Перейти до змісту

Черногория, посоветуйте

Ashera

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Кто где был? Что стоит посмотреть, а что нет. Вобщем интересует всё))

Да, и посоветуйте где лучше купить тур в Луцке

п.с. я не особо местная)

Опубліковано

Будва - основний курорт.

Сподобались краєвиди в Герцег-Нові.

Вобщем интересует всё))
Всьо є в гугла. ;)
Опубліковано

Будва - основний курорт.

Сподобались краєвиди в Герцег-Нові.

Вобщем интересует всё))
Всьо є в гугла. ;)

уже все просмотрела и прочитала, хочу реальные отзывы))

Опубліковано

Жили в Бечичах, гуляли в Будві.

Стара Будва класна, вузькі вулички, магазинчики, кафешки-ресторанчики на 3-4 столики.

Класно покупатися на пляжі острова Св. Николи. Їздили на екскурсію в Боко-Которську затоку- гарні старі міста: Пераст і Котор. біля Пераста два острови- один з монастирем, один з церквушкою гарною.

Класно проїхатись каньйонами річок Тара і Морача. Якщо нема боязні крутих гірських серпантинів:))

Опубліковано

ващє красоти красотами, але я ще кайф відловив від походу на базар. у них тааакі кайфові сири, мммммммммммммм, брати немного, довго не зберігати, з"їдати свіжим. Рекомендовано запивати місцевим вином- Вранацом. особливо кайфовий був м"який сир порізаний на пласти 3-4 мм, ниткою. і в оливковй олії класний. Був практично щасливий, коли Вранац з"явився у ВайнТаймі.

Добра у них і "жестока піча"(міцні спиртн напої) - ракії, настоянки тіпу "Горкі ліст".

А ще на острові св.Ніколи ми їли свіжозварених мідій. Їх два види - з темними раковинками і світлими- мушелє і вонголи. їх поливають часниковим соусом з зеленню. смакотищаааа

Опубліковано

ващє красоти красотами, але я ще кайф відловив від походу на базар. у них тааакі кайфові сири, мммммммммммммм, брати немного, довго не зберігати, з"їдати свіжим. Рекомендовано запивати місцевим вином- Вранацом. особливо кайфовий був м"який сир порізаний на пласти 3-4 мм, ниткою. і в оливковй олії класний. Був практично щасливий, коли Вранац з"явився у ВайнТаймі.

Добра у них і "жестока піча"(міцні спиртн напої) - ракії, настоянки тіпу "Горкі ліст".

А ще на острові св.Ніколи ми їли свіжозварених мідій. Їх два види - з темними раковинками і світлими- мушелє і вонголи. їх поливають часниковим соусом з зеленню. смакотищаааа

Дійсно, і на фіга ото той секас ваще? :_07:

• 4 місяця потому...
Опубліковано

Якщо тема відгуків про Чорногорію ще актуальна, то додам від себе.

Найзручнішим місцем для поїздок по Чорногорії є все-таки Будва (з огляду на її центральне розташування та комунікації). Якщо плануєш не лише лежати на пляжі, то поряд є маса надзвичайно цікавих місць.

По-перше, на кожному кроці є безліч турагенцій, які пропонуватимуть різного роду екскурсії. Ціна більш-менш однакові та прийнятні. Вибір за тобою.

Ми орендували авто, тому були вільні у виборі маршрутів.

Серед основних атракцій (вартих уваги, на мою суб'єктивну думку) - каньйони північної Чорногорії на річках Тара і Піва, гірські національні парки "Дурмітор" і "Біоградська Гора" також на півночі Чорногорії. Там скрізь просто неймовірні пейзажі і фантастична природа.

Обов'язково слід відвідати місто Котор, острів Светі Стефан, гору Ловчен з мавзолеєм Петра Негоша, Скадарське озеро, об'їхати всю Бока-Которську затоку з обов'язковим відвідуванням острова з церквою біля міста Пераст (дорога йде по самому узбережжю затоки, щоб зробити повне коло треба буде скористатися паромом у найвужчому місці затоки). Якщо є можливість обов'язково слід поїхати до Дубровніка (якихось 100 км). Дуже варто!

По дорозі варто зупинитися у місті Херцег-Нові.

Можна ще поїхати до монастиря Острог. Кажуть, що цікаво й гарно. Але туди я не попав.

Головне, куди б ти не їхав по Чорногорії - несамовиті враження від краєвидів, природи ГАРАНТОВАНІ!

Карта Чорногорії. Зеленими пунктами я позначив усі згадані місця

post-6593-0-68139700-1349177611_thumb.jp

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Плануємо літом поїхати в Будву. Але я чув що Чорногорія чимось нагадує Радянський Союз і що в Хорватії крутіше. Правда чи ні?

Опубліковано

Але я чув що Чорногорія чимось нагадує Радянський Союз

ага - засиллям російської мови навколо :)
Опубліковано

І тільки цим?

Узбережжя Хорватії набагато довше, ніж Чорногорії, немає надто великого засилля народу, в Хорватії просторніше )), якщо так можна сказати. Дуже велий вибір апартаментів та готелів з видом на море і на самому березі.

Опубліковано

Ну в Хорватії ніби й набагато дорожче.

А взагалі хтось їздив у ті краї машиною?

Опубліковано

Я з дружиною їздив, правда, - давненько, - 7 років назад, та правда, думаю багато, що там не змінилося. Проживали в Будві, в приватному готелі, тур брали в Луцьку, правда, виїзд був із Львова. Відпочинком задоволені. На ті часи, нам обійшлося: 1.Офіційно відпочинок та доставка туди та назад по 430 євро. Там на на себе та подарки потратили близько 1000.

2. Ціни на той момент переводились, як 1 до 1 - тоб-то якщо кока-кола в нас вартувала 4 грн, - то там 4євро

3. Харчування краще централізоване не брати (включене у вартість), чи запропоноване вашими гідами, - там за ті ж гроші можна гарно посмакувати морською кухнею (а не стандартним набором) у їх же ресторанах, чи просто перекусити на вуличній кухні.

4. Подорожі краще брати в "наших" чи їх же місцевих гідів на вулиці, ніж ті що вам запропонують гіди які вас супроводжують, - якість однакова, а ціна порядка в 2 рази різна.

5. Російський не так же всі і розуміють (якщо їхати по їх селах).

6. Не варто їхати по всіх релігійних місцях (печери, монастирі в горах) - куча часу та грошей, а реально - марно втрачений день (80 - 160 км в одну сторону)

Опубліковано

Був в Будві. Дуже сподобалось. Брав тур в тур агенціі мегатревел на шопена. В хорватіі говорили туристи яких там зустрічав що дорожче але сервіс кращий.

Опубліковано

Авто там не потрібне. А своїм їхати через перевали, теж не рекомендував-би, як на мене - якщо є "лишні" 200євро - краще літком. Ми їхали тоді автобусом, правда, напівпорожнім, - і то важкувато, якщо на зміну немає шофера, - то після приїзду ще треба буде день, на відпочинок після "руля". А так рекомендую !!! Та гарного відпочинку

Опубліковано

Авто там не потрібне. А своїм їхати через перевали, теж не рекомендував-би, як на мене - якщо є "лишні" 200євро - краще літком...

Ну на рахунок авта - це ж залежить від того, з якою метою туди хтось їде. Якщо хочеться полежати 2 тижні у Будві на пляжі, то авто, звичайно, зайве. Але якщо комусь до вподоби побачити одну з найгарніших країн Європи, то авто у Чорногорії дуже навіть доречне. Особисто користувався там орендованим авто, без якого не вдалося б побачити країну. Сервісом та автомобілем були задоволені.

Опубліковано

Хочемо на тиждень в Чорногорію на пляж, потім ще тиждень поїздити по Європі. Тому вибрали авто.

Опубліковано

Ну в Хорватії ніби й набагато дорожче.

А взагалі хтось їздив у ті краї машиною?

Ми їздили на авто. Дуже зручно, дорога чудова. Будуть питання - звертайтесь

Щодо дорожче - самі оцінюйте:

http://www.adriatic.hr/uk

Ми бронювали через цей сайт. Швидко, зручно, україномовна підтримка, контактна особа відразу виходить на зв"язок.

Те що бронювали ми, усе зійшлося, фото відповідають реальним об"єктам

• 5 місяців потому...
Опубліковано

Думаем про поездку в Черногорию в августе, в какое агенство лучше обращаться?Какой, приблизительно, должна быть цена путевки, чтобы сравнивать с тем, что будут предлагать?Спасибо!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...