Перейти до змісту

Фільтр в квартиру.

Songoku

Рекомендовані повідомлення

Цікавить питання встановлення зворотнього осмосу на кухню.

Проблема виникла, коли почали кипятити воду для купання новонародженої дитини. На дні 15л посудини утворювався 0.5-1мм осад, схожий на крейду чи щось подібне. Така кількість не може не хвилювати.

Може хтось робив аналіз води на Федорова?

Хотів би дізнатись більше про практичну експлуатації установки, можливі нюанси, економічна частина питання і т.п.

Оскільки в буклетах і магазинах все завжди так соняшно і гарно, практично вічна і КПД на рівні 100500%....

Я розумію що для Луцька питання не настільки актуальне, тому прошу свої думки без практичної сторони не висловлювати, оскільки їх цінність під питанням.

Очевидні плюси:

- очистка води на 99%

- порівняна пасивність системи

- легкість в обслуговуванні

- ефект плацебо

Очевидні мінуси:

- ціна

- витрати води

- необхідність обслуговування

- мала пропускна здатність.

- необхідне місце під мийкою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тому прошу свої думки без практичної сторони не висловлювати, оскільки їх цінність під питанням.

Цінність даної теми під питанням. Забий слово осмос в пошук і переконайся в цьому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже читав і пишуть все що завгодно. І разброс думок як всюди в інтернеті.

Мені треба практична сторона на місці у Луцьку, тобто щоб якийсь Пан, який вже давно користується, сказав свої + та -, а головне щиро, без інтересів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я маю на увазі пошук на цьому форумі. Вже обговорювали і не раз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На воду лічильники стоять? Як так, то я десь читав, що для того щоб отримати 1л чистої води 8л тре вилити в каналізацію. Може краще кип'ятити? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так лічильники стоять.

Реальний коефіцієнт 1/8???? Всюди інфа 2/3 в дренаж, що досить таки прийнятно.

Нда ну якщо так то ЗО не настільки практичний в господарстві.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реальний коефіцієнт 1/8???? Всюди інфа 2/3 в дренаж, що досить таки прийнятно.

пруф-лінк на тему про вибір зволожувача.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На воду лічильники стоять? Як так, то я десь читав, що для того щоб отримати 1л чистої води 8л тре вилити в каналізацію. Може краще кип'ятити? ;)

Не краще! присмак і осад то лишається.

Сам не користувався, але бачив сіє "ноу-хау" в знайомих! Ніби нічого

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так 1куб води це 1000л, ну а в грошах 6грн.

Отже 1л звичайної 1000/600=1,67. Тобто щоб отримати 1л очищеної 15л*1,67=25коп. Трошки дорого звичайно, але 100л 25грн.

В мене використання 3-5л в день, це якщо не відмовляти собі ні в чому. 30*5=150л.

Поки дешева вода каже що треба брати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС, практика - ось тут

Чесно кажучи не бачу сенсу спеціально готувати воду для купання новонародженого (ну хіба в перші пару тижнів) - кажу це оскільки сам тато, з перших днів купав дитину в жорсткій воді без підготовки - без негативних наслідків. Все одно ви після купання використовуєте всілякі креми щоб шкіра малюка була з нормальним PH. Купати дитину у підготовленій воді - це на мою думку створення "тепличних умов", хоча рано чи пізно все одно дитина зіткнеться із жорсткими умовами життя - будь то вода, їжа чи ще щось.

Але так чи інакше - дуже рекомендую мати зворотній осмос в квартирі - це безумовно буде корисно для всіх членів сім"ї при вживанні в їжу. Та людина яка надала фото для вищезазначеної теми елементарно на смак розрізняє воду звичайну від фільтрованої осмосом, нехай в чистому вигляді чи в чаї чи ще десь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та дітьо вже 2місяці саме по всій ванні гребе, так що вода з берегів виходить. Просто під час кипятіння саме тоді помітили проблему.

Так якраз і розрізняю в чаї просто чудово, останіх 10% допити неможливо.

Тема піднята, бо в понеділок машина їде за трубами, а тому думав взяти ЗО, бо здоровя потім в 100раз дорожче обійдеться :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На скільки мені відомо, що є ще "модніші" системи очистки води, які з "калу" питну воду зроблять! Ставляться якраз на всю воду в будинок і займають троха місця.

В знайомого таке чудо в приватному будинку стоїть і коштує 10000 грн. з пожит"євою гарантією.

Очищає воду від всього!

Треба буде подзвонить, детальніше розпитать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Songoku, вартість змінних елементів у вартість води теж включи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так. Але я враховую перевагу ЗО над механічними фільтрами. Тому їх вартість приблизно та ж. А от мембрана да троха є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Songoku, бери зворотній осмос і не роздумуй, тільки дитину в фільтрованій воді не купай :)

На скільки мені відомо, що є ще "модніші" системи очистки води, які з "калу" питну воду зроблять! Ставляться якраз на всю воду в будинок і займають троха місця. В знайомого таке чудо в приватному будинку стоїть і коштує 10000 грн. з пожит"євою гарантією. Очищає воду від всього! Треба буде подзвонить, детальніше розпитать.

ну це вже зайве - з крану все ж не кал тече - навіщо витрачати більше, ще й місце займати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС, бери ЗО, не пошкодуєш. В мене вже 2 роки стоїть, рідна мембрана ще досі жива, пре-фільтри міняю 1 раз в пів-року, пост-фільтр раз в рік, проблем ніяких. Район - ЛПЗ. Раніше теж був вапняний накип в чайнику, після того, як почали використовувати фільтровану воду, чайник став як дзеркало, в чаї зникла біла плівка. Навіть котяра, яка раніше не особливо любила пити, зараз пів кружки в день дує. От тільки щоб 15 літрів націдити для купання, то треба буде трохи зачекати, бо стандартна мембрана 50g наповнює 10л. бак десь біля години. Можна поставити і більш продуктивні мембрани, але вони і дорожчі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як визначити тиск в трубах?? в мене просто труби по будинку з внутрішнім діаметром 5мм і товстенними стінками.

Як наслідок тиск, на око, більший ніж в стандартних діаметром 15.

Чи треба редукцію чи нетреба теж треба вирішити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись при підключенні пральної машинки визначав відкрутивши на максимум кран - заміряв час за який набралося десятилітрове відро води. А далі по формулі (?) яку треба нагуглити або вивести :)

По ідеї задача із шкільного курсу фізики, але пам"ять вже не та.

Перше що нагуглив :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vadimm, скільки води у тебе в дренаж витікає з розрахунку на 1л чистої? Не по паспорту, а по факту. Заміряв?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По ідеї задача із шкільного курсу фізики, але пам"ять вже не та.
Промахнувся кнопкою.

На 1ому поверсі і на 9ому тиск буде різний ;)

Кожні 10м стовпу води дають +1 бар тиску. Відповідно на першому поверсі тиск буде десь на 3и бари більший як на 9ому. Це якщо на хлопський розум.

А взагалі треба дивитись стандарти подачі води. 1бар це 1атм це десь 1,5кг/см. ІМХО в системі не менше 5и атм, але не може бути більше 16и.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, каюсь але до зворотнього осмосу досі не маю, пріоритети не ті, але питання вивчав досить глибоко.

SysR, значить у формулі враховуємо поверх :)

Хоча з іншої сторони заміри проводимо по факту, вже на поверсі. Тобто наші заміряні показники вже в собі враховують спад тиску з кожним поверхом. Зрештою сперечатись не буду оскільки не є аж таким практиком в даній галузі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Так 1куб води це 1000л, ну а в грошах 6грн.

Отже 1л звичайної 1000/600=1,67. Тобто щоб отримати 1л очищеної 15л*1,67=25коп. Трошки дорого звичайно, але 100л 25грн.

В мене використання 3-5л в день, це якщо не відмовляти собі ні в чому. 30*5=150л.

Поки дешева вода каже що треба брати.

якщо точніше, то 1л звичайної 600/1000=0.6 коп

Як визначити тиск в трубах?? в мене просто труби по будинку з внутрішнім діаметром 5мм і товстенними стінками.

Як наслідок тиск, на око, більший ніж в стандартних діаметром 15.

Чи треба редукцію чи нетреба теж треба вирішити...

Це тільки на око. А насправді тиск, не залежно від діаметру, буде однаковий.

А якщо по суті, то зворотній осмос це те, що треба в наших умовах. Сам вже біля 7 років користуюсь.

Центр міста, два перші фільтра міняю раз в квартал а то й частіше.

Щоб оцінити якість води в трубах Луцькводоканал, прикріпляю сьогоднішнє фото зміненого фільтра, що стоїть першим.

post-10-0-98453900-1358578969_thumb.jpg

Це за два місяці його роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Ні, не заміряв.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

serega, а хто виробник?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...