Перейти до змісту

Допоможіть вибрати роутер

Рекомендовані повідомлення

• 3 тижня потому...
Опубліковано

З Wi-Fi $68, без Wi-Fi $51.

На пальцях простіше всього маючи канал в 40 мегабіт розділити його по 20 і виставити 'взривну' швидкість в 30 мегабіт на 8 секунд при умові середньої швидкості не більше 13ти мегабіт.

Тобто для серфінгу кожен буде мати 30 мегабіт за умови, якщо його середня швидкість за кожні 8 секунд не перевищила 13 мегабіт.

Якщо ж вона вийшла за цей ліміт буде вмикатись нарізка до 20ти (торрент і тд).

Якщо один комп виключити взагалі, то на другому яка буде швидкість - 20 чи 40.

Опубліковано

Якщо один комп виключити взагалі, то на другому яка буде швидкість - 20 чи 40.

Перше, що прийшло в голову для вирішення цієї задачі - Netwatch + 2 Simple queues.

Comp1 192.168.1.100

Comp2 192.168.1.200

1. Створюємо 2 правила, які обмежують швидкість кожній з 2х ІР адрес на 20 мегабіт.

/queue simple> add name=Comp1 target-addresses=192.168.1.100 total-max-limit=20M

/queue simple> add name=Comp2 target-addresses=192.168.1.200 total-max-limit=20M

2. Додаємо 2 Netwatch, кожен з яких пінгує свою ІР адресу і:

/tool netwatch> add host=192.168.1.100 interval=00:00:10 timeout=3000

/tool netwatch> add host=192.168.1.200 interval=00:00:10 timeout=3000

тепер для кожного з netwath треба додати перехресні дії

1). при доступності ІР вмикає правило обмеження швидкості для іншої ІР

2). при недоступності ІР вимикає правило для обмеження швидкості протилежної ІР

для 192.168.1.100 буде виглядати так:

up: /queue simple enable 2

down: /queue simple disable 2

для 192.168.1.200 буде виглядати так:

up: /queue simple enable 1

down: /queue simple disable 1

Якщо Comp1 не пінгується - netwatch вимкне правило обмеження для Comp2 і той отримає весь канал.

Якщо будуть пінгуватись обидва - кожне правило увімкне протилежне і кожен отримає 20.

Основною умовою роботи даного методу має бути можливість компів відповідати на пінги.

Тобто фаєрволи і тд. не повинні блокувати ICMP трафік, хоча цією умовою можна знехтувати, якщо не пінгувати а вкионувати скрипт, який би копався в ARP таблиці.

Опубліковано

Це не мануал.

Швидше 'чорновий' варіант вирішення, оскільки, в ньому не врахований фактор впливу на обставини зі сторони абонентів.

Але для початку освоєння можливостей роутера підійде.

Опубліковано

Перше, що прийшло в голову для вирішення цієї задачі - Netwatch + 2 Simple queues.

Якщо простіше, то те що я хочу можна зробити, але тільки на mikrotik 750 або 751?

Опубліковано

доречі, Айпі ТВ тяне.

Странна штука в ньому, може я просто не досвідчений. Швидкість 10 мб\сек на кабель. При роздачі з роутера по LAN i WiFi йде 2х10мб. ТОбто швидкість на ПК і нетбуці не падає навіть при двох активних торрентах.

В мене навіть підкралася мисля вставити другу мережеву в ПК, шоб якось об"єднати, але нажаль, погугливши, зрозумів, шо вінда такої можливості не дає

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...