Перейти до змісту

Підкажіть що робити з напругою!

yari4ok

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У мене в будинку слабенька напруга вдень 200-205 вольт, на вечір 190-200 вольт. За 5 років згорів холодильник, мікрохвильова піч та пральна машина ввечері взагалі відмовляються нормально функціонувати.

Куди звернутьсь, шо казати і з ким сваритись?

Опубліковано

У мене в будинку слабенька напруга вдень 200-205 вольт, на вечір 190-200 вольт. За 5 років згорів холодильник, мікрохвильова піч та пральна машина ввечері взагалі відмовляються нормально функціонувати.

А район який ?

Опубліковано

Район тролейбусного депо (гімназія №14)

мо в будинку стара проводка от і падіння? цікаво яка напруга до лічильника?

Опубліковано

В мене була точно така сама проблема,була довга епопея но нічого толком ніхто не робив,в кінці кінців норомально (в хорошому смислі цього слова)поспілкувався з деспеччером в ЖЕКові і все їхні робітники виправили.Проблема була що моя частина будинку бала на слебенькій фазі мене перекинули на сильнішу і все.А звідки тільки не приїзжали спеціалісти казали що треба міняти чуть не всю проводку і головний щиток на весь будинок.А зробили за 10 хв.Так що моя порада,саме краще підійди в ЖЕК занеси хабаря чи могорич і тобі все зроблять,такий вже у наших людей менталітет,переконався на собі.Як один знайомий казав шоколадка робить чудеса+вміти підійти до людей.

Опубліковано

В мене була точно така сама проблема,була довга епопея но нічого толком ніхто не робив,в кінці кінців норомально (в хорошому смислі цього слова)поспілкувався з деспеччером в ЖЕКові і все їхні робітники виправили.Проблема була що моя частина будинку бала на слебенькій фазі мене перекинули на сильнішу і все.А звідки тільки не приїзжали спеціалісти казали що треба міняти чуть не всю проводку і головний щиток на весь будинок.А зробили за 10 хв.Так що моя порада,саме краще підійди в ЖЕК занеси хабаря чи могорич і тобі все зроблять,такий вже у наших людей менталітет,переконався на собі.Як один знайомий казав шоколадка робить чудеса+вміти підійти до людей.

Більш за все в мене така сама проблема.

То що краще в Жек? Бо я завтра в обленерго зібрався!

Опубліковано

Більш за все в мене така сама проблема.

То що краще в Жек? Бо я завтра в обленерго зібрався!

а хіба жеку дозволяється "лізти " до електроопор?

Опубліковано

А до чого тут обленерго і опори.

Відповідальність міськенерго закінчується на вводі в будинок.

Далі юрисдикція жеку.

Може бути що нуль підгорів.

В будинок заходити повинно три фази і пропорційно (по навантаженню) розкидатися по квартирах.

Тестер в руки і міряй напругу на фазах відносно нуля в день і в період пікового навантаження. Це щоб не чекати дядю з жека і мати що сказати на тупі відмазки.

Якщо розбіжність велика (перекос фаз) значить, ймовірно, нуль підгорів, або навантаження нерівномірне.

Тоді в жек катаєш папір і під реєстрацію. Мусять перевірити.

А далі видно буде чи жек чи міськенерго винне.

Або, якщо хочеш, домовляйся з "дядьою Васею". Але май наувазі, що якщо і перекинуть на "нормальну" фазу у випадку підгорівшого нуля (тобто підуть шляхом "найменшого опору") рано чи пізно проблема вернеться.

Опубліковано

будинок приватний чи багатоквартирний?

Опубліковано

Якщо розбіжність велика (перекос фаз) значить, ймовірно, нуль підгорів, або навантаження нерівномірне.

Тоді в жек катаєш папір і під реєстрацію. Мусять перевірити.

Потебні, 40 (багатоквартирний) - зранку 223, під вечір може й до 180 впасти. Хтось підкаже, де в мене жек?

Опубліковано

мда... в мене по вечорах 150-170.. Писали петиції в райенерго, вони відповіли "хочете щоб було класно, купіть за свій кошт новий трансформатор". А так як на вулиці бажаючих скинутися не знайшлося, всіх видно все влаштовує, то змушені були купити стабілізатора на свій будинок.

Опубліковано

+1 Все вирішилось перекидкою на іншу фазу але з працівниками обленерго. Правда в мене приватний будинок і на стовб вилазили саме їхні працівники з попереднім вимкненням цілої лінії.

Опубліковано

Перекидкою фаз можна питання вирішити якщо інші 2 фази мають явно менше навантаження , інакше все без толку. Проблема в тому ,що мережі будувались давно і розраховані на значно менші навантаження , зараз навантаження кругом виросли значно. Часто вирішити питання з утриманням напруги в години пікових навантажень можна лише заміною трансформатора, а коштує він , самі розумієте і ніхто не буде його купувати .

Опубліковано

От доного не розумію, чому в ночі просідає? навпаки же повинно бути

Можливо електрообігрівачі всі повмикали...

Опубліковано

От доного не розумію, чому в ночі просідає? навпаки же повинно бути

1.Треба було в школі фізику вчити, тоді б зрозумів. :_02:

2. Де в автора про ніч йдеться мова ?

Опубліковано
часом доходить і до 275 В (((
Нічого доброго тут немає, це свідчить про перекіс фаз і про те що хтось добряче одну з них просажує. Коли справа дійде до КЗ в тебе в квартирі буде до 380.
Про 3х-зонні лічильники чув? Так от вночі електроенергія сама дешева.

А ТС раджу придбати стабілізатора на 3 КВт а встановити його на вхід у квартиру.

Опубліковано

Пофлужу трохи: вночі падає напруга, бо всі торент качалки повмикали

А щодо стабілізатора напруги, то даний агрегат може вирівняти тільки короткотермінові а не постійні падіння напруги, і проблеми це не вирішить

Опубліковано
А щодо стабілізатора напруги, то даний агрегат може вирівняти тільки короткотермінові а не постійні падіння напруги, і проблеми це не вирішить
Да ну ;) а ти не путаєш це з мережевим фільтром ;)
Опубліковано

"Агрегат" котрий призначений для стабілізації напруги, а не під%%%ка під нього взмозі вирівнювати і довготривалі падіння.

А SysR мав наувазі саме такий.

Опубліковано
Да ну ;) а ти не путаєш це з мережевим фільтром ;)

Ах да, дійсно сплутав, соррі

Опубліковано

Ах да, дійсно сплутав, соррі

Ага, аж двічі.

Фільтр взагалі не вирівнює ніякі падіння напруги.

Опубліковано

Перекидкою фаз можна питання вирішити якщо інші 2 фази мають явно менше навантаження , інакше все без толку.В мене якраз так і вийшло інша фаза була почті без нагрузки.На тій що я раніше був сиділо 7 квартир,а на іншій одна прикіньте!!!!!!!!От мене і перекинули на ту одну і все стало класно хоча в майбутньому треба буде всерівно головний щиток і проводку міняти,хто зіштовхувався ті знають яка стара проводка і щитки за часів Сталіна

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...