Перейти до змісту

У Луцьку відкрили унікальну скульптуру - сонячний годинник

yura2281

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Добродєтєлі низкький вам уклін, куди вас там за те все поцілувати, може ще якусь уйню нам поставите, а ми тут будем всі радісно хлопати в ладоші і підскакувати від радості.

• Відповідей 80
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Роздивився той годинник сьогодні і я. По-перше, показувати він має СОНЯЧНИЙ час. Тобто те ХІІ внизу - буде рівно опівдні за місцевим сонячним часом, що не співпадає із поясним. Навскидку це буде о 13 годині за поясним, і 14-ій за літнім часом. По-друге, він екваторіальний, що значить, що від 21 вересня до 22 березня він принципово не може показувати часу (мінус тим, хто сподівався щось там побачити після падіння листя з дерев). Отже, з астрономічної точки зору людям він буде незрозумілим. Краще вже він би був настінним, такого неважко розрахувати, але користі більше.

Далі. Планети. Щось мені здається, що скоро Сатурн опиниться без мідного пояса, що символізує його кільця. Написи - тьмяні і малочитабельні. Забрудняться горизонтальні поверхні - і ніхто нічого не прочитає.

Висновки - "гроші на вітер", "пилюка в очі", некорисне одоробало "аби було". Пасував він би в маленькому сонячному скверику перед палацом школяра/ЦНТТУМ/учбовим закладом під охороною. Де був би гурток/уроки астрономії або на метеорологічному майданчику школи.

Опубліковано

Роздивився той годинник сьогодні і я. Пасував він би в маленькому сонячному скверику перед учбовим закладом під охороною.

І міг би бути значно скромнішим і, відповідно, дешевшим.

Н-д, Будапешт:getimaifi.jpg

Опубліковано

І міг би бути значно скромнішим і, відповідно, дешевшим.

Угу, но тогда кто же бы оценил вложения Палицы в, скажем, 1000$? Такие цифры стыдно в газетах публиковать. А так 50, солидно, да... Для города ничего не жалко на хорошую, хоть и бесполезную вещь.

Опубліковано

Кожен раз, спотикаючись на ямах наших дворів, тротуарів та вулиць- згадую гроші витрачені на цей ,,годинник,,

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...