Перейти до змісту

"Службова необхідність"


Diss

Рекомендовані повідомлення

Закон, він і в Африці закон. Тим паче, що сайти можна прирівняти до засобів масової інформації. А на них закон розповсюджується.

А щодо нікнеймів, то ніби ніде не сказано, що адміністрація не може (не має права) НЕ видати інформацію про користувача ресурсу, якщо нею володіє.

Одним словом - анонімністю не пахне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МОБ = Милиция Общественной Безопасности УВД

это не участковый случайно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закон, він і в Африці закон.

Питання в іншому.

Менти і їм подібні мають право вимагати подібну інформацію лише за наявності порушеної кримінальної справи, або заведеної оперативно-розшукової справи. Але досить часто вони вимагають інфу в зв'язку з службовою необхідністю.

Треба розрізняти ці моменти, і якщо в запиті не вказано кримінальної справи, або номеру і дати постанови про заведення оперативно-розшукової справи - цей запит до виконання не є обов'язковим, і всі посилання на статті законів у ньому втрачають будь-який сенс.

Інша справа, що не всі про це знають, і всі, отримавши такий запит, поспішають "злити" запитувану інформацію. Кілька установ ось так "на понт" візьмуться - а тоді в ментів вже є й матеріали для заведення оперативно-розшукової, або порушення кримінальної справи.

Тобто, має бути так:

Виявлення ознак злочину ==> оперативно-розшукова справа ==> запит.

А в нас спочатку мають місце запити, підприємці знесуть ментам тонни документів - і лише по тому порушується кримінальна справа.

Виходячи із запиту, який опубліковано топікстартером, у ньому є лише посилання на КУСП ("Книга учета сообщений о проишествиях", в Україні аналог - "Журнал реєстрації заяв про злочини", ЖРЗПЗ). Жодних посилань на заведену оперативно-розшукову справу в запиті немає. Тому підстав "ділитися" інформацією теж немає. В таких випадках слід ввічливо відмовляти, і повідомляти, що запитувана інформація обов'язково буде надана у випадку зазначення номеру кримінальної справи, або номеру і дати постанови про заведення оперативно-розшукової справи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ага, в нас майже так само.

тільки жодних офіційних паперів писати їм не потрібно. прийшли\натиснули\отримали потрібну інформацію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...