KILLER Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:35 #1 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:35 Прошу роз"яснити ситуацію:Працюю в фірмі "А". Фірма конкурентів "Б" пропонує вдвічі більшу зарплату, якщо перейду до них. Але після переходу, мені прийдеться розголошувати інформацію, яка принесе суттєві збитки фірмі "А" і про нерозголошення якої мною була підписана бумажка, при оформленні на теперішню роботу. Яка може бути відповідальність при такому переході до конкурентів?
Skorpio76 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:38 #2 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:38 Не варто псувати свою репутацію. Потім на фірмі "Б" будуть ставитися з оглядкою.
nickel Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:40 #3 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:40 Прошу роз"яснити ситуацію:Працюю в фірмі "А". Фірма конкурентів "Б" пропонує вдвічі більшу зарплату, якщо перейду до них. Але після переходу, мені прийдеться розголошувати інформацію, яка принесе суттєві збитки фірмі "А" і про нерозголошення якої мною була підписана бумажка, при оформленні на теперішню роботу. Яка може бути відповідальність при такому переході до конкурентів?Імхо, в тій бумажці, що підписував і мала бути вказана відповідальність.
Liberta Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:41 #4 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:41 про нерозголошення якої мною була підписана бумажканеобхідно побачити, що саме Ви підписували,інакше, ми, звичайно, поговорити можемо про що завгодно: від морально-етичної сторони питання до "есть лі жизнь на Марсє у конкурєнтов", але Ваше запитання по суті залишиться без відповіді...
Андрій Віталійович Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:41 #5 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:41 Прошу роз"яснити ситуаціюСитуація не проста, з купою невідомих, які ви не озвучите, тому шукати пораду на форумі не розумно.Зважте всі "за" та "проти", проконсультуйтесь з юристом й приймайте рішення...
Liberta Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:42 #6 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:42 проконсультуйтесь з юристомда-да)
KILLER Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:43 Автор #7 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:43 роз"ясню ще більше: в будь-якому випадку, фірма "Б", забере частину бізнесу в фірми "А", в результаті чого вона не отримає прибутків у кілька мільйонів грн, незалежно від того перейду я до них чи ні. Але якщо я перейду - це значно пришвидшить цей процес. При розірванні трудового договору, служба безпеки фірми "А" зобов"язить мене підписати бумажку про не розголошування вподальшому, інакше не отримаю трудової. Цікавить чи це правильно і яка відповідальність вразі розголошення відносно закону.PS в бумажці яку заставлять підписати пише: "нестиму відповідальнысть згідно чинного законодавства України"
madkot Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:48 #8 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:48 закон то одне, питання в морал і- зрадивший один раз, ймовірно зрадить і наступний. де гарантії що ти їм потрібний будеш після зливання інформації.наприклад у банку при переході керівників в інші банки вони за звичай перетягують клієнтів з якими були тісні контакти, але не зливають інформацію щодо клієнтів в попередньому банку, бо це прямий шлях до кримінальної відповідальності - передача конфіденційної інформації карається законом.
madkot Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:50 #9 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:50 закон то одне, питання в мораі- зрадивший один раз, ймовірно зрадить і наступний. де гарантії що ти їм потрібний будеш після зливання інформації.наприклад у банку при переході керівників в інші банки вони за звичай перетягують клієнтів з якими були тісні контакти, але не зливають інформацію щодо клієнтів в попередньому банку, бо це прямий шлях до кримінальної відповідальності - передача конфіденційної інформації карається законом.і тєм не мєнєє - був тут уже один топік якраз про отаку саму ситуацію.було, пам"ятаю, але не всі такі "розумники", якщо ту ситуацію розкрутити добре - то срок уже вісів би
madkot Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:52 #10 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:52 Луцьк, місто мале, репутацію забруднити легко, а відмити дуже важко. інформація поширюється зі швидкістю 3G
Scorpio Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:52 #11 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:52 Є можливість більше заробляти - вперед.
madkot Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:53 #12 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:53 Луцьк, місто мале, репутацію забруднити легко, а відмити дуже важко. є досвід? я спостережливий
searcher Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:59 #13 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 11:59 На конторі Б, викачають всю потрібну інфу і дадуть пінка під зад (влаштувавши для цього привід). Контора А тим часом буде готувати позов про заподіяну шкоду з залученням папірця на якому є підпис. Але не факт, що все мое скластись по-іншому.
frv Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:02 #14 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:02 роз"ясню ще більше: в будь-якому випадку, фірма "Б", забере частину бізнесу в фірми "А", в результаті чого вона не отримає прибутків у кілька мільйонів грн, незалежно від того перейду я до них чи ні. Але якщо я перейду - це значно пришвидшить цей процес.А у випадку якщо ти інформацію не будеш розголошувати фірма Б готова платити вдвічі більше? Якщо ні, то велика ймовірність, що їм потрібна інформація, а не ти як працівник. Тому велика зарплата може обернутись і зіпсованою репутацією і відсутністю роботи, як такої....
searcher Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:09 #15 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:09 nd_, якщо є толковий юрист, то можна довести будь-що, але думаю що ти правий
KILLER Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:17 Автор #16 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:17 А у випадку якщо ти інформацію не будеш розголошувати фірма Б готова платити вдвічі більше? Якщо ні, то велика ймовірність, що їм потрібна інформація, а не ти як працівник. Тому велика зарплата може обернутись і зіпсованою репутацією і відсутністю роботи, як такої....Це лише частина бізнесу, яку ніхто не знає краще за мене, тому нема людини, яка зможе його перезапустити в обмежені строки. Фірма "Б" по суті є інвестором не лише цього проекту, а ще кількох нових, в яких я також приймаю участь. Питання стоїть лише в тому, чи є законний спосіб не підписувати бумажку і що мені може зробити фірма "А" в разі підписання, не факт що взагалі будуть спроби, але знати потрібно. Яка відповідальність в такому випадку передбачена законом?
Liberta Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:22 #17 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:22 але знати потрібноага, в першу чергу потрібно знати, чи не моніторяться монітори, соррі за тавтологію, якщо пишете з робочого компа)))
Vadimm Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:27 #18 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:27 То в кінці-кінців питання формулюється так: Яку відповідальність згідно чинного законодавства я можу нести у разі розголошення конфіденційної інформації (комерційної таємниці).Я правий?
KILLER Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:42 Автор #19 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:42 То в кінці-кінців питання формулюється так: Яку відповідальність згідно чинного законодавства я можу нести у разі розголошення конфіденційної інформації (комерційної таємниці).Я правий?так, саме це і цікавить. Ну і який спосіб є не підписувати обіцянку "про не розголошення" і забрати трудову?і появилось ще одне: якщо я підписував обіцянку при оформленні на роботу, після звільнення вона втрачає свою чинність?
Liberta Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:47 #20 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:47 Згідно Інструкції про порядок ведення трудових книжок, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати працівнику його трудову книжку в день звільнення з внесеним до неїзаписом про звільнення.При затримці видачі трудової книжки з вини власника абоуповноваженого ним органу працівникові сплачується середнійзаробіток за весь час вимушеного прогулу.Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудовоїкнижки. Про новий день звільнення видається наказ і вноситьсязапис до трудової книжки працівника.Якщо керівництво адекватне, то розумітиме, що не віддавати трудову - собі дорожче...
KILLER Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:52 Автор #21 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:52 Якщо керівництво адекватне, то розумітиме, що не віддавати трудову - собі дорожче...якраз і ні, кожен день затримки моєї трудової лише на руку фірмі...якщо фірма "А" взнає про всі нюанси, що скоро настануть, думаю що трудову взагалі не віддадуть, тому й хочу скоріше забрати, поки все більш-менш спокійно.а без оформлення на фірмі "Б" по трудовій, не можна повноцінно працювати, й підписувати документи.
Liberta Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:57 #22 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:57 пишіть заяву про звільнення за власним бажанням,реєструйте (якщо не приймають чи немає такого поняття, як канцелярія, реєстрації вх.кореспонденції і т.д.), відправляйте поштою з описом вкладеннячекати, правда, доведеться 14 к/д, якщо у Вас немає поважних причин (Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.)в такому випадку, трудову думаю, віддадуть, тому що грамотного підходу працівника роботодавці, зазвичай бояться)
searcher Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:58 #23 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 12:58 Трудову можна забрати, нічого не підписуючи. Не віддати її не мають права. Якщо є проблема, то можна звернутись до суду.
KILLER Опубліковано 12 Березня, 2012 в 13:02 Автор #24 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 13:02 та суд і затягування часу - мені не підходить. Заява на звільнення давно написана і пройшло більше 14 днів. трудову не віддають, тому що я не підписав бумажку про нерозголошення. Тому й питаю, як можна її обійти, або якщо підпишу, то яка відповідальність передбачена законом.
Vadimm Опубліковано 12 Березня, 2012 в 13:05 #25 Опубліковано 12 Березня, 2012 в 13:05 А недоотриманий прибуток фірми "А" у зв"язку із розголошенням ком. таємниці фірмі "Б" потім з KILLER не відсудять?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.