Перейти до змісту

Табачник викине зі шкільного курсу предмет "історія України"?

electric

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Для дітей космополітів та гігантів мислі вводиться новий предмет ,.Історія Донецького Паханату,,

Наші підлабузи є її активними творцями.Хоч деякі й не усвідомлюють цього.

Від великого розуму.

• Відповідей 67
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Людина за освітою дізайнер видає себе за фахового лікаря?

це мав би бути удар нижче пояса, але походу ти не здогадуєшся як круто ти промахнувся :)

Опубліковано

Нормальний японець гордиться тим, що він Японець, нормальний німець гордиться, що він Німець, нормальний поляк гордиться, що він Поляк, нормальний українець гордиться, що він Українець! Всі усвідомлюють, що у історії нації та країни були світлі та темні смуги. Але шанують свою історію. І не шукають пророків на чужині!

Ви, пророки на батьківщині, реально задовбали оцим "нормальний японець", "нормальний німець", "нормальний поляк". А якщо не гордиться - то він "ненормальний"? А якщо японець нормальний, а не гордиться - то вже не японець?

Ви голову інколи включайте, то і темних смуг буде поменше, і не треба заставляти когось шось шанувати.

P.S. Про нетитульну націю ви так і не відповіли.

Ну і мова у вас гарна, "задовбали...", "голову влючайте...". Це публічне спілкування, тому до незнайомої вам людини напевно не варто так казати. Можливо ваш співрозмовник розумовою працею досяг у житті більше, ніж ви?

А щодо титульної нації можете почитати тут.

Прошу модераторів закрити тему, оскільки відбувається перехід на особистості.

Опубліковано

Для дітей космополітів та гігантів мислі вводиться новий предмет ,.Історія Донецького Паханату,,

Наші підлабузи є її активними творцями.Хоч деякі й не усвідомлюють цього.

Від великого розуму.

Молодець, влучно пошуткував.

Ну і мова у вас гарна, "задовбали...", "голову влючайте...". Це публічне спілкування, тому до незнайомої вам людини напевно не варто так казати. Можливо ваш співрозмовник розумовою працею досяг у житті більше, ніж ви?

А щодо титульної нації можете почитати тут.

А ми не про досягнення розумової праці зараз говоримо. Ваші твердження не містять у собі елементарної логіки, а ви все на перехід особистості списуєте. Вам в такому ключі краще з Нокіаном спілкуватись - він тоже про "простий народ" постійно думає.

Опубліковано

Людина за освітою дізайнер видає себе за фахового лікаря?

це мав би бути удар нижче пояса, але походу ти не здогадуєшся як круто ти промахнувся :)

А хто більше вбиває- Bad design, or bad doc?

Опубліковано

А хто більше вбиває- Bad design, or bad doc?

а ви не можете визначитися, чи то вам дизайн замовити, чи то на прийом на лікування записатися?:)

Опубліковано

от ніколи не зрозумію, чому жоден з "патріотів" не задумався,

чому це поляки не стали викидати нафіг 70 років із своєї історії -

чи не тому, що вони її справді поважають?

Тут дивно ще одне: чому жоден з патріотів, що прагнуть(а чи прагнуть?) збудувати націоналістичну державу, навіть не цікавляться досвідом їх колег з інших держав. А розкажеш такому про, наприклад, Грузію для грузинів з передбачуваним результатом і воно, як теля, починає на тебе дивитись великими очима: "Шо, правда всьо так і було? А розкажи ще." Або в тій же темі - Пама і його питання про Прибалтику, наприклад. І йому навіть на думку не спадає, що оце "ще", це навіть не шкільна програма, це просто - зупинитись і поглянути навкруги.

Я навіть боюсь виясняти - звідки така відсутність цікавості у людей.

Опубліковано

Радий, що дискусія переходить у інтелігентне русло, а не зверхні заяви про різні лжемедичні питання.

А хто каже "боятися"? Я що відмовчуюся? Чи я десь переходив на російську? Чи просився в одну з партій влади?

Просто я був у Європі і розумію, що європейські цінності мені ближчі. А серед таких цінностей - національна ідентичність та взаємоповага.

А історію варто вчити, особливо свого народу! Навіть темні її смуги, особливо їх! Адже вас батькі у дитинстві вчили, що не можна відкривати двері чужим дядям і не можна колупатися у розетці. Чи ви гадаєте, що діти мають самі дійти до того, що забавки з резетками чи сірниками можуть бути небезпечні. Так і молодим людям варто повідомити, які важкі уроки мав український народ. Тоді можна сподіватися, що в Україні не буде памятників Сталіну та іншим "героям", які організували голодомор 32-33 років та ціною мільйонів життів виграли Другу світову війну, якій самі активно сприяв своїми інтригами з Гітлером (Пакт Молотова — Ріббентропа)

Опубліковано

Патріоти прагнуть збудувати не націоналістичну, а національну державу.

Для націоналіста український народ нічим не кращий за інші.

Але й нічим не гірший.

І після 70 років виливання бруду та шельмування на українців пора відновити рівновагу.

Опубліковано

Патріоти прагнуть збудувати не націоналістичну, а національну державу.

Для націоналіста український народ нічим не кращий за інші.

Але й нічим не гірший.

І після 70 років виливання бруду та шельмування на українців пора відновити рівновагу.

Національну державу не можна збудувать на сталінах, бандерах, голодоморах, пошуках "вилитого бруду" і розмовах про "гірший-кращий". Патріоти це не розуміють. Тому і Ющенка у них забрали, тому і в Євросоюз Україні дорога закрита, тому і при владі зараз Янукович. І багато ще чого буде, але то вже треба думать, шоб зрозуміть, а патріотам ніколи - вони головою в ту ж саму стіну довбуться.

Опубліковано

Національну державу не можна збудувать на сталінах, бандерах, голодоморах, пошуках "вилитого бруду" і розмовах про "гірший-кращий". Патріоти це не розуміють. Тому і Ющенка у них забрали, тому і в Євросоюз Україні дорога закрита, тому і при владі зараз Янукович. І багато ще чого буде, але то вже треба думать, шоб зрозуміть, а патріотам ніколи - вони головою в ту ж саму стіну довбуться.

А як можна будувати щось не врахувавши досвід поколінь? Перепрошую, але такі погляди - це і є результат 70 річного виховання радянського народу у ілюзіях і утопіях, що колись, дуже скоро усі будуть жити як єдина сім"я.

Не думаю, що космополітизм чи споживацьке суспільство - це гарна ідея, найкращий орієнтир для людей, особливо дітей! Як я для себе розумію нація має прагнути до побудови суспільства, у якому чисельно домінуватимуть середній клас та сповідуватимуться цінності, близькі до християнських заповідей.

А які орієнтири, цінності ви пропонуєте закласти у підвалини Української держави?

Опубліковано

Правильно Табачник так держать! Безмозглим стадом легше управлять! (Тут данецкі повинні встать і похлопать!!!) Угра таварищи! верним путьом идем!!! (Тут знов всі хлопають)

А якшо серйозно то....

На мою думку, такі предмети як Історія України та Українська Мова та Література повинні викладатись кожен день........

П.С. Хто не знає свого минулого в того немає майбутнього!

Опубліковано

А як можна будувати щось не врахувавши досвід поколінь? Перепрошую, але такі погляди - це і є результат 70 річного виховання радянського народу у ілюзіях і утопіях, що колись, дуже скоро усі будуть жити як єдина сім"я.

У нас з вам різне уявлення про досвід поколінь.

Не думаю, що космополітизм чи споживацьке суспільство - це гарна ідея, найкращий орієнтир для людей, особливо дітей! Як я для себе розумію нація має прагнути до побудови суспільства, у якому чисельно домінуватимуть середній клас та сповідуватимуться цінності, близькі до християнських заповідей.

А які орієнтири, цінності ви пропонуєте закласти у підвалини Української держави?

І різні уявлення про "домінування" і "середній клас". Щодо християнських заповідей, то не так важливі заповіді, як їх трактовка і контекст вживання. І мені, чомусь, думається що контекст і трактовка у нас також різні.

Опубліковано

Ви всі тут як бики на ганчірку налетіли. Кому історія потрібна, той її вчить. Від цього погляди нашої глобалізованої молоді не зміняться. Патріотизм та націоналізм теж до добра не доводять.

Моя пятнадцятирічна свідомість говорить, що не треба пишатися тим, що колись там козацтво з шведами проти москалів билися, а тим, чого власне ти досягнеш у своєму житті.

Я українець. Я можу стати гарним і всесвітньо-відомим лікарем або розробником ігор. Хіба це не круто, народ? Приорітети змінюються.

Пишатися - то одне. Треба чогось й самому добиватися, але в совковій школі ваших дітей цьому не навчать.

Правильно Табачник так держать! Безмозглим стадом легше управлять! (Тут данецкі повинні встать і похлопать!!!) Угра таварищи! верним путьом идем!!! (Тут знов всі хлопають)

А якшо серйозно то....

На мою думку, такі предмети як Історія України та Українська Мова та Література повинні викладатись кожен день........

Чувак, ти запізнився десь на років двадцять, коли суспільство вже остаточно деградувало.

Опубліковано

Яка Швейцарія?Це по перше унікальна країна, по друге в цій цитаделі лібералізьму тупо заборонили будувати мечеті.

Ну от сприймають чомусь це як загрозу.І ще спробуй там на роботу влаштуватись без знання історії та культури, тоді взнаєш, що таке титульна нація і чому вони такі багаті.

Ну а освіту якщо робити по принципу, кому треба - той вчиться, то половина дітей в школу б не ходила.

Буття формує свідомість.

Опубліковано

я без кінця уже кілька років тут повторюю,

що є поняття громадянської нації і поняття етнічної нації.

мова, віра, вишиванки, пісні, горілка - це усе атрибути етнічної нації.

етнічна нація - це те саме "грузія для грузинів", це те саме "рейх для арійців"

це геноцид. це етнічни чистки. це шовінізм. це дискримінація.

громадянська нація - це 4 офіційні мови в швейцарії, американська державна двомовність,

це рівні права для релігій, рас, і тим більше політичних поглядів.

це толерантність і лібералізм.

це відсутність поняття "титульної нації" і навіть "титульної раси".

і ще багато багато всякого хорошого :)

Це все так, але у цій темі мова йде про зміни освітніх програм. І ви, сподіваюся, розумієте з позицій якого об"єктивізму буде писатися історія. Є такий різновид історичної об"єктивності - кремлівський. І заміна Другої світової на Велику вітчизняну тому один з яскравих прикладів.

А що ви наразі помічаєте, що в Україні є якісь утиски зі сторони українців? Навпаки, ви ризикуватимете, коли заговорити українською на Сході України, чи у Криму.

Про толерантність, це ви гарно, але Європа вже зрозуміла, що треба бути досить обережною з абсолютними свободами. Тому досить часто вводяться прямі заборони на спорудження мечетей та носіння чадри.

Пам"ятає Франція також і про чорношкірих ледарів, яким пощастило потрапити у Францію, але які не бажають працювати, а хочуть жити, сидячи на шиї французів. Та ще й мають нахабство виходити на якісь акції протесту.

То, що французи мають бути абсолютно толерантними і слухняно годувати, одягати дебелих чорношкірих ледарів, тому, що настав час терпимості та толерантності?

Як на мене в Україні немає на що жалітися національним меншинам. За виключенням поодиноких злодіянь дибільно-п"яних скінхедів (які, як ви розумієте, не мають нічого спільного з націоналістами) ніяких расиських дій не спостерігається.

Опубліковано

Ви всі тут як бики на ганчірку налетіли. Кому історія потрібна, той її вчить. Від цього погляди нашої глобалізованої молоді не зміняться. Патріотизм та націоналізм теж до добра не доводять.

Моя пятнадцятирічна свідомість говорить, що не треба пишатися тим, що колись там козацтво з шведами проти москалів билися, а тим, чого власне ти досягнеш у своєму житті.

Я українець. Я можу стати гарним і всесвітньо-відомим лікарем або розробником ігор. Хіба це не круто, народ? Приорітети змінюються.

Пишатися - то одне. Треба чогось й самому добиватися, але в совковій школі ваших дітей цьому не навчать.

Цитата

А якшо серйозно то....

Чувак, ти запізнився десь на років двадцять, коли суспільство вже остаточно деградувало.

Ну всі то так всі в 15 років розсуждали!

нафіг нам та школа, нафіг та історія, хімія і тд і тп....

Я не хочу нічього говорити, підростеш і все зрозумієш....

Опубліковано

Скорпіо, Дізель є професійним тролем по його ж заявам, йому просто скучно і він все хоче вивести кого з рівноваги.

А Нд просто має односторонню уяву про ,,ліберальні ,, цінності та всесвітнє братство.

Хто в молодості не був лібералом- в того нема серця....

Опубліковано

В благополучній Бельгії , де державні дві мови, і ніхто не закине недемократичність , утиски меншин і таке -ситуація така.

Якщо ти хочеш купити будинок ,віддати дітей у школу у валонському районі Брюсселя і не знаєш валонської мови та культури, то не вийде ,хоч скільки грошей би ти не мав.

Оце і є захист дерхави,її самобутності.

А в нас я ніде не знайшов обовязків громадян знати і шанувати мову традиції,культуру України.

Кому це вигідно?

Опубліковано

Мені в студенські роки доводилось пересікатись з Табачником (проходили атестації, чи щось таке) й я досі не розумію, як таку людину призначили міністром освіти...

Історію держави просто необхідно викладати в школах. Можна дискутувати про різні моменти історії, можна намагатись її переписувати (всім відомо, що часто історія то повія) але її потрібно вивчати в школі.

і я не розумію, чому ця війна не Велика Вітчизняна

Тому що це Друга Світова, тому що союз приймав у ній участь з того ж місяця та року, що й німці, а не з 1941...

Велика Вітчизняна - велика радянська брехня...

п.с. щоб не виникало непотрібних коментарів, у мене двоє дідів воювали в червоній армії (один дійшов до берліна, один не повернувся) тому жертви людей під час війни я розумію, але суті це не міняє...

Опубліковано

В нас історія буде непередбачуваною і кожен буде крутити нею ,як циган сонцем , до тих пір, поки при владі будуть такі судді та прокурори,котрі за виділення квартири держать Луценка в тюрмі, а півміліона доларів хабара і ВР вважають справою моралі.

Це такий вибірковий лібералізм, за який дехто тут розпинається.

Опубліковано

Скорпіо, Дізель є професійним тролем по його ж заявам, йому просто скучно і він все хоче вивести кого з рівноваги.

Нокиан, а якщо я завтра скажу, що я - професійний Дункан МакЛауд, які риси ти мені будеш приписувать?

н...да... Сумно читати цю полеміку...((... ну можуть люди жити без батога ''старшого'' брата....

Сумно, це коли людина думає, що раз в школі зменшують години для викладання історії, то її дитина буде менше знати цю історію. Разом з тим ніхто не забороняє самому вчити свою дитину або навчити свою дитину самостійно здобувати знання. Але ж у людей в голові совок - і раз заборонили школу, то діти 100% будуть неучами, правда?

І сумно ще коли дитину народили, виростили, а виховать забули. Школа не виховала, бо така школа, а сам не виховав, бо - "Табачник заборонив виховувать дітей", правда?

В благополучній Бельгії.

Це два протилежних поняття: благополучність і Бельгія. Спитай у Скорпіо, він в Європах був, може розкаже про Бельгію і Благополуччя.

Опубліковано

Ким будуть діти, якщо їх не вчити яскраво видно на прикладі яничарів.

І в школу не ходи.

Тож тепер Табачнік виховує янучарів, а ти за це?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...