Перейти до змісту

Проблеми з HDD (вінчестер тормозить систему)

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В мене в комп'ютері є два вінчестера. Основний працює без проблем, а додатковий останнім часом став завісати + один розділ з 3-х зник, замість встановленого ім'я з'явилось "Локальний диск" і неформатована файлова система. Провів перевірку диску прогою TuneUp Utilities.

Все запрацювало: диск з'явився, файли відкриваються. Пройшов день і він знову зник, но цей раз вже вся система почала добре підвісати. Знов робив перевірку, вона завісла. Перезагрузив комп, тепер на стадії запуску завіс. Прийшлось відключити вінчестер.

Вінчестер не зазнавав перебоїв світла (маю UPS). Коли роздавав торенти з нього останній раз, то вискочило повідомлення на декілька торентів "CRC помилка. не можливо читати файл".

Брав його б/у, йому близько 3-4 років, весь час працював нормально. Що це все може означати?

Опубліковано

роздавав торенти з нього...

Брав його б/у...

...йому близько 3-4 років.

в принципі, й так непогано протягнув.

настав його час і потихеньку помирає :(

злий важливу інформацію, щоб не було потім прикро...

Опубліковано
...Що це все може означати?

та що хочеш!

Спочатку перевір систему, віруси

(програмка AnVir v.6.3 (новіша версія глючить комп, були випадки) покаже запущені проги, служби і ще багато різної інфи

+ Ashampoo WinOptimizer 6 проведе оптимізацію

+ DrWeb CureIt просканує на віруси);

тоді перевірити того вінта, спочатку штатною Віндовською, потім Вікторією.

Якщо все буде добре - глянути фрагментацію.

Опубліковано

Ну насамперед - Вікторія, хоча б примітивна - для Віндовс. Тільки шукай не 4-ту версію, а 3-ю. Останню .

Значно надійніше. А ще краще - Hiren`s Boot CD (не обов'язково останніх версій). В її комплекті є тьма прог для перевірки HDD в тому числі MHDD та Victoria.

Результати на фотік і в студію. + Смарт покази.

Далі бум дивитися.

Опубліковано

Замінити шлейф даних, перевірити чи добре сидить роз’єм живлення, підключити інший, якщо є на блоці. Ще можна для перестраховки включити в інший порт на мамці.

Якщо це все не допоможе, віддати на діагностику спеціалісту по вінтах.

Тут проблема не з поверхнею, а з кабелями, або електронікою (чи ПЗ) вінта. Ще може бути проблема з блоком живлення. Ось, почитай темку.

Словом, скоріше за все, у тебе вінт відключається і пропадає з системи. А причиною може бути щось із вищеперерахованого (погане живлення, поганий контакт, погані кабелі, проблема з материнською платою, проблема з електронікою або ПЗ вінта),

Опубліковано

Шлейф тут ні при чому. Ймовірніше це електроніка. Оскільки ремонт такого вінта може стати в половину ціни нового... то не бачу смислу його ремонтувати. Хоча, варто спробувати.

Опубліковано

Дуже схоже, звичайно, на передсмертні судоми того вінта, але для того, щоб впевнитись, я б перевірив його ще на іншому комп'ютері.

І скопіював би данні, поки ще читаються ;)

Опубліковано

Дякую всім, хто відгукнувся!

...скопіював би данні, поки ще читаються ;)

Нажаль скопіювати інфу поки неможливо, так як вінда не загружається з цим вінтом.

Опубліковано
Нажаль скопіювати інфу поки неможливо, так як вінда не загружається з цим вінтом.

спробуй підсунути того вінта вже після завантаження Вінди. Тобто, шлейф живлення хай буде підключений, а сата-шлейф втикнеш після запуску вінди. Якщо не ковтне - зайдеш в "Диспетчер устройств" і обновиш, може побачить...

ну і на самий крайній випадок втикнути можна через перехідник ЮСБ.

--------------------------

зачекай... вінда не завантажується на твоєму комп'ютері, чи ти вже в когось перевірив?

Якщо на твоєму, то спробуй, як я казав, ще на чиємусь

Опубліковано

народ, там же кластери 4Кб , якшо система ХР то вона не розуміє кластерів 4кб і виникає помилка

(якось так) думаю що проблема з нерозумінням ОС і кластерів вінта

...судячи із скрінів - таки ХР. ))

СМАРТ каже гуд, і помилкові сектори аж зашкалюють - де логіка?

я про то:

http://www.thg.ru/st...ctor/print.html

Опубліковано

У мене на днях подібне трапилось, маю два вінта, на одному Він7, а інший на 1 трб файлопомийка ( розбитий на три логічні диски ). Так ось на цьому де файли пропав один диск, причому Віндовс бачить, а зробити нічого не можна ( файлова система RAW )- на ньому увесь софт і документи. З загрузочної флешки загрузився, Акроніс усі диски бачить і каже, що всі диски справні. Акронісом скопіював увесь пропавший диск ( близко 200 гіг ) на інший, і відформатував втрачений диск. Як згодом пояснив мені товариш, злетіла файлова система.

Згідний з Yuraul - перевір шлейфи або заміни, час від часу вінчестер зникав, або музика грає і раптово почне заїкатись, розкручу корпус системника, зніму кабель і знов надіну - вінт появиться.

http://pchelpforum.ru/f30/t38310/

Опубліковано
... Віндовс бачить, а зробити нічого не можна....

З загрузочної флешки загрузився, Акроніс усі диски бачить і каже, що всі диски справні. Акронісом скопіював увесь пропавший диск ( близко 200 гіг ) на інший, і відформатував втрачений диск. Як згодом пояснив мені товариш, злетіла файлова система.

Згідний з Yuraul - перевір шлейфи або заміни, час від часу вінчестер зникав, або музика грає і раптово почне заїкатись, розкручу корпус системника, зніму кабель і знов надіну - вінт появиться.

http://pchelpforum.ru/f30/t38310/

до чого тут шлейфи, якщо завантажившись з флешки ти нормально працював з вінтом, а? І акронісом ти міг, значить, і з-під вінди так само все зробити, не треба було з флешки грузитись
Опубліковано

Був в сервісному центрі, сказали, шо вінт вже мертвий.

Якби гарантія не закінчилась, то видали б новий.

P.S. І взагалі порадили не купувати зелені вестерни (WD Caviar Green 10ears) на 1 терабайт. Вони вже заробити собі погану репутацію. Як альтернатива - Toshiba такі ж самі мають 2 роки гарантії

1287133671_wd_cavir_10_green.jpg

Опубліковано

P.S. І взагалі порадили не купувати зелені вестерни (WD Caviar Green 10ears) на 1 терабайт. Вони вже заробити собі погану репутацію. Як альтернатива - Seagate Barracuda.

при інших рівних параметрах, краще купувати той, в якого більший гарантійний термін обслуговування. ті ж Seagate, мають не менше негативних відгуків.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Хороша новина! HD Tune помилився з бедами. Знайомий порадив ремапнути вінт. Сьогодні за 15 хв 1 Тб Advanced Remap на Victoria: 1 бед, відновило його і вінт ожив :)

По ходу вся інформація (рандомом відкрив пару файлів) непошкоджена.

Атрибути Current pending sectors 1182 та Ultra DMA CRC Errors 17 так і лишились.

Опубліковано

Current pending sectors -це нестабільні сектори, які у будь-який час можуть стати бедами. Тому моя тобі порада - перепиши всю інформацію на інший вінт і зроби на цьому низкорівневе форматування (програмою MHDD). Після цього Current pending sectors може обнулитись, всі сектори стануть нормальними або перейдуть всі на беди (збільшиться кількість reallocated sector count). При цьому статус SMARTможе стати BAD.

Опубліковано

Зробив низькорівневе форматування MHDD, тепер з Current pending sectors 1182 лишилось 63. При цьому добавилось два нових параметри: Multi Zone Error Rate 2446 та Offline scan UNC sectors 8. Це не смертельно для вінчестера?

post-1554-0-41371900-1357923779_thumb.jp

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...