Перейти до змісту

Куплю термопасту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Магазин Експерт, що на Волі.

МХ-2 і МХ-4 є точно (сам брав МХ-4 минулого тижня), на наступний день мала бути підвезена і ZALMAN ZM-STG2.

Опубліковано

82 і 86 грн відповідно

Не буду стверджувати, але коли я ще цим в ратексі цікавився, то окрім КПТ-8 і якогось но-нейма нічого дійсно вартого уваги небуло. В них справді для електроніки є все, а ZALMAN ZM-STG2 вважається продуктом для "вибагливих" користувачів та оверклокерів.

Хоча в них була така класна річ як термоклей, якого ніде в Луцьку "днем з вогнем" не знайдеш!

Опубліковано

Дякую всім за допомогу. Сьогодні випадково заходив в "Експерт" ZALMAN ZM-STG2-75 грн.

Опубліковано

ех, переплачувати за той градус різниці не бачу смислу, хіба десь у космічних технологіях...

Ну припустім не градус і не один, а інколи так звані "космічні" технології дають можливість добитися +5...+10% продуктивності ЦП (в моєму випадку). ;)

Опубліковано

Ну ти загнув, 5-10% щось мало віриться, може ти не правільно її наносиш? трошки ляпнув, і розмазуєш карткою... шар має бути як омога меньшим...

thermal-paste-howto.jpg

Ну і спиртиком вичістити від старої пасти перед заміною на нову обов'язково необхідно.

Опубліковано

А яка різниця між "метал" "пластик" у КПТ-8 ?

Сім градусів це вже звісно щось...

Таки був неправий якщо вірити цим цифрам.

Опубліковано

Ну ти загнув, 5-10% щось мало віриться, може ти не правільно її наносиш? трошки ляпнув, і розмазуєш карткою... шар має бути як омога меньшим...

thermal-paste-howto.jpg

Ну і спиртиком вичістити від старої пасти перед заміною на нову обов'язково необхідно.

Нічого таки я не гнув.

Коли я нещодавно, за відсутності нормального ТІ юзав свого квада 6600 з кулерм Noctua NH-D14 і з термопастою КПТ-8 температура розігнаного лише до 3,0 ГГц доходила до 71 градуса, неговорячи про мої "штатні" 3,48 ГГц.

Ніби з руками все гаразд і як тонко я її не старався накласти результат залишався незмінним +-1градус.

Зараз після покупки нормального ТІ (МХ-4) все в нормі, температура процесора при 3,48 лише 69-70 градусів і залишається постійною. в ОССТ 25хв при t н. с. в квартирі 29 градусів.

Також для довідок можу сказати, зважаючи на власний досвід, що термопасти noctua nt-h1 = МХ-4 - дуже гарно накладаються і мають дуже гарний теплопровідний ефект, який тільки посилюється після 2-3міс на відміну від ZALMAN ZM-STG1.

ZALMAN ZM-STG2 ще не юзав.

My history: КПТ-8 -> Thermaltake TG-2 -> Akasa -> ZALMAN ZM-STG1 -> Сoollaboratory Liquid Prо -> Noctua NH-H1 -> MX-4

Опубліковано

ех, переплачувати за той градус різниці не бачу смислу, хіба десь у космічних технологіях...

Ну припустім не градус і не один, а інколи так звані "космічні" технології дають можливість добитися +5...+10% продуктивності ЦП (в моєму випадку). ;)

Не знаю, чи дійсно різниця настільки велика в градусах, але завжди користувався пастою, як була в наявності, як не було ніякої мазав графіткою, лише треба акуратно, щоб не попало за межі корпусу процесора ( теплопровідність графітки тонким шаром вища ніж у міді ) :0151: Цікаво, чи ще хтось чимось експерементував ?

• 11 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...