Перейти до змісту

Нюанси покупки через інтернет

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу придбати меблі через інтернет. Сабж знайшов, ціна сподобалася, умови ніби також, але з нюансами. Виникають питання:

1. Мені пропонують кинути гроші на картку, тобто маю лише її номер і ПІБ власника. Яка імовірність "кидка"? Наприклад, якщо гроші кину а товар не приїде. Які мої шанси отримати назад гроші або добитися отримання товару?

2. Якщо товар приїде не такий як замовлено, хто повинен оплачувати доставку назад і доставку мені нового? Бо я готовий оплачувати доставку лише 1 раз звідти сюди.

3. Якщо з ними заключити договір, які тоді можуть бути ризики?

Опубліковано

1. Утром деньги - вечером стулья. Перевод грошиків вперед на "чесне слово пришлем" = подарував. Ризик максимальний, гарантій - 0.

2. Варіант оплати по факту, на тій же Новій Пошті. Не подобається колір, не прямокутні, а овальні дверці, етц - повертається назад, стукнули\подряпали при доставці - компенсація вартості на яку застрахований вантаж перевізником. ризики від від 50/50 до 0.

3. В нормальному договорі всі умови і ньюанси та відповідальність сторін якраз такі обумовлені

Опубліковано

Тобто в ідеалі - договір. Це добре, бо щойно запропонували як варіант. Знову ж таки, виникає питання:

Його пропонують відсканувати і відправити на електронку, потім я підписую і скан відправляю назад. Цей скан без оригінала - "Фількіна грамота"? Чи за допомогою нього вже можна буде щось довести?

Якщо на картку - мені пропонували 50% передоплати, 50% по факту, зрозуміло, ризик повністю не зникає.

Ще 1 питання: при отриманні (під під"їзд, Новою Поштою), щоб мати можливість довести що оця подряпина чи скол то їхня вина, мені доведеться тут же все розпаковувати і перевіряти комплектність? До занесення моїми силами на поверх? Виходить так.

Взагалі, маючи квитанцію термінала що я кинув гроші на картку є шанс при несприятливих розкладах отримати їх назад?

Опубліковано

В договорі може бути вказано в скількох примірниках складено, ну і звісно, печатка та підпис - посвідчують його валідність. Можна й скористатися традиційною Укрпоштою, (яка дарує кращі традиції спілкування ги)), рекомендований лист звідти - підпис і назад їм, займе кілька днів.

50% передоплати, нічого не гарантують для потенційного покупця, вони лиш підстраховують продавця, але знову ж на половину, писалось вище, переказ на карту=подарував. Тут або треба дуже довіряти, або бути фартовим.

на НП оглядини точно проводяться на території складу де отримується вантаж, лише тоді можна пред"являти претензії. Як це відбувається при послузі "Склад-Двері" "Двері-Двері" - сказати затрудняюсь, краще уточнити безпосередньо у перевізника.

Термінал і чек - дуже навряд, він лиш засвідчує, що Пупкін В.В. дійсно переказав Іванову П.П. ХХХ грн за такіми-то реквізитами, все

Опубліковано

Если частник — 99% лучше думать про кидок

Если магазин, нужно читать про отзывы и т.д.

ps из опыта. покупал на мебелини диван, привезли в офис под двери

совет: лучше переплатить, лучше иметь то что продается — чем не иметь ни денег ни то что хочется

Опубліковано

Если частник — 99% лучше думать про кидок

Если магазин, нужно читать про отзывы и т.д.

ps из опыта. покупал на мебелини диван, привезли в офис под двери

совет: лучше переплатить, лучше иметь то что продается — чем не иметь ни денег ни то что хочется

не розумыю я вас. хто заважає замовити товар наложеним платежем? Тим більше телефон. В офісі НП включив, потестив, розплатився і щасливий пішов. Постійно так купую\продаю, якщо є якісь сумніви.

Опубліковано

коробочка з мобілою - 0.5 кг

і меблі типу

комплект 2 крісла+диван, стінка "Волинь,Марго,Тамара" в розібраному вигляді.

дещо різняться

:)

Опубліковано

Deemon, уточню - дитяче двоярусне ліжко з шафою та письмовим столиком на першому ярусі :).

mix_forever, цю контору складно назвати інтернет-магазином, хоча б на кшталт "Розетки" - швидше інтернет-каталог з цінами, звідси і нюанси з оплатою. Немає в них наложеного платежу в умовах. Тільки із завдатком 50% (напевно через те що група товарів дещо інша, в себе на складі все не будеш тримати, в моєму випадку вони спеціально замовляють у виробника).

Не хочу бути потім як оці покупці-невдахи з "книги скарг".

Опубліковано

Невже там ціна така смачна?Дійсно,дайте посилання і вкажіть ціну.Займаюся меблями,тому спробую визначити собівартість того добра.Можна в ПМ,якщо Вам цікаво.

Опубліковано

Глянув, побачив ціну, як на мене трохи дорогувато, можливо дійсно зверніться до людей які виготовляють меблі на замовлення.

ІМХО вийде дешевше і менше головного болю!

Опубліковано

В меблів багато нюансів як на мене, може приїхати все що ви замовили, тільки десь буде скол, чи пошкрябані, і так далі... куди писати листи і як доводити що ви не осел, це вже справа друга :)

І так далі... а що робити, коли все приїде в ідеальному стані, тільки колір вам не в "тєму" там скажуть вибачте напутали, відправляйте назад, ми вам іншу прийшлем, що тоді?

Договір, да як свідчить практика їм можна просто скористатись, наприклад рибу замотати :) і як тут доведеш що це не ти розбив тумбочку коли ставив її вдома, чи не так зібрав ліжко (бо криві рукі не в тебе, а в того хто його готував до зборки)... і так далі... це все тягамотіна.

Краще вже переплатити тут, зато все на місці можна рішати, буває і в Луцьку проблеми не можна вирішити ні полюбовно, ні судово.

Опубліковано

Цілком підтримую попередній пост, ІМХО меблі через інтернет це забагато мороки.

П. С. Схожі комплекти ніби були в Герборі.

Опубліковано

не полінуйтеся, найдіть приватників у Луцьку.

За "прикинути у скільки обійдеться" ніби грошей не беруть

Зроблять, та ще й змонтують.

Опубліковано

В Герборі не було. У нормальних приватників - черга, а половина з них гне таку ціну, яку я не готовий заплатити. Буду далі думати.

Опубліковано

осилив всі пости. Помоєму ТС сам себе відговорює від покупки, але видно недостатньо наполегливо - тому попросив допомоги ще і в нас.

при купівлі чогось що дорожче за "не шкода" - оплата лише при доставці або банківський переказ, щоб мати платіжку з чітким призначенням платежу і потім можна було гроші хоча б повернути. Переказ на картку купи грошей - то маразм, бо гарантій НУЛЬ.

Опубліковано

Майже асіліл. От що мене відштовхує від інет покупок (Не інет замовлень, на кшталт "Медіамаркета" Чи "kpi.com.ua") - так це неможливість пащупать/пасматреть.

Я уже казав. 3 ОДНАКОВИХ телевізора будуть мати ЗОВСІМ РІЗНУ картинку. І одного з них я таки собі зможу обрати. А тут же - кіт у мішку.

На рахунок меблів - навіть не знаю. Стрьомно якось це. 50% передоплата комусь, невідомо за що. А якщо щось неналежної якості ? Як міняти? Чиїм коштом? Це ж скільки геморою!

Опубліковано

Покупал очень много товара в интернет-магазинах, стоимостью от пару баксов до 5к грн, почти всё кроме продуктов питания покупаю в интернете, нашел, заказал, приехал, забрал, усьо.

Самая главная гарантия это репутация интернет-магазина (ну или селлера на ebay), запомните никто не будет Вас кидать на пару сотен, тысяч грн. чтобы испортить себе репутацию. В современном интернете конкуренция среди интернет-магазинов достигла больших высот и каждый из них дорожит репутацией.

Насчёт кота в мешке: конечно же такое встречается, но крайне редко. Насчёт телеков, акустики и т.д. согласен хочется послушать посмотреть, но ничего не мешает отправить обратно или поменять если не понравится (14 дней никто не отменял). И да, если есть возможность купить в магазине наложенным платежом покупайте, будет +1% к цене, но зато рисков минимум, например за блок питания ценой 850 грн. вышло с доставкой +45 грн, думаю это адекватно.

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Підписав договір, все прислали як треба, в термін вклались. Покупкою задоволений. Хто захоче купувати меблі через інет-магазин - можу порадити сайт (в ПП).

Усім дякую за поради, особливо Deemon.

Може комусь знадобиться ще, тому тему не закриваю.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...