Перейти к содержимому

каталог статей |   Стена board.lutsk.ua

Як відкараскатись від колекторів?

Сообщений в теме: 48

#1 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 09 лютого 2012 - 20:31

Бувша невістка моєї бабусі в свій час взяла кредит у конторі "Группа Капитал" (статейка щоб краще зрозуміти про що мова). Можливо не безпосередньо там, але чомусь дістають саме звідти.
Так от, невістка була зареєстрована по тій самій адресі, що і бабуся, кредит не віддала і тепер маємо "головняк", який полягає в тому, що туди регулярно приходять і надзворнюють з вимогами зв"язати їх з цією невісткою. Актуальна ареса проживання і контактний телефон в неї є, але вона (бабуся) спеціально його не розголошує, мовляв, вичислити невістку це проблема колекторів, можливості в них є, а вона не хоче "підсерати" невістці. Телефонні розмови не є приємними, а візити колекторів закінчуються направленням їх по всім відомій адресі. Все б нічого, але бабусі 72 роки, після цих візитів-дзвінків в неї від нервів підвищюється тиск і тому подібне, ну ви зрозуміли.
Яким чином можна подіяти на колекторів, щоб вони перестали їй набридати? Варіант розголошення даних невістки відпадає.
Я вже навіть розглядаю ідею щоб бабуся дала їм мій номер, а я розкажу "пачьом в Адесє рубєройд", але не факт що від цього ситуація зміниться..
Жизнь прекрасна и удивительна, если выпить предварительно.

#2 Scorpio

Мегафлудер

• Power users
  • 2 749 сообщений
  • 173 Поддержали
58

Отправлено 09 лютого 2012 - 20:36

Переадресація дзвінків до свідків єгови і хай самі відбиваються від них.

АОН поставте бабусі і хай не бере від них трубки.
GPS карти України - www.travelgps.com.ua

Поддержали: 1 пользователь:

#3 Skorpio76

Walkie-talkie

• Участники
  • 838 сообщений
  • 277 Поддержали
78

Отправлено 09 лютого 2012 - 20:38

Позичити на вечір пса серйозної породи (для власної безпеки з господарем)... Після "знайомства" з песиком у колекторів відпаде бажання турбувати бабусю. А для боротьби з телефонними терористами написати заяву у правоохоронні органи про телефонне хуліганство.

Сообщение отредактировал Skorpio76: 09 лютого 2012 - 20:48

#4 mykola

Talking box

• Power users
  • 1 284 сообщений
  • 910 Поддержали
110

Отправлено 09 лютого 2012 - 20:44

Як варіант, поїхала в Італію (Іспанію, Португалію...) на заробітки, там вийшла заміж...
Мобільні:
050-378-40-74
098-869-23-88

Поддержали: 2 пользователи:

#5 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 09 лютого 2012 - 20:45

З приводу АОН - телефонують з різних номерів або "номер скрыт".
З приводу пса - приходять несистематично, доведеться їх прописати :)
Давайте серйозно?
mykola, варіант непаганий, але вже пізно - вона їм просто дала зрозуміти що не збирається зливати інфу, тут буде зрозуміло що брехня. Беруть на ізмор.
І ще додам - часто телефонує "автовідповідач", який монотонним голосом каже що такато-такато заборгувала стільки-то, обіцяють звернутися в суд... Але чомусь не звертаються!

#6 Zevs_Isver

кенолог

• VIP пользователи
  • 11 514 сообщений
  • 832 Поддержали
268

Отправлено 09 лютого 2012 - 20:48

заявление в милицию?

p.s. если бабушка не очень принимает эту ситуацию к сердцу,
и для неё это вопрос принципа - то наверное это для неё своего рода "фан" (совесть у неё чиста, она ничего никому не должна)
в 72 года особых развлечений нет...
а то что давление чуть поднимается - ну когда спортом занимаешся то всегда суть поднимается
главное не принимать близко к сердцу

p.p.s. а коллекторы всё-таки пидарасы......
Zevs Isver

Поддержали: 6 пользователи:

#7 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 09 лютого 2012 - 20:51

Просмотр сообщенияZevs_Isver сказал:

заявление в милицию?
+1, але що там писати, під яку статтю підпадають їхні дії?

#8 Zevs_Isver

кенолог

• VIP пользователи
  • 11 514 сообщений
  • 832 Поддержали
268

Отправлено 09 лютого 2012 - 20:55

Просмотр сообщенияVadimM (09 лютого 2012 - 20:51) писал:

заявление в милицию?
ну я всегда говорю - не знаешь что писать, пиши правду

описать ситуацию, если звонит один и тот же голос то это преследование получается уже какоето
можно разговоры позаписывать, только не знаю как это законно
Zevs Isver

#9 MANJAK11

сам себе режиссер

• Команда форума
  • 2 003 сообщений
  • 1036 Поддержали
273

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:07

як на мене, дивна ситуацiя :
1 невiстка взяла кредит
2 невiстка не вiддала кредит
3 адреса вказана бабусi
4 бабуся знае де живе невiстка
5 бабуся не каже де живе невiстка
6 невiстка так i не вiддае кредит
7 невiстка не хоче вiддавати кредит
8 невiстцi пофiг що домахують бабусю
А винуватi чомусь коллектори
ИзображениеИзображение
Даже если вас сьели, у вас есть два выхода !
всiх *невдоволених* стосуется, старайтесь вирiшувати всi питання в приватному порядку. Вся вiдкрита агрессивна оппозицiя вимушено агрессивно придушуется, щоб iншим не було повадно

Поддержали: 11 пользователи:

#10 Zevs_Isver

кенолог

• VIP пользователи
  • 11 514 сообщений
  • 832 Поддержали
268

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:09

Просмотр сообщенияMANJAK11 (09 лютого 2012 - 21:07) писал:

8 невiстцi пофiг що домахують бабусю
ну позвонили разок,
не хотят говорить - зачем же невиновных людей доставать
Zevs Isver

#11 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:14

Ну напише, а міліція відмовиться приймати заяву по необгрунтованості... треба хоча б знати статтю якою погрожувати. Звичайно, поки не напише заяву - не дізнається чи приймуть, чи ні.
Ти уявляєш семидесятидволітню бабусю яка пише розмови? Я - ні. Варіант непаганий, але не для мого випадку.
Також ці колектори телефонували сусідам (!), розпитували, сусіди сказали що невістку не бачили давно. Точно беруть на ізмор чи на лоха.

Просмотр сообщенияMANJAK11 сказал:

А чом би й ні? Ми не розглядаємо ситуацію з кредитом, він тут по дотичній. Як би вони мали законні підстави, вже б давно встановили місце перебування невістки, вона не в бігах, працює, податки платить - все як на долоні, знайти легше легкого. Мене дивує їхня тупість

#12 SashaOn

Прописаный

• Участники
  • 238 сообщений
  • 335 Поддержали
37

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:15

треба кредит виплатити. і всім буде добре.

#13 Rock

? ?

• Power users
  • 1 885 сообщений
  • 254 Поддержали
54

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:16

Просмотр сообщенияVadimM (09 лютого 2012 - 20:51) писал:

заявление в милицию?
ну можна і рекет приписати ,і приставание к гражданам .:)
For Those About To Rock - We Salute You

#14 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:17

SashaOn, ага, треба, та там вже нехіло пені накапало, кому охота?

Rock, рекет точно ні, вони погрожують лише судом, а "приставание к гражданам" це яка стаття?

#15 SysR

Talking box

• Power users
  • 1 327 сообщений
  • 290 Поддержали
98

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:19

Просмотр сообщенияMANJAK11 сказал:

7 невiстка не хоче вiддавати кредит
А доведеться.

Просмотр сообщенияVadimM сказал:

Яким чином можна подіяти на колекторів, щоб вони перестали їй набридати? Варіант розголошення даних невістки відпадає.
Не зможуть колектори візьмуться правоохоронні органи, до того ж доведеться компенсувати ще й всі витрати. А невістку рано чи пізно знайдуть, і у ваших інтересах щоб рано.

треба, та там вже нехіло пені накапало, кому охота?
Про це треба було раніше думати, як кредити невістка брала.

Поддержали: 5 пользователи:

#16 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:25

Зрозумійте, невістка - бувша, доля її прострочених кредитів особливо нашу сім"ю не хвилює, але зливати дані - принципово зась (тут певно справа у тактовності - не для того невістка залишала бабусі свої дані щоб вона їх потім злила кому не треба). А те що невістка погано спить і має купу боргів - це її проблеми, та колекторів, але точно не наша.

#17 SysR

Talking box

• Power users
  • 1 327 сообщений
  • 290 Поддержали
98

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:29

Зрозумійте, невістка - бувша, доля її прострочених кредитів особливо нашу сім"ю не хвилює, але зливати дані - принципово зась (тут певно справа у тактовності - не для того невістка залишала бабусі свої дані щоб вона їх потім злила кому не треба).
А дуже тактовно отримати, не дай Бог, інфаркт через борги бувшої невістки?

Поддержали: 3 пользователи:

#18 MANJAK11

сам себе режиссер

• Команда форума
  • 2 003 сообщений
  • 1036 Поддержали
273

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:30

Просмотр сообщенияVadimM (09 лютого 2012 - 21:25) писал:

Зрозумійте, невістка - бувша, доля її прострочених кредитів особливо нашу сім"ю не хвилює, але зливати дані - принципово зась (тут певно справа у тактовності - не для того невістка залишала бабусі свої дані щоб вона їх потім злила кому не треба). А те що невістка погано спить і має купу боргів - це її проблеми, та колекторів, але точно не наша.
ну як показуе практика, то й ваша теж. Ну якщо хочете принципово покривати (а це iменно так називается) боржника, то мабуть й принципово прийдется терпiти. Хоча ситуацiя звiсно неприемна
ИзображениеИзображение
всiх *невдоволених* стосуется, старайтесь вирiшувати всi питання в приватному порядку. Вся вiдкрита агрессивна оппозицiя вимушено агрессивно придушуется, щоб iншим не було повадно

#19 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 09 лютого 2012 - 21:38

А хто покриває - прийшло якесь, вибачте, чмо (Вася Пупкін), і каже: "дайте мені дані вашої невістки". Ні документів, ні законних підстав. Може прямо сюди викласти? Якщо міліція зацікавится даними - ніхто таємниці робити не збирається.

#20 mykola

Talking box

• Power users
  • 1 284 сообщений
  • 910 Поддержали
110

Отправлено 09 лютого 2012 - 22:15

Якщо бувша, то сміливо можна говорити, що зв"язки втрачені і вона десь виїхала.
І яке тоді відношення бабушки до колишньої невістки?
Мобільні:
050-378-40-74
098-869-23-88

#21 yura2281

Життя коротке. Потерпи трішки.

• Power users
  • 1 894 сообщений
  • 1390 Поддержали
213

Отправлено 10 лютого 2012 - 00:04

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про заборону надання колекторських послуг щодо фізичних осіб - боржників

http://www.citynews....bmanula-16.html
Життя коротке. Потерпи трішки.

http://www.ocean-stock.com.ua

#22 HelloBoy

Talking box

• Участники
  • 942 сообщений
  • 93 Поддержали
10

Отправлено 10 лютого 2012 - 00:07

Цитата

Бувша невістка моєї бабусі в свій час взяла кредит у конторі "Группа Капитал" (статейка щоб краще зрозуміти про що мова). Можливо не безпосередньо там, але чомусь дістають саме звідти.
Так от, невістка була зареєстрована по тій самій адресі, що і бабуся, кредит не віддала і тепер маємо "головняк", який полягає в тому, що туди регулярно приходять і надзворнюють з вимогами зв"язати їх з цією невісткою. Актуальна ареса проживання і контактний телефон в неї є, але вона (бабуся) спеціально його не розголошує, мовляв, вичислити невістку це проблема колекторів, можливості в них є, а вона не хоче "підсерати" невістці. Телефонні розмови не є приємними, а візити колекторів закінчуються направленням їх по всім відомій адресі. Все б нічого, але бабусі 72 роки, після цих візитів-дзвінків в неї від нервів підвищюється тиск і тому подібне, ну ви зрозуміли.
Я вже навіть розглядаю ідею щоб бабуся дала їм мій номер, а я розкажу "пачьом в Адесє рубєройд", але не факт що від цього ситуація зміниться..
Знаю 100% медот
1) забрать до себе бабусю на пів року, шоб пожила.. коллектора походять побачать шо мол пол года немає тай подумають шо бабуля таво... (тьху тьху тьху)
2) помінять бабулі (якшо такій імеется) моб телефон і стационарний(його можна вобще відключити і купити бабулі моб.)
3) саме основне це "переселять" бабулю до себе бажано вночі щоб сусіди не бачили...
П.С, метод дієвий, і ви забудете про коллекторів раз і назавжди!
Изображение

#23 Zheny@

silent observer

• Команда форума
  • 15 233 сообщений
  • 989 Поддержали
340

Отправлено 10 лютого 2012 - 11:00

Про самий правильний метод уже йшлося.
1) Заяву в міліцію. А Краще викликати її, коли той "колектор" прийде. Попросити у "колектора" документи. І на яких підставах він сюди прийшов щось вимагати. Якщо буде показувати "рішення суду", то звернути увагу (!) на тому "рішенні" може не бути печаток і т.п. Тобто воно може бути липовим. Оскільки попередньо на адресу повинно прийти запрошення в суд.
2) Заяву в банк, про те, що позичальник не проживає за даною адресою. І (!) Якщо бабуля не є поручителем (а це не мало важливо) , то слати їх (колекторів і банк) у всім відомому напрямку.

Якось так. Може Ярчик десь з'явиться, то краще розтолкує. А я такий варіант бачу.

Поддержали: 4 пользователи:

#24 Ko3bMa

1942

• Power users
  • 1 894 сообщений
  • 1319 Поддержали
101

Отправлено 10 лютого 2012 - 12:02

Цитата

-у меня безпроиграшная идея! возьми в кредит 2 ляма денег и купи себе танк!
-2 ляма?! как же я их отдавать буду???!!!
-а зачем? у тебя же танк!

"Сдаётся мне, джентльмены, это была комедия..."

#25 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 11 лютого 2012 - 19:27

В продовження теми. Як виявилося, кредит брався у зовсім іншій конторі банку, що це за "Група капітал" вони не знають (боржники), і їм точно нічого невинні. Тим більше, про таку сумму яку озвучували колектори і близько не йдеться, борг поступово віддається і банк до них претензій не має. Тобто колектори "невідомо як" отримали дані про боржника, придумали собі якусь пеню у 100% в рік/місяць/тиждень/день і хочуть збити. Це я дізнався в куми, яка є дочкою невістки, тобто з майже перших рук.
Хто що тепер порадить? Мається на увазі як припинити оте задзвонювання з вимогами віддати борг? Якщо радите в міліцію - то зазначте яка стаття їм (колекторам) грозить.
Наразі намагатимемось взяти контактний номер колекторів (коли дзвонить автовідповідач бабуся не встигає його записати) і передамо через куму, нехай виясняють. Також сказав бабусі щоб дала їм мій номер, мовляв у мене є "вихід" на їхню сім"ю і ми підтримуємо зв"язок, а далі сам буду розбиратись.

#26 Zheny@

silent observer

• Команда форума
  • 15 233 сообщений
  • 989 Поддержали
340

Отправлено 11 лютого 2012 - 19:32

Якщо грамотний юрист, то може "припаяти" їм шантаж. Якщо вимагають, а кредит віддається. І це не ТОЙ кредит, який вони вимагають. Колектори - це не банк, а "третя особа" яку банк наймає для повернення своїх боргів.
Зрештою, банк МАЄ ПРАВО (обумовлено в договорі, мабуть) (мабуть Ви із ним не ознайомлювалися?) розголошувати дані про позичальника третім особам. Чи не так?

#27 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 11 лютого 2012 - 19:59

Просмотр сообщенияZheny@ сказал:

мабуть Ви із ним не ознайомлювалися?
Не ознайомлювались, навіть здалеку не бачили. Хоча цілком імовірно що такий пункт в договорі є.
Гублюсь у здогадах як це кваліфікувати (троха ніби шурупаю в юриспруденції) але сумніваюсь що стосовно моєї бабусі здійснюється "шантаж". Особисто їй не погрожують, погрожують судом щодо невістки, а її просто донімають, незаконно вимагаючи надати інформацію щодо третьої особи.

#28 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 11 лютого 2012 - 20:10

Можливо "Стаття 182.Порушення недоторканності приватного життя."
Але там йдеться про "Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу" (в новій редакції)

#29 Skorpio76

Walkie-talkie

• Участники
  • 838 сообщений
  • 277 Поддержали
78

Отправлено 11 лютого 2012 - 20:16

Спробуйте вказати цю або іншу статтю. Напишіть заяву у прокуратуру. Що б вона "не згубилася", відішліть рекомендованим листом. Реакція буде. Навіть якщо прокуратура дасть відмову, все одно "побалакає" з колекторами. Для колекторів це буде привід хоч трохи розібратися з ситуацією і напевно спонукатиме переключитися на інші способи пошуку боржниці.

#30 Electronshik

Шел мимо

• Участники
  • 47 сообщений
  • 22 Поддержали
3

Отправлено 12 лютого 2012 - 14:21

Дуже дивно чому достають саме бабусю. Чи може вона якось дала знати колекторам що в курсі де живе боржниця?
А так хіба що звернутись з заявою у міліцію про те що приходять незрозуміло хто та й шантажують.
Боржниця ще й досі там зареєстрована чи ні?

Сообщение отредактировал Electronshik: 12 лютого 2012 - 14:21

#31 Zevs_Isver

кенолог

• VIP пользователи
  • 11 514 сообщений
  • 832 Поддержали
268

Отправлено 12 лютого 2012 - 14:25

Просмотр сообщенияElectronshik (12 лютого 2012 - 14:21) писал:

Дуже дивно чому достають саме бабусю.
дык,
бьют по слабым местам, и насрать им на человека
Zevs Isver

#32 Zevs_Isver

кенолог

• VIP пользователи
  • 11 514 сообщений
  • 832 Поддержали
268

Отправлено 12 лютого 2012 - 14:30

p.s. расчёт такой - или бабуська сломается, или кто то из родственников пожалеет бабуську и сломается, ИМХО
Zevs Isver

#33 Tolik_lt

Бачиш цей шрам, синок?Це на мене впав банкомат

• Power users
  • 5 939 сообщений
  • 1410 Поддержали
432

Отправлено 12 лютого 2012 - 15:27

Ой,хто там куда буде писать. бабулі в кайф емоцій отримать,хоч і негативних.підзарядка енергетична:)
І поговорити про що є

#34 Roma Fur

Шел мимо

• Участники
  • 28 сообщений
  • 7 Поддержали
4

Отправлено 12 лютого 2012 - 15:35

Просмотр сообщенияVadimM (11 лютого 2012 - 19:27) писал:

В продовження теми. Як виявилося, кредит брався у зовсім іншій конторі банку, що це за "Група капітал" вони не знають (боржники), і їм точно нічого невинні. Тим більше, про таку сумму яку озвучували колектори і близько не йдеться, борг поступово віддається і банк до них претензій не має. Тобто колектори "невідомо як" отримали дані про боржника, придумали собі якусь пеню у 100% в рік/місяць/тиждень/день і хочуть збити...

Колекторська компанія дані по кредитній справі отримала в банку і тільки в банку (інші варівнти вже будуть незаконними, якщо не бередбачені законом). До колекторської компанії кредит попадає при прострочці по кредиту в кожному банку по-своєму. В найбільш поширених варіантах 180 днів непогашення. Далі бувають 2 варіанти: перший - банк сплачує % колекторам за виконану роботу, другий - банк "продає" проблемний кредит колекторам і тоді позичальник навіть при тому, що сплачує кредит в банку, де кредит брався; повертає його вже колекторській компанії і сума заборгованості вже може бути більшою на суму прострочених відсотків, простроченої суми кредиту, простроченої пені

#35 Гетто

ГЕнераТТОр случайных чисел

• Power users
  • 2 574 сообщений
  • 529 Поддержали
54

Отправлено 12 лютого 2012 - 15:40

ыыы ))))) тем колекторам только игрушки у детей в песочнице отбирать, а не долги выколачивать :D
ёпт... что значит "постоянно приходят... звонят"???? да ещё к бабуле прицепились... :0156:
Пришел раз - решил вопрос позитивно для себя - ушел. Всё...
Расскажу одну байку... а если быть точным, то былину.
У нас в общаге жил паренёк, он приторговывал травкой, прям в общаге, однажды к нему в комнату вошли трое пареньков спортивного телосложения, коротко бритые и со злыми глазами. ( я лично был свидетелем этой картины).
Нас в комнате тогда находилось человек шесть...один их гостей спросил:Кто тут Коля ? Коля ответил - я Коля.Двое молча подошли к нему, один зарядил в рыло, тот упал, другой достал из кармана моток верёвки,набросил на шею и начал душить, когда Коля почти потерял сознание, отпустил хватку.
Привели его в чувство, и сказали: ты сейчас пойдёшь с нами.Коля вернулся часа через три.Не слишком побитый (наверно понял с кем имеет дело, и не возбухал) и больше наркотой не торговал...
така былина, детишки... а тут... бабусю прессуют... стыдно даже читать :)
Я спешу посмеяться над всем, иначе мне пришлось бы заплакать (С)Пьер-Огюстен де Бомарше

#36 Zheny@

silent observer

• Команда форума
  • 15 233 сообщений
  • 989 Поддержали
340

Отправлено 12 лютого 2012 - 20:21

Гетто, ти п'яний? До чого тут те, що ти написав ? До твого Колі, прийшли ті, кому він створював конкуренцію. І дали зрозуміти, хто тут "лучший репер на раёне!". Хай досі молиться, що живий лишився. А ви решта п'ятеро - лохи. Раз за друга навіть не спробували постояти.
А з бабці вимагають грошей практично. Вірніше, інформацію про боржника.

#37 Songoku

Мегафлудер

• Power users
  • 2 755 сообщений
  • 62 Поддержали
11

Отправлено 13 лютого 2012 - 10:20

2Гетто
ДІйсно конкуренція велика штука.
Навіть як би прийшли свідомі громадяни, а не таваріщі, то поясок це явно не декократично і якось по понятіям. Прийшли і пояснили.
А тепер чого ми жаліємся, що в нас так погано, ми ж самі підтримуємо цю систему.

А написати заяву, а капати на голову слідчому, щоб той працював якнайшвидше, а проконтролювати.... А ну так це ж проблеми, це ж стукати треба...

#38 MANJAK11

сам себе режиссер

• Команда форума
  • 2 003 сообщений
  • 1036 Поддержали
273

Отправлено 13 лютого 2012 - 10:51

Просмотр сообщенияГетто (12 лютого 2012 - 15:40) писал:

ыыы ))))) тем колекторам только игрушки у детей в песочнице отбирать, а не долги выколачивать :D
ёпт... что значит "постоянно приходят... звонят"???? да ещё к бабуле прицепились... :0156:
Пришел раз - решил вопрос позитивно для себя - ушел. Всё...
Расскажу одну байку... а если быть точным, то былину.
У нас в общаге жил паренёк, он приторговывал травкой, прям в общаге, однажды к нему в комнату вошли трое пареньков спортивного телосложения, коротко бритые и со злыми глазами. ( я лично был свидетелем этой картины).
Нас в комнате тогда находилось человек шесть...один их гостей спросил:Кто тут Коля ? Коля ответил - я Коля.Двое молча подошли к нему, один зарядил в рыло, тот упал, другой достал из кармана моток верёвки,набросил на шею и начал душить, когда Коля почти потерял сознание, отпустил хватку.
Привели его в чувство, и сказали: ты сейчас пойдёшь с нами.Коля вернулся часа через три.Не слишком побитый (наверно понял с кем имеет дело, и не возбухал) и больше наркотой не торговал...
така былина, детишки... а тут... бабусю прессуют... стыдно даже читать :)
мабуть всетаки ти в Колi товаром надовго затарився, та й цiна при *лiквiлацii* магазину теж мабуть *бросова* на товар була
ИзображениеИзображение

#39 SOAD

Walkie-talkie

• Участники
  • 671 сообщений
  • 72 Поддержали
27

Отправлено 13 лютого 2012 - 11:12

1) Є таке поняття як банківська таємниця, але ми діло маємо з шараш конторою коюсь, так що в кред договрі може бути прописано все що завгодно, й це більше стосується екс невістку.)
2) Стаття 32 Конституції й http://zakon2.rada.g...how/v002p710-12, на неї можна зіслатись, навіть з позовом в міліцію
3) пс. можемо допомогти в цій справі), якщо що звертайся)

Сообщение отредактировал SOAD: 13 лютого 2012 - 11:28

Можно сменить религию, жену, но не любимый футбольный клуб. Одна любовь, один Юнайтед.

Поддержали: 4 пользователи:

#40 Zheny@

silent observer

• Команда форума
  • 15 233 сообщений
  • 989 Поддержали
340

Отправлено 13 лютого 2012 - 15:44

SOAD, а якщо в договорі обумовлено "розголошення банківської таємниці третім особам" читай колекторам, на випадок не платежу ?

#41 SOAD

Walkie-talkie

• Участники
  • 671 сообщений
  • 72 Поддержали
27

Отправлено 13 лютого 2012 - 17:46

Просмотр сообщенияZheny@ (13 лютого 2012 - 15:44) писал:

SOAD, а якщо в договорі обумовлено "розголошення банківської таємниці третім особам" читай колекторам, на випадок не платежу ?
ну то й що
1) якщо невістка проживає (тобто приписана з бабусею) можна виписати
2) а якщо не проживає (не приписана) то можна писати зразу позов в міліцію чи в прокуратуру
3) бабуся чи інші люди не мають нести відповідальності за когось то там, є боржник й поручителі)

Сообщение отредактировал SOAD: 13 лютого 2012 - 17:48

Можно сменить религию, жену, но не любимый футбольный клуб. Одна любовь, один Юнайтед.

Поддержали: 3 пользователи:

#42 Zheny@

silent observer

• Команда форума
  • 15 233 сообщений
  • 989 Поддержали
340

Отправлено 13 лютого 2012 - 20:24

Ну так я й не зрозумів. Бабуся поручитель чи ні.
Хоча, тут просто знайшли слабке звено - і давлять. В надії, що бабуся зломається і розкаже.

#43 Zevs_Isver

кенолог

• VIP пользователи
  • 11 514 сообщений
  • 832 Поддержали
268

Отправлено 13 лютого 2012 - 20:32

Просмотр сообщенияZheny@ (13 лютого 2012 - 20:24) писал:

Хоча, тут просто знайшли слабке звено - і давлять. В надії, що бабуся зломається і розкаже.
cм. посты #31 и #32
Zevs Isver

#44 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 13 лютого 2012 - 22:51

1. Невістка давним-давно не прописана і не проживає, зв"язок не підтримує.
2. Бабуся поручителем не являється.

#45 MACCEN

Talking box

• Участники
  • 921 сообщений
  • 235 Поддержали
78

Отправлено 14 лютого 2012 - 10:13

Думаю при грамотному підході до справи, можна підвести під статтю:
"мета: довести бабусю до самогубства або до інших необдуманих дій", а саме постійні двінки, ще й "походи" додому.
Паперові пакети Крафт, збережемо нашу планету разом! beepac.com

#46 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 14 лютого 2012 - 10:50

Просмотр сообщенияMACCEN сказал:

"мета: довести бабусю до самогубства або до інших необдуманих дій"
Но-но, ще чого не вистачало! Швидше "замах на доведення..." і то далеко до цього. Хіба моральний збиток. І то, старша людина, не хоче вона писати заяви, судитися... В крайньому разі може дільничого викличемо додому, нехай поговорять.

#47 MACCEN

Talking box

• Участники
  • 921 сообщений
  • 235 Поддержали
78

Отправлено 14 лютого 2012 - 11:01

А чому реально, бабуля дивиться улюблений серіал скажімо "Обручку", дзвонить дзвінок, вона зривається, думає щось важливе, а там голос "бабуля скажіть координати", в неї розстройство пропустила пів серії, і настрій пропав, це все можна накатати нормально.

І не факт що бабуля знає адресу невістки, це все їхні догадкі, та й дала б телефон бувшого чоловіка, і сказала дзвоніть йому, він може знає, а мене не чіпайте, а то пошлю так далеко... і всі питання. А ні, то просто дзвонить в Укртелеком, каже дзвонять до мене тероризують і так далі, ті бистро вияснять телефон (навать той що тіпа приватний), і приймуть міри.

Бабуля на пенсії, то щоб розвіяти нудьгу може походити по інстанціям, і бабуля при ділі буде, і скучно не буде.

PS: У колекторів напевно задача не знайти невістку, тому що при бажанні і при грошах можна знайти навіть родичів кровних Тутанхамона :), тому беруть ізмором, щоб бабуля псіханула, і сказала, добре я віддам за неї борг тільки не дзвоніть мені - це напевно їхня задача.
Паперові пакети Крафт, збережемо нашу планету разом! beepac.com

#48 Skorpio76

Walkie-talkie

• Участники
  • 838 сообщений
  • 277 Поддержали
78

Отправлено 14 лютого 2012 - 23:45

Склалося враження, що "Группа Капитал", з якою ваша родичка мала необережність зв"язатися - "модна", продвинута контора з амбітними планами і просувала на ринок фінансові інструменти, які слабо регулюються законодавством. тобто "каламутило" воду (умови), аби забити "баки" масам.
підозрюю, що колекторська контора, "деятелі" якої дістають вашу родину напряму пов"язана з тією "Группа Капитал" (по факту є структурним підрозділом).
Думаю, що "делегати", які навідуються до ваших рідних непогано проінструктовані, які межі у тиску на боржників переходити не варто. Однозначно є у них юридичний відділ, який готує штат. Тому боротися з ними буде непросто. "Підловити" колекторів на значних порушеннях буде важко.
як варіант боротьби варто спробувати віднайти "друзів по нещастю" і об"єднати зусилля чи хоча б узгоджувати дії. Колективне звернення у правоохоронні органи буде більш ефективним. У всою чергу запит з прокуратури не буде приємним колекторам. В такому разі можна сподіватися, що колектори лишать вашу родину у спокої (вони ж не дурні і розуміють, що турбують не тих людей).
Успішної боротьби і справедливої перемоги!

Сообщение отредактировал Skorpio76: 14 лютого 2012 - 23:48

#49 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 2 005 сообщений
  • 728 Поддержали
177

Отправлено 15 лютого 2012 - 12:21

Вчора телефонували - взяли в них номер "гарячої лінії", але чомусь Укрсоцбанка (імовірно кредит брався саме там, ну хіба Юні Кредіт Банк, це вроді те саме) - побачимо що з того вийде. А про хорошу юридичну підготовку їхньої сторони я також здогадувався, Skorpio76 підтвердив мій здогад.

Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых пользователей

PR-CY.ru   Український рейтинг TOP.TOPUA.NET     Яндекс.Метрика
      Internet Map

право