Перейти до змісту

Підключення ПК до телевізора

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу дивитися фільми з комп'ютера на телевізорі, тобто необхідно передати з ПК на ТВ відео- і аудіо-сигнали. ТВ - кінескопний Самсунг, з двома входами: SCART i RCA. ПК - відеокарта Radeon HD2600 PRO, з двома DVI i одним S-Video. Відстань між ПК і ТВ - ~5 метрів.

Виникло декілька питань:

Чи може хоч якийсь з цих роз'ємів DVI чи S-Video передавати крім відео, ще й звук?

Маю ще деяке барахло, зібрав з них такий перехідник

img783wjw.jpg

Якщо докупити 5-метровий кабель RCA-RCA (папа-папа - чи є такий в природі?), то чи буде все працювати?

Маю ще таке барахло, можливо з нього ще щось залучити?

img7837.jpg

Взагалі-то шукається максимально дешевший варіант, можливо дешевше буде придбати ДВД з USB-портом чи якогось китайського медіа-програвача, також з USB-портом? (але ж буде обмеження по кодекам, які підтримують програвачі :()

Опубліковано

Чи може хоч якийсь з цих роз'ємів DVI чи S-Video передавати крім відео, ще й звук?

S-Video не може, DVI теоретично може (тут залежно від самої відеокарти).

Якщо докупити 5-метровий кабель RCA-RCA (папа-папа - чи є такий в природі?), то чи буде все працювати?

в мене є такий, якщо треба пиши в приват ;)

Взагалі-то шукається максимально дешевший варіант, можливо дешевше буде придбати ДВД з USB-портом чи якогось китайського медіа-програвача

так в тебе вже є все, що необхідно...

як будеш з'єднувати пк і телевізор вимкни обох (бажано з розетки), інакше ризикуєш спалити роз'єми, чи то й саму відеокарту.

Опубліковано

S-Video не може, DVI теоретично може (тут залежно від самої відеокарти).

хтось може підказати чи може моя відеокарта передавати звук по DVI?

в мене є такий, якщо треба пиши в приват ;)

Озвуч в приват ціну, кабель цікавить.

так в тебе вже є все, що необхідно...

як будеш з'єднувати пк і телевізор вимкни обох (бажано з розетки), інакше ризикуєш спалити роз'єми, чи то й саму відеокарту.

Про це читав. Ще читав, що плати горять, якщо телевізор не заземлений. В такому випадку рекомендували "зв'язати" корпус (металеву частину) комп'ютера і телевізора провідником, на болти.

Виникло ще одне питання. Що я отримаю в результаті підключення через S-Video: дубль свого монітора чи ще один монітор. Хотілося б ще один монітор, щоб комп'ютер можна було використовувати, поки я дивлюся на ТВ фільм.

Опубліковано

хтось може підказати чи може моя відеокарта передавати звук по DVI?

я не знаю чи може, але якщо і так для чого це тобі? якщо в твому телевізорі тільки RCA і SCART, а звук по DVI виводиться через оригінальний перехідник DVI=>HDMI.

Виникло ще одне питання. Що я отримаю в результаті підключення через S-Video: дубль свого монітора чи ще один монітор.

можна вибирати дублювання, чи продовження (останній варіант ідеальний для перегляду фільмів).

до речі, якщо при спробі розширити основний дисплей буде видавати помилку, спробуй просто переключити монітор до іншого DVI виходу.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Собі підключав телевізор до ПК через S-Video на скарт до телевізора.

Купував кабель готовий 5 метрів (за 37 грн) в "Ратексі" що по вул. Мєдвєдєва (вроді так називалася, як від старого базару до вул. Лесі Українки підніматися),

то в тому кабелі паралельно ішов провід ще на звук, тобто в комп підключав S-Video і на передню панель мініджек як на наушніки,

а до ТВ скарт. Все працювало просто клас, я міг собі на компі працювати, а по ТВ хтось кіно дивитись.

Якщо цікавить можу кабель продати так як без діла лежить, бо замінив відеокарту і в новій тільки HDMI вихід.

Опубліковано

Кабель заберу якщо ніхто ще не взяв

На кабель ти вже третій :)

Якщо перші форумчани не відгукнуться, то кабель за 15 грн буде твій.

Опубліковано

Якщо перші форумчани не відгукнуться, то кабель за 15 грн буде твій.

Відписав в приват :)

• 8 місяців потому...
Опубліковано

Відео через HDMI to Scart

Інтерфейс HDMI передає цифровий аудіо/відео сигнали, а СКАРТ - аналогові. Без конвертера сигналу з цифри в аналог, цей кабель працювати не буде. Чи я щось не так розумію?

Опубліковано

nickel, ну, це лотерея. Але я підозрюю, що аналоговий сигнал він також передає. Треба пробувати, або щось міняти, чи відяху, чи телевізор :)

Чи варіант підключення, наприклад VGA to SCART

тут згадують таке:

scart-vga.jpg

VGA-to-SCART

Ідеальний варіант - це відяха із S-Video. там найпростіше із відео, про звук я писав вище.

Опубліковано

Хтось може знає:

Підключення через HDMI. З зображенням проблем нема, біда з звуком. Потрібно, аби відтворення було на спікерах ТВ, а іграє з колонок. Відео відтворював як з вибору основного пристрою з меню Нвідеа і з розшарювання робочого столу.

Читав, що система має бачити HDMI-аудіо, але її не бачить. А ще в одного кумпеля взагалі все без переключень працює. Ніхто не стикався?)

Опубліковано

Хтось може знає:

Підключення через HDMI. З зображенням проблем нема, біда з звуком. Потрібно, аби відтворення було на спікерах ТВ, а іграє з колонок. Відео відтворював як з вибору основного пристрою з меню Нвідеа і з розшарювання робочого столу.

Читав, що система має бачити HDMI-аудіо, але її не бачить. А ще в одного кумпеля взагалі все без переключень працює. Ніхто не стикався?)

Радеони вміють гарно передавати і зображення і звук через HDMI. У Нвідії складніше.. потрібен, здається, додатковий кабель якийсь. Десь було на борді про це.

Опубліковано

BuTaP, якщо я не помиляюсь (зараз нема де глянути), то просто в настройках програми якою дивитесь відео треба вибрати на який аудіопристрій виводити звук, по замовчуванні він виводиться на основний пристрій, тобто на звукову карту комп'ютера. Це якщо карта АТІ, якшо нвідіа, то треба додатковий кабель.

Опубліковано

Хтось може знає:

Радеони вміють гарно передавати і зображення і звук через HDMI. У Нвідії складніше.. потрібен, здається, додатковий кабель якийсь. Десь було на борді про це.

У Нвідії складніше..

...нічого складного

post-6347-0-47958900-1351144469_thumb.jp

Опубліковано
...нічого складного
, а ти останню картинку бачив, із тієї статті, звідки ти фотку видер? :)

Що стало із кабелем, при його не правильному підключенні? Так отож.

І на рахунок "складніше" - я мав на увазі, що в АТІ-РАДЕОН ніяких додаткових плясок із бубном не потрібно, а в нВідії - шукати додатковий кабель.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...