Перейти до змісту

Мед натуральний. Де ви купуєте?


Caprichos

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Постало питання де купити натурального меду? Раніше з цим проблем не було, бо купували у знайомих, які мали власну пасіку. Завжди був чудовий мед. Зараз, на жаль, вони мед не продають. Якось пробували купити на ринку - зовсім не те, таке враження, що там сам цукор, хоч продавці й вихваляють наперебій. А хочеться- то діткам купити натурального лікувального, без добавочок. Отож, поділіться секретами: хто де купує медок?

Опубліковано

Купую завжди на Варшавці, там де мясний павільйон, тільки з іншої сторони, там продає такий дідуля старенький, невисокого зросту, в окулярах і вдіває білий халат, він буває тільки в пятницю і неділю! Він фанатик своєї справи, і в нього справжній мед!!!

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

В Ківерцях Є Дембіцкий Микола Сергійович, як на мене, кращого меду я не їла. Купляємо три роки підряд, ні разу не розчарувалась. Якщо цікавить скину тел.

  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Шановні форумчани, якщо у вас виникла потреба чи бажання придбати натуральний мед - дозвольте дати вам декілька порад.

Найпростіше тим, хто має добросовісного,чесного сусіда (брата, свата) пасічника. Тоді проблем ніяких. А якщо такого немає?

Тоді

1) мед можна купити в бабок на ринку. Я думаю, вони, в більшості випадків, не мають ні знань, ні можливості, ні бажання щось туди домішувати та чимось розбавляти, тобто фальсифікувати;

2) як альтернатива, мед можна придбати в спеціалізованих магазинах по бджільництву. Вони або продають свій або перепродують мед своїх знайомих і ризикувати, втрачати репутацію для них нецікаво, так як заробити вони можуть і на іншому;

3) і останнє - ніколи!!! не купуйте мед в тих торгашів і бариг для яких це основний заробіток(наприклад, на Центральному ринку в молочному павільйоні є окремо виділене місце для них), крім випадків, звичайно, коли ви на 100% впевнені в порядності продавця. Говорю це не через неприязнь чи упередженість, просто перетинався з одним із них. Порахуйте, взяти 1 кг меду, перемішати його цукром, крохмалем, водою і ще не відомо з чим як мінімум в пропорції 1:5 і продати продати по ціні 40-50 грн/кг. Непоганий виходить навар. І їм глибоко начхати на ваші болячки і бажання поласувати натуральним. Можливо не всі такі, але як бачите спокуса надто велика...

Опубліковано

1) мед можна купити в бабок на ринку. Я думаю, вони, в більшості випадків, не мають ні знань, ні можливості, ні бажання щось туди домішувати та чимось розбавляти, тобто фальсифікувати;

Недооцінюєте Ви наших бабок, недооцінюєте ...

Опубліковано

А ви спробуйте самі щось намішати і видати це за мед. Не так це просто щоб і запах, і смак, і консистенція.

Опубліковано

А ви спробуйте самі щось намішати і видати це за мед. Не так це просто щоб і запах, і смак, і консистенція.

Дай Бог що б Ви були праві, але ...

Опубліковано

Добре, припустимо, бабка не вміє, а внук "продвінутий", перерив інтернет, найшов рецепт, навчив бабку і сидить вона продає невідомо що. Я думаю мало хто може відрізнити натуральний мед від ненатурального. Пропоную поділитися своїми секретами.

Опубліковано

Добре, припустимо, бабка не вміє, а внук "продвінутий", перерив інтернет, найшов рецепт, навчив бабку і сидить вона продає невідомо що. Я думаю мало хто може відрізнити натуральний мед від ненатурального. Пропоную поділитися своїми секретами.

Особисто в мене є хороший знайомий дегустатор. Оскільки сам в цьому ділі баран. Слово цієї людини для мене авторитет. Після енної кількості дегустацій було запропоновано брати мед у згаданого вище ківерцівського пасічника Дембіцького. З тих пір у нього мед і купляю. Він до речі навіть не підозрює, як його мед оцінили.

З розмоов з людьми які мають відношення до пасічникарства (якщо так можна сказати) зрозумів, що мед не так важко сфальсифікувати. І відрізнити його від справжнього не кожен зможе. Якщо це знають як зробити пасічники, то чому про це не знати б і бабулькам. Вони ж не на іншій планеті живуть. :)

Опубліковано

Купую тільки в товариша свого в нього своя пасіка, 80 грн літра.

Якось спитав чого так дорого, каже їдем зі мною потаскаєш вулики, поймеш :)

Він якось казав, так все просто йдеш на базар, і на запитання ваше "Мед справжній", відповідь "Так звичайно", а ви кажите "У мене з собою йода бутилка", бували випадки коли його посилали куди по далі, аби не портити собі репутацію, так що будьте пильні.

І мед не можна кипятити чи добавляти в чай гарячий, він стає ядом, я колись такого не знав.

Опубліковано

Купую тільки в товариша свого в нього своя пасіка, 80 грн літра.

Якось спитав чого так дорого, каже їдем зі мною потаскаєш вулики, поймеш :)

Він якось казав, так все просто йдеш на базар, і на запитання ваше "Мед справжній", відповідь "Так звичайно", а ви кажите "У мене з собою йода бутилка", бували випадки коли його посилали куди по далі, аби не портити собі репутацію, так що будьте пильні.

І мед не можна кипятити чи добавляти в чай гарячий, він стає ядом, я колись такого не знав.

Йод допоможе виявити підробку тільки в тому випадку, якщо в нього добавили борошно або крохмаль, а в мед ще можуть додати воду, крейду, желатин, цукор і ще багато чого. На кожну "добавку" є свій рецепт виявлення, але ж не будеш на ринок цілу хімлабораторію сунути. Краще купити пробних пів-літри, вдома "дослідити", а тоді купити стільки, скільки треба в того ж продавця, якщо звісно результати дослідів влаштовують.

І ядом він також не стає, просто втрачає велику долю своїх цілющих властивостей.

Опубліковано

Якось спостерігав як продають мед на виставці в "Проміні".Стоїть мужик, біля нього декілька 30-ти літрових відер з продуктом і велика черга бажаючих.І він великою ложкою без особливих зусиль наповнював літрові відеречка. А пасічники не дадуть збрехати, що закристалізований мед не так просто вдовбати і він сильно прилипає до ложки чи ножа. Я, наприклад, трачу хвилин 10, щоб наповнити і втрамбувати літрову банку.

Опубліковано

рідкого меду вже давно нема і не може бути, за тиждень після викачки він твердіє.

єдине після чого він стане рідкий, так це коли його розтопити. тоді він повторно майже не загустає

Опубліковано

ото ви вже нафлеймили мені тут.

Хотів би взяти на пробу, або просто щоб хтось дав продегустувати свого власного меду. Із тих, хто тут так розписав свій мед .

Опубліковано

ото ви вже нафлеймили мені тут.

Хотів би взяти на пробу, або просто щоб хтось дав продегустувати свого власного меду. Із тих, хто тут так розписав свій мед .

А хто ж тут свій метод розписував? :_09:

Опубліковано
Йод допоможе виявити підробку тільки в тому випадку

йод використовують у перевірці на штучність меду, при цьому аналізи тривають понад тиждень.

Опубліковано

ото ви вже нафлеймили мені тут.

Хотів би взяти на пробу, або просто щоб хтось дав продегустувати свого власного меду. Із тих, хто тут так розписав свій мед .

0969521316

Опубліковано

Є ще такий метод,коли бджіл закормлюють цукром. Тут ніякий йод не допоможе. А користі від такого меду 0.

Опубліковано

йод використовують у перевірці на штучність меду, при цьому аналізи тривають понад тиждень.

Можливо його і там використовують, але я мав на увазі перевірку меду йодом на вміст крохмалю. Така перевірка в домашніх умовах займає не більше 5 хвилин. Пам'ятаю це ще з уроків шкільної хімії, де на розрізану картоплину капали йод, яка тут же синіла, через високий вміст крохмалю в ній.

"С целью обнаружить примесь муки или крахмала в меде нужно налить в баночку или стакан 3 — 5 мл водного раствора меда (1:2) и добавить 3 — 5 капель люголя (или настойки йода). Если в меде содержиться мука или крахмал, то раствор посинеет."

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...