Перейти до змісту

Одна вінда на два компа

Plum

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я людина досить неорганізована і мені буває важко наводити порядок в своїх речах, якщо їх багато... Так само мені важко підтримувати останні версії документів на кількох комп'ютерах, якщо їх потрібно мати і там і там одночасно (наприклад, ноут і домашній комп).

В зв'язку з цим виникло питання -- чи є спосіб автоматично синхронізувати, наприклад, папку C:\Users\*user name* між двома компами, які знаходяться в мережі? Наприклад, за день на ноуті назбиралась певна кількість нових файлів (або нових версій тих же файлів), історія і кукі браузерів і т.д., ввечері підключив його в мережу і всі потрібні файли автоматично перекинулись на домашній комп, на якому далі продовжую працювати. Потім знову все синхронізувалось і зранку знову ноут з останніми версіями документів готовий до роботи.

Опубліковано

+1

dropbox !

а на рахунок браузерів то фуріфохе і хром помоєму самі вміюсь синхронізувати історію паролі ітд

Опубліковано

Я людина досить неорганізована і мені буває важко наводити порядок в своїх речах, якщо їх багато... Так само мені важко підтримувати останні версії документів на кількох комп'ютерах, якщо їх потрібно мати і там і там одночасно (наприклад, ноут і домашній комп).

В зв'язку з цим виникло питання -- чи є спосіб автоматично синхронізувати, наприклад, папку C:\Users\*user name* між двома компами, які знаходяться в мережі? Наприклад, за день на ноуті назбиралась певна кількість нових файлів (або нових версій тих же файлів), історія і кукі браузерів і т.д., ввечері підключив його в мережу і всі потрібні файли автоматично перекинулись на домашній комп, на якому далі продовжую працювати. Потім знову все синхронізувалось і зранку знову ноут з останніми версіями документів готовий до роботи.

Портфель, звичайний віндовий портфель - це його пряма задача.

Опубліковано

Dropbox, звісно, класна штука, але в мене бувають дуже жирні файли і дуже повільний аплоад в зовнішній інет, так що краще все ж мати можливість робити це локально.

Ну і знову ж таки, хотлось би, щоб синхронізувались системні папки юзера, такі як Local Settings, Application data, Desktop і т.д.

Опубліковано

Не вмію я, наприклад, користуватись двома телефонами з картками різинх операторів, для мене завжди ідеальним є апарат все-в-одному.

В ідеалі бачу для себе док-станцію для ноута, в якій є свій потужний проц і своя відеокарта + великий монітор, а також жирний RAID для "свалки". Прийшов додому, втикнув ноут в док і отримуєш потужну машину, але з робочим середовищем з ноута, а в будь-який момент вийняв ноут з дока і пішов з ним далі, маючи з собою всі необхідні документи, в ідеалі -- навіть всі ті ж самі відкриті вікна і запущені програми :)

Оскільки така док-станція це фантастика, то шукаю програмне рішення, яке змогло б "емулювати" її програмно з двома окремими компами.

Опубліковано

Оскільки така док-станція це фантастика, то шукаю програмне рішення, яке змогло б "емулювати" її програмно з двома окремими компами.

Тобі треба софт для синхронізації. Конкретно нічого не підкажу - мене особисто в таких випадках на 100% влаштовує синхронізація, вбудована в Total Commander, але для твоїх задач цього буде замало. Гадаю, тобі треба знайти хорошу софтину для синхронізації, провести всі необхідні налаштування, вивести ярлик на Робочі столи - і з цього ярлика починати свою роботу, як тільки ноут і комп знаходяться в мережі.

Що стосується сервісів онлайн-сховищ - то тут є ряд моментів, які особисто мені не підходять.

1. Я краще довірю свої важливі документи ноуту і зовнішньому вінту, ніж онлайн-сховищу. Не лише тому, що інфа буває конфіденційною, а й тому, що з онайн-сховищами інколи трапляються неприємності, які виливаються у втрату інформації.

2. Особисто в мене за час моєї роботи назбиралося тільки MS Office документів на 4,5 гігабайт. А крім того, є важливі відскановані документи, відеофіксації, звукозаписи судових засідань, покази і т.п. Всього папка з документами клієнтів має біля 40 Гб. Мало які файлообмінник чи онлайн-сховище дадуть мені на халяву такий об'єм.

3. Інтернет в деяких випадках має здатність бути відсутнім.

Сервісом DropBox користуюся, але винятково для якогось дріб'язку.

Опубліковано
ноут+2 дока + 2 монітора + зовнішній хдд? + 2 миші + 2 клави?

для чого 2 монітора, 2 миші і 2 клави?.. Док-станція -- це такий собі "системник" з "слотом" для ноутбука. В природі таких не існує, наскільки я знаю.

Зовнішній HDD з системою -- варіант, але уяви, скільки часу буде займати переналаштування вінди під нове залізо кожен раз, коли ти будеш його "перетикати" з ноута в десктоп і назад... та і не зручно, щоб до ноута ПОСТІЙНО був підключений зовнішній вінт.

Тобі треба софт для синхронізації

от і я про те ж. Саме такий софт і шукаю.

Опубліковано
Yarchik сказал:
Тобі треба софт для синхронізації

от і я про те ж. Саме такий софт і шукаю.

Я повторюсь (*абнімітємєняктонібудь :)*), але є така штука як GoodSync, яка, імхо, з синхронізацією справляється на всі 100%! І байдуже як: чи за допомогою флешки, чи через LAN.

Опубліковано
а тому моніка і потрібно 2

В мене робоче місце в основному вдома, так що по-за домом ноутбучного дисплея і клавіатури цілком досить, а мишку Logitech M505 завжди таскаю з собою :)

А от цей док яблучний -- майже те, про що я говорив, тільки ще б в ньому був свій 4(6)-ядерний проц і мінімум одна відяха класу GF 580... і все це під вінду... :)

є така штука як GoodSync

Вона синхронізує системні папки (Local Settings, Application Data)? Вінда (Win7) дає їх відновлювати на іншому компі? Якщо так -- потрібно спробувати. Тут же ж в чому проблема -- потрібно частково і реєстр переносити для ПРАВИЛЬНОЇ і ПОВНОЇ синхронізації системи, бо деякий софт і сама система зберігає налаштування в реєстр, хотілося б, щоб все воно переносилось для повної відповідності робочого середовища на двох машинах. Але переносити потрібно не весь реєстр, бо ж там і налаштування драйверів є і все інше, що не можна бездумно копіювати між машинами з різним залізом. І все це хотілося б мати в автоматичному режимі, бажано через мережу.

Опубліковано
Вона синхронізує системні папки (Local Settings, Application Data)?

Я не пробував - немає потреби. Але, думаю, що можливо.

потрібно частково і реєстр переносити для ПРАВИЛЬНОЇ і ПОВНОЇ синхронізації системи, бо деякий софт і сама система зберігає налаштування в реєстр,

Який то такий софт постійно зберігає свої налаштування в реєстр і вони є такими інформаційно-важливими? Я з таким не стикався, слава Богу :)

Я розумію так: один раз налаштував однаково руцями програму на обох ПК і далі за допомогою ГудСінк чи флешкою, чи через лан синхронізуєш за потребою сейви, конфіги, doc-и, xls-и etc...

Опубліковано

А працювати на домашньому компі через RDP на ноуті ? І все на домашньому компі.

Єдине, що все, що накопиться на компі, на момент, коли ти працюєш на ноуті без нета - потрібно буде Якось синхронізувати.

АПД.

Вірніше, все, що на ноуті назбиралося (в момнт, коли не працюєш по РДП), потрібно буде перекинути.

Опубліковано

Женя діло пропонує.

Ноут для роботи: документи, серфінг, та впринципі все, що не вимагає великих потужностей і важкого відео. Все це робимо по RDP з домашнього комп"ютера на ноут через мережу.

Треба погратись/покодувати відео - закрив вікно RDP і грайся на здоров"я.

Для випадків коли почав на ноуті а закінчив дома є розшарені папки і однакові програми на обох системах (відеоряд сформував на ноуті, а рендером вже займаєця потужна станція дома)

Синхронізація реєстру/куків/хісторі і ін. скоріше утопія, оскільки просто фізично буде займати багато часу.

Опубліковано

Для цього, уже казали вище, портфель є. Є Файрфокс портейбл.. той же квіп можна з собою таскати (чи інший клієнт). Скайп все на сервері зберігає.

Опубліковано

RDP -- не зовсім те, що мені потрібно. В мене ж обидва компа (ноут і десктоп) вдома в одній кімнаті знаходяться, а в моніторі кілька цифрових входів, так що для перемикання ноут/комп (щоб "погратись") мені досить лише натиснути клавішу на моніторі, а файли ручками можна кидати через мережу. Але в тому і справа, що я працюю з "важким" софтом на зразок SolidWorks, іноді Photoshop/Illustrator і потужності ноута для комфортної роботи явно не вистачає. Але разом з тим, дуже часто мені доводиться брати роботу "в дорогу", так що мені якраз ПРАЦЮВАТИ доводиться почергово на двох компах, а не гратись/кодувати відео. Тому "перекидання файлів" хочеться автоматизувати.

В ідеалі для мене -- прийшов додому, включив ноут в мережу, запустив синхронізацію і пішов вечеряти. Коли прийшов -- на десктопі вже всі документи, налаштування, історія з браузера і месенджерів точно такі ж, як були на ноуті. Перед виходом з дому -- запустив повторну синхронізацію і за якихось пів години на ноуті вже є все, що було зроблено на десктопі.

Треба спробувати GoodSync, як тільки буде більше часу. Для цього ж, думаю, в ідеалі доведеться поставит на ноут таку ж вінду (х64), яка стоїть на десктопі...

Опубліковано

Plum,в налаштуваннях ГудСінка є налаштування автоматичних функцій - див. скріншот:

А тут на вєліком і магучєм інгліші описується як автоматизувати процес синхронізації.

post-3641-0-73212900-1322927377_thumb.jp

Опубліковано

Прекрасно справляється із синхронізацією роботи Вогнелиса на різних машинах (впритул до паролів, історії, куків, відкритих вкладок) додаток Xmarks. Користуюсь близько року - політ нормальний.

Опубліковано

Для Опери наприклає опера синк для синхронізації закладок, спіддіала та адрес що вводились (сам користуюсь на ноуті і на телефоні де встановлено опера мобайл). Для файлів ХЗ ніколи не користувався але треба було б якось зайнятись

Опубліковано

В ідеалі для мене -- прийшов додому, включив ноут в мережу, запустив синхронізацію і пішов вечеряти. Коли прийшов -- на десктопі вже всі документи, налаштування, історія з браузера і месенджерів точно такі ж, як були на ноуті. Перед виходом з дому -- запустив повторну синхронізацію і за якихось пів години на ноуті вже є все, що було зроблено на десктопі.

Треба спробувати GoodSync, як тільки буде більше часу. Для цього ж, думаю, в ідеалі доведеться поставит на ноут таку ж вінду (х64), яка стоїть на десктопі...

Як вище вже писали, в windows таке не можливо через те, що там все працює через реєстр. Для цього треба користуватись нормальними операційними системами, наприклад, Ubuntu.

Опубліковано

Як вище вже писали, в windows таке не можливо через те, що там все працює через реєстр. Для цього треба користуватись нормальними операційними системами, наприклад, Ubuntu.

Що накажете робити з тією Убунту, коли є специфічний софт заточений під вінду?

Нічого проти неї не маю, коли використовується середньостатистичний софт типу документи, інтернет, спілкування і т д - це чудовий варіант. Але коли є специфічні прогрмами - тут так не викрутишся

Опубліковано

Спробувати все ж працювати по РДП. Але, якщо слабенький канал... не дуже в дорозі попрацюєш із СолідВоркс :)

Опубліковано

Сам працюю з великими файлами що по мережі туго передавати... Використовую для цього Synkron + все що можна портабельне.

Але Synkron профілі вінди нажаль не синхронізує...

Думаю тобі тра щось типу цього http://adminbook.ru/index.php?men3=1/41 організовувати...

Хоча більше схиляюсь до думки що простіше навести порядок на обох компах і синхронізувати залишиться тільки робочі документи/проекти ніж грузити канал через велику впадлу.

Опубліковано
Спробувати все ж працювати по РДП

Нереально. Це ж не офіс. Робота з 3D в реальному часі покладе будь-який мобільний канал. В режимі слайд-шоу не попрацюєш. До того ж, в дорозі і інтернет не скрізь і не завжди є, а якщо він є, то швидкість і стабільність залишає бажати кращого. В іншому випадку, вже простіше було б з "хмарним" зберіганням даних працювати, наприклад DropBox, на якому в мене 5.5 гіг місця є.

користуватись нормальними операційними системами, наприклад, Ubuntu

От як тільки під Ubuntu буде SolidWorks, 3D Max, Photoshop/Illustrator/InDesign, а час від часу ще і World of Tanks або Counter Strike -- так відразу. А поки що альтернативи Windows я не бачу, навіть MacOS часто курить в сторонці.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...