Перейти до змісту

Потрібна порада автоелектрика

olsad

Рекомендовані повідомлення

Суть проблеми наступна:

Автомобіль - AUDI B4.

Останнім часом світло фар стало жовтим, відповідно знизилась освітленість дороги.

Зробив заміри напруги: від акумулятора габарити - 11,8 V, ближнє та дальнє світло - 11 V, від генератора - 13,2 та 12,7 відповідно. В моєму розумінні напруга повинна бути однаковою.

Можливо хтось стикався з подібною проблемою - порадьте де шукати причину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Audi силовий перемикач світла ( відсутнє реле ), більш того проблема у ньому, перевір для надійності роз'єми на фару і масу. А мо вже лампочки помирають, чи скло пожовкло.

P.S. А лампи якої потужності?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую,

потужність, згідно маркування 60/55 W, роз'єми сьогодні перевіряв, позачищав...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Audi силовий перемикач світла ( відсутнє реле ), більш того проблема у ньому, перевір для надійності роз'єми на фару і масу. А мо вже лампочки помирають, чи скло пожовкло.

ТС зазначив що напруга впала до 11,8В. Моя думка це окислилась маса. А замір напруги проводили на лампочці, чи на відєднаному роз'ємі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС зазначив що напруга впала до 11,8В. Моя думка це окислилась маса. А замір напруги проводили на лампочці, чи на відєднаному роз'ємі?

Так там начебто R-L роздільні маси, ні? Я до того, що дві лампи відразу, але якщо габарити, ближнє- дальнє, то справді схоже на загальну масу чи +.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Габарити - одна окрема лампа, ближнє/дальнє - інша, маса спільна. Заміри робив на від'єднаному роз'ємі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Габарити - одна окрема лампа, ближнє/дальнє - інша, маса спільна. Заміри робив на від'єднаному роз'ємі.

:_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну да, ступив....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Онови проводку до фар і постав реле під капотом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доповню якщо під капотом релюхі то краще в герметичну коробку їх. Як на мене краще в салоні встановлювати у районі блоку реле/запобіжників. Для прикладу:

http://passatka.ru/f...php?topic=371.0

З.І. Швидше за все зносились контакти підрульового перемикача. Собі буду щось подібне, з мінімальним втручанням і можливістю швидкого відключення реле і подальшу роботу фар без реле.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доповню якщо під капотом релюхі то краще в герметичну коробку їх. Як на мене краще в салоні встановлювати у районі блоку реле/запобіжників. Для прикладу:

http://passatka.ru/f...php?topic=371.0

З.І. Швидше за все зносились контакти підрульового перемикача. Собі буду щось подібне, з мінімальним втручанням і можливістю швидкого відключення реле і подальшу роботу фар без реле.

І в мене це на язику крутилось...

Ви скооперуйтеся разом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В герметичну не треба, треба щоб були дирки знизу. І силові підключення бажано з найкоротшим шляхом від батареї до споживача.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене коли габарити не включені то автомагнітола грає, як включаю підсвітку зразу перестає працювати авто ВАЗ 2104?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо хтось стикався з подібною проблемою - порадьте де шукати причину.
ТС проблему свою вирішив? Якщо так то яка була причина?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене коли габарити не включені то автомагнітола грає, як включаю підсвітку зразу перестає працювати авто ВАЗ 2104?

Тобі більше всього підключили мінус магнітоли на провід що йде на підсвітку, яка вмикається разом з габаритами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але раніше все працювало разом, підсвітка з магнітолою. Що мені треба зробити щоб працювало підсвітка з магнітолою разом ????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

глянь яка напруга на магнітолі коли включаєш габарити і взагалі яка напруга на акб і генераторі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але раніше все працювало разом, підсвітка з магнітолою. Що мені треба зробити щоб працювало підсвітка з магнітолою разом ????

Перевір, що пропадає + чи -, і відповідно зміни запітку...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а годинник світить? якщо ні. то не в тому місті "врізався" "+", або заміни лампочку в кодиннику

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС проблему свою вирішив? Якщо так то яка була причина?

Зачистив маси, напруга на 0,3 V піднялась, стало яскравіше, але не так як хотілося б... Необхідна потужність на лампах є, тому тут вочевидь ще й в оптиці проблема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поставити релюхи "розгрузочні" щоб силова частина не йшла через перемикач і забути за граблі (але дивитись "по місцю" треба)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...