Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу скласти собі системник і постало питання - чи варто ставити в додачу до класичного 2Тб HDD SSD вінчестер? Точніше чи варто при теперішній ціні за 1 Гб ?

Ціна порядку за 60Гб 500+ грн, а за 120Гб 1000 грн.

Питання для тих хто собі його ставив - який саме вибирали і чи відчули покращення роботи системи саме від такого вінта.

Опубліковано

Думаю варто.60гіг діск С-ссд,а все останне на 2тб.Жінці на ноут поставив 60гіг+зовнішній для всяких ії штучок стоїть.Різниця в швидкості відчутна,тільки я все в комплесі робив+1гіг оперативки=3гіг всього і віндоус 7.За рахунок чого робота покращилась не знаю,але думаю,що із за ССД.

Опубліковано

поставил себе ссд , и радости нет границ, незнаю как у кого а у меня прирост в скорости почти 2 раза, советую брать :0155:

Опубліковано

По сроку служби - лотерея, в кожного ходять по-різному.

На SandForce II ситуація покращилась в плані надійності, покращили алгоритми роботи , проте двинути ноги можуть всеодно в будь-який момент, незважаючи на MTBF в 2 млн. год.

Головне тримати на твердотілому лиш систему\софт і не забути про гарантію при покупці :)

Опубліковано

поставил себе ссд , и радости нет границ, незнаю как у кого а у меня прирост в скорости почти 2 раза, советую брать :0155:

Крім Windows на нього ще щось закидав ?

Опубліковано

якби якщо дозволяють фінанси то брати однозначно - комфорту в роботі додасть купу. В кого одночасно працює багато важкого софта - тим допомагає однозначно.

Але тексти в ворді швидше набиратися не почнуть - тому впринципі це всеодно поки більше елемент розкоші в звичайному домашньому компі. Я брав шоби танкі запускалися після вильоту максимально швидко :)

Якщо хочеш шоби довше прожив то якби є таке неоголошене правило - щоб половина вінта була порожня. Я прикидав що система з софтом потягне до 30 гіг і рік тому купив 60ку. В знайомих робочого софта на 50-60гіг - ставили 120ки.

а в остальному - вінт як вінт, просто дико швидкий

Опубліковано

Deemon правильно сказав: контроллер SandForce II і якомога довший гарантійний термін - це основні критерії для вибору SSD. Якщо бюджет необмежений, тоді варто звернути увагу на моделі із синхронним типом пам'яті (серії Corsair Force GT, OCZ Vertex 3, Intel 520 Series). Хоча ІМХО, ціни на SSD надалі будуть падати, а швидкість рости, і тому через пару років по гарантії його нести вже не буде смислу, морально він застаріє швидше, ніж зноситься фізично. Ну а залишати 50% SSD вільним - це вже , імхо, перебор (звичайно, більше - краще, але в розумних межах), існує думка, що 20% цілком достатньо для надійної роботи.

Опубліковано

Придивився до такого варіанту

OCZ Agility 3 SSD 60GB 2.5" SATAIII MLC http://hard.rozetka....t3_60g/p155281/

OCZ Vertex 3 SSD 60GB 2.5" SATAIII MLChttp://hard.rozetka....t3_60g/p161861/

Вони однотипні чи якийсь із них кращий ? Порівняв основні параметри - то різниці не знайшов.

Який варто брати ?

Опубліковано
и не греется

Хоча охолодження не завадить ніякому вінту!

специально полез в комп и попробовал рукой свой Vertex2 - на ощупь холодный

Опубліковано

звичайно буде, адже головна перевага - швидкість доступу, і в будь-якої SSDшки вона незрівнянно краще. ОС і софт будуть запускатися і працювати суттєво шустріше.

Ще один нюанс - бажано виключати файл підкачки щоб прожив вінт довше, тому оперативки бажано ставити побільше. Якщо ддр3 то проблем нема якби бо дешева і 8-16гіг поставити не проблема.

Опубліковано

звичайно буде, адже головна перевага - швидкість доступу, і в будь-якої SSDшки вона незрівнянно краще. ОС і софт будуть запускатися і працювати суттєво шустріше.

Ще один нюанс - бажано виключати файл підкачки щоб прожив вінт довше, тому оперативки бажано ставити побільше. Якщо ддр3 то проблем нема якби бо дешева і 8-16гіг поставити не проблема.

але то 64 тра ставити, нє?

а хтось знає, ssd 1.8 дюймові бувають? бо в моєму ноуті саме тормознуте місце - це вінт, але він 1.8

Начебто є http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-2-sata-ii-1-8-ssd.html

Зіі що за ноут такий? :_09:

Опубліковано

Нє. Від 2-х гіг для ХР вже можна було виключити Своп. Для 7-ки більше, але якщо 4 гіга зараз це норма - то й своп нафіг не нада. В мене 7 х64 більше 40% оперативки не їсть.

Опубліковано

Нє. Від 2-х гіг для ХР вже можна було виключити Своп. Для 7-ки більше, але якщо 4 гіга зараз це норма - то й своп нафіг не нада. В мене 7 х64 більше 40% оперативки не їсть.

...можна подетальніше про СВОП, що таке, зчим їдять, що дає???

Опубліковано

з SSD Win 7 x64 запускається ще монітор не встигає розігрітись :), і як писав Зевс не гудить, не гріється, не клацає.

Опубліковано

ну кожний сам вибираєщо і скільки буде ставити..в мене 32гб,стоїть вінда і софт.правда софт в кожного різний.32 малувато,60 має хватити

Опубліковано

А я би радив відразу брати на шині PCI-Express, звичайно дорожчі, але швидкість 700-900 Mb/сек

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...