Перейти до змісту

Урочище Кривий ліс

klikl

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хм... я сам родом з під Колок, але про таке урочище вперше чую, тра буде в селі старих людей попитати...

Опубліковано

Швидше за все, це урочище в лісовому масиві східніше Колок.

Ось сумна інформація звідси http://nation.org.ua...ticles_317.html ( стаття про Колківську республіку):

"...У березні 1943 року в містечку Колки знаходилась невелика німецька залога, якій був доручений безперебійний збір контингенту від населення та перекачування його до рейху, а також держати в постійному страхові місцеве населення. За півроку до цього есесівці провели криваву і злочинну акцію – вимордували в Кривому лісі все єврейське населення, вказавши українцям, що їх чекає така ж доля...."

Опубліковано

Взнав, де це знаходиться. Це перед Колками поворот направо на Осницю, далі по лівій стороні за Колками буде кладовище, за ним починається ліс, наліво дорога в ліс. Ось там те урочище. Там ще знаходиться протитуберкульозний санаторій.

Шось не можу картинку підгрузити...

Опубліковано

Взнав, де це знаходиться. Це перед Колками поворот направо на Осницю, далі по лівій стороні за Колками буде кладовище, за ним починається ліс, наліво дорога в ліс. Ось там те урочище. Там ще знаходиться протитуберкульозний санаторій.

Шось не можу картинку підгрузити...

Судячи по всьому , це десь тут

post-6657-0-51273700-1346830043_thumb.jp

Опубліковано

Розписано у статтях гарно. Насправді все прозаїчніше виглядає.

Ходять по ліску відпочивальники протитуберкульозного санаторію. Та ще колківські грибники. А дерев покручених справді трохи є , але враження "диво небачене!" навряд чи місцина справить.

Де розміщене урочище і як добиратися - Basil написав правильно :)

post-13051-0-81787500-1346877524_thumb.j

post-13051-0-27434000-1346877591_thumb.j

Опубліковано

Сьогодні з"їздили, справді не дуже "феєрично", але всеж цікаво

тут фото:

https://www.facebook...44891532&type=1

а ще хто які версії має чого його так покрутило? можливо розповіді старожилів з смт. Колки якісь чули?

Опубліковано

Чув, що худобу там випасали, як соснина була іще маленька. То від того що корови поламали ті деревця, їх так і покрутило. але хто зна чи то правда :)

Опубліковано

ми їздили рік тому по Волині так би мовити "слідами УПА" і в тому лісочку зупинялися на обід. Враження якісь мутні: і не гарно... і не страшно... Просто якось троха дивно.

Опубліковано

в нас якось вийшло не дуже добре, приїхали в 7 ранку, було хмарно і мало світла, ми якось пройшли мимо того урочища, стали на "пікнік" в нормальному лісі, а фоткав вже коли йшли назад, часу було мало і не дуже роздивився і не встиг скласти враження, але щось таки вийшло...:)

Опубліковано

з нами було двоє місцевих: один дідусь-партизан і один пластун.

Там ще когось здибували потім - ніхто нічого толком сказати не міг про той лісок. Назвали купу версій але висновок - ніхто не знає чьо так :)

Опубліковано

а в мене своя версія щодо даного "урочища Криволісся"....

щоб посадити ліс потрібно насіння, щоб насіння добути потрібно вилазити на дерева і зривати шишки! звичайно що не кожне дерево підходить для того щоб з нього зірвали шишки які підуть на насіння....

як правило зривають з плюсових дерев (хто не знає що таке плюсове дерево то гугл в поміч)! це зараз є всіляка техніка і крани що можна піднятися на висоту 20-30 м і зірвати шишки!

так ось!

представте собі йде 18-19ст наказали населенню заготовити насіння! звичайно що ніхто не полізе на 20-30 метрову сосну! а от зірвати з кривої, косої сосни це набагато легше!

от і посадили таке насіння і з нього виросли ось такі дерева!

звичайно що люди могли з часом "повибирати " собі рівніші дерева на хати чи на свої власні потреби а криві оставляли!

Є така штука як спадковість, тобто якщо дерево криве то 80-90% йо його потомство також буде з відхиленнями від норми.

і версія №2

Урочище займає не велику територію, тобто це не лісовий масив а невелика(відносно лісу) ділянка

так цілком можливо що там колись ріс нормальний ліс, йшла заготівля лісу і вибирали всі найкращі дерева, тобто криві не чіпали бо толку з них нуль, і поки на дрова поколиш то багато сил піде на те!

так представте собі що всі дерева позрізали а осталось пару штук кривих,

з них з часом попадали шишки і повиростало їхне "криве покоління" а насіння могло і вітром перекинути на десятки а той і сотні метрів!

чи звірі могли перенести !

цю версію доказує щей і той факт що серед молодого покоління немає рівних дерев! адже якщо би впав метеорит то самі дерева повиросталиб криві, але ж ця кривизна не передалась би їхньому потомству! бо в даному випадку кривість дерев була спичинена не з генетичного порушення чи хвороби а від механічної взаємодіїї на дерева!

і версія №3

можливо жив недалеко якійсь пан чи чиновник і вирішив він для задоволення власних потреб виростити собі такій ліс! ну подобалось людині таке, так би мовити його примха була!

П.С. це сугубо мої версії, так як я "не далека людина від лісу" (в майбутньому інженер лісового та садово-паркового господарства) які я видвинув опираючись на свої знання в даній сфері

П.С.С. тай фотографіїї які виклав пан klikl підтверджують мої здогатки щодо генетичного походження кривизни даних дерев!

Опубліковано
враховуючи що версії життєві а такий лісок якби зустрічається не часто - то шото там не так з ним.

ну да , раніше люди як не знали де як і за яких причин виникає блискавка, казали що то Бог сердиться :)

ну а якщо серйозно то на Волині радіаційних фонд, природньо дещо вищий ніж на іншій території України, а після вибуху ЧАЕС він ще збільшився...

так до чього я веду, можливо на даній території повищенна радіація, можлив навіть і на глибині...

а ще може бути що на даній території перевищенна допустима норма того чи іншого хім елементу, якій і визиває дані мутації!

щоб перевірити хоч одну з версій потрібні кошти!

тому і остається тільки "гадати на кофейній гущі " :D :D

Опубліковано

така версія теж була бо то ж маневицький район і там фон завжди був вищим.... але загнулася

бо там є дуже старі покручені дерева і були вони покручені ще задовго до 1986

найімовірніший науковий розклад - якесь мутоване дерево яке сіялося навколо і нащадки теж були такі ж покручені

но я не лісничий і не агроном, того буду вірити в містику :)

Опубліковано

http://www.volynnews..._39_fotohrafiy/

фотки з борди успішно здерті, навіть без вказання авторства

Перед тим як когось звинувачувати, потрібно спочатку когось перепитати, для прикладу автора (тобто мене), інакше про Вас складеться враження базарної баби, на ВН фото опубліковані з мого дозволу, авторства я не просив зазначати, тим не менше на фото є моє ім"я і прізвище, це по-перше!

По друге, на борді я опублікував тільки посилання на альбом в ФБ, борда не має ніякого стосунку до авторського права, форум виступає тільки посередником.

А тепер питання: для чого розводити абсолютно необгрунтований срач? чому не спитати в мене, як автора фото??? а потім вже писати, чи у вас манія "теории всемирного заговора" - всі у всіх щось тянуть...

П.С. бачу далі активно сруть в коментах ВН, доб'єтеся тільки того, що я буду викладати фото тільки там.

Хотів чим швидше викласти сюди і не чекати понеділка, так розвели блін "базар", тільки настрій псуєте.

Соромітник, чи потрібно було підписати "klikl"?-дурнуватим логіном, який я придумав років десять назад, випадково, який нічого не означає і який я лишив для зручності? можливо ви сумніваєтеся, що я Володимир Ярош?

Мені цікаво чого мені тут ніхто спершу не відписав в ПП?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...