Перейти до змісту

Як заробити студенту в нинішні важкі часи?

Микола Тарасенко

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Напевно, болюча тема для багатьох. Сам шукаю якийсь додатковий заробіток вже більше, як місяць, але без результатів поки.

Може є люди, які через те пройшли і мають якісь поради абощо. Буду дуже вдячний.

• Відповідей 67
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

а що ти вмієш? скільки років? які вхідні дані задачі?

18 років. працював промоутером, кур'єром.

трохи знаю мови. дехто зі знайомих дітей грамоті вчить, але я з дітьми не дуже добре ладнаю :mellow:

Опубліковано

у 18 я би на твоєму місці активно займався розвитком,

напрацюватися ще встигнеш -

вмієш набирати всліпу на клавіатурі? а все життя попереду пригодиться, купу життя собі зекономиш.

драйвер лайценз є? а на заваді не буде - повчись, отримай.

закордонний паспорт зробив? потрать не спіша три місяці і май його наступні 10 років - життя постійно дає можливості,

краще бути до них готовим :)

які-небудь бухгалтерські курси - бухгалтєрія це наше всьо, потім - як знайдеш - згадаєш моє слово :)

книжки, зрештою, багато різних хороших книжок -

і без кінця всяке таке інше - у цьому віці важливіше відділити те, чим ти не хочеш займатися, від того, чим хочеш, на решту життя -

тому - пробуй себе у всьому, навіть безкоштовно, за будь-якої можливості.

імхо, з таким підходом 100 гривень, не зароблені сьогодні, стануть 100 000 в недалекому майбутньому.

дякую!

Опубліковано

читати точно треба... щоб навчитись правильно говорити і збільшувати активний словарний запас. Спілкуєшся з людьми 18-20 років- а вони 2 слова звязують матом..... нукають,акають, а то і взагалі мовчать)

http://www.orator.ru/archiv.html

тут досить цікаві статті

Опубліковано

читати точно треба... щоб навчитись правильно говорити і збільшувати активний словарний запас. Спілкуєшся з людьми 18-20 років- а вони 2 слова звязують матом..... нукають,акають, а то і взагалі мовчать)

http://www.orator.ru/archiv.html

тут досить цікаві статті

а оце вже не про мене!

кажу Вам як студент-філолог ;)

Опубліковано

читати точно треба... щоб навчитись правильно говорити і збільшувати активний словарний запас

)))

з таким підходом 100 гривень, не зароблені сьогодні, стануть 100 000 в недалекому майбутньому

+100
Опубліковано

читати точно треба... щоб навчитись правильно говорити і збільшувати активний словарний запас

)))

от так штірліц і спалився :D

)))

А ще цікаво, що написала це людина, в якої статус "..ума не надо" )))

Опубліковано

Я в вашому віці на будівництві підробляв,підсобником.Батькові допомагав по столярці "шабашити" .З 19 пішов на роботу.Так до цих пір вкалую фізично.Заочно вивчив себе,але по спеціальності так і не працюю.Вам бажаю знайти якусь розумову працю.Сидиш в офісі,папірці перекладаєш...М-м-м-м...Мєчта...

В наш час бути підсобником,чи розвантажувати вагони не модно.

Опубліковано
В наш час бути підсобником,чи розвантажувати вагони не модно

Вагони може й не модно, а знайти толкового зварника чи фрезирувальника, на зп більшу чим в офісі, надзвичайно важко...

Опубліковано

У Вас ще все попереду.Вам тільки 18.Поки молодий: вчіться,читайте,самовдосконалюйтеся,шукайте щось нове.Поки є можливість,втягуйте як губка.Життя так може закрутити,що навіть не знаєш в чому себе знайдеш.

Спробуйте афіші розклеювати,кур"єром бути і т.д.

Згоден.Зате менеджерів і юристів,хоч греблю гати.В в кінці 90-х,початку 2000-х в ПТУ ніхто не хотів йти.Всі хотіли здобувати вищу освіту.От і наслідки.

Опубліковано

я слово написав неправильно?

чи ви Оксаночко в своїй мові користуєтесь тільки українськими словами?)

всім нам далеко до досконалості

Опубліковано

я слово написав неправильно?

Так, після поради читати-говорити правильно - написане неправильне слово.

чи ви Оксаночко в своїй мові користуєтесь тільки українськими словами?)

Дуууже стараюсь, особливо коли даю поради))), писати правильно.

всім нам далеко до досконалості

Навіть сперечатись не буду)
Опубліковано

Якщо філолог- то найкраще в цьому напрямку й рухатись.

-корекція, вводи-виводи.сайти-шмайти.....

-а ще напевно дуже перспективно вивчити китайську мову.

Опубліковано
важко знайти професію ''в цьому напрямку''...

А ким Ви тоді після закінчення навчання працювати збираєтетесь?

А то знаєте, як воно буває:

y_23146667.jpg

Опубліковано
важко знайти професію ''в цьому напрямку''...

А ким Ви тоді після закінчення навчання працювати збираєтетесь?

А то знаєте, як воно буває:

y_23146667.jpg

я мав на увазі підробіток на даний момент, пов'язаний зі спеціальністю, не відриваючись від навчання.

а в майбутньому звісно, що надіюсь працювати тим, на кого вчився :)

Опубліковано

Мені подобається вислів:

Весь світ перед тобою

але то не по темі ж...

Доречі, не такі вже і важкі зараз часи якщо взяти до уваги історію нашої країни за останні 100 років...

Опубліковано

Колись я також шукав підзаробіток, де пройти практику і перше офіційне місце роботи на 5-му курсі... Занесло мене в ВолиньГаз в проектний відділ та в проектний інститут Діпромісто. Тоді було враження, що там сидять провідні "уми" та лідери проектної справи, яким проект зробить, як 2 пальці об асфальт, які знають все і вся, і мені до їх рівня ще вчитись і вчитись, відчувалось відповідне зверхнє ставлення, і мене гарно відшили, сказавши що потрібно ще вчитись, більше знати і т.д . І я вчив, брав підручники, проекти, розбирав все до кожної дрібниці, щоб хоча б наблизитись до їх рівня.

Короче з часом влаштувався на іншу роботу, де одного разу прийшлось вести спільний проект з Діпромісто. Ось тут я побачив, що більшість з них не мають навіть половини тих знань, які були в мене під час практики. Є лише кілька людей(майже всі пенсійного віку), які дійсно мають хороші знання, всі інші (в тому числі і ті хто мене "послали" на практиці) проектують лише по попередніх проектах, як по зразку і консультуючись з керівництвом(знаючими), деколи навіть про самі елементарні речі, які знає студент 3-го курсу.

Недавно прийшлось і в ВолиньГазі побувати - потрібно було виготовити проект на встановлення газогенератора. І уявіть собі, я мусив проектантам розказувати і показувати, що його можна встановлювати в приміщенні і як саме встановлювати. Вкінці отримав відмову в розробці проекту, оскільки, цитую дослівно: "Ми такого ще не проектували у Луцьку, тому не можем розробити проект, нема зразку".

Іншими словами скажу так: деколи студентів не беруть на роботу, бо вони можуть навчити "досвідчених", а їм це ой як недовподоби.

Опубліковано

Мда, а я думав, що фахівці нарозхват, та й молодь що може і хоче самонавчатися. А тут висока пиха "роботодавців"

"Ми такого ще не проектували у Луцьку, тому не можем розробити проект, нема зразку".

Фраза просто вбила. "Ми не проектували і не проектуватимемо бо за нас то ше ніхто не робив." А проект - то і є щось нове, задумане"

Опубліковано

Ну не то щоб зовсім не могли зробити... можуть, але не хочуть + це влетить в добрячу копійку.

Поговорив з начальником чи старшим по проектному(скоріш за все, саме він і є мозок всього відділу), вияснилось що він колись розробляв проект на встановлення 2-х промислових американських газогенераторів у Луцьку але до них зовсім інші вимоги. А щоб розробити проект на побутовий газогенератор - запропонували спочатку його купити, потім показати їм паспорт та ліцензію, або самому зробити проект чи привезти з іншого міста, ну як зразок короче. :D

Опубліковано

Колись я також шукав підзаробіток, де пройти практику і перше офіційне місце роботи на 5-му курсі... Занесло мене в ВолиньГаз в проектний відділ та в проектний інститут Діпромісто. Тоді було враження, що там сидять провідні "уми" та лідери проектної справи, яким проект зробить, як 2 пальці об асфальт, які знають все і вся, і мені до їх рівня ще вчитись і вчитись, відчувалось відповідне зверхнє ставлення, і мене гарно відшили, сказавши що потрібно ще вчитись, більше знати і т.д . І я вчив, брав підручники, проекти, розбирав все до кожної дрібниці, щоб хоча б наблизитись до їх рівня.

Короче з часом влаштувався на іншу роботу, де одного разу прийшлось вести спільний проект з Діпромісто. Ось тут я побачив, що більшість з них не мають навіть половини тих знань, які були в мене під час практики. Є лише кілька людей(майже всі пенсійного віку), які дійсно мають хороші знання, всі інші (в тому числі і ті хто мене "послали" на практиці) проектують лише по попередніх проектах, як по зразку і консультуючись з керівництвом(знаючими), деколи навіть про самі елементарні речі, які знає студент 3-го курсу.

Недавно прийшлось і в ВолиньГазі побувати - потрібно було виготовити проект на встановлення газогенератора. І уявіть собі, я мусив проектантам розказувати і показувати, що його можна встановлювати в приміщенні і як саме встановлювати. Вкінці отримав відмову в розробці проекту, оскільки, цитую дослівно: "Ми такого ще не проектували у Луцьку, тому не можем розробити проект, нема зразку".

Іншими словами скажу так: деколи студентів не беруть на роботу, бо вони можуть навчити "досвідчених", а їм це ой як недовподоби.

таке ставлення досить поширене. не тільки в Вашій сфері.

була така ситуація, хотіли підняти питання про підручники, за якими вчимось. (вчимо англійську на підручниках українських авторів.)

так ніхто за те так і не взявся, бо мороки багато. ніхто не хоче починати щось нове, хай і краще. а так що - десятиліттями народ вчиться на відверто низькорівневих книжках і купою помилок, зате викладачам немає мороки з освоєння нових програм і підручників. от якби хто готове привіз і поклав - тоді можна, тоді будь ласка.

...то так, просто до прикладу.

Опубліковано

Я вже неодноразово тут писав і постійно нагадую підлеглим і колегам:

нема роботи? маєте вільний час? потратьте його на саморозвиток, вивчіть те, що може пригодитися в майбутньому. Знання за спиною не носять! Якщо зараз нема роботи, то з часом вона обов"язково з"явиться і набуті знання завжди стануть у пригоді! Ну і від рівня Ваших знань залежитиме Ваш дохід в майбутньому.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...