Перейти до змісту

33-й, травят собак

sashulya

Рекомендовані повідомлення

Тижня два тому я повертався ввечері додому по вул. Єршова. Якраз біля магазинчика "Іванта" групка людей років по 40 сиділи на газоні і розпивали пляшку, біля них бігала собака (якщо не помиляюсь -- доросла чау-чау) без поводка і намордника. Коли я наблизився до них, то собака зацікавлено побігла в мій бік, а хтось з тієї компашки голосно крикнув "Фас! Порви его!"... добре, що собака виявилась розумнішою, ніж люди, і замість агресії обмежилась цікавістю. Але повірте, що всередині все похололо.

А діти мої взагалі бояться ходити самі біля церкви, яка будується біля круга навпроти Фуршету, бо там постійно бігає зграя з 4-6 досить агресивних собак. Тому хтось з дорослих завжди мусить виходити туди, проводити дітей в школу і зустрічати зі школи.

Враховуючи ось такі інциденти, я навіть не знаю -- сумувати через травлення собак, чи радіти, хоча і люблю собак...

Як на мене, цілком заслужено було б заборонити тримати собак в квартирах багатоповерхівок, дозволивши їх лише в приватних будинках з огородженою територією, де собаки можуть бігати, гадячи під ноги лише власним господарям і кусаючи лише їх власних дітей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 173
  • Створено
  • Остання відповідь

Мені особисто від цього нічого не буде. Я люблю тварин так само, як і ті всі захисники тварин, просто не так сильно. Але варто пам'ятати про загрозу людям і це інколи буває важливішим.На мою думку, можливо це чистка до Євро 2012, бо туристи через півроку вже будуть тут.

Чи ви гадаєте, що я у ранньому дитинстві ніколи не будував халабуд собакам чи кішкам, не виносив молочка чи ковбаски? Висновок буде трішки інший, оскільки популяція диких собак за деякий час різко зменшиться. А кому від цього "харашо", кому погано, то вирішуйте самі.

мав на увазi не особисто ваш, а майже всi вищенаписанi пости. Фраза моя означала, що iзза бажання потравити бездомних собак чи вiдомстити якомусь козлу, чомусь мають страждати багато невинних людей (у виглядi загибелi iх собак) i получается, що пофiг на горе тих дiтей, в домi яких загинув собака, головне гiпотетична пiдвищеннiсть безпеки .

ЗЫ от значить вже й пора травити тих лигарiв, що на Плама собаку цькували . Банзай

А діти мої взагалі бояться ходити самі біля церкви, яка будується біля круга навпроти Фуршету, бо там постійно бігає зграя з 4-6 досить агресивних собак. Тому хтось з дорослих завжди мусить виходити туди, проводити дітей в школу і зустрічати зі школи.

при нашiй кримiногеннiй обстановцi це слiд робити й без загрози з боку собак

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені давно говорили (тренер службових собак), що домашні пси, правильно дресировані люблячими адекватними хазяями, не підбирають, і тим більше не їдять без дозволу хазяїна, ніякої "бяки" із землі. Якщо там не іприт чи подібне, то....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я например люблю свою собаку так сильно,что жить без нее не могу.Да и дворовых собак жалко,в чем они виноваты? Вот у меня на базе,которая возле дома,туева хуча собак,и ничего,никого не трогает,правда иногда лают громко по ночам,но ничего.И у меня маленькая собачка,а некоторые м*даки соседи еще умудрились ее ударить,здоровый мужик испугался маленькую добрую собачку,видите ли.Так что я переживаю за нее и понимаю тех людей которые потеряли своих питомцев,из-за того что они случайно съели отраву.И не понимаю почему должны страдать невинные животные,тем более домашние,из-за человеческой прихоти и жестокости.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене, цілком заслужено було б заборонити тримати собак в квартирах багатоповерхівок, дозволивши їх лише в приватних будинках з огородженою територією, де собаки можуть бігати, гадячи під ноги лише власним господарям і кусаючи лише їх власних дітей.

Я вообще предлагаю расселить по разным домам собаководов и их ненавистников, и еще шпану поселить отдельно, отдельно алкашей и т.д., так всем будет проще.

Мені давно говорили (тренер службових собак), що домашні пси, правильно дресировані люблячими адекватними хазяями, не підбирають, і тим більше не їдять без дозволу хазяїна, ніякої "бяки" із землі. Якщо там не іприт чи подібне, то....

Вы у тренера спросите, какое количество ЕГО собак ТОЧНО ничего не берут с земли......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фраза моя означала, що iзза бажання потравити бездомних собак чи вiдомстити якомусь козлу, чомусь мають страждати багато невинних людей (у виглядi загибелi iх собак) i получается, що пофiг на горе тих дiтей, в домi яких загинув собака, головне гiпотетична пiдвищеннiсть безпеки .

в том-то и дело, пострадали и дети, и пенсионеры, тут скорая к некоторым хозяевам приезжала, не все могут вынести зрелище, когда твоя собака бьется в страшных конвульсиях. Отрава не отделяет "злых" собак от "добрых", ровно так же как маленьких от больших.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MANJAK11, не утріруй, я впевнений, що якби твою дитину покусало якесь домашнє чудо, ти не сказав би "а-я-яй!" а як мінімум спустив би на обідчика свою. ХОчеш сказати "ні!" ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

при нашiй кримiногеннiй обстановцi це слiд робити й без загрози з боку собак

... а поскільки мені ще і працювати іноді потрібно, жінка сидить вдома з 3-місячною дитиною, а старші діти вчаться в різні зміни, а крім того ходять в музичну школу, в художню і на спортивні секції, то в ідеалі для дітей потрібно найняти охоронця (а ще краще -- для кожної дитини свого окремого) і купити броньований автомобіль. Ага.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MANJAK11, не утріруй, я впевнений, що якби твою дитину покусало якесь домашнє чудо, ти не сказав би "а-я-яй!" а як мінімум спустив би на обідчика свою. ХОчеш сказати "ні!" ?

Тут же мова в темі не про напади чи укуси собак.

Так, при нападі на дитину застрелив би чи прийняв би якісь інші міри. Це нормально.

Це не обговорюється. Так як і те, що обов1язково повинен бути намордник і повідок.

Тема про виявлення масової підлої неадекватної агресії до всіх без розбору тварин.

Я б сказав, що ці сучі прояви - результат нездорової психіки.

Це так, як на війні вбивати усіх мирних жителів, - вони ж вороги...

Оправдати ж можна будь-що, навіть утопію. Тільки при цьому вона всерівно не перестає бути утопією.

А масова трутка тварин - це все ж таки підло, погодьтесь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я вот думала, что нормальный человек пойдет разбираться с обидчиком - хозяином собаки, а не будет уничтожать всех подряд..... А таким,как те, что "травили" чау, думаю и на собаку свою пофиг......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я вот думала, что нормальный человек пойдет разбираться с обидчиком - хозяином собаки, а не будет уничтожать всех подряд..... А таким,как те, что "травили" чау, думаю и на собаку свою пофиг......

А підкажіть будь-ласка які є способи розібратися у такому випадку.

Дано: чиєсь зубате щастя покусало когось

варіант 1: заявити в міліцію. винуватець заплатить 51 грн штрафу... дуже справедливо, всі одразу заспокояться, винуватець отримав по заслузі. справедливо? не дуже....

варіант2: розібратися з "обідчиком" по доброму... ага.. він якраз дуже переймається тим.. він більше переймається чи бува його песик зубчика не зламав коли кусав ту погану дівчинку... в ліпшому випадку будеш посланий десь, в гіршому теж будеш покусаний тією ж собакою. (не відноситься до дійсно адекватних власників собак, але ті в свою чергу не допустять, щоб їх підопічні когось покусали)

варіант 3: набити морду - ну тоді самого посадять, а власник цуцика з цуциком далі гулятимуть.

який ваш варіант подій у такій ситуації, щоб власник собаки був наказаний, і щоб самому не постраждати?

я не захищаю того, хто розкидав отруту, але я не бачу якогось справедливого виходу з такої ситуації...

той чоловік що розкидав отруту можливо теж не бачив

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не захищаю того, хто розкидав отруту, але я не бачу якогось справедливого виходу з такої ситуації...

той чоловік що розкидав отруту можливо теж не бачив

Ну и хозяева погибших собак тоже не видят выхода справедливого из

этой ситуации. Всем интересно, чем их собаки виноваты перед этой мышью......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я щось не побачив відповіді на пряме і конкретне питання: як правильно діяти комусь в такій ситуації?

з.і. по вашому способу вести діалог "а чим чиясь дитина винувата перед вашими собаками?"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vampirich, ну это же уже давно пройденный этап, ответа не будет :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

виявлення масової підлої неадекватної агресії до всіх без розбору тварин

Та от діло в тому, що багато неадекватних (особливо в холодний зимовий період) тварин теж без розбору кусають кого попало. Як визначити, яка собачка добра і адекватна, а якій завтра щось стрельне в голову з голодухи або від спермотоксикозу і вона почне кидатись на людей, потягнувши за собою всю зграю? І добре ще, якщо доросла людина може або захиститись, або відігнати від себе собак, або, принаймні, спробувати обійтись мінімальною шкодою для власного здоров'я, то з дітьми ситуація інша -- по-перше, дворові собаки на дітей реагують зазвичай агресивніше, ніж на дорослих, по-друге діти легко піддаються паніці, що лише збільшує агресію в їх бік, а по-третє вони не можуть ні захиститись, ні втекти, ні протидіяти собакам. А оскільки випадки нападів собак на людей в нашому місті не є рідкістю (і їх кількість збільшується), а міська влада не сприяє "мирному" вирішенню цієї проблеми, то інколи постає вибір -- або безпека собак, або безпека людей (зокрема, дітей). І при такому виборі перевага явно не на боці четвероногих.

P.S. Можливо, собак труїть хтось, хто від них постраждав і, не знайшовши підтримки в місцевої влади, тепер хоче на майбутнє вберегти себе і своїх дітей. За таких обставин -- на 100% ту людину підтримую, і не виключаю, що за таких умов зробив би так само. Знаєте, не сама приємна річ бути покусаним, а потім ще й отримати 40 уколів в живіт за свій же рахунок. Навіть в тайзі шукають і вбивають ведмедя, який напав на людину. Чим кращі за тих ведмедів собаки, які до того ж не десь там в дикій тайзі, а тут, між нами і нашими дітьми?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я щось не побачив відповіді на пряме і конкретне питання: як правильно діяти комусь в такій ситуації?

з.і. по вашому способу вести діалог "а чим чиясь дитина винувата перед вашими собаками?"

На вопрос "а чим чиясь дитина винувата перед вашими собаками?" отвечу - ничем, поэтому никаких детей мои собаки не трогали и не трогают. Говорю же, разбираться надо с хозяином а не с чужими собаками. Вот кто-то из родителей покусанных детей хоть раз куда-то обратился или проучил хоть как-то нерадивого хозяина безповодочника?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

sashulya, див. пост №60.

Складається враження, що пані не має дітей, і, крім долі власного кабиздоха, її ніц не филює.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

sashulya, див. пост №60.

Складається враження, що пані не має дітей, і, крім долі власного кабиздоха, її ніц не филює.

А что меня должно волновать? Чужие дети? - у них есть на то родители. Со своей стороны я людям и детям вреда не приношу, иногда деткам и помогаю чем могу, какие претензии?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прикольно... чужі цуцики вас дуже хвилюють, а чужі діти - ні...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прикольно... чужі цуцики вас дуже хвилюють, а чужі діти - ні...

Какие такие чужие? Меня мои волнуют. и перечитайте предыдущий пост, детям я по мере возможности помогаю.

Какие ко мне претензии? Моя собака кого-то покусала, обосцала, напугала? - пожалуйста приходите, разберемся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну ось ти навів вище три варіанти поведінки людини, яка піддалась нападу собаки, а конкретніше домашньої собаки - в якої є господар.

І далі - як четвертий варіант - ти розглянув і виправдав масове отруєння, мотивувавши тим, що інших варіантів розвитку подій ти не бачиш.

Діяти правильно - цивілізовано і розумно. Як дозволяє законодавство і совість.

І якщо й проявляти агресію, то до того конкретного господаря тварини, тому що на ньому відповідальність.

А взагалі, якщо в корінь глянути, то розбиратись треба без агресії, тому що агресія - це негатив, а негатив породжує тільки негатив.

А собаки, як всі інші тварини, дуже добре відчувають злобу, любов, настрій і характер людей.

Я не раз копав собак, які кидались, але розумію, що сам у тому винен. Значить бачили слабкість і злість у той момент, тому й нападали.

Діти не винні.

Діти, та і люди загалом, не повинні піддаватись нападу тварин.

Тому що ми живемо в суспільстві людей, а не тварин.

І життя - воно безцінне, і ніхто без причини не має права на нього посягати.

Тут, я думаю, ніхто сперечатися не буде.

Але треба вчити дітей змалку не боятися. Тому що в кого є страх - в того є злоба в середині. І та людина завжди буде притягувати лише агресію з навколишнього середовища.

Якщо захотіти вирішити цю проблему, то треба на владному рівні вносити зміни.

Відвести загороджені території для вигулу собак.

В громадських місцях - обов1язкові повідок і намордник, незалежно від породи.

Собак усіх реєструвати. Раз є пес - мусить бути паспорт у власника.

Агресивних безпритульних собак відловлювати і знищувати. Але є і цілком миролюбиві безпритульні пси. Останніх - в притулок.

За виконанням цього вести строгий контроль і в разі невиконання - приймати міри.

А просто масово труїти - це проявляти свою ницість і глупість. Це небажання думати і шукати розумного рішення проблеми. Це комплекс неповноцінності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... то інколи постає вибір -- або безпека собак, або безпека людей (зокрема, дітей). І при такому виборі перевага явно не на боці четвероногих.

P.S. .... Навіть в тайзі шукають і вбивають ведмедя, який напав на людину. Чим кращі за тих ведмедів собаки, які до того ж не десь там в дикій тайзі, а тут, між нами і нашими дітьми?

У цьому погоджуюсь. Життя людини в мільйон разів цінніше за життя тварини.

Але, все ж таки, шукають і вбивають ведмедя, який напав на людину. Розумно із цим розбираються.

А не вбивають усіх ведмедів, труячи їх.

Тверезо треба дивитись на ситуацію. Ми ж люди. Маємо мислити краще за тварин, правда?..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз в нас, фактично, йде неоголошена війна між жителями міста і собаками (здебільшого, бродячими, та насправді -- не лише). Крапку в цьому конфлікті може поставити лише влада. Але, оскільки їй на$рати на цю проблему, то окремі жителі самі її вирішують в міру своїх скромних можливостей.

В тому що відбувається винуваті не люди, інколи доведені до відчаю, а влада, котра ігнорує таку важливу проблему. Тому апелювати потрібно лише до неї, а не звинувачувати того, хто в "партизанський" і не самий гуманний спосіб виконує те, що цивілізовано мала б зробити держава.

На війні -- всі засоби хороші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз в нас, фактично, йде неоголошена війна між жителями міста і собаками (здебільшого, бродячими, та насправді -- не лише). Крапку в цьому конфлікті може поставити лише влада. Але, оскільки їй на$рати на цю проблему, то окремі жителі самі її вирішують в міру своїх скромних можливостей.

В тому що відбувається винуваті не люди, інколи доведені до відчаю, а влада, котра ігнорує таку важливу проблему. Тому апелювати потрібно лише до неї, а не звинувачувати того, хто в "партизанський" і не самий гуманний спосіб виконує те, що цивілізовано мала б зробити держава.

На війні -- всі засоби хороші.

Вот я согласна, все способы хороши. Именно поэтому хозяева отравленных собак надеяться словить за руку этого самого партизана, пускай хоть по закону оплатит стоимость животных и моральный ущерб. Заявления в милицию уже написаны.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В том-то и дело, что эту заразу достаточно собаке только понюхать чтобы крякнуть.

Хм, а кто-то видел, что нюхали собаки или то просто предположение?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...