Перейти до змісту

підключення газу в добудову

Dima4s

Рекомендовані повідомлення

така ситуація:

єприватизований будинок поділений на 2 частини( держ акти по 50%)

стоїть на неприватизований землі в 6 сотих

один власник хочу добудовуватись і відділити опалювальну систему(другий не проти)

питання:

яка повинна бути послідовність дій для того щоб в цю добудову можна було поставити окремий газовий котел і підключити газ?

А то щось по наших снипах, законах взагалі- я так поняв що це взагалі нереально без подачкі на лапу кругленької суми...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крок номер-раз, найважливіший: сходити в Волиньгаз на Франка - знайти відповідальних людей.

Але думається, що через те, що будівництво буде йти на не приватизованій землі, то будете мати проблеми (прийдеться на лапу давать).

Очевидно що прийдеться робити проект газопостачання.

Очевидно що після проекту і виконаних робіт прийдеться зібрати документи, серед яких є ті, які ми робимо.

Ньюансів купа, я згадав лише ті, про які знаю і уявляю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спочатку має бути добудова відповідним чином оформлена в БТІ. Є таке?

Очевидно що прийдеться робити проект газопостачання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спочатку має бути добудова відповідним чином оформлена в БТІ

Здається мені, що за певну суму на добудову очі закриють...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спочатку має бути добудова відповідним чином оформлена в БТІ

Здається мені, що за певно суму на добудову очі закриють...

Нам, щоб зробити проект на врізку газу в добудові, сказали принести техпаспорт, згідно якого робили проект газопостачання)))

Мо' й закриють. Лиш треба знайти того, в кого вони легко закриваються)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поставлю питання просто)

2 варіанта

1) будувати- потім бігати робити нікому не нужні бумажкі.

2) робити бумажкі(приватизовувати землю...робити проект тої добудови, питати в сусідів дозвілна добудову і ше яка там лобуда)- а потім будувати вже?

який більш правильний і дешевше обійдеться?)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Здається, все-таки цей:

будувати- потім бігати робити нікому не нужні бумажкі

Очевидно що після проекту і виконаних робіт прийдеться зібрати документи, серед яких є ті, які ми робимо.

Читаю вже вкотре і ніяк не збагну ПРО ЩО ЦЕ?

Ми, після виконаних робіт, вже куримо бамбук, а тут ще документи...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

який більш правильний і дешевше обійдеться?)

третій - будувати і бігати. )

Upd. Але найдешевший - це без хабарів, тобто по процедурі. "Подяки" за хабарі не вважаю. :)

Читаю вже вкотре і ніяк не збагну ПРО ЩО ЦЕ?

Про:

Документи на подачу газу в котельню (паливну):
  • Акти на приймання в експлуатацію димових та вентиляційних каналів (ДВК) приміщень, де встановлено газові прилади.
  • Акти вимірювання кратності повітрообміну приміщень, де встановлено газові прилади.
  • Протокол вимірювання опору захисного заземлення (занулення) котла.
  • Документ (Угода-зобов'язання) про те, що власник приватного будинку отримав інструктаж та практичні навики по самостійній повірці ДВК.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Oksana04, хіба у вас таких не було? Мусять бути - вимога нормативних документів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На мою думку:

1. Якщо лише питання в поділі системи опалення в існуючих приміщеннях, то тому, хто без добудови легше: погоджуюсь з Dream, треба звернутись в Волиньгаз (заява, проект, виконання, здача...).

2. Якщо ви плануєте робити добудову, то вважаю за необхідне розпочати з документів а не навпаки. Можливі такі варіанти: сусід буде мати право претендувати на 50% від вашої добудови (оскільки у вас будинок розділений у відсотках (50 на 50)), за незаконне будівництво в кращому випадку сплатите штраф 20% від вартості добудови, в гіршому штраф і заставлять розібрати (принаймні так було до 2011 року).

Тепер розказую процедуру, через яку пройшов я, коли починав свою добудову у 2007році.

1. У нотаріуса з сусідами уклали договір конкретного користування, де вказано, кому які кімнати належать (раніше будинок був поділений у частках).

2. Приватизація землі (добудовувати можна було тільки з документами на землю). Тут є нюанс, який підказали в зем ресурсах. Землю можна оформляти у спільне користування з сусідами (один акт на двох) або ділити конкретними площами (два акти). По-моєму, я того і робив договір конкретного користування, щоб замовити окремий акт. Для приватизації замовляв топозйомку (одну на двох з сусідами). Рішення сесії про присвоєння окремих адрес (квартира 1 і 2). Акт на землю.

3. Передпроектна пропозиція в містобуд, рішення сесії про дозвіл на добудову, проект, дозвіл на будівницво.

У 2011 році були внесені зміни в законодавство, можливо зараз інша процедура.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ситуація є така. Міськрада прийняла рішення і розіслані по газах, світлах і т.д. щоб не видавати дозволи на підключку і не підключати до світла, газу, води, каналізації тих хто не має отриманого у встановленому порядку дозволів на будівництво або діє на ділянці не згідно її призначення. Тобто світло, газ, воду і т.д. ви вправі підводити до ділянки, отримати техумови, проект але підключка це вже питтяння дій нібито не в правовому полі. Звідси і випливають всі інші нестатутні відносини в світлах, газах і т.д.

Послідовність дій очевидна.

1. Піти в дозвільний центр, взяти з собою проект існуючої будівлі і все інше що є, отримати вичерпний перелік необхідних документів в письмовій формі.

2. Прийти додому, випити склянку води, запастись терпінням і "впєрьод".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...