається в будь-якій країні, в будь-який час.

Ось зараз читав, що пологовий будинок хочуть віддати в приватні руки, лікарів звільняють і т.д. Чого так сталось, бо є глибоке розуміння того, що загальній масі - це буде пофіг і кожен в особистому порядку буде вирішувати цю проблему. Ми програємо постійно, головне владі тонко відчувати час і не прискорювати процес.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ця ідея вторинна, вона може працювати коли є держава, є механізми взаємодії в суспільстві. А коли суспільства немає, так як в нас, жодна стратегічна мета не може бути втілена. Економіка роздрібнюється і вирішує лише короткострокові тактичні задачі. Нема суспільства, нема зв'язку між кожним з нас, ми чужі один одному, хоч проживаємо в один час в одному місці. У нас нічого спільного і ніякого бажання спілкуватись, йти на контакт, можливо допомогти ще комусь. Це повна срака. Що написано на стіні драмтеатру? А там Шевченко: "Обніміться брати мої, молю вас, благаю..." Відсутність об'єднання, так званих "горизонтальних зв'язків" гарантовано призводить до диктатури влади, бо суспільство розпорошене, а влада - це система і ця система накриє кожного. Це відбувається в будь-якій країні, в будь-який час.

Ось зараз читав, що пологовий будинок хочуть віддати в приватні руки, лікарів звільняють і т.д. Чого так сталось, бо є глибоке розуміння того, що загальній масі - це буде пофіг і кожен в особистому порядку буде вирішувати цю проблему. Ми програємо постійно, головне владі тонко відчувати час і не прискорювати процес.

Я не думаю, що це вторинна ідея. Населення України бідне і не розуміє, що потрібно робити для збагачення. В нас багато пенсіонерів, які працювали за часів СРСР і в результаті мають мізерну пенсію, а молоді люди не хочуть думати про старість. Держава нам не допоможе.

Проблема людей - це відстуність грошей. Запитайте кожного, про що вони думають. Більшість відповість, що потрібні гроші на іжу, на комун. платежі. Ми живемо від зарплати до зарплати, навіть не думаючи про багатство. Коли люди задовільнять первинні потреби, вони зрозуміють, що влада постійно бреше.

Нажаль, в нас не має середнього класу, тобто цей відсоток дуже мізерний. Люди обирають депутатів по якихось суб'єктивних думках, не розуміючи як вони заробляють і те, що вони говорять населенню та дітям дві різні догми.

Або появитсья диктатор (достатньо жорсткий, щоб відірвати від кормушки), або населення України (його більшість) скаже своє слово.

Багатьші країни більш моральні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багатьші країни більш моральні

даа??????а з чого ти взяв?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багатьші країни більш моральні

даа??????а з чого ти взяв?

А чому ви думаєте, що це не так, адже людина, яка задовольнила свої фізіологічні потреби шукає безпечне місце і так далі за "Пірамідою Маслоу".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто,мільярдери-це світочі моралі і добра?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому ви думаєте, що це не так, адже людина, яка задовольнила свої фізіологічні потреби шукає безпечне місце і так далі за "Пірамідою Маслоу".

поняття *акулы бизнеса* повнiстю характеризуе ставлення багатих людей до навколишнього серидовища

чесно кажучи, менi одне не зрозумiло, чому зараз говорячи такi розумнi й правильнi рече, ви колись ото несли такий безпантовий бред ? Що змiнилось у вашому свiтоглядi ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут, звичайно можна посперечатись. Я маю на увазі середній клас, якого в нас майже не має. Та й про дуже багатих людей навряд чм ми можемо щось достовірно дізнатись.

чесно кажучи, менi одне не зрозумiло, чому зараз говорячи такi розумнi й правильнi рече, ви колись ото несли такий безпантовий бред ? Що змiнилось у вашому свiтоглядi ?

Це ви про який "бред" говорите?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:_07: старіємо. :_34:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто заважає вам стати "добрим" мільярдером? Зараз в Україні яка ситуація, моя хата зкраю, я нікого не чіпаю. З цим принципом живуть багато людей. Маю на увазі, що ідея ще в зародку закопується глибоко під землю лінню людей, які не пробують щось змінити, тільки би їх ніхто не чіпав. А ми ж з нашим географічним розташуванням, моглиб так само як в Європі, чи в інших розвинених країнах змінювати авто кожні 5 років. В мене в інструкції до телефона пише: рекомендовано утилізувати після 1 року служби, бо скрізь так прийнято. Техніка настільки швидко розвивається, що за рік вона рахується застарілою. А в нас машини їздять поки не зламаються (не підлягатимуть ремонту, так само і телефони). Тому я ще раз кажу, що люди наші нічого не хочуть змінити. І хай як не зміниться влада, без участі українців все буде на тому рівні, на якому ми зараз є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наша держава дуже багата всім, а люди в більшості бідні ! Наші керівники не хочуть допустити нас до кращого життя !Ми їх "планктон в океані". За наш рахунок вони розкошують. Нам говорять: "підтримуй власного виробника",самі їздять на "добротних авто". Я розумію, що "кидати лозунги " в нашій країні нічого не дасть, але дати народу право користуватися автомобілями світових виробників з належною якістю за доступною ціною давно пора ! Насправді в "жигулях і газельках" впирається багато проблем. Наші політики, які лобіюють інтереси російського автопрому, не дають нам іти до Європи. Хто буде, крім нас(СНД) купувати їхні "консервні банки" по завищенній ціні !?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу додати, що Європа нам вигідна як кращий рівеню життя! Від них ми повинні взяти краще, так як Польща. А от знищити віру, культуру і тд. не потрібно давати. Гей паради нехай проводять в Голандії... !!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...