Перейти до змісту

А Ви би хотіли жити в Києві?

Panterka22

А Ви би хотіли жити в Києві?   

182 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Можливо вже була така тема, але все одно цікаво.

Є люди, які сплять і бачать: "Хочу в Київ, переїду туди жити".

Цікаво почути вашу думку. Голосуємо, обговорюємо..

• Відповідей 55
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Инший вариант для меня: НИКОГДА, я свой Луцк не променяю на этот завод, эти метро, кучи народу, добирания на работу, пробки, да ну на :)

Опубліковано

Щоб хотів то, ні. Але якщо треба буде, то можна й жити там. Власне, вже жив трохи.

Найбільше бісить препаскудна інфраструктура:

- метро переповнене, на переходах між гілками просто жах,

- автомобіль не гарантує, що ви доберетесь туди, куди хочете, тоді, коли хочете,

- автобуси в тих же самих пробках,

- як для велосипеда, часто завеликі відстані і немає безпечної можливості переїхати з одного берега на інший.

Ціни на їжу вищі. Сфера послуг значно дорожча. Якщо ти на роботі цілий день, то часто їздити десь в центр чи до Дніпра просто немає ні сил, ні часу - ця вся краса залишається для приїжджих ненадовго :)

Варіантів на ринку праці більше.

А взагалі, це від людини залежить. Комусь подобається велике місто, хочеться постійного руху навколо. Мені Луцьк якраз найбільш до вподоби - і не дуже великий, і не дуже маленький.

Опубліковано

деякі знайомі поїхали до Києва шукати кращої долі, роботи, зарплати. Можливо, я чогось не розумію, але ТАК жити я не хочу - віддавати майже весь заробіток за оренду житла, знімати його не в найкращому районі міста (бо дешевше), добирання на роботу/з роботи по 1-1,5 год. з двома-трьома пересадками (маршрутка-метро-знову маршрутка, або навпаки), після цього всього бути таким втомленим, що не хотіти нікуди йти (театр, кіно, в гості і т.д.).

я думаю, що краще спокійно і розмірено жити в невеликому місті і мати змогу поїхати у будь-яке інше місто на декілька днів, щоб насолодитися його пам"ятками архітектури чи розвагами до душі.

Опубліковано

Київ - це місто не для всіх. Колись і в мене був "комплекс провінціала", дуже хотілося вибратися із сонного Луцька саме в Київ. І ось, "сбылась мечта идиота", якось підвернулася в столиці робота, і я переїхав в місто своєї мрії. Пропрацював я там 1,5 року. За цей час рожеві окуляри поділися, і все більше почали кидатися в очі вади міста: дорого, екологія не айс, транспорт постійно забитий (а в "годину пік" - це взагалі жах), Якщо робота на іншому кінці міста - то 2-3 години в день з твого життя просто випадає. Люди якісь не то злі, не то знервовані, постійно кудись поспішають, скрізь "русская рєчь", коли розмовляєш українською - дивляться на тебе, як на забите село, типу "панаєхалі тут" (не завжди, але буває). ЗП, звичайно, з луцькою не порівняти, але постійно знімати квартиру мені особисто було некомфортно, коли вже звик у своїй жити, та і ціни на житло там ого-го. В результаті, повернувся додому, і не шкодую. East or west - home is best!

Опубліковано

Хотелось бы пожить там какое то время, наверное после универа в самый раз, но т.к. замуж вышла на 3 курсе... А с мужем и детьми лучше в городе поменьше, наш Луцк, очень люблю, полюбила в первый же день как сюда приехала, он отличается от всех других городов...каким то уютом, теплотой.

Опубліковано

Не плутайте Японію з Україною. Якби у нас було б метро, наприклад з центру до автостанції з ЖД вокзалом чи Там-Таму, тоді і маршрутки неповні були б і метро також.

Опубліковано

Відповів "ні".

Колись мене неодноразово запрошували на роботу в Київ, і пропонували непогані посади і з.п. Зазвичай відмовлявся, мотивуючи фразою - "Я дуже люблю своє рідне місто, і є величезним патріотом Луцька, тому навіть не уявляю як би я зміг прожити у Вашому чудовому, прекрасному і гарному, але все таки не рідному мені - Києві". :)

Зазвичай цієї фрази було достатньо аби уникнути довгих пояснень...

Але є в мене на цю тему як мінімум ще одна думка.

Досить великий шмат життя сучасної людини "з'їдає" робота. В Києві до нього додається ще й досить значний час в дорозі - на роботу, з роботи і т.п. Колись (в глибокому дитинстві) задавав собі запитання - чому в Києві багато людей читають газети, журнали та книги в метро, трамваях, тролейбусах, часто стоячи і тримаючись однією рукою за поручень, а в іншій тримаючи "носій інформації". Це ж так не зручно...

Пізніше зрозумів чому. Дехто тільки по 4 години на день витрачає на дорогу (принаймі саме таку цифру називав дехто з знайомих). Хтось на три пересадки в громадському транспорті, а хтось на автомобільні затори... Якщо додати час на сон, фізіологічні потреби, та час витрачений безпосередньо на робочий день, то вже і вільного часу практично не залишається...

p.s. Ніколи довго не жив у Києві - лише періодами від кількох днів до кількох тижнів (але не більше місяця).

Опубліковано

Очень люблю Киев, но жить хочу в Луцке. В Киев приятно приезжать. На один день. Мне хватает. Жила там недолго. Больше не хочу.

Опубліковано

там і відстань якщо взяти напряму (під землею) від центру до вокзалу не більше 2-х км, до автомтанції 2,5 км, до ТАМ-ТАму 3 км. такі відстані і пішки можна впринципі пройти

Опубліковано

Я теж напишу свою думку.

Луцьк - досить гарне місто з великою історією, він мальовничий та дуже зручний: ти завжди зможеш добратись з одного кінця міста в інше не витрачаючи на це багато часу. Луцьк - це така собі перлина Західної України. На жаль, у Луцьку немає перспективи, або ж молодь її просто не бачить. Багато хто їде в Польщу, хтось в Київ/інші міста України в пошуках кращої долі, а інші залишаються тут. Одних тримає сім'я, інші просто не бажають покидати місто.

Влаштуватись після здобуття ВО у Луцьку нереально. А якщо реально, то на 1000-1500 грн. Тому, діло не в тому, є метро у Луцьку чи ні, є аеропорт чи немає, діло в тому, де краще та вищий рівень життя.

Це з точки зору молодої людини.

а Ви були в метро в Києві в 8 ранку і в 18.30 вечора? повірте, не набагато краще, як на відео.

Не сперечаюсь, можливо. У різних районах з транспортом по-різному. Наприклад, на М. Вокзальна такого як на відео точно немає і не було, метро через кожних 2-3 хв (принаймі так було зранку і коли я там був).

Опубліковано

В Києві? Не найгірший вибір. Як для людини яка любить великі міста (маю на увазі себе). Якби трапилася нагода - погодивсся б. Але особисто я хотів би жити або в Лондоні або в якомусь із мегаполісів Сполучених Штатів.

Опубліковано

Чекаємо відкриття тем чи хотіли б ви жити в східній стороні Нью Йорку, Паттаї чи в Альпах між Італією і Швейцарією :)

Продукти в Києві дешевші, в спальних р-нах маркет на маркеті стоїть, конкуренція. Звісно, якщо не брати до уваги якийсь "Гурман" в Мандарин плазі. Про одяг і взуття написано вже в інших темах. Житло можна підібрати так, щоб добиратись 15 хвилин. Навіть з лівого берега. Наприклад з Дарниці чи Харківського масиву в центр на метро їхати хвилин 10-15. Головне все гарно спланувати.

Але не в цьому суть. Не все крутиться навколо роботи. Може щось змінитись в особистому житті. Потрібно бути готовим до любої ситуації і раціонально все організовувати.

Опубліковано

Підтримаю Пантерку22, ми відволіклися.

Дійсно, кожному своє - місто-мільйонник з його проблемами, або менше місто, де теж є проблеми, але дещо іншого плану.

Луцьк подобається через його компактність, але немає такого, що наліплено на одному кутку всього-всього аж занадто багато (поки що такого немає, але дивлячись на темпи будівництва в центральній частині міста, та інших, думаю, що скоро забудують всі вільні шматки землі), поєднання сучасного та традицій минулого, наявність непоганих місць для активного відпочинку та для проводження часу в сімейному колі, порівняно невисока загруженість авто на дорогах.

Із незручностей можу добавити - відсутність парковок в центрі, наприклад біля того самого ЦУМу, стоянка на 10 машин, це смішно, на Волі по непарній стороні взагалі знак "Стоянка і зупинка заборонена", люди кидають авто в дворах, де і так тісно. Забудовники при проектуванні прилеглих територій до новобудов, теж погано думають про те, де майбутні жителі будуть ставити автомобілі.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...