Перейти до змісту

На Львівщині перекинулися 11 вагонів із жовтим фосфором

max

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Перечитав тему. Щось я зрозуміть не можу: один прохвесор хімії каже, що оксид фосфору, тобто, по суті, хмара, не шкідливий для організму, інший (тез прохвесор) каже, що дуже небезпечна. Де правда?..

• Відповідей 377
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

правда?

саме цікаве, коли кажуть, що загрози нема і відразу зноска із симптомами та захистом від зараження.

Опубліковано

Народ, может, хорош уже истерить?

Вы можете что-то поменять? Вызвать вертолёты и нейтрализовать облако? Поставить ветродувы и отогнать его?

Если кто-то сильно боится, то почему до сих пор сидит в форуме, а не едет в безопасные районы на машинах или поездах?

Если оно нас накроет, значит так и будет. Для чего сеять панику раньше времени, не обладая достоверной информацией? Вон базарники с трёх часов разбежались, как тараканы по углам...

1. Так ли летуч этот жёлтый фосфор?

2. Не сильно ли он активный для того, чтобы не вступить в контакт с чем-нибудь по дороге до Луцка?

3. Кто уже видит тучу на горизонте?

Calm down, guys!

• Адміністратори
Опубліковано
Народ, может, хорош уже истерить?

Вы можете что-то поменять? Вызвать вертолёты и нейтрализовать облако? Поставить ветродувы и отогнать его?

Если кто-то сильно боится, то почему до сих пор сидит в форуме, а не едет в безопасные районы на машинах или поездах?

Если оно нас накроет, значит так и будет. Для чего сеять панику раньше времени, не обладая достоверной информацией? Вон базарники с трёх часов разбежались, как тараканы по углам...

1. Так ли летуч этот жёлтый фосфор?

2. Не сильно ли он активный для того, чтобы не вступить в контакт с чем-нибудь по дороге до Луцка?

Calm down, guys!

Через бутылку чета ниче не видно на горизонте, пасмарю када пиво закончицо )

• Адміністратори
Опубліковано

88 User(s) are reading this topic (35 Guests and 1 Anonymous Users)

52 Members: t0rik, Zevs_Isver, Ogirok, Nikos, konva, Dimaxa, Slayer, KAM, Vect0r, SpiritMen, kolser, Stealth, Edd, mass*, georg, Chill, Sp_RoNdo, madkot, difoto, FKCX_half, Kidubon, serega, Kaawun, Frodo, jam, Slavco, n_a_p, silia, Dimas, Samphayne, gyry, zaHARE, fenom, McLaren, chip, Fiore, olaok, Tytanhamon, kmd, hap13, dimmon, Ken, kvit, shaggy, akaduke, conecticut, ursa, МИстерФикс, ЙОЖИК, AnDi, Tani4ka, imp13, YUFAR

хорошо сидим )

Опубліковано

- ты суслика видиш? а он есть.... (с) кино

так что.....

шуфрычег, вместо того что бы сказвыть что-то оффициально, спрятался где-то

Опубліковано

ось про горіння фосфору

а ось про взаємодію оксиду з водою.

для чого це написав

1. як можна прочитати, оксид фосфору гідроскопічний - вбирає воду. тобто якщо його справді є в хмарах, то дощі всетаки будуть кислотні. але з іншого боку при таких параметрах він би вже давно лежав в районі аварії у вигляді роси.

2. якщо всетаки оксид дойде до нас (я особисто сумніваюсь), то на слизових буде просто кислота. так само як і на вспотівшій шкірі в місцях контакту, так що туман вчора відпадає однозначно.

насправді не факт, що там утворюється саме оксид, скоріше всього в хмарі зовсім інші сполуки.

Опубліковано
шуфрычег, вместо того что бы сказвыть что-то оффициально, спрятался где-то

он в лондоне облака разгоняет...

Опубліковано

в мене на 33-му цікаві хмарки(жудь)зверзу вони чисто білі а знизу сірі із синім відтінком......мля моторошно....

Опубліковано
це мене глюкає чи дійсно на півдні хмари мають інший колір?

Якщо чесно,то і я таке помітив... :smile3:

Опубліковано

Я вот тут долго думал, связан ли вчерашний туман с фосфором... И пришел к выводу, что очень вряд ли. По всем сводкам погоды, которые нашел, в том регионе вечером и ночью действительно был штиль. Кроме того, в архиве погоды на Львов в графе "явления" ночью указан "приземный туман". В Луцке такой же мог быть... Видать, действительно просто напарилась земля за день, вот и туман... Все мое ИМХО.

Опубліковано

Дружина розмовляла з вчителькою хімії.Та сказала,що хмара,то не страшно-набагато гірше якщо воно з дощем прийде!

А взагалі дивлюсь по картах вітру,то хмара має піти між Луцьком і Рівним.

Хоча не розумію чому хмара?Воно ж горіло тривалий час,то й мають бути хмари,а не хмара.

Опубліковано
в

Буську таке враження, що лишились тільки лікарі і ті, хто не зміг ще

виїхати, але і ті хто ще лишився створюють атмосферу не з приємних. Стан

людей взагалі описати неможна - паніка і хаос.... забирай, що можеш і тікай,

а там вернешся чи ні... "

ну не знаю... тільки-що моя бухгалтер дзвонила до матері в Буськ. Вона живе за 7 хвилин ходу від центра Буська і каже, що з вікна бачить хмару там де горить фосфор. Люди не втікають, їх не евакуюють. Три школи Буська заселені людьми, вивезеними з прилеглих до місця займання населених пунктів. По радіо постійно попереджають, щоб люди з будинків не виходили і закривали вікна/двері. Про зараження вони/продуктів ніякої мови намеє.

Опубліковано

хмара то умовно...... довга хмара...... то ж не значить шо тако подуло і всьо.... її може і не помітити відразу.....

але таки дійсно зверху білі.... потім сірі.... потім темні.... хз

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...