Перейти до змісту

МЖК, штраф за неуплату коммунальных услуг

Вoвчик

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сегодня пришел штраф от МЖК оплатить 500+ грн за наданные услуги в февреле месяце 2011г., оказываеться в феврале было начислено 500 грн долга, которые протянулись до апреля, то есть 2 месяца не платили, а потом разом погасили долг за 2 месяца... Вроде бы стандартная ситуация - чуть затянули с оплатой - нечего страшнего.

Но, 9 месяцов назад МЖК успело подать в суд на нас, выиграть судовой процесс(без нашего участия), навязать выплату 500 грн уже к исполнительной службе. В итоге я обязан опять проплатить сумму в 500 грн, хотя уже ее проплачивал. Звонили знакомому юристу, оказалось что оспаривать решения которые касаються МЖК нету права + МЖК имеет право в одностореннем порядке судиться. Может кто-то стыкался с такой ситуацией и вообще это все нормально? такое чувство что МЖК пытаеться меня кинуть...

Опубліковано

У твоєму випадку справа розглядалась в порядку наказного провадження (ст. 95 і далі цивільно-процесуального кодексу).

МЖК звернулось в суд з заявою про видачу наказу. суд видав і все. ця заява розглядається без участі сторін.

Стаття 102. Порядок розгляду заяв про видачу судового наказу

1. У разі прийняття судом ухвали про відкриття наказного провадження, суд у триденний строк з моменту її постановлення видає судовий наказ по суті заявлених вимог.

2. Видача судового наказу проводиться без судового засідання і виклику стягувача та боржника для заслуховування їх пояснень.

Якщо маєш всі документи, що платив гроші то можеш пробувати скасувати наказ

Стаття 105. Форма і зміст заяви про скасування судового наказу та строки її подання

Боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

Опубліковано

Десь поряд тема про "несправедливість чинуш і про боротьбу з ними" зі схожею ситуацією, + викладалися документи.

Хєрасє "схожа". Там чувак хоче повернути собі гроші сплачені ЖЕКу.

Опубліковано
навязать выплату 500 грн уже к исполнительной службе. В итоге я обязан опять проплатить сумму в 500 грн, хотя уже ее проплачивал.

А хіба не буде достатньо виконавчій службі показати квитанцію зі сплатою заборгованості?

Опубліковано
навязать выплату 500 грн уже к исполнительной службе. В итоге я обязан опять проплатить сумму в 500 грн, хотя уже ее проплачивал.

А хіба не буде достатньо виконавчій службі показати квитанцію зі сплатою заборгованості?

Я думаю що виконавча може сказати що квитанція не підходить бо в ній написано призначення за комун послуги, а їм наприклад треба призначення на виконання наказу Луцького міськрайоного суду № від.............

І я так думаю що сплачено було раніше ніж виданий наказ. Якщо проплачено після наказу тоді можна казати, що я сплатив після наказу і ніякого боргу немає.

З нашою довбаною бюрократією будеш носити довідки що в тебе є довідки і так далі.

Опубліковано

вроде бы по логике все так и должно быть, но только не в Украине. Сегодня-завтра прийдеться проплатить повторно за тот месяц + 80 грн за судовой процесс

Опубліковано

, "тикни" працівнику виконавчої яку сотку поговори з працівником виконавчої - хай закриє справу з твоєю квитанцією. Ну не вірю я що не пройде квитанція про вже сплачену заборгованість!

Опубліковано

, "тикни" працівнику виконавчої яку сотку поговори з працівником виконавчої - хай закриє справу з твоєю квитанцією. Ну не вірю я що не пройде квитанція про вже сплачену заборгованість!

Підтримую. Виконавча не працює як би мала б, але коли вже погашено і не прийняти, то мабуть щось інше: за судові чи нові борги...

Зараз закони пишуться так, що я не ризикую мати привід для візити виконавця.

Опубліковано

З квитанцією про оплату до судового виконавця. Можеш ще також зайти на пошту і оплатити за квартиру 1 грн - в квитанції буде вказана вся сума боргу, і покажеш виконавцю, що той борг тільки за ост місяць. Ну не вірю я, що навіть в нашому Гондурасі треба буде платити двічі. Це по аналогії, якщо з виконавчої приходить вимога на сплату штрафу ДАІ, який я сплатив раніше, а дайці його не відмітили, то мені треба платити його ще раз???

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...