Перейти до змісту

Втонула вожата табору "Супутник" (о.Світязь)

Tarzanych

Рекомендовані повідомлення

А той, хто видавав їм катамаран-поцікавився, чи вміють вони плавати Провів інструктаж?

Прокатчик - Ви плавати вмієте?

Орендар - Вмію

І що? Має перевіряти? Чи після проведеного інструктажу дівча плавати навчилося би?

По правилам безпеки їм мали видаватись жилети, в них і неплаваюча людина не втоне.

Життя вже не повернеш, тому не треба тут повчань.

а співчуття скільки життів повернуло?

Не згоден категорично із коментарем. Після такої ситуації треба зробити все можливе і неможливе, щоб в майбутньому такі безглузді ситуації не повторювались. І питання номер один - це це масова тотальна пропаганда безпечного поводження на воді. Головна проблема - легковажна поведінка відпочиваючих. Чому ніхто не запитав чи вживали вони спиртне перед чи під час запливу? Бо всі співчувають?

Друге. Згоден з Нокіаном про катамаранщика. Перевіряти чи вміють плавати - ні, а просто поцікавитись - так. Я впевнений, що з відповіді можна з точністю 90% визначити чи вміє, чи сумнівається... в разі найменшого сумніву - більше уваги приділити саме цьому екіпажу.

Інструктаж - це не навчити плавати з 5 хвилин, а розказати що можна робити на катамарані, а що ні, а також куди можна запливати, а куди ні. Обмеження для катамарану щодо відстані досить суворі - далеко не запливеш. Висновок - відпочивальники заборону порушили, а катамаранщик не проконтролював.

На катамарані обовязвого мав бути рятувальний круг. Хто винен? Той хто не взяв, чи той хто не видав? Все ж таки, стрибати у воду за тим хто тоне з кругом якось безпечніше.

В будь-якому випадку, багато кінців до катамаранщика ведуть. А враховуючи те, що він щодня видає катамарани десятками - давайте схрестим пальці і почекаємо на чергову сенсацію. Це ж лише випадок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У нас існує дві гілки наслідків трагічних випадків: знайти винного (не заглиблюючись в систему) і співчувати (що є природнім).

Я просто читаю тему і думаю, що навряд щось зміниться..Безвідповідальність і безкарність, "авось пронесе"..

І як прикро, коли від цього "авось" гине чиясь дитина.

Щирі співчуття.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Катався на Світязі. в кожному катамарані є круг.

Хто катався той зрозуміє, що просто так з катамарана не випадеш.

Є мумніви щодо твеоезості компашки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І я була студенткою педагогічного коледжу і також проходила практику в літньому таборі. Я прекрасно пам"ятаю вихідні і всі правила, які порушила. Юнацький максималізм... Обережність - це та річ, про яку думалось в останній момент. Лише згодом зрозуміла, що ми (я+мої колеги) народились під щасливою зіркою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На катамарані обовязвого мав бути рятувальний круг.

Не згоден. На катамарані немає жодного місця де можна було б закріпити цей круг. Інша справа рятувальні жилети, мали бути обов'язково.

Круг ще треба правильно кинути, на катамарані дуже важко втримати рівновагу під час кидка. Відповідно кількість постраждалих може зрости.

Ну і з власного досвіду: в 2000-му році був на табірному зборі на о. Світязь. Тоді в червні була схожа трагедія, дівчина була з Кам.- Каширського району, привезла групу дітей в дитячий лагер. Плавала на катамарані з інстуктором з турбази. Не знаю що там сталось, але з води достали обох, нажаль рятувальні дії не допомогли. В той самий день біля пірсу з'явився човен і три рятівника з біноклями, хоча до того про їхнє існування ніхто і не знав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а співчуття скільки життів повернуло?

Співчуття виражають не для порятунку.

А от ваші срачі в темах вже стільки життів врятували, а революцій скільки наробили. Відповідати не треба, залишимося при своїх думках, і я не хочу більше тут щось писати крім співчуття.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Співчуваю рідним та друзям

Але цей випадок має бути уроком для інших.

Адже в цьому випадку загинула дівчина, яка захотіла / погодилася покататися на катамарані напевно з не дуже надійними хлопцями. Пригадайте, напевно рік тому (а можливо і більше) писали про аварію в Ківерцях, у якій загинули малолітні дівчата, яким захотілося покататися з кавалєрами на машині. Кілька років тому було резонансне ДТП за участю дуже відомого мажора у Києві (до речі друге), в якому він на спорткарі відправив на той світ подружку і прохожого поряд мента (а сам лишився майже неушкодженим і намагався сховатися, втікши у Ізраїль). І таких випадків дуже багато. Ще один... Два роки тому в одному з сіл під Луцьком дівчина прийняла запрошення прокататися вночі на мотоциклі, яким керував нетверезий пацик. Пацик потрапив у лікарню, а дівчина загинула.

Тому винуваті усі: катамаранщик, який не видав жилет, хлопець/хлопці, які захопилися дівчиною і втратили контроль над ситуацією на воді і ....

Бережіть себе і думайте перед тим, як погодитися на щось авантюрно-небезпечне!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...