Як відкараскатись від колекторів?
Отправлено 09 лютого 2012 - 20:31
Так от, невістка була зареєстрована по тій самій адресі, що і бабуся, кредит не віддала і тепер маємо "головняк", який полягає в тому, що туди регулярно приходять і надзворнюють з вимогами зв"язати їх з цією невісткою. Актуальна ареса проживання і контактний телефон в неї є, але вона (бабуся) спеціально його не розголошує, мовляв, вичислити невістку це проблема колекторів, можливості в них є, а вона не хоче "підсерати" невістці. Телефонні розмови не є приємними, а візити колекторів закінчуються направленням їх по всім відомій адресі. Все б нічого, але бабусі 72 роки, після цих візитів-дзвінків в неї від нервів підвищюється тиск і тому подібне, ну ви зрозуміли.
Яким чином можна подіяти на колекторів, щоб вони перестали їй набридати? Варіант розголошення даних невістки відпадає.
Я вже навіть розглядаю ідею щоб бабуся дала їм мій номер, а я розкажу "пачьом в Адесє рубєройд", але не факт що від цього ситуація зміниться..
|
Поддержали: 1 пользователь:
|
|
Отправлено 09 лютого 2012 - 20:38
Сообщение отредактировал Skorpio76: 09 лютого 2012 - 20:48
|
|
|
|
Поддержали: 2 пользователи:
|
,
|
Отправлено 09 лютого 2012 - 20:45
З приводу пса - приходять несистематично, доведеться їх прописати
Давайте серйозно?
mykola, варіант непаганий, але вже пізно - вона їм просто дала зрозуміти що не збирається зливати інфу, тут буде зрозуміло що брехня. Беруть на ізмор.
І ще додам - часто телефонує "автовідповідач", який монотонним голосом каже що такато-такато заборгувала стільки-то, обіцяють звернутися в суд... Але чомусь не звертаються!
Отправлено 09 лютого 2012 - 20:48
p.s. если бабушка не очень принимает эту ситуацию к сердцу,
и для неё это вопрос принципа - то наверное это для неё своего рода "фан" (совесть у неё чиста, она ничего никому не должна)
в 72 года особых развлечений нет...
а то что давление чуть поднимается - ну когда спортом занимаешся то всегда суть поднимается
главное не принимать близко к сердцу
p.p.s. а коллекторы всё-таки пидарасы......
|
Поддержали: 6 пользователи:
|
, , , , ,
|
|
|
,
|
Отправлено 09 лютого 2012 - 21:07
1 невiстка взяла кредит
2 невiстка не вiддала кредит
3 адреса вказана бабусi
4 бабуся знае де живе невiстка
5 бабуся не каже де живе невiстка
6 невiстка так i не вiддае кредит
7 невiстка не хоче вiддавати кредит
8 невiстцi пофiг що домахують бабусю
А винуватi чомусь коллектори

Даже если вас сьели, у вас есть два выхода !
всiх *невдоволених* стосуется, старайтесь вирiшувати всi питання в приватному порядку. Вся вiдкрита агрессивна оппозицiя вимушено агрессивно придушуется, щоб iншим не було повадно
|
Поддержали: 11 пользователи:
|
, , , , , , , , , ,
|
|
|
,
|
Отправлено 09 лютого 2012 - 21:14
Ти уявляєш семидесятидволітню бабусю яка пише розмови? Я - ні. Варіант непаганий, але не для мого випадку.
Також ці колектори телефонували сусідам (!), розпитували, сусіди сказали що невістку не бачили давно. Точно беруть на ізмор чи на лоха.
Отправлено 09 лютого 2012 - 21:19
|
Поддержали: 5 пользователи:
|
, , , ,
|
Отправлено 09 лютого 2012 - 21:25
Отправлено 09 лютого 2012 - 21:29
|
Поддержали: 3 пользователи:
|
, ,
|
Отправлено 09 лютого 2012 - 21:30
VadimM (09 лютого 2012 - 21:25) писал:

всiх *невдоволених* стосуется, старайтесь вирiшувати всi питання в приватному порядку. Вся вiдкрита агрессивна оппозицiя вимушено агрессивно придушуется, щоб iншим не було повадно
|
|
,
|
Отправлено 09 лютого 2012 - 21:38
Отправлено 10 лютого 2012 - 00:04
Про заборону надання колекторських послуг щодо фізичних осіб - боржників
http://www.citynews....bmanula-16.html
Отправлено 10 лютого 2012 - 00:07
Цитата
Так от, невістка була зареєстрована по тій самій адресі, що і бабуся, кредит не віддала і тепер маємо "головняк", який полягає в тому, що туди регулярно приходять і надзворнюють з вимогами зв"язати їх з цією невісткою. Актуальна ареса проживання і контактний телефон в неї є, але вона (бабуся) спеціально його не розголошує, мовляв, вичислити невістку це проблема колекторів, можливості в них є, а вона не хоче "підсерати" невістці. Телефонні розмови не є приємними, а візити колекторів закінчуються направленням їх по всім відомій адресі. Все б нічого, але бабусі 72 роки, після цих візитів-дзвінків в неї від нервів підвищюється тиск і тому подібне, ну ви зрозуміли.
Яким чином можна подіяти на колекторів, щоб вони перестали їй набридати? Варіант розголошення даних невістки відпадає.
Я вже навіть розглядаю ідею щоб бабуся дала їм мій номер, а я розкажу "пачьом в Адесє рубєройд", але не факт що від цього ситуація зміниться..
1) забрать до себе бабусю на пів року, шоб пожила.. коллектора походять побачать шо мол пол года немає тай подумають шо бабуля таво... (тьху тьху тьху)
2) помінять бабулі (якшо такій імеется) моб телефон і стационарний(його можна вобще відключити і купити бабулі моб.)
3) саме основне це "переселять" бабулю до себе бажано вночі щоб сусіди не бачили...
П.С, метод дієвий, і ви забудете про коллекторів раз і назавжди!
Отправлено 10 лютого 2012 - 11:00
1) Заяву в міліцію. А Краще викликати її, коли той "колектор" прийде. Попросити у "колектора" документи. І на яких підставах він сюди прийшов щось вимагати. Якщо буде показувати "рішення суду", то звернути увагу (!) на тому "рішенні" може не бути печаток і т.п. Тобто воно може бути липовим. Оскільки попередньо на адресу повинно прийти запрошення в суд.
2) Заяву в банк, про те, що позичальник не проживає за даною адресою. І (!) Якщо бабуля не є поручителем (а це не мало важливо) , то слати їх (колекторів і банк) у всім відомому напрямку.
Якось так. Може Ярчик десь з'явиться, то краще розтолкує. А я такий варіант бачу.
|
Поддержали: 4 пользователи:
|
, , ,
|
|
|
, , , ,
|
Отправлено 11 лютого 2012 - 19:27
Хто що тепер порадить? Мається на увазі як припинити оте задзвонювання з вимогами віддати борг? Якщо радите в міліцію - то зазначте яка стаття їм (колекторам) грозить.
Наразі намагатимемось взяти контактний номер колекторів (коли дзвонить автовідповідач бабуся не встигає його записати) і передамо через куму, нехай виясняють. Також сказав бабусі щоб дала їм мій номер, мовляв у мене є "вихід" на їхню сім"ю і ми підтримуємо зв"язок, а далі сам буду розбиратись.
Отправлено 11 лютого 2012 - 19:32
Зрештою, банк МАЄ ПРАВО (обумовлено в договорі, мабуть) (мабуть Ви із ним не ознайомлювалися?) розголошувати дані про позичальника третім особам. Чи не так?
|
|
|
Отправлено 11 лютого 2012 - 19:59
Гублюсь у здогадах як це кваліфікувати (троха ніби шурупаю в юриспруденції) але сумніваюсь що стосовно моєї бабусі здійснюється "шантаж". Особисто їй не погрожують, погрожують судом щодо невістки, а її просто донімають, незаконно вимагаючи надати інформацію щодо третьої особи.
Отправлено 11 лютого 2012 - 20:10
Але там йдеться про "Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу" (в новій редакції)
Отправлено 11 лютого 2012 - 20:16
|
|
,
|
Отправлено 12 лютого 2012 - 14:21
А так хіба що звернутись з заявою у міліцію про те що приходять незрозуміло хто та й шантажують.
Боржниця ще й досі там зареєстрована чи ні?
Сообщение отредактировал Electronshik: 12 лютого 2012 - 14:21
|
|
,
|
|
|
,
|
Отправлено 12 лютого 2012 - 15:35
VadimM (11 лютого 2012 - 19:27) писал:
Колекторська компанія дані по кредитній справі отримала в банку і тільки в банку (інші варівнти вже будуть незаконними, якщо не бередбачені законом). До колекторської компанії кредит попадає при прострочці по кредиту в кожному банку по-своєму. В найбільш поширених варіантах 180 днів непогашення. Далі бувають 2 варіанти: перший - банк сплачує % колекторам за виконану роботу, другий - банк "продає" проблемний кредит колекторам і тоді позичальник навіть при тому, що сплачує кредит в банку, де кредит брався; повертає його вже колекторській компанії і сума заборгованості вже може бути більшою на суму прострочених відсотків, простроченої суми кредиту, простроченої пені
|
|
|
Отправлено 12 лютого 2012 - 15:40
ёпт... что значит "постоянно приходят... звонят"???? да ещё к бабуле прицепились...
Пришел раз - решил вопрос позитивно для себя - ушел. Всё...
Расскажу одну байку... а если быть точным, то былину.
У нас в общаге жил паренёк, он приторговывал травкой, прям в общаге, однажды к нему в комнату вошли трое пареньков спортивного телосложения, коротко бритые и со злыми глазами. ( я лично был свидетелем этой картины).
Нас в комнате тогда находилось человек шесть...один их гостей спросил:Кто тут Коля ? Коля ответил - я Коля.Двое молча подошли к нему, один зарядил в рыло, тот упал, другой достал из кармана моток верёвки,набросил на шею и начал душить, когда Коля почти потерял сознание, отпустил хватку.
Привели его в чувство, и сказали: ты сейчас пойдёшь с нами.Коля вернулся часа через три.Не слишком побитый (наверно понял с кем имеет дело, и не возбухал) и больше наркотой не торговал...
така былина, детишки... а тут... бабусю прессуют... стыдно даже читать
Отправлено 12 лютого 2012 - 20:21
А з бабці вимагають грошей практично. Вірніше, інформацію про боржника.
|
|
, , , ,
|
Отправлено 13 лютого 2012 - 10:20
ДІйсно конкуренція велика штука.
Навіть як би прийшли свідомі громадяни, а не таваріщі, то поясок це явно не декократично і якось по понятіям. Прийшли і пояснили.
А тепер чого ми жаліємся, що в нас так погано, ми ж самі підтримуємо цю систему.
А написати заяву, а капати на голову слідчому, щоб той працював якнайшвидше, а проконтролювати.... А ну так це ж проблеми, це ж стукати треба...
|
|
|
Отправлено 13 лютого 2012 - 10:51
Гетто (12 лютого 2012 - 15:40) писал:
ёпт... что значит "постоянно приходят... звонят"???? да ещё к бабуле прицепились...
Пришел раз - решил вопрос позитивно для себя - ушел. Всё...
Расскажу одну байку... а если быть точным, то былину.
У нас в общаге жил паренёк, он приторговывал травкой, прям в общаге, однажды к нему в комнату вошли трое пареньков спортивного телосложения, коротко бритые и со злыми глазами. ( я лично был свидетелем этой картины).
Нас в комнате тогда находилось человек шесть...один их гостей спросил:Кто тут Коля ? Коля ответил - я Коля.Двое молча подошли к нему, один зарядил в рыло, тот упал, другой достал из кармана моток верёвки,набросил на шею и начал душить, когда Коля почти потерял сознание, отпустил хватку.
Привели его в чувство, и сказали: ты сейчас пойдёшь с нами.Коля вернулся часа через три.Не слишком побитый (наверно понял с кем имеет дело, и не возбухал) и больше наркотой не торговал...
така былина, детишки... а тут... бабусю прессуют... стыдно даже читать

|
|
, , , ,
|
Отправлено 13 лютого 2012 - 11:12
2) Стаття 32 Конституції й http://zakon2.rada.g...how/v002p710-12, на неї можна зіслатись, навіть з позовом в міліцію
3) пс. можемо допомогти в цій справі), якщо що звертайся)
Сообщение отредактировал SOAD: 13 лютого 2012 - 11:28
|
Поддержали: 4 пользователи:
|
, , ,
|
|
|
|
Отправлено 13 лютого 2012 - 17:46
Zheny@ (13 лютого 2012 - 15:44) писал:
1) якщо невістка проживає (тобто приписана з бабусею) можна виписати
2) а якщо не проживає (не приписана) то можна писати зразу позов в міліцію чи в прокуратуру
3) бабуся чи інші люди не мають нести відповідальності за когось то там, є боржник й поручителі)
Сообщение отредактировал SOAD: 13 лютого 2012 - 17:48
|
Поддержали: 3 пользователи:
|
, ,
|
Отправлено 14 лютого 2012 - 10:13
"мета: довести бабусю до самогубства або до інших необдуманих дій", а саме постійні двінки, ще й "походи" додому.
Отправлено 14 лютого 2012 - 10:50
Отправлено 14 лютого 2012 - 11:01
І не факт що бабуля знає адресу невістки, це все їхні догадкі, та й дала б телефон бувшого чоловіка, і сказала дзвоніть йому, він може знає, а мене не чіпайте, а то пошлю так далеко... і всі питання. А ні, то просто дзвонить в Укртелеком, каже дзвонять до мене тероризують і так далі, ті бистро вияснять телефон (навать той що тіпа приватний), і приймуть міри.
Бабуля на пенсії, то щоб розвіяти нудьгу може походити по інстанціям, і бабуля при ділі буде, і скучно не буде.
PS: У колекторів напевно задача не знайти невістку, тому що при бажанні і при грошах можна знайти навіть родичів кровних Тутанхамона
Отправлено 14 лютого 2012 - 23:45
підозрюю, що колекторська контора, "деятелі" якої дістають вашу родину напряму пов"язана з тією "Группа Капитал" (по факту є структурним підрозділом).
Думаю, що "делегати", які навідуються до ваших рідних непогано проінструктовані, які межі у тиску на боржників переходити не варто. Однозначно є у них юридичний відділ, який готує штат. Тому боротися з ними буде непросто. "Підловити" колекторів на значних порушеннях буде важко.
як варіант боротьби варто спробувати віднайти "друзів по нещастю" і об"єднати зусилля чи хоча б узгоджувати дії. Колективне звернення у правоохоронні органи буде більш ефективним. У всою чергу запит з прокуратури не буде приємним колекторам. В такому разі можна сподіватися, що колектори лишать вашу родину у спокої (вони ж не дурні і розуміють, що турбують не тих людей).
Успішної боротьби і справедливої перемоги!
Сообщение отредактировал Skorpio76: 14 лютого 2012 - 23:48
|
|
|
Отправлено 15 лютого 2012 - 12:21
Количество пользователей, читающих эту тему: 1
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых пользователей