Перейти до змісту

Хто будувався з газобетону? Дайте пораду чи варто...

Sensey

Рекомендовані повідомлення

Дайте пораду чи варто будувати будинок з газобетону. Які є кращі альтернативи? Ціна якість. Планується будівля півторашної хати. Дякую всім хто відгукнеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка марка вашого газоблоку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивився на Ytong розмір 400 на 200 на 600 мм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в 2007 році будувався. з білоруських блоків. 20*30*60, утеплив пінопластом середньої щільності, 5 см. + короїд.

взимку газу йде 300 кубів в місяць, на 150кв..

2 поверхи, перекриття дерево

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в 2007 році будувався. з білоруських блоків. 20*30*60, утеплив пінопластом середньої щільності, 5 см. + короїд.

взимку газу йде 300 кубів в місяць, на 150кв..

2 поверхи, перекриття дерево

Як міцність? Тріщин немає? Бо в основному говорять що дуже не міцні. Основна причина сумніву щодо будови.

До речі теж багато чув що саме білоруські привозять, прямо до ділянки з Білорусії. Яка тоді була вартість одного блоку? Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю на увазі марку міцності

Марка – це показник міцності, позначається «М» з цифровим значенням. Цифри показують, яке навантаження на 1 кв.см. може витримати цегла(блок). Наприклад, марка 100(М100) позначає, що матеріал гарантовано витримує навантаження в 100 кг на 1 кв.см.

Утеплення зовнішньої стіни буде?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як міцність? Тріщин немає? Бо в основному говорять що дуже не міцні. Основна причина сумніву щодо будови.

До речі теж багато чув що саме білоруські привозять, прямо до ділянки з Білорусії. Яка тоді була вартість одного блоку? Дякую.

марку не памятаю (може 500?). на піторачку-два поверхи вони підуть навіть під панельне/залізобетонне перекриття. головне аби фундамент не сідав. тріщин не бачу, бо немаю де подивитись, зовні пінопласт, всередині гіпокартон. тоді брав по 350-380 грн. за куб. привозили фурою по 35 кубів. через рік уже ціна йшла від 550 грн., зараз не знаю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю на увазі марку міцності

Марка – це показник міцності, позначається «М» з цифровим значенням. Цифри показують, яке навантаження на 1 кв.см. може витримати цегла(блок). Наприклад, марка 100(М100) позначає, що матеріал гарантовано витримує навантаження в 100 кг на 1 кв.см.

Утеплення зовнішньої стіни буде?

На рахунок марки як я вірно зрозумів то D500 найбільш оптимальний варіант. міцність і по втратах теплопровідності. От саме за утеплення і теж виникає питання бо має бути зазор між утепленням та блоком бо інакше не буде відведення вологи і блок почне набирати вологу та руйнуватись.

Сама фірма каже що просто покрити зовні якоюсь вологопроникною чи фарбою чи штукатуркою. От і зрозумій. І взагалі те що нарив в інтернеті не зрозуміло одні кажуть супер інші навпаки. Просто незнаєш як бути... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто незнаєш як бути...

А я вирішив з термоблоку. Одні кажуть хороший, другі - поганий..Сам дивився такі будинки - сподобались.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто незнаєш як бути...

А я вирішив з термоблоку. Одні кажуть хороший, другі - поганий..Сам дивився такі будинки - сподобались.

Я теж до термоблоку схилявся, але прочитав про випари які дає це щастя, теж сумніви... Хоча будинки дійсно гарні та економічні...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на всяк випадок думаю зробити хорошу винтеляцію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Де можна подивитись?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у мене дядько в струмівці такий побудував (правда поки без внутрішніх/зовнішніх робіт), ще один дивився на львівській, вже з внутрішніми роботами.

Сам побудував яму на скважину ;) - яму хоч сьогодні можу показати:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж роблю прибудову до хати, з блоків брав броварські 28х20х60, коробку ще не робив фундамент в землю залили осінню а цоколь недавно, хочу блок обкласти цеглою а між ними тоненький пінопласт, перекриття буду робити деревяне, ну і в поїланах з часом якусь кімнату під дахом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я теж дуже довго обирав і перечитував... Зараз я б собі будував з газобетону без вагань. Утепляти зовні його взагалі не потрібно (якщо товщина обрана достатня), ну але наш менталітет теперішній хоче поліпити пінопласт :) Але з перечитаних професійних форумів я вияснив для себе, що ззовні газобетону утеплення не можна робити з пінопласту. Хочете утеплити газобетон - мінвата. (підкреслю - твердження не моє, а з форумів), але тут вже стає питання, чим її прикрити/облицювати... Якщо класти лицювальну цеглу, то вже тоді вартість квадратного метру такої стіни буде далеко не маленькою ;)

... немаю де подивитись, ..., всередині гіпокартон.
:0161: а навіщо всередині гіпсокартон? Газобетон має рівненьку поверхню! В тому й виграш його, що меньше затрат йде на внутрішні роботи! Хочеш - шпаклюй фінішом, хочеш - фактуру нанось, хочеш - шпалери ліпи... Може Ви плутаєте ГАЗОбетон з ПІНОбетоном?

Інший гарний, як на мене, і надійний перевірений варіант для хати-півторачки - стіна першого поверху в 1,5-2 цегли, мансарди в 1-1,5 цегли (мається на увазі звичайна червона), внутрішні несучі стіни першого поверху в цеглину (якщо перекриття між поверхами - балки дерев'янні) чи в півтори цегли (якщо перекриття - плити), і зовні це все обклеєне 10-12см пінопласт. По-моєму цей варіант є найдешевшим, що має велике значення при невеликому бюджеті... Цеглу можна класти за найнижчими розцінками, так як краси там не потрібно, все закриється. Пінопласт можна поліпити через якийсь час (коли гроші підзбираються, наприклад), така собі "розстрочка" ;)

Гарний форум по будівництву http://www.stroimdom.com.ua/forum/

Там і тема відповідна "Что лучше: газобетон или кирпич?", де ламали списи прихильники одного і іншого :)http://www.stroimdom...read.php?t=3443

А ось цей форум http://forum.c-o-k.ru/index.php по опаленню, водопостачанню та вентиляції - теж потрібний, багато цікаво для планування комунікацій майбутнього будинку і не тільки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інший гарний, як на мене, і надійний перевірений варіант для хати-півторачки - стіна першого поверху в 1,5-2 цегли, мансарди в 1-1,5 цегли (мається на увазі звичайна червона), внутрішні несучі стіни першого поверху в цеглину (якщо перекриття між поверхами - балки дерев'янні) чи в півтори цегли (якщо перекриття - плити), і зовні це все обклеєне 10-12см пінопласт. По-моєму цей варіант є найдешевшим, що має велике значення при невеликому бюджеті... Цеглу можна класти за найнижчими розцінками, так як краси там не потрібно, все закриється. Пінопласт можна поліпити через якийсь час (коли гроші підзбираються, наприклад), така собі "розстрочка" ;)

От напевно до цього і треба схилятись "надійний перевірений варіант"

:ok:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прошлого року будував з броварських блоків 300х200х600 розміри. ще буду утепляти зовні. Тріщин не помітив, про теплозбереження скаати нечого не можу, ще не жив там.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інший гарний, як на мене, і надійний перевірений варіант для хати-півторачки - стіна першого поверху в 1,5-2 цегли, мансарди в 1-1,5 цегли ...

От напевно до цього і треба схилятись "надійний перевірений варіант"

:ok:

Ще додам деякі "плюси" даного варіЯнту

:)

Економічний:

- на блоки потрібно розвантажувач чи маніпулятор, щоб акуратно вивантажити (хоча не знаю, вже може сервіс доріс до того, що розвантаження бере на себе продавець...), а цеглу вивалив самосвалом насипом і спокій (орендувати піддони сенсу не бачу, бо, по-перше, бою буде на меньшу сумму, ніж довелося б заплатити за розвантаження, а, по-друге, половинки і третинки теж потрібні при будівницітві, і в хороших майстрів все йде в діло);

- потім, для кладки потрібен клей, а він дорожчий від цементого розчину ;) Хоча виробники газобетону розмальовують, що клею йде тоненький шар, до 2мм, на практиці я не бачив, щоб так гарно клали, полюбому шар клею доходить до 5 мм. (може й є такі майстри, що покладуть на 1-2мм, але вони й беруть за роботу, певно, більше звичайних ;) от і вся економія)

Технологічний:

- при газобетонних стінах між поверхами потрібно робити армопояс (хоча б цегляний)

- міжповерхове перекриття бетонними плитами по тонких ГБ-блоках робити стрьомно...важкі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Хочу поради форумчан...на що краще класти газоблок - клей чи звичайний цементний розчин..., які + -

я так розумію, що для будівельників краще на клей, бо не потрібно мішати розчин....

Дякую за інфу!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу поради форумчан...на що краще класти газоблок - клей чи звичайний цементний розчин..., які + -

я так розумію, що для будівельників краще на клей, бо не потрібно мішати розчин....

Дякую за інфу!

Все ж таки, на клей краще, так як менший місток холоду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 переваг , чому наші клієнти обирають ГАЗОБЛОКИ

image.jpg

1. ГАЗОБЛОКИ : надійність.

Газоблоки є майже нестаріючим і практично вічним матеріалом, не схильним до дії часу. Газоблок не гниє, володіє міцністю каменя. Підвищена міцність на стиснення газоблоків дозволяє використовувати при будівництві вироби з меншою об'ємною вагою, що ще більш збільшує термічний опір стіни з газоблоків.

2. ГАЗОБЛОКИ: теплота.

Завдяки високому термічному опору, будівлі з газоблоків здатні акумулювати тепло, що при експлуатації дозволяють понизити витрати на опалювання на 20-30%.

3.ГАЗОБЛОКИ: мікроклімат.

Газоблоки запобігають значним втратам тепла взимку, газоблок не боїться вогкості, дозволяє уникнути дуже високих температур влітку і регулювати вологість повітря в кімнаті шляхом вбирання і віддачі вологи, тим самим сприяючи створенню сприятливого мікроклімату (Мікроклімат дерев'яного будинку).

4.ГАЗОБЛОКИ : швидкість монтажу.

Невелика щільність, а отже і легкість газоблоків, великі розміри блоків в порівнянні з цеглиною дозволяють у декілька разів збільшити швидкість кладки. Легкий в обробці - прорізати канали і отвори під електропроводку, розетки труби. Простота кладки газоблоків досягається високою точністю лінійних розмірів, допуск складає +/- 1,5мм.

5.ГАЗОБЛОКИ : звукоізоляція.

Газоблоки володіють високою здібністю до поглинання звуку. У будівлях з газоблоків забезпечуються вимоги, що діють, по звукоізоляції.

6.ГАЗОБЛОКИ : екологічність.

При експлуатації газоблоки не виділяють токсичних речовин і по своїй екологічності поступаються тільки дереву. Для порівняння: коефіцієнт екологічності газоблоків - 2; дерева - 1; цеглини - 10; керамзитових блоків - 20.

7.ГАЗОБЛОКИ : краса.

Завдяки хорошій оброблюваності газоблоків, можливо виготовити різноманітні форми кутів, арок, пірамід, що додасть Вашому будинку красу і архітектурну виразність.

8.ГАЗОБЛОКИ : економічність.

Висока геометрична точність розмірів газоблоків дозволяє здійснити кладку блоків на клей, уникнути "містків холоду" в стіні і значно зменшити товщину внутрішньої і зовнішньої штукатурки. Вага газоблоків менше від 10 % до 87 % в порівнянні із стандартним важким бетоном. Значне зниження ваги приводить до значної економії на фундаментах.

9.ГАЗОБЛОКИ : пожежна безпека.

Газоблоки надійно захищають від розповсюдження пожежі і відповідають першому ступеню вогнестійкості, що підтверджене відповідними випробуваннями.

Таким чином, газоблок добре підходить для застосування у вогнестійких конструкціях. При дії інтенсивної теплоти, типу паяльної лампи, на поверхню бетону він не розщеплюється і не вибухає, як це має місце з важким бетоном. В результаті цього арматура захищена на більш довгий час від нагрівання. Тести показують, що газоблок завтовшки 150 мм захищає від пожежі протягом 4 годин.

10.ГАЗОБЛОКИ : транспортування.

Сприятливе співвідношення ваги газоблоків, об'єму і упаковки робить всі будівельні конструкції зручними для транспортування, і дозволяють повністю використовувати потужності як автомобільного, так і залізничного транспорту.

Всі пишуть і запитують за тріщини, скажу одне - тріщини і інші проблеми при будівництві з газоблоку виникають тільки при недотриманні технології будівницва.

Обовязково потрібно робити армопояс між поверхами, це розподілить пропорційно навантаження, тріщин не буде . Також рекомендується кожен 3-4 ряд класти в спеціально прорізані строби в ряді блоку дві арматурини і заливати розчином.

Чому виробники рекомендуть класти газоблоки на клей ? Поясню...Клей за допомогою спеціальних модефікаторів більш пластичний ніж розчин, тому його можна класти меншим шаром, і взвязку з цим немає містків холоду, порівняно з розчином клей не дає усадки.

Товщину стіни на житлове приміщення рекомендується робити 37-40 см, а на не житлове, або тимчасового проживання - 30 см.

Експерименти по типу зробити товщину стіну 20 см ( поставивши блок на ребро) і потім утеплити пінопластом 10 см - варіант не припустимий, оскільки пінопласт немає міцності, а якщо глянути газоблок в розрізі товщину 20 см( Д 500 марка), то це 10 см - пори ( які дають тепло ) та 10 см - структура блоку яка дає міцність. Така стіна будинку не припустима.

Прошу не сприймати за рекламу ... Якщо в кого виникнуть питання стосовно будівницва з газоблоку - зрадістю допоможу ...Пишіть в приват.

Як висновок скажу - головне будуватись по технології і все буде добре.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за інфу!

Однозначно клей. Газоблок сильно вбирає вологу - це 100% тріщини відразу при засиханні розчину. При розчині великі шви, відповідно - містки холоду і нерівномірність кладки (дуже важко вирівнювати стіни). При клею, осадка мінімальна, швидкість кладки велика. Розхід клею - 2 мішка по 25 кг на 1 куб, якщо товщина стіни 30см. Клей також добре підходить для подальшого оздоблення фасаду з армуванням сіткою..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за інфу!

тільки клей однозначно. минулого року сам мурував
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще додам стосовно утеплення будинків з газоблоку .

На мою думку утепляти будинки пінопластом чи мінеральною ватою ( кращий варіант ) потрібно тільки будівлі побудовані ранішеале теплових характеристик не вистачає. А не планувати будівництво включаючи утеплення.

До цього нас привчили продавці пінопласту і майстри що його клеять .

А будуватись на даний момент дешевше і краще ( якщо це будується будинок, житлове приміщення ) з блоку товщиною 37- 40 см . В такому разі утепляти будинок не потрібно і виходить дешевше ( прораховано давно, наша компанія будує і вираховували вартість квадратно метра стіни ).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Lovetstiney

Не вводите людей в заблуждение.... не один стеновой материал не соответствует современным требованиям по ДБН. Утеплять нужно все. Вопрос, как и чем. Это нужно считать в каждом случае делается теплорасчет стены по материалам.

Я строил дом например из блоков на тяжелом бетоне и утеплял минеральной ватой 14 см (7+7 см) в нахлест что бы небыло мостиков холода. И как раз решается проблема трещин и утеплен дом и недорого. Газоблок тоже хорош если нормально сделать фундамент, а тут народ на всем начнет экономить, потом дом трещит после усадки фундамента.

Именно из-за неумелости многих строителей большенство строят из кирпича. только и в сего. А так можете строить из блоков, это быстро и недорого. Только бригаду найдите нормальную.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...