Перейти до змісту

33-й, травят собак

sashulya

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Тижня два тому я повертався ввечері додому по вул. Єршова. Якраз біля магазинчика "Іванта" групка людей років по 40 сиділи на газоні і розпивали пляшку, біля них бігала собака (якщо не помиляюсь -- доросла чау-чау) без поводка і намордника. Коли я наблизився до них, то собака зацікавлено побігла в мій бік, а хтось з тієї компашки голосно крикнув "Фас! Порви его!"... добре, що собака виявилась розумнішою, ніж люди, і замість агресії обмежилась цікавістю. Але повірте, що всередині все похололо.

А діти мої взагалі бояться ходити самі біля церкви, яка будується біля круга навпроти Фуршету, бо там постійно бігає зграя з 4-6 досить агресивних собак. Тому хтось з дорослих завжди мусить виходити туди, проводити дітей в школу і зустрічати зі школи.

Враховуючи ось такі інциденти, я навіть не знаю -- сумувати через травлення собак, чи радіти, хоча і люблю собак...

Як на мене, цілком заслужено було б заборонити тримати собак в квартирах багатоповерхівок, дозволивши їх лише в приватних будинках з огородженою територією, де собаки можуть бігати, гадячи під ноги лише власним господарям і кусаючи лише їх власних дітей.

• Відповідей 173
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Мені особисто від цього нічого не буде. Я люблю тварин так само, як і ті всі захисники тварин, просто не так сильно. Але варто пам'ятати про загрозу людям і це інколи буває важливішим.На мою думку, можливо це чистка до Євро 2012, бо туристи через півроку вже будуть тут.

Чи ви гадаєте, що я у ранньому дитинстві ніколи не будував халабуд собакам чи кішкам, не виносив молочка чи ковбаски? Висновок буде трішки інший, оскільки популяція диких собак за деякий час різко зменшиться. А кому від цього "харашо", кому погано, то вирішуйте самі.

мав на увазi не особисто ваш, а майже всi вищенаписанi пости. Фраза моя означала, що iзза бажання потравити бездомних собак чи вiдомстити якомусь козлу, чомусь мають страждати багато невинних людей (у виглядi загибелi iх собак) i получается, що пофiг на горе тих дiтей, в домi яких загинув собака, головне гiпотетична пiдвищеннiсть безпеки .

ЗЫ от значить вже й пора травити тих лигарiв, що на Плама собаку цькували . Банзай

А діти мої взагалі бояться ходити самі біля церкви, яка будується біля круга навпроти Фуршету, бо там постійно бігає зграя з 4-6 досить агресивних собак. Тому хтось з дорослих завжди мусить виходити туди, проводити дітей в школу і зустрічати зі школи.

при нашiй кримiногеннiй обстановцi це слiд робити й без загрози з боку собак

Опубліковано

Мені давно говорили (тренер службових собак), що домашні пси, правильно дресировані люблячими адекватними хазяями, не підбирають, і тим більше не їдять без дозволу хазяїна, ніякої "бяки" із землі. Якщо там не іприт чи подібне, то....

Опубліковано

Я например люблю свою собаку так сильно,что жить без нее не могу.Да и дворовых собак жалко,в чем они виноваты? Вот у меня на базе,которая возле дома,туева хуча собак,и ничего,никого не трогает,правда иногда лают громко по ночам,но ничего.И у меня маленькая собачка,а некоторые м*даки соседи еще умудрились ее ударить,здоровый мужик испугался маленькую добрую собачку,видите ли.Так что я переживаю за нее и понимаю тех людей которые потеряли своих питомцев,из-за того что они случайно съели отраву.И не понимаю почему должны страдать невинные животные,тем более домашние,из-за человеческой прихоти и жестокости.

Опубліковано
Як на мене, цілком заслужено було б заборонити тримати собак в квартирах багатоповерхівок, дозволивши їх лише в приватних будинках з огородженою територією, де собаки можуть бігати, гадячи під ноги лише власним господарям і кусаючи лише їх власних дітей.

Я вообще предлагаю расселить по разным домам собаководов и их ненавистников, и еще шпану поселить отдельно, отдельно алкашей и т.д., так всем будет проще.

Мені давно говорили (тренер службових собак), що домашні пси, правильно дресировані люблячими адекватними хазяями, не підбирають, і тим більше не їдять без дозволу хазяїна, ніякої "бяки" із землі. Якщо там не іприт чи подібне, то....

Вы у тренера спросите, какое количество ЕГО собак ТОЧНО ничего не берут с земли......

Опубліковано
Фраза моя означала, що iзза бажання потравити бездомних собак чи вiдомстити якомусь козлу, чомусь мають страждати багато невинних людей (у виглядi загибелi iх собак) i получается, що пофiг на горе тих дiтей, в домi яких загинув собака, головне гiпотетична пiдвищеннiсть безпеки .

в том-то и дело, пострадали и дети, и пенсионеры, тут скорая к некоторым хозяевам приезжала, не все могут вынести зрелище, когда твоя собака бьется в страшных конвульсиях. Отрава не отделяет "злых" собак от "добрых", ровно так же как маленьких от больших.

Опубліковано

MANJAK11, не утріруй, я впевнений, що якби твою дитину покусало якесь домашнє чудо, ти не сказав би "а-я-яй!" а як мінімум спустив би на обідчика свою. ХОчеш сказати "ні!" ?

Опубліковано
при нашiй кримiногеннiй обстановцi це слiд робити й без загрози з боку собак

... а поскільки мені ще і працювати іноді потрібно, жінка сидить вдома з 3-місячною дитиною, а старші діти вчаться в різні зміни, а крім того ходять в музичну школу, в художню і на спортивні секції, то в ідеалі для дітей потрібно найняти охоронця (а ще краще -- для кожної дитини свого окремого) і купити броньований автомобіль. Ага.

Опубліковано

MANJAK11, не утріруй, я впевнений, що якби твою дитину покусало якесь домашнє чудо, ти не сказав би "а-я-яй!" а як мінімум спустив би на обідчика свою. ХОчеш сказати "ні!" ?

Тут же мова в темі не про напади чи укуси собак.

Так, при нападі на дитину застрелив би чи прийняв би якісь інші міри. Це нормально.

Це не обговорюється. Так як і те, що обов1язково повинен бути намордник і повідок.

Тема про виявлення масової підлої неадекватної агресії до всіх без розбору тварин.

Я б сказав, що ці сучі прояви - результат нездорової психіки.

Це так, як на війні вбивати усіх мирних жителів, - вони ж вороги...

Оправдати ж можна будь-що, навіть утопію. Тільки при цьому вона всерівно не перестає бути утопією.

А масова трутка тварин - це все ж таки підло, погодьтесь.

Опубліковано

а я вот думала, что нормальный человек пойдет разбираться с обидчиком - хозяином собаки, а не будет уничтожать всех подряд..... А таким,как те, что "травили" чау, думаю и на собаку свою пофиг......

Опубліковано

а я вот думала, что нормальный человек пойдет разбираться с обидчиком - хозяином собаки, а не будет уничтожать всех подряд..... А таким,как те, что "травили" чау, думаю и на собаку свою пофиг......

А підкажіть будь-ласка які є способи розібратися у такому випадку.

Дано: чиєсь зубате щастя покусало когось

варіант 1: заявити в міліцію. винуватець заплатить 51 грн штрафу... дуже справедливо, всі одразу заспокояться, винуватець отримав по заслузі. справедливо? не дуже....

варіант2: розібратися з "обідчиком" по доброму... ага.. він якраз дуже переймається тим.. він більше переймається чи бува його песик зубчика не зламав коли кусав ту погану дівчинку... в ліпшому випадку будеш посланий десь, в гіршому теж будеш покусаний тією ж собакою. (не відноситься до дійсно адекватних власників собак, але ті в свою чергу не допустять, щоб їх підопічні когось покусали)

варіант 3: набити морду - ну тоді самого посадять, а власник цуцика з цуциком далі гулятимуть.

який ваш варіант подій у такій ситуації, щоб власник собаки був наказаний, і щоб самому не постраждати?

я не захищаю того, хто розкидав отруту, але я не бачу якогось справедливого виходу з такої ситуації...

той чоловік що розкидав отруту можливо теж не бачив

Опубліковано
я не захищаю того, хто розкидав отруту, але я не бачу якогось справедливого виходу з такої ситуації...

той чоловік що розкидав отруту можливо теж не бачив

Ну и хозяева погибших собак тоже не видят выхода справедливого из

этой ситуации. Всем интересно, чем их собаки виноваты перед этой мышью......

Опубліковано

я щось не побачив відповіді на пряме і конкретне питання: як правильно діяти комусь в такій ситуації?

з.і. по вашому способу вести діалог "а чим чиясь дитина винувата перед вашими собаками?"

Опубліковано
виявлення масової підлої неадекватної агресії до всіх без розбору тварин

Та от діло в тому, що багато неадекватних (особливо в холодний зимовий період) тварин теж без розбору кусають кого попало. Як визначити, яка собачка добра і адекватна, а якій завтра щось стрельне в голову з голодухи або від спермотоксикозу і вона почне кидатись на людей, потягнувши за собою всю зграю? І добре ще, якщо доросла людина може або захиститись, або відігнати від себе собак, або, принаймні, спробувати обійтись мінімальною шкодою для власного здоров'я, то з дітьми ситуація інша -- по-перше, дворові собаки на дітей реагують зазвичай агресивніше, ніж на дорослих, по-друге діти легко піддаються паніці, що лише збільшує агресію в їх бік, а по-третє вони не можуть ні захиститись, ні втекти, ні протидіяти собакам. А оскільки випадки нападів собак на людей в нашому місті не є рідкістю (і їх кількість збільшується), а міська влада не сприяє "мирному" вирішенню цієї проблеми, то інколи постає вибір -- або безпека собак, або безпека людей (зокрема, дітей). І при такому виборі перевага явно не на боці четвероногих.

P.S. Можливо, собак труїть хтось, хто від них постраждав і, не знайшовши підтримки в місцевої влади, тепер хоче на майбутнє вберегти себе і своїх дітей. За таких обставин -- на 100% ту людину підтримую, і не виключаю, що за таких умов зробив би так само. Знаєте, не сама приємна річ бути покусаним, а потім ще й отримати 40 уколів в живіт за свій же рахунок. Навіть в тайзі шукають і вбивають ведмедя, який напав на людину. Чим кращі за тих ведмедів собаки, які до того ж не десь там в дикій тайзі, а тут, між нами і нашими дітьми?

Опубліковано

я щось не побачив відповіді на пряме і конкретне питання: як правильно діяти комусь в такій ситуації?

з.і. по вашому способу вести діалог "а чим чиясь дитина винувата перед вашими собаками?"

На вопрос "а чим чиясь дитина винувата перед вашими собаками?" отвечу - ничем, поэтому никаких детей мои собаки не трогали и не трогают. Говорю же, разбираться надо с хозяином а не с чужими собаками. Вот кто-то из родителей покусанных детей хоть раз куда-то обратился или проучил хоть как-то нерадивого хозяина безповодочника?

Опубліковано

sashulya, див. пост №60.

Складається враження, що пані не має дітей, і, крім долі власного кабиздоха, її ніц не филює.

А что меня должно волновать? Чужие дети? - у них есть на то родители. Со своей стороны я людям и детям вреда не приношу, иногда деткам и помогаю чем могу, какие претензии?

Опубліковано

прикольно... чужі цуцики вас дуже хвилюють, а чужі діти - ні...

Какие такие чужие? Меня мои волнуют. и перечитайте предыдущий пост, детям я по мере возможности помогаю.

Какие ко мне претензии? Моя собака кого-то покусала, обосцала, напугала? - пожалуйста приходите, разберемся.

Опубліковано

Ну ось ти навів вище три варіанти поведінки людини, яка піддалась нападу собаки, а конкретніше домашньої собаки - в якої є господар.

І далі - як четвертий варіант - ти розглянув і виправдав масове отруєння, мотивувавши тим, що інших варіантів розвитку подій ти не бачиш.

Діяти правильно - цивілізовано і розумно. Як дозволяє законодавство і совість.

І якщо й проявляти агресію, то до того конкретного господаря тварини, тому що на ньому відповідальність.

А взагалі, якщо в корінь глянути, то розбиратись треба без агресії, тому що агресія - це негатив, а негатив породжує тільки негатив.

А собаки, як всі інші тварини, дуже добре відчувають злобу, любов, настрій і характер людей.

Я не раз копав собак, які кидались, але розумію, що сам у тому винен. Значить бачили слабкість і злість у той момент, тому й нападали.

Діти не винні.

Діти, та і люди загалом, не повинні піддаватись нападу тварин.

Тому що ми живемо в суспільстві людей, а не тварин.

І життя - воно безцінне, і ніхто без причини не має права на нього посягати.

Тут, я думаю, ніхто сперечатися не буде.

Але треба вчити дітей змалку не боятися. Тому що в кого є страх - в того є злоба в середині. І та людина завжди буде притягувати лише агресію з навколишнього середовища.

Якщо захотіти вирішити цю проблему, то треба на владному рівні вносити зміни.

Відвести загороджені території для вигулу собак.

В громадських місцях - обов1язкові повідок і намордник, незалежно від породи.

Собак усіх реєструвати. Раз є пес - мусить бути паспорт у власника.

Агресивних безпритульних собак відловлювати і знищувати. Але є і цілком миролюбиві безпритульні пси. Останніх - в притулок.

За виконанням цього вести строгий контроль і в разі невиконання - приймати міри.

А просто масово труїти - це проявляти свою ницість і глупість. Це небажання думати і шукати розумного рішення проблеми. Це комплекс неповноцінності.

Опубліковано

... то інколи постає вибір -- або безпека собак, або безпека людей (зокрема, дітей). І при такому виборі перевага явно не на боці четвероногих.

P.S. .... Навіть в тайзі шукають і вбивають ведмедя, який напав на людину. Чим кращі за тих ведмедів собаки, які до того ж не десь там в дикій тайзі, а тут, між нами і нашими дітьми?

У цьому погоджуюсь. Життя людини в мільйон разів цінніше за життя тварини.

Але, все ж таки, шукають і вбивають ведмедя, який напав на людину. Розумно із цим розбираються.

А не вбивають усіх ведмедів, труячи їх.

Тверезо треба дивитись на ситуацію. Ми ж люди. Маємо мислити краще за тварин, правда?..

Опубліковано

Зараз в нас, фактично, йде неоголошена війна між жителями міста і собаками (здебільшого, бродячими, та насправді -- не лише). Крапку в цьому конфлікті може поставити лише влада. Але, оскільки їй на$рати на цю проблему, то окремі жителі самі її вирішують в міру своїх скромних можливостей.

В тому що відбувається винуваті не люди, інколи доведені до відчаю, а влада, котра ігнорує таку важливу проблему. Тому апелювати потрібно лише до неї, а не звинувачувати того, хто в "партизанський" і не самий гуманний спосіб виконує те, що цивілізовано мала б зробити держава.

На війні -- всі засоби хороші.

Опубліковано

Зараз в нас, фактично, йде неоголошена війна між жителями міста і собаками (здебільшого, бродячими, та насправді -- не лише). Крапку в цьому конфлікті може поставити лише влада. Але, оскільки їй на$рати на цю проблему, то окремі жителі самі її вирішують в міру своїх скромних можливостей.

В тому що відбувається винуваті не люди, інколи доведені до відчаю, а влада, котра ігнорує таку важливу проблему. Тому апелювати потрібно лише до неї, а не звинувачувати того, хто в "партизанський" і не самий гуманний спосіб виконує те, що цивілізовано мала б зробити держава.

На війні -- всі засоби хороші.

Вот я согласна, все способы хороши. Именно поэтому хозяева отравленных собак надеяться словить за руку этого самого партизана, пускай хоть по закону оплатит стоимость животных и моральный ущерб. Заявления в милицию уже написаны.

Опубліковано
В том-то и дело, что эту заразу достаточно собаке только понюхать чтобы крякнуть.

Хм, а кто-то видел, что нюхали собаки или то просто предположение?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...