Перейти до змісту

Розборка/ремонт радянських об"єктивів під Нікон

ivan_bbb

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня. Може хто стиквася з проблемою. Придбав старий обєктив Геліос81М від фотоапарата Київ-17. У нього кріплення Н. Ніби має бути сумісний з новими цифро-зеркалками Нікон.

Але в мене проблема обєктив входить в байонет, проте не провертається: - щось заважає? Допоможіть з порадою, а ще краще інструкцією з фотографіями як, що і куди? Руки не криві, проте обєктивів ще не розбирав.

Може є в кого технічна інформації по даному обєктиву, щоб нати, що і як відкручувати?

Опубліковано

Они свиду вроде и подходят, но на деле не так.

Лучше не рисковать, т.к. может заклинить и при усиленном снятии можно повредить технику

Опубліковано

Внимание! Некоторые объективы Гелиос-81Н без дополнительной доработки не смогут установится на следующие камеры: D90, D80, D70s, D50, D70, D100, D7000, D700, D3(x,s), D300(s), D200 либо заклинят при их отсоединении. Зато на остальные современные цифро-зеркальные камеры объектив установится без каких либо проблем. Не стыковка с перечисленными камерами связана с тем, что Гелиос-81Н имеет такое же крепление, как и старые объективы Никона 1961-1977, которые тоже не смогут установится на эти 6 камер без переделки.

Опубліковано

Внимание! Некоторые объективы Гелиос-81Н без дополнительной доработки не смогут установится на следующие камеры: D90, D80, D70s, D50, D70, D100, D7000, D700, D3(x,s), D300(s), D200 либо заклинят при их отсоединении. Зато на остальные современные цифро-зеркальные камеры объектив установится без каких либо проблем. Не стыковка с перечисленными камерами связана с тем, что Гелиос-81Н имеет такое же крепление, как и старые объективы Никона 1961-1977, которые тоже не смогут установится на эти 6 камер без переделки.

Дякую. Цю статтю я читав, і не раз, проте дуже вже хочеться розібратися, як там і що? І все-таки встановити обєктив.

Опубліковано

Насколько помню, там прыгалка диафрагмы упирается во внутренности камеры - отрезать, подогнуть... :)

Опубліковано

Насколько помню, там прыгалка диафрагмы упирается во внутренности камеры - отрезать, подогнуть... :)

То пригалка працювате не буде :(

А як так надіявся...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Наскільки меня відомо , приводи діафрагм на старих об"єктивах не працюють з новими цифродзеркалками , тому що там механічний привід , а нині все електронне . Нічого не зробиш .

В перехідниках М42-Кенон ( я ними користуюсь ) привід діафрагми фіксується в положенні ввімкненої діафрагми , далі можна регулювати вручну .

Тут теж треба якось зафіксувати пригалку , щоб регулювати діафрагму

Опубліковано

у мене геліос 81Н , на д40 пригалка працює.

Упс . Не знав .

Але експозицію фотик не визначить сам ? Треба в ручному знімати , як я зрозумів , або на відкритій ?

Опубліковано

те, що обєктиви нікона не оснащуються кільцем управління діафрагмою, не означає що пригалки на об'єктиві немає

;)

по експозиції - старші тушки (200, 300, 700, 1, 2, 3, 7000) вміють працювати з мануальними об'єктивами.

40, 60, 70, 80, 90, 3х00, 5х00 - з зовнішнім екпономертром або підбирати.

Опубліковано

те, що обєктиви нікона не оснащуються кільцем управління діафрагмою, не означає що пригалки на об'єктиві немає ;)

Пригалка на об"єктиві і привід пригалки з фотика різні речі . Для мене стало відкриттям , що Нікон це підтримує , хоча , на мою думку , толку тут мало , фотик експозицію не міряє . Чи міряє ?

Опубліковано

На D200, якщо правильне кріплення, пригалка працює, крім того камера навіть правильно вказує значення діафрагми, яке вибирається на обєктиві кільцем (перевірено на ручних: Мир 24Н та Вівітар 28/2,8)! Головне спочатку вибарити необхідні настройки в камері. Експозамір працює, навіть якщо стоіть обєктив на М42 через перехідник. Коротше старші моделі Нікона рулять з старими обєктивами, головне їх підєднати ;-)

В тому-то і питання даної теми? Як прикрутити Геліос81М до Нікон Д200?

Опубліковано

Народ пише , що треба пиляти і що є багато модифікацій різних років випуску . Для прикладу подивіться тут і порівняйте свій об"єктив . Можливо , доведеться робити те саме або шукати інший екземпляр .

http://www.club-nikon.ru/forum/topic/27727-%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%be%d1%81-81%d0%bc-53%d0%bc%d0%bc/page__view__findpost__p__306437

Опубліковано

Народ пише , що треба пиляти і що є багато модифікацій різних років випуску . Для прикладу подивіться тут і порівняйте свій об"єктив . Можливо , доведеться робити те саме або шукати інший екземпляр .

http://www.club-niko...post__p__306437

Я вже колись натрапляв на дану тему, проте з першого разу не розібрався, як в принципі і з другого :)

Поки не взяв викрутку в руки і не почав розборку обєктива.

До-речі в мене такий самий обєктив як у пості №30 з вказаної зсилки.

Отож:

Спочатку зняв захисний обід, той що прикриває ричажок пригалки діафрагми - нічого не змінилося, обєктив не стає :(

Потім вікрутив ще 3 винтика та зняв кільце управління діафрагмою і спробував - о чудо! Обєктив підєднався як рідний :) і, що ще більше порадувало, знявся теж без проблем! :0155: Навіть пригалка працює. :)

Проте одне але - діафрагма не управляється, тобто залишається зафіксованою на мінімальній дирці 16, точніше закривається до 16 при натисканні кнопки спуску або кнопці перевірки глибині різкості (є така чудо-кнопка в Д200)!

Тепер стало зрозуміло що потрібно робити - потрібно пиляти! Спилювати кільце управління діафрагмою - вона просто не дає сісти обєктиву в байонет достатньо глибоко, щоб можна було провернути та зафіксувати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...