Перейти до змісту

Pepsi купує Сандору

b0rg

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Pepsi купує Сандору

PepsiAmericas і PepsiCo спільно купують українського виробника соків Сандора за 542 млн дол.

Це включає також і визначену суму боргу. Акції української компанії будуть викуплені в два етапи, перший з яких призначений на найближчий час. Під час нього американські компанії придбають 80% акцій Сандора. Що залишилися 20% будуть викуплені в листопаді 2007 р. Частка PepsiAmericas у спільному підприємстві буде складати 60%.

Представники Pepsi оцінюють український ринок безалкогольних напоїв, досить перспективним і розраховують, що покупка компанії Сандора дозволить їм закріпитися на ньому, повідомляється в прес-релізі Pepsi. За оцінками експертів, кількість покупців на ринку складає близько 46 млн.

ТОВ Сандора (м. Миколаїв) - провідний виробник брендованих запакованих соків і нектарів в Україні. Компанія заснована у 1995 р. Ігорем Беззубом, Раймондасом Туменасом і Сергієм Сіпком. Громадянам Литви Туменасу і Беззубу належить по 45% акцій, Сіпко - 10%. Компанія володіє двома сучасними виробництвами в Миколаєві і широкою мережею роздрібної дистрибуції. Штат компанії нараховує більш 3500 працівників.

210023.gif

За матеріалами РБК-Украина

Опубліковано

Да! серйозні кіберновини... :)

Скоро не залишиться жодного укр підприємства...все викуповують...

Торчин викупили, Сандору викупили...всі гіганти в руках іноземців... А іноземці бачать український народ як дешеву робочу силу і майже безкоштовний сировинний матеріал...за яку і який платять копійки...

ИМХО Добровільне рабство :)

Опубліковано
Да! серйозні кіберновини...

ну вроді не щодня в Україні йдуть оборутки на 2,7 мільярда гривен. думаю це заслуговує уваги...

Опубліковано
Да! серйозні кіберновини... :glare:

Скоро не залишиться жодного укр підприємства...все викуповують...

Торчин викупили, Сандору викупили...всі гіганти в руках іноземців... А іноземці бачать український народ як дешеву робочу силу і майже безкоштовний сировинний матеріал...за яку і який платять копійки...

ИМХО Добровільне рабство :blink:

ыы, наши соотечественники думают не иначе, а все про ту же "дешеву робочу силу і майже безкоштовний сировинний матеріал"

Опубліковано

Думаю, що головне, щоб після зміни власника одні з найкращих ІМХО соків не стали лайном.

Опубліковано

Цікаво, вони викупили його заради виробничих ресурсів, щоб перекваліфікувати на своє чи будуть продовжувати виробництво вже існуючих продуктів?

Опубліковано
Цікаво, вони викупили його заради виробничих ресурсів, щоб перекваліфікувати на своє чи будуть продовжувати виробництво вже існуючих продуктів?

Швидше заради заводіків і мережі збуту :(

Торчин теж робив смачні речі, до того як його купили

Опубліковано
Думаю, що головне, щоб після зміни власника одні з найкращих ІМХО соків не стали лайном.

ДА!

Из Африки составы с порошковым соком ломануццо в три раза быстрей! И реклама подымется по-взрослому, естественно , за счет концентрации энтого порошка в соке. :)

Опубліковано

Швидше заради заводіків і мережі збуту :)

Торчин теж робив смачні речі, до того як його купили

Торчин і зараз робить смачні речі. Його майонези і соуси купують по всій Україні.

А Сандора робить настільки ж смачні соки. Шкода буде, якщо їх рецептуру змінять в сторону шкідливих додатків.

Опубліковано

та ні думаю соковий бізнес чіпати не будуть. головна фішка сандори - дистрибуція то яка, і по всій країні! а як почнуть віддівати за принципом сік+пепсі в нагрузку - ну одним словом вкладені кошти точно не дарма. та й для такого гіганта 540 млн не такі вже й величезні гроші. тим більше певно процентів 75 суми піде паперами нового під-ва...

Опубліковано

Цікава "кіберновина" :)))

Насправді "Пепсі" трохи "попала" на українському ринку, їй тут толком не вдалося закріпитися. Довелося трохи досліджувати ринок безалкоголки, тому ця покупка для мене виглядає досить логічно. В Росії в Пепсі значно кращі позицї, а тут Кока-Кола їх "дєлаєт" на всіх нішах ринку... Тому цілком логічно купити діючу лідируючу компанію, і відгрібати вкладені гроші...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Цє ващщє! І нашо ото продавати. І блін моє училище викупив Київ, тепер технарь став, і буде фігово на 3 курсі не в бурсі учіцца, а в школу їздити, бо Київ набирає кучю народа. Нагло! Хорошо, шо дєрік той самий, закони непомінялись :) Уря!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...