Перейти до змісту

Заставляють виготовляти банківську картку

Oksana04

Рекомендовані повідомлення

Ситуацію я вже описала в приватівській темі. Цитую:

Не знаю, чи це Приватівський прикол, чи нашого дитсадка...

Раніше гроші за харчування здавали вихователям, а останніх чотири місяці поставили (не знаю як це правильно називається) такий платіжний термінал, як в магазинах, і заставляють платити через нього (з комісією, звичайно(((). Я ж все-таки платила готівкою, мотивуючи це тим, що у мене немає картки.

Вчора ж, коли платила, знову попередили, що це останній раз і що я мушу йти робити собі у банк картку.

Сьогодні вже вияснила, що це прикол не конкретно нашого садка, а відділу освіти. Бо збирав завідуючих якийсь там главнюк (Кравчук?????) і роздавав за таких, як я, пілюлєй.

Це потребувало певного людського та часового ресурсу.

Навряд чи є хоч якась підстава вимагати від Вас розраховуватись карткою саме Привата.

По цих пунктах.

1. Приходиш в кабінет, де сидить старша тьотя (завгосп), яка не дуже вміє користуватись ввіреним їй апаратом)))

В неї є зошит, де все записано (всі групи, всі діти, всі місяці, всі суми).

Мій варіант: даю готівку, вона записує суму - я ставлю підпис.

Інший варіант: платиш карткою, вона записує суму, ставиться підпис батьків.

Платити можна з 8 до 10год (всі платять, коли приводять діток) - черга.

Частина, яка платиться готівкою, знову ж нею несеться в банк.

Такий собі нічогенький людсько-часовий ресурс)))

2. Я в декректій відпустці - немає в мене зарплатної картки, кредитної теж.

Чоловік теж без карток. З ЯКОГО ТАКОГО ДИВА Я МАЮ РОБИТИ КАРТКУ???

Беру готівку, кидаю в банку на картку, щоб в дитсадку зняли гроші з неї.

Це ж всілякі комісії... А навіщо воно мені?

Щоб картка була саме Привата - ніхто не казав, просто той термінал приватівський.

Коли в свій час на роботах зарплати переводили на картки - самі картки робились за рахунок підприємства. банку.

На рахунок картки, в тебе мала б бути соціальна, для виплати "дитячих".

Є вона в мене і кредитка є і в чоловіка є кредитка (садок це не повинно обходити))) ), але Я НЕ ХОЧУ ПЛАТИТИ З КАРТКИ.

Я готова, для зменшення всіх їх факторів, піти в банк/пошту заплати відразу на рахунок дитсадка, але ж ні - нІззЯ)))

Сьогодні мене викликають до завідуючої на розмову. Я можу відстояти свою позицію? Як виявилось, я не одна така, але я перша голосно сказала, що не хочу робити картку.

ПИТАННЯ: це правомірно заставляти мене платити з картки?

Щодо карток. Маю соціальну, куди мені надходять кошти за другу дитину (не за ту, що ходить в дитсадок). В мене і в чоловіка є кредитки. Але я і так не можу позводити кінці з кінцями, щоб за садок ще з кредитки платити. Чи може якось дитсадок перевірити наявність в мене будь-яких карток?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо відмовлятимуться приймати гроші готівкою, і вимагатимуть картку приватівську - кажи, нехай роблять письмову відмову. Вони засцють це робити, і не захочуть. Тоді можна буде звернутися з офіційним запитом - у зв'язку з чим державні службовці і бюджетна сфера втручається в конкуренцію між банками, і вимагає від людини робити те, що вона не повинна. З запитом я тобі допоможу, якщо захочеш.

Згідно Конституції України, грошовою одиницею є гривня (в т.ч. готівкова), а не картка "Приватбанку". Чинне законодавство не встановлює обмеження на готівкову форму розрахунку громадянами. Звісно, якщо в садочку немає каси - то здавати готівку на харчування неможливо. Але тоді нехай дадуть тобі реквізити банківського рахунку, і зможеш на нього платити з того банку, де тобі зручніше і дешевше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПИТАННЯ: це правомірно заставляти мене платити з картки?

Щодо карток. Маю соціальну, куди мені надходять кошти за другу дитину (не за ту, що ходить в дитсадок). В мене і в чоловіка є кредитки. Але я і так не можу позводити кінці з кінцями, щоб за садок ще з кредитки платити. Чи може якось дитсадок перевірити наявність в мене будь-яких карток?

Це банківська таємниця, вона може бути розголошена тільки за рішенням суд

Якщо по суті, то ви можете вимагати, й маєте повне право на це, рахунок з реквізитами й проплатити його де завгодно хоч в Гватемалі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оксана, у тебе ж є картка, соціалка, навіщо кудись ходити і платити якщо це можна зробити прямо у садочку? я розумів би протест якби ти взагалі картками не користувалась- тоді так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оксана, у тебе ж є картка, соціалка, навіщо кудись ходити і платити якщо це можна зробити прямо у садочку?
Певно їм соціалка не підходить, бо, певно, в них якісь плани по картках...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оксана, у тебе ж є картка, соціалка, навіщо кудись ходити і платити якщо це можна зробити прямо у садочку?
Певно їм соціалка не підходить, бо, певно, в них якісь плани по картках...

а от на чиїсь плани уже можно і нужно ложить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ніхто в банку офіційно не дасть інформації про наявність кредитних карток.

це банківська таємниця.

але не забувай, ми живемо в Україні :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оксана, у тебе ж є картка, соціалка, навіщо кудись ходити і платити якщо це можна зробити прямо у садочку? я розумів би протест якби ти взагалі картками не користувалась- тоді так.

Соціалка в мене на іншу дитину - це відмазка для садочка)))

Для мене ж відмазка - за садочок потрібно платити раніше, ніж на картку падають гроші, а минуломісячні я зазвичай витрачаю раніше)))

А взагалі - це вже справа принципова, а відмазки - то так...

Я сьогодні просто ще й зрозуміла, що відстоюю не лише свої права, а й інших батьків, у яких немає карток (просто ще не 10те число і це все не настільки для них актуально, так як вголос про відмову ще ніхто не заявив) - це мені сьогодні вранці сказала діловодзавгосп садочка)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оксан, ти сама себе дуриш. Справа не у картці , а у грошах. якщо ти минуломісячні потратила, а нові ще не надійшли, то яка статева різниця карткою ти платитимеш чи готівкою- і того, і того немає?:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оксан, ти сама себе дуриш. Справа не у картці , а у грошах. якщо ти минуломісячні потратила, а нові ще не надійшли, то яка статева різниця карткою ти платитимеш чи готівкою- і того, і того немає? :)

Толік, от тіко не нАдА...

Я ВЧАСНО щомісяця плачу за дитсадок ГОТІВКОЮ.

Я знаю, що права, хочу це відстояти, а ти мені пропонуєш прогнутися)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти сама себе в засаду загониш, мила. Прикриваючись інтересами інших батьків:) Їм, працівникам садочків, абсолютно правомірно заборонять приймати готівку- у них немає обладнаних кас, навчених працівників, кошти можуть невчасно вноситись на рахунки працівниками(це ж поле для зловживань-чужа готівка), на них не встановлюються ліміти кас і теде. Ти доб"єшся правди, тобі дадуть реквізити,і замість розрахуватись в садочку карткою, яка у тебе є і яку не треба виготовляти, ти ще бігатимеш у відділення банку:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У них немає обладнаних кас, навчених працівників, кошти можуть невчасно вноситись на рахунки працівниками(це ж поле для зловживань-чужа готівка), на них не встановлюються ліміти кас і теде. Ти доб"єшся правди, тобі дадуть реквізити,і замість розрахуватись в садочку карткою, яка у тебе є і яку не треба виготовляти, ти ще бігатимеш у відділення банку :)

Якщо людина ходить в банк кілька разів на тиждень - вважаю, що це не проблема перерахувати заодно кошти на садочок. Крім того, таке перерахування можна робити сидячи за комп'ютером, а не ходячи з карткою до терміналу, а якщо підприємець - то тим більше.

Питання в іншому: людей заставляють користуватися продуктом, який їм не потрібний, а то й незручний. Такого бути не повинно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оксан, ти сама себе дуриш. Справа не у картці , а у грошах. якщо ти минуломісячні потратила, а нові ще не надійшли, то яка статева різниця карткою ти платитимеш чи готівкою- і того, і того немає? :)

Толік, от тіко не нАдА...

Я ВЧАСНО щомісяця плачу за дитсадок ГОТІВКОЮ.

Я знаю, що права, хочу це відстояти, а ти мені пропонуєш прогнутися)))

в тебе 1 вихід попросити реквізити й платити в відділенні привеД банку)... чи де завгодно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прикриваючись інтересами інших батьків :)

За інших батьків взнала лиш сьогодні.

ти ще бігатимеш у відділення банку :)

Я ж про це писала вище - я згідна.

Чому саме так? Бо мене цей варіант влаштовує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У них немає обладнаних кас, навчених працівників, кошти можуть невчасно вноситись на рахунки працівниками(це ж поле для зловживань-чужа готівка), на них не встановлюються ліміти кас і теде. Ти доб"єшся правди, тобі дадуть реквізити,і замість розрахуватись в садочку карткою, яка у тебе є і яку не треба виготовляти, ти ще бігатимеш у відділення банку :)

Якщо людина ходить в банк кілька разів на тиждень - вважаю, що це не проблема перерахувати заодно кошти на садочок. Крім того, таке перерахування можна робити сидячи за комп'ютером, а не ходячи з карткою до терміналу, а якщо підприємець - то тим більше.

Питання в іншому: людей заставляють користуватися продуктом, який їм не потрібний, а то й незручний. Такого бути не повинно.

саме так приват 24 вирішує проблеми

а заставляють їх платити із за того що стоять плани на термінал, й від виконання планів ідуть "бонуси"...

все крапка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я розумію коли борються з впарюванням ті, хто не користується цим продуктом. Але коли ти ним користуєшся- не варто сходу відмітати. Так, повинна бути альтернатива - з дому, через касу банку. Але не виключено, що колись буде зручніше саме карткою і там. І почуватимешся глупо і незручно, бо дуже проти цього боролась за правду:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я розумію коли борються з впарюванням ті, хто не користується цим продуктом. Але коли ти ним користуєшся- не варто сходу відмітати. Так, повинна бути альтернатива - з дому, через касу банку. Але не виключено, що колись буде зручніше саме карткою і там. І почуватимешся глупо і незручно, бо дуже проти цього боролась за правду :)

деколи краще лишный раз не світити тим що маєш

украінська народна мудрость)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не виключено, що колись буде зручніше саме карткою

почуватимешся глупо і незручно

Не виключено.

Не буду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще. Соціальна картка в мене буде ще менше року, залишаться лиш кредитки. А далі? Знову спочатку? Краще ж все-таки відразу розставити всі крапки над "і".
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

privat 24 не вирішує нічого, коли у людини картки іншого банку.

питання цікаве. наприклад у мене є картка(не приват), але можу і не захотіти нею платити. бо немає на ній грошей, але зате є готівка - чому я маю йти у банк, поповняти картку і тоді карткою платити в садочку. якщо вже на то пішло - нехай дають реквізити для оплати в банку з можливістю оплати безготівково.

а постермінали у садочках - це лише спроба розширити мережу еквайрингу за рахунок освітніх закладів.

і вазаглі політика нав"язування карток і розрахунку ними зі сторони приватбанку вже досягла межі шизофренічної агонії

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Нарешті сьогодні застала. Поговорили (є записана розмова)...

Як вияснилось, краще створити незручності мені, бо, інакше, їх створять завідуючій.

Їм наказали, щоб з 1го лютого не було готівкових коштів. Мої ж гроші в банку загубляться.

Писати відмову в наданні банківських реквізитів вона мені не зобо'вязана і нічого писати не буде.

Її будуть нагинати за те, що вона погано попрацювала з мамою (і знову ж я не одна така).

В інших садках проблем немає, а чому я їм створюю проблеми?

А моїй дитині після двох місяців несплати грозить відрахування з садочка.

Мені наразі дали два тижні на виготовлення картки)))

Схилити голову і, заткнувшись, платити з картки???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

борітеся- поборете

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нашому садку поки демократія

post-2742-0-07415700-1328622153_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нашому садку поки демократія

А можна дізнатись номер ДДУ, щоб вона мені не казала, що на весь Луцьк тільки в нас усі поголовно не мають карток?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я на днях теж готівкою фонди проплачувала у діловода, теж нічого не казали про картки(№33). То у вас садочок якийсь вельми модний (чи завідуюча хоче бути взірцевою). Відпишись, як воно все вирішиться, бо може й нам незадовги скажуть картки робити, а з "Привєтом" я взагалі не люблю мати справу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...