Перейти до змісту

Відкручується болт кріпленння шатуна

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім привіт:)

Ну, власне, як зрозуміло з назви самої теми, проблема наступна: відкручується болт кріпленння шатуна!

Що можете порадити??!

Опубліковано

Скорее всего, придется менять шатуны. Шатун разбит, вовремя не был затянут как следует.

Опубліковано

Это на какое-то время поможет. Но, если шатун разбит, его придется поменять, в конце концов

Опубліковано

Не обовязково... не заю чому.. але теж мав таку проблему... шатун був в нормі.. мазав.. то тримало.

Замінив гайки... вирішилось.

Опубліковано

зганяй до тані на велозону вона тобі і подивиться і порадить шо робити це буде найкращий варіант.

Тань, я може в нього така сама проблема як в мене з шатунами, вставити шайбочку і нормально затянути

Опубліковано

Скорее всего, придется менять шатуны. Шатун разбит, вовремя не был затянут как следует.

ну цей варіант вже в останню чергу, якщо нічого більше ефективного не порадять!

а міняти доведеться лише сам шатун?? чи ще й в додачу каретку?!

Попробуйте шайбу-гровер такого типу:

пробував я зі звичайним гровером і шайбою, проте через деякий час знову та ж біда..

можна буде спробувати ще з таким гровером! а де їх можна купити??!

НАмаж його фіксатором різьби і все буде ок.

Як нема фіксатора.. намаж зубною пастою.))

теж думав про це! от тільки фіксатора різьби дійсно немає!)

а що реально, можна зубною пастою??! чи це жарт?:)

зганяй до тані на велозону вона тобі і подивиться і порадить шо робити це буде найкращий варіант.

цей варіант відпадає відразу, так як сам я не з Луцька:)

Опубліковано

ну цей варіант вже в останню чергу, якщо нічого більше ефективного не порадять! а міняти доведеться лише сам шатун?? чи ще й в додачу каретку?!

я б радив повністю систему поміняти, не факт, що за шатуном не послідує каретка

Опубліковано

Я так понимаю, у тебя левый шатун отваливается? В принципе, по правильному, они меняются комплектом, но не с кареткой, а с правым шатуном. На базарах можно поискать один только шатун. Если каертка в порядке, без шата и скрипа, то менять не нужно. Как правило, вал разбивает шатун, а не наоборот.

Правда, не исключено, что резьба в валу уже тоже не в порядке.

Опубліковано

Я так понимаю, у тебя левый шатун отваливается? В принципе, по правильному, они меняются комплектом, но не с кареткой, а с правым шатуном. На базарах можно поискать один только шатун. Если каертка в порядке, без шата и скрипа, то менять не нужно. Как правило, вал разбивает шатун, а не наоборот.

так, лівий!

ну я це зрозумів, що якщо міняти шатуна, то потрібно міняти комплект (пару)! Я просто думав, що можливо ще й доведеться міняти вал у каретці!

і взагалі, я не розумію, чому в цьому валові, куди кріпиться лівий шатун, не зробити різьбу лівосторонньою!??!

Правда, не исключено, что резьба в валу уже тоже не в порядке.

от і я щось не докінця впевнений, що там різьба нормальна :))

Опубліковано

і взагалі, я не розумію, чому в цьому валові, куди кріпиться лівий шатун, не зробити лівосторонньою!??!

Не требуется. Если бы шатун вращался, относительно вала, тогда конечно :)

Опубліковано

можно болт посадить на "жёсткий" фиксатор резьбы, например красный локтайт. по сути это цианакрилат с наполнителем. держит намертво, снять можно только прогрев до 200-250 градусов

Опубліковано

може попробувати самоконтрящу гайку ???

Тема про болт, вообще-то :)

И все ж уже ясно. При этом оборудовании автору поможет только сварка.

Поменяет шатуны, каретку и все будет ок.(только на этот раз зажать хорошенько)

Опубліковано

кстати, о сварке :smile3: можно намертво закрутить вместо болта шпильку подходящего диаметра, хоть бы из аналогичного болта, только длиннее, а шляпку срезать болгаркой. у основания чуть прихватить сваркой чтоб точно не выкрутилось. и тогда уже можно действительно затянуть самоконтрящейся гайкой

Опубліковано

і куди ти її прикрутиш ? :)

Тема про болт, вообще-то :)

И все ж уже ясно. При этом оборудовании автору поможет только сварка.

Поменяет шатуны, каретку и все будет ок.(только на этот раз зажать хорошенько)

сорі....напевне не зрозумів дійсно.....про який саме шатун...і про конструкція кріплення без гайки...

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Ну загалом зробив ось як: підмотав на вал каретки трішки скотчу (десь 2 оберти) після чого насадив шатуна і підстукав його, щоб добре сів. Далі під болт підклав шайбу. Шайба при цьому у мене не контактує із самим валом. Ну а вже потім закрутив добряче і сам болт.

Ах да, згадавши пораду Lexx_Giant, я на болт намазав зубної пасти, так як фіксатора різьби під рукою не було. :)))

Можу сказати, що оце вже скоро буде місяць, як це зробив, а шатун поки не шатається і болт кріплення шатуна не відкручується! І це при тому, що зараз по снігові треба добряче давити на педалі:)

тьху-тьку... сподіваюся, що більше проблем з ним не матиму!:)

• 1 місяць потому...
Опубліковано

У мене була та ж проблема, без шестигранника навіть не виїзджав) Поставив нові шатуни і забув про цю проблему)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...