Перейти до змісту

В українських ресторанах і кафе знову можуть дозволити курити.

araris

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Не впевнений, що здійсниться, але раптом...

Далі цитую з http://www.pravda.com.ua/news/2013/02/1/6982692/ :

Відповідний законопроект, спрямований на відновлення прав курців, про внесення змін до закону зареєстрував у парламенті позафракційний депутат Лев Миримський.

Повна заборона на куріння, за пропозицією автора, повинна стосуватися закладів державної й комунальної форми власності.

У той же час, приватні ресторани, бари й кафе можуть бути повністю або частково орієнтовані на обслуговування курців. Те ж саме стосується й сигарних клубів.

"У випадку якщо суб'єкт господарської діяльності надає ресторанні послуги й організовує дозвілля винятково для курців, при його вході повинна бути розміщена інформація: "Обережно. Дозволяємо курити. Куріння шкодить вашому здоров'ю!".

Якщо ж розважальний заклад не обмежує коло відвідувачів, він повинен мати окреме приміщення для курців, оснащене витяжною вентиляцією й не суміжне із приміщенням головного входу.

"Не можна курити в ліфтах, на дитячих майданчиках і так далі. Це логічно й справедливо. Не розумію, чому в кафе не можна? Люди приходять у кафе, щоб розслабитися, провести час, поїсти, випити кави й покурити. Позбавляти людей вибору — це в якомусь значенні однаково, що руйнувати основи демократичної культури", - упевнений Миримський.

"А що, коли вегетаріанці почнуть друкувати страшні графічні зображення з розчленованими трупами тварин на ковбасі?" – додав він.

"У таких умовах, переслідування й обмеження прав на дозвілля й відпочинок курців, які не порушують прав інших на чисте повітря, є не тільки неетичними з боку держави, але такими, що й порушують конституційні принципи", - переконаний нардеп.

Опубліковано
"Не можна курити в ліфтах, на дитячих майданчиках і так далі. Це логічно й справедливо. Не розумію, чому в кафе не можна? Люди приходять у кафе, щоб розслабитися, провести час, поїсти, випити кави й покурити. Позбавляти людей вибору — це в якомусь значенні однаково, що руйнувати основи демократичної культури", - упевнений Миримський.

виходить мене позбавляють права вибору - провонятись мені димом чи ні. це як мінімум.а як максимум, мене позбавляють права берегти своє здоров"я.

Опубліковано

спочатку треба було половину кафе залишити для курців, а половину зробити для тих, хто не курить. для власників, які зробили кафе для некурящих, треба було знизити податки, а для перших, навпаки, підняти. тоді б і людям було легше та вони могли б вільно обирати ті місця, які їм до вподоби, та й у власників не падав би так сильно дохід.

Опубліковано

Я курю. Закон мені про непаління в закладах сподобався, і сам менше куриш і одежа не провонюється.

Опубліковано

У свій час курящих було більше, потім противники куріння захопили світ з усіма наслідками.

OMG, мені страшно, що буде, якщо світ захоплять вегетаріанці ??

Опубліковано

Случай вспомнился и вот подумалось, если не курильщик придет в зал для курящих, то тем кто курит разницы никакой, не задохнутся же они от чистоты его легких???А вот если наоборот, это очень ощутимо, особенно для людей с заболеваниями(астматиков напр.) или для тех кто с детьми, для всех! А случай...я когда была на 9 месяце беременности, пришла с мужем в "Кава-клуб", кто был, тот знает как там располагались залы для тех кто курит и кто нет, понятно, мы всегда сидим в некурящем, как и тогда, пришли двое мужчин, в костюмчиках(с виду и читать умеют), уселись в зале для не курящих, прям рядом с табличкой сообщающей об этом, и начали смолить...У меня и так гормоны...но тогда они просто разбушевались...муж под руку выводил)))В общем, я к чему...Курильщики, принося вред себе, приносят его и другим и уступок не должно быть...

Опубліковано

А потім піднімуть питання поправок до закону про заборону куріння, а потім - поправки до сабжа; туди-сюди, туди-сюди - от і створюється видимість роботи.

Опубліковано

давайте ще заодно і короткі юбочки забороним ,тільки на пляжах ,(причин можна знайти море ,:))

а то також гормони грають і жінка не розуміе ,що то гормони.

Опубліковано

Хоть я и не курю, но я за разрешение курить в БАРАХ и РЕСТОРАНАХ. Согласен НЕЛЬЗЯ - на остановках, в детских учреждениях, общепите (столовых), аэропортах, вокзалах ... но в увесилительных заведениях однозначно ДА.

Во-первых - вас в курящие заведения силой ни кто не тянет, выбирайте заведения для некурящих (Тигресы , Лакомки и.т.д) Интересное дело кто-то хочет и рыбку сьесть и на... сесть, а кому то из-за его желания не кури.

Во-вторых - давайте тогда пиво и водку в барах запретим ОНА печень портит, ВОН сколько трезвенников - нечего их искушать. Мясное тоже запретим ПОДДЕРЖИМ вегетарианцев.

В-третьих - Право выбора должно быть и у тех и у тех. А так получается какой то кизяк, теперь все бары для некурящих.

Вообщем как всегда то недосЁр, то пересЁр.

Опубліковано

DarkMonk, так а чого некурящі повинні вибирати? А як же їхні права? Мова ж іде про шкоду для здоров'я

Є ж кальян-клуби всякі, нічого проти них не маю. Якщо хтось відкриє емм... Smoke Bar, аналогічна думка.

Опубліковано

В-третьих - Право выбора должно быть и у тех и у тех. А так получается какой то кизяк, теперь все бары для некурящих.

бар - один з видів закладу громадського харчування, а саме питний заклад, тобто це його основне призначення. паління ніяким боком до цього не відноситься. так що, думаю, все ж бари для всіх.

Опубліковано

Є ж кальян-клуби всякі

кальяни в громадських місцях теж заборонені.

Во-вторых - давайте тогда пиво и водку в барах запретим ОНА печень портит, ВОН сколько трезвенников - нечего их искушать. Мясное тоже запретим ПОДДЕРЖИМ вегетарианцев.

не треба плутати тютюновий дим із запахом котлет. Якщо я за сусіднім столиком буду їсти відбивну чи пити пиво, Вам це ніяким боком не зашкодить. Хочете курити в барах, встановлюте такі кабінки

61204_600.jpg

Опубліковано

Завжди дивували люди, які порівнюють куріння і вегетаріанство. Вам мабуть більше й нема чим аргументувати ваші думки окрім "А давайте запретим мясо!!!"

Опубліковано

DarkMonk, так а чого некурящі повинні вибирати? А як же їхні права? Мова ж іде про шкоду для здоров'я

Написати: а чого ж курці повинні вибирати якось не виходить... Немає як вибирати. Немає з чого.

Зате зараз це дуже гарно виглядає, коли я стою біля входу в якийсь заклад і курю - а біля мене протискуються в той же бар некурящі, шкодячи своєму здоров"ю. В барі я не курю - закон не порушую, мерзну на вулиці)))

не треба плутати тютюновий дим із запахом котлет. Якщо я за сусіднім столиком буду їсти відбивну чи пити пиво, Вам це ніяким боком не зашкодить. Хочете курити в барах, встановлюте такі кабінки

Воніща смаженої олії в одязі - теж ще той подарунок))))
Опубліковано

а по темi, вибiр таи повинен бути й в курящих й в некурящих, хоча нам - електронним парильщикам *круче* всiх, нам з некурящими сидiти не дають, бо прирiвняли електроннi сигарети до звичайних чомусь, й в курилки до курящих заганяють, хоча дим вже теж давно противний, мабуть не настiльки як зовсiм не курящим, але смердить. Так що мабуть наявнiсть парильщикiв, промiжку мiж курящими й некурящими таки когось не влаштовуе, хочуть щоб не парили зовсiм, або *зiштовхнути* назад до сигарет

Опубліковано

Є ж кальян-клуби всякі, нічого проти них не маю. Якщо хтось відкриє емм... Smoke Bar, аналогічна думка.

Хорошо! А почему теперь курящие должны страдать? Что? Вы про вред дыма для здоровья? Господи, да от него уже вреда меньше чем от того ГОВНА которое мы едим ( эмульгаторы, консерванты, и.т.д) Я ещё раз повторяю "Каждый сам для себя решает куда ему ходить, с кем, и что есть). Бар - это не необходимая вещь для жизни. По-этому не нравится дым сидите дома, а то глядишь задохнётесь от дыма выхлопных газов на улице.

To Karabasbarabas: В том то и дело раз бары для всех, значит для всех, а не для тех кто не курит.

Вывод: В барах должны быть места (столики, комнаты, залы) для курящих.

Опубліковано

Тобто, давайте погодимось із тим, що

а) курці і некурці мають рівні права;

б) проблема лише в тому, щоб забезпечити обом категоріям можливість користуватись правами, НЕ ЗАВАЖАЮЧИ ВЗАЄМНО.

• Адміністратори
Опубліковано

Я не курю, дим мені не противний.

Повністю підтримую. написане ДаркМонком.

Тотальна заборона паління є порушенням прав людини. Вибір повинен бути у кожного.

А тих хто вважає, що. Курців потрібно позбавити права посидіти в кабачку і хряпнути стаканчик конінки під папіроску.

Рахую егоїстами, і іншими не дуже хорошими особистостями :)

Опубліковано

Все вищесказане про права курців буде правильним, якщо у кожному генделику будуть два однакові зали.

І взагалі, куріння - річ добровільна. Це не хвороба чи вроджена вада. Чому ж тоді курцям потрібні особливі права?

Тобто я завтра можу почати палити і ходити по ресторанам з вимогою надати мені окремий столик тому, що я курець?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...