Перейти до змісту

В озері на Волині завелося чудовисько

lumax

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Кореспондент.net

08 Червня 2007, 14:05

Жителі села Сомин Турійського району Волині бояться купатися в ближньому озері, тому що в його глибинах завелося велике чудовисько з головою змії й тулубом крокодила.

Шестигектарне озеро знаходиться за 2 км від села. Глибина озера Сомин подекуди досягає 56 м. У ньому є карстові підводні печери, які називають бездонними. Люди вважають, що саме в тих порожнечах і живе чудовисько.

Як заявив місцевий житель, 84- річний Іван Ковальчук, тут ніколи не ловлять рибу, не влаштовують пікніків і не купаються.

Усі побоюються величезного чудовиська, яке нападає і на тварин, і на людей.

Виглядає чудовисько, за словами місцевих жителів, яким доводилося його бачити, як велика ящірка, розміри якої перевищують розміри бика. Голова істоти нагадує голову змії, тулуб у лусці, а лапи з пазурами.

У перший раз про загадкову істоту в Сомині розповів староста сусіднього села Луків наприкінці ХІХ століття. Він навіть писав лист у Варшаву, що соминці не платять податки з вилову риби, тому що у воді живе змій, який пожирає рибу і нападає на худобу. Поляки навіть спорядили експедицію на озеро, однак перешкодила Перша світова війна.

Іван Ковальчук залишився єдиним свідком, який бачив покалічену чудовиськом людину. Він також підкреслює, що востаннє чудовисько бачили 30 років тому - воно напало на п’яного місцевого конюха, коли той заснув на березі.

Учені допускають, що в Соминому живе доісторична прісноводна акула, яка, можливо, пережила льодовиковий період. На користь цієї версії свідчать археологічні знахідки, говорить радник Інституту археології НАН України Валентин Волонтай. Адже волинські селяни часто викопують на городах зуби, які закам’яніли, і кістки древніх риб. А в селі Дуліби Турийського району навіть знайшли майже цілий кістяк доісторичної прісноводної акули.

Соминським чудовиськом знову зацікавилися польські вчені. Можливо, цим літом вони продовжать вивчення невідомої істоти, яке було перервано війною 1914 року.

За матеріалами gpu-ua.info

:smile-zachot:

Опубліковано

ух напевно в цьому селі "травку" класну вирощюють :blink::angry::lol:

напевно той дідусь якому 84 рокі))))))) і всьому селу продає :smile-zachot:

Опубліковано
тут ніколи не ловлять рибу, не влаштовують пікніків і не купаються

Брехня. Я сам не один раз їздив на те озеро. І ночували на березі, і вночі купатись ходили, і рибу вдень ловили. І ніхто на нас не нападав :smile-zachot:

Правда два рази з проміжком роки три за нашої присутності на озері тонули люди. Перший раз старша жінка, а другий раз -- молодий хлопець років 16-ти. Жінка вже не пам'ятаю як тонула, а хлопець впав з катамарана і вдарився об нього головою.

Підозрюю що якщо там щось і є, то це великі старі соми, які теоретично і на людей нападати можуть.

Опубліковано

На Світязі теж байку чув про трьохметрового сома.

В війну німці бомбили село і кілька бомб впало в озеро.І від вибуху сплив здоровезний сом.Дядьки на човні підпливли і оскільки він був довший за човен,то зачепили його чимось і посунули.А коли майже допливли до берега,то сом очуняв і рвонув на глибину.Дядьки летіли як на катері.Потім він пішов на дно і дядьки злякались,шо він їх затягне,відрубали буксир.

Кажуть,шо той сом досі там плаває.

Опубліковано

приєднуюся до Plama.

Яке чудовисько!?!! Скільки разів там відпочивав, ловив рибу...нічого навіть приблизного не було.

Правда цікавого про озеро начувся від старих людей. Вони повідали, що озеро утворилося в результаті обвалу частини самого села (Одного ранку проснулися..а половини села як і не було...) і рибу туди ніхто не запускав - вона була відразу після провалу. А саме селще СОМИН славилося своїми велетенськими сомами. Останнього велетня зловили десь перед 2000им роком, про це писоло в одній з наших луцьких газет...

Звідси роблю висновок, шо чудовисько звати "велетенський сом", а про жертви придумали :ok2:

Опубліковано

не про этого ли сома придумали анекдот насчет "клюёт? нет - сосет" :(

а насчет чудищ нападающих "на пьяных конюхов"... правдоподобность зашкаливает, особенно когда он "белый и очень горячий" :D

Опубліковано

Кореспондент.net

08 Червня 2007, 14:05

.....

За матеріалами gpu-ua.info

:)

Отличная кампания для люборытных зевак позырить. Волынское Лох...Несси. :) На самом деле, чем черт не шутит но, думаю, пугаться нечего. есть - значит есть. Нет... на нет и суда нет. :) А еще в лесах бегают снежные люди (голые) и по ночам ловят зазевавшихся туристов. Есть еще и гомоетти и лесби етти которые охотятся за туристами одного с ними пола. :))))

Серъезно, я видел передачу по телеку (не помню канал)еще весной. Эхолотом дно щупали... месного егеря спрашивали. Вежливо. :) Может за кадром и зажимали какие-то органы в двери но это, наверное, вырезали. :)

Опубліковано

вчера по телеку в вечернем выпуске СТБ был сюжет о нашей достопримечательности!!!

настораживающе...

может там и впрям чето есть...))

Опубліковано

а там гворили че глубина озера от 50 до 100 метров....

озеро имеет много подводных пещер, ходов)) :)

в прошлом году приезжали специалисты, аквалангисты до дна не достали!!!!

Опубліковано

Учені допускають, що в Соминому живе доісторична прісноводна акула, яка, можливо, пережила льодовиковий період - пацталом! :blink: добре шо мамонтів там нема.

А якщо серйозно то я там в сусідньому селі у бабусі бував постійно літом, і на те озеро через день їздив, гарно там було покупатись, років 7 уже не був, так шо може там шось і завелось за той час :glare:

Опубліковано
ух напевно в цьому селі "травку" класну вирощюють :blink::glare::ok:

:D , ідея мені сподобалася !

Ідея про чудовисько мало подібна на правду :), необхідне певне перебільшення, і травка якраз кстаті :)

Опубліковано

Та брехня то все!!! я в 1989-1993 на Сомині бував по два- три рази на рік. Тоді я вчився в технікумі і на Соминському озері була наша база. Ми там по 24 дні були на військових зборах. І лейтенант нас кожен день по три рази в озеро заганяв для банно-помивочних процедур. І в ночі на веселі плавали ітд. і чогось ніяка потвора нам непопадала...

Опубліковано

ух напевно в цьому селі "травку" класну вирощюють :):):smile-zachot:

:) , ідея мені сподобалася !

Ідея про чудовисько мало подібна на правду ^_^, необхідне певне перебільшення, і травка якраз кстаті :)

Ну шо в Деревню За Травою :ok::ok:

Опубліковано

Якшо і є шось там то точно там є то це пару алкашів які зустріли "Білочку" в яку повірили і тепер розказують про неї всім і шо вона така страшна і шо вона ше в озері живе. :) Сенсації захотіли н*х.. менше пити треба я скажу!

Поперше свідків мало, подруге вони не тверезі,по третє фото і відео доказів немає, ну ніфіга немає крім свідчень місцевих алкашів-казкарів. Будуть справжні докази тоді і повірим!

Опубліковано
Якшо і є шось там то точно там є то це пару алкашів які зустріли "Білочку" в яку повірили і тепер розказують про неї всім і шо вона така страшна і шо вона ше в озері живе. :) Сенсації захотіли н*х.. менше пити треба я скажу!

Поперше свідків мало, подруге вони не тверезі,по третє фото і відео доказів немає, ну ніфіга немає крім свідчень місцевих алкашів-казкарів. Будуть справжні докази тоді і повірим!

Вот Вот ... :) Нах... верить етим :smile-zachot::ok:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...