Перейти до змісту

Вибір HDD SATA 2 or SATA 3

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Питання ось в чому:

Чи на материнку з SATA 2 підійде жорсткий диск з роз"ємом SATA3? Чи зворотньо-сумісні стандарти SATA 2 і SATA3?

Чи не з"являться тут якісь "підводні камені"?

Бо треба HDD, а кругом вже переважно SATA3 продають , то думаю його і взяти.

Опубліковано

SATA2 і SATA3 сумісні, так само як і SATA2 і SATA

Чи є підводні камені при встановлені САТА3 пристрою на САТА2 не знаю, а от САТА2 вінт на САТА3 контролері в мене працює без будь-яких проблем.

Опубліковано

різниці немає абсолютно який вінт SATA в який контролер SATA тикати. Всі між собою сумісні.

Та і взагалі-то навіть самі нові і шустрі HDD (домашні) досі не можуть похвастатись швидкістю для якої б не вистачило старого SATA(один)

Опубліковано

Щоб не створювати нової теми... також хочу замовити HDD і вибір впав на ST500DM002 і WD5000AAKX. Що порадите, який з них кращий?

Дивися також і в сторону терабайтника ST1000DM003...

ЗІ Вінт буде використовуватись як під систему, так і для зберігання файлів.

Опубліковано

А де з продажу ділися самсунги?

той підрозділ Samsung'а давним давно купив Seagate

зараз немає "косих" серій ні в одного виробника. Напевно тому що давненько вже нічого нового не придумували :)

тому впринципі всеодно що виберете.

Але в WD і Seagate гарантія 24 місяці а в Toshiba(Hitachi) все ж 36 - як на мене то непоганий аргумент. Та і в сервісі їх значно менше завжди було.

Опубліковано

Щоб не створювати нової теми... також хочу замовити HDD і вибір впав на ST500DM002 і WD5000AAKX. Що порадите, який з них кращий?

Дивися також і в сторону терабайтника ST1000DM003...

ЗІ Вінт буде використовуватись як під систему, так і для зберігання файлів.

особисто я віддаю перевагу WD та Hitachi. Якщо під систему то SSD. Малий бюджет, тоді однобліновий HDD/

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Начитавшись відгуків про SSD вінчестери, постало питання: наскільки я відчую приріст в швидкості, якщо SSD диск з роз"ємом SATA3 підключу до SATA2 інтерфейсу?

Опубліковано

Ну може неправильно? може я один такий? Але все ж таки, волію хочу спершу почитати, ніж одразу витрачати кошти.

Ага, можна? ? ;)

Опубліковано

багато сучасних HDD вже можуть похвастатись великим буфером обміну, з ним обмін даними буде на реальних швидкостях САТА 2 і 3 поколінь.

тому приріст буде відчутний. скажімо тіж самі ВД грін серії мають шпиндель 5400, здається, але завдяки великому буферу невеликі пачки файлів досить швидко пишуться (читання в них упереджене, що теж дає приріст). я не відчуваю особливих тормозів. якщо зберігати на такому вінчестері фільми, то, звичайно, швидкістю він не похвастаться.

зрозуміло що під вінду тре брати щось пристосованіше, з 7200 об/хв.

щодо ССД. особисто я загорівся ним десь півроку назад, а може й більше. та ціни тоді кусались, асортимент ще не дозволяв розгулятись у виборі. крім того народ активно коментив про глючні прошивки, швидку деградацію і т. п. вирішив почекати.

сьогодні ситуація змінилась. за 70 у.о. можна взяти пристойну 60 під систему.

якщо вам важко визначитись чи він потрібен — відкрийте "індекс сумісності з віндовс" у сімці (вісті, вісімці). якщо вінчестер має найменшу оцінку, то — пора міняти. більшість вінтів набирають 5,9 балів, тоді як пам'ять і процесори давно пішли вперед, і я думаю ви відчуваєте, коли відкриваєте папку з документами чи браузер, і ждете допоки додеренчить вінт.

придбав нещодавно собі інтел 330 серії. поки що повністю задоволений. завантаження системи скоротилось вдвічі. опера з 20 відкритими вкладками відкривається миттєво, офіс і т.п. аналогічно. реально система позбулася тягара. гарантія 3 роки. середнє напрацювання на відмову 1200000 год (136 років). впевнений що до кінця гарантійного терміну він ще працюватиму, і прогрес змусить поміняти його швидше ніж поломка. тому берегти ячейки пам'яті немає сенсу, ганяю по повній без всяких дурниць типу відключити кеш в бравзері.

звичайно вибір ссд складна штука. тому що їхні параметри мають великий розброс. дешеві мають малі швидкості, зв'язані з дешевою асинхронною пам'ятю, погані контролери тощо. дорожчі — кращі, але це ще не все. одні мають хорошу швидкість зчитування, інші навпаки запису, ще можна поділити на ті, які краще працюють з малими або великими файлами, з різними розмірами файлової системи. короче звіздєц %) будьте уважні!

Опубліковано

так я все це усвідомлюю, але скажіть мені будь ласка: чи буде помітний оком той приріст при використанні диска через SATA2

Бо питання стоїть: чи купувати його зараз, чи згодом під час апгрейду системи.

П.С.

Мене заманює до покупки лише одне: коли я користуюся Оперою то буває навідкриваю зо 30-40 вкладок, а ось коли повторно її відкриваю, то змушений чекати 1-2 хв допоки все завантажиться, та й швидкість запуску системи хотілося б покращити.

Опубліковано

ну я ж написав, що система стала шустріша в 2 рази, хіба це оком не помітно? гляньте тести загрузки різних ігор. я не знаю які вам ще аргументи привести.

про оперу я вам казав. таке враження що ви не читали мене зовсім.

на днях має бути нагода протестувати 3 ріні накопичувачі на сата2 і 3. думаю буде цікаво.

Опубліковано

бо він і не читає

мені умнічає, а твоє прочитав чарез абзац.

я ж написав, що все суб'єктивно. Хтось використовує купу софта різноманітного одночасно - приріст суттєвий. А хтось інтернет-серфінг і офіс - тоді не дуже зрозуміло навіщо лишні витрати. Ну стартуватиме воно в 2 рази швидше.... і якби і все. А далі то на роботі ніяк не відображається.

щодо SATA2 і SATA3 - я різниці не відчув коли компа даунгрейдив. Та її і не може бути бо 500-550 - це максимальні показники а реальні суттєво нижчі і цілком вкладаються в ті 300 МБ/с що дає SATA2.

Скажімо так, хто б там що не писав - всі однозначно щасливі що перейшли на SSD. Ще ні разу не чув щоб хтось сказав що невідчутно.

Сам вже більше року користуюсь і якось звик.

Опубліковано

Не вумнічай! Посоромився б! :D

Ось коли результати тестів читання/запису/доступу побачу на системі з САТА 2 то заспокоюсь

• Адміністратори
Опубліковано

Поставив собі SSD Intel 330 180G

Шпіндель нервово курить в коридорі.

Опубліковано

і так. нарешті я знову вернувся на свою asus p8z68-vle

викладаю обіцяні тести на сата3 асуса і сата2 msi h61m-p21

додаткове обладнання - i3 2105 + 2*2gb DDR3 1666 + win7 x64

піддослідні кролики:

1 intel ssd 330 60 gb

2 hdd wd5000aakx 500gb blue

3 hdd wd10earx 1000gb green

резульати SATA II у відповідному порядку

1wmw.png

2gug.png

3zzz.png

як бачимо помітний приріст ссд практично у 2 рази. непогано.

згідно специфікації 500кишвидкість між буфером і бліном 126 мб/с. тест показав майже максимум. що в принципі радує, адже заявлені дані майже сходяться з реальними.

Тепер тест САТА ІІІ

11sms.png

22wxw.png

33ere.png

Зразу кидається у очі ще в пару раз більший приріст швидкості ссд! =0

система ракета, вінда при загрузці не встигає своїми світлячками скласти логотип =)

тре заміряти на скільки скоротився час завантаження, доречі.

другий скрін практично не відрізняється від попереднього тесту... журбинка =(

інтерфейс сата 3 в вд500 до одного місця.

терабайтник навпаки здивував. почав видавати заоблачні цифри кручє ссд. пару тестів підряд давали схожі результати, і тут я згадав свої слова. тестовий файл програми 50 мб, і він цілком влазить в кеш (64мб). отже я отримав швидкість обміну на ділянці мать-буфер.

вносимо необхідні поправки, і отримаємо швидкість обміну вже з бліном:

333.png

33333.png

нажаль встановлювати швидкості запису 100 і 500 мб на швидкості сата 2 у мене вже нехватило охоти.

дані тести не можуть бути повністю об'єктивними через ряд різних причин, але достатньо наочні. в даних присутня похибка десь до 5% (при повторних тестах цифри трохи "гуляють")

висновоки я думаю зрозумілі.

p.s. ну і наостанок, чисто заради власної цікавості прогнав USB 2,0/3.0

verbatim store 'n' go 16 gb

20nwn.png

30iwi.png

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...