Перейти до змісту

Майдан 22.11.11 ?

kudrom

Рекомендовані повідомлення

diezel, у випадку з вікном міліціонер може цілком аргументовано на власний розсуд зробити висновок про неправомірність дій. А у випадку з авторським правом? ЯК? У нього в голові база ВСІХ зареєстрованих у світі логотипів і торгових марок? Твою дівізію, я навіть толком не знаю, як той логотив євра виглядає. А якщо він не ідентичний, а схожий, то право на існування такого схожого логотипа має встановлювати вже суд.

Далі наведу приклад. Уявіть собі, що ви власник типографії. До вас прийшов Вася Пупкін і замовив тираж своєї книжки. Ви її надрукували, отримали бабло. А потім до вас прибіг УБОЗ і закрив н*хєр вашу типографію мотивуючи тим, що насправді книжку написав не Пупкін, а Достоєвський. Ваша реакція?

І, врешті-решт, підсумую свою позицію: я не ствреджую, що контора була безгрішна, працювала повністю законно. По-моєму, в нашій країні неможливо так працювати. Тому при бажанні можна було доколупатись. Просто очевидно ж, що Олєйніков комусь чимось не вгодив і його вирішили поставити на місце. А чим вже не вгодив - хз, тим "Спасібо" чи ще чим. Бо аргументи обвинувачів звучать просто смішно.

Да, я украл 100 рублей, но ведь все вокруг воруют! Их и искать напрягаться не надо, заходи в Верховную Раду и бери тепленькими.

Ні, не схоже. Тому, що він ніяк не виправдовує те, що конфіскували. Він визнає - так, продукцію замовили і ми її виготовили. І не каже, що це законно чи незаконно. Лише стверджує, що правові клопоти лежать на замовнику, а не на виконавцю (я не знаю, наскільки це відповідає істині, просто доношу зміст слів). Людина намагається звернути увагу на вибірковість цієї боротьби.

Давайте, нарешті, навчимось думати головою, га? А то просто диву даєшся, якій хєрні вірять люди. Дізєль, ти теж чекаєш пришестя інопланетян?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 185
  • Створено
  • Остання відповідь
Ні, не схоже. Тому, що він ніяк не виправдовує те, що конфіскували. Він визнає - так, продукцію замовили і ми її виготовили. І не каже, що це законно чи незаконно. Лише стверджує, що правові клопоти лежать на замовнику, а не на виконавцю (я не знаю, наскільки це відповідає істині, просто доношу зміст слів). Людина намагається звернути увагу на вибірковість цієї боротьби.

Избирательность борьбы мне побоку.

Я повторюсь - в процитированном абзаце Олейников пеняет на торговцев с Андреевского спуска, которые тоже торгуют логотипами и их легче поймать и арестовать. Я не понимаю, каким боком тут торговцы с Андреевского? Зачем он вообще это написал?

Пример - Луценко под судом за дописывание стажа своему сотруднику. Его соратники оправдывают его словами: "Так все делают". Они - идиоты?

Давайте, нарешті, навчимось думати головою, га? А то просто диву даєшся, якій хєрні вірять люди. Дізєль, ти теж чекаєш пришестя інопланетян?

Давайте думати головою, я хіба проти? Шо ти пропонуєш робить, якщо на інопланетян надіі нема? Кого будем вибирать до Верховної Ради?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yuraul, Олейников порушив закон, які ще можуть бути питання? Якщо ти займаєшся якоюсь діяльністю - зобовязаний взнати всі нюанси цієї діяльності. Те, що Ви не знаєте закону, не звільняє від відповідальності. Давайте подивимось з іншої сторони, а не зі сторони контрафактів. На логотип євро був конкурс, в якому брали участь N кількість дизайнерів/студій і т.д., вони тратили гроші на підготовку, да і навіть елементарно на робочу силу. Плюс потім ідуть тендера на виготовлення сувенірної продукції з цими логотипами. Для участі в тендері вноситься певна сумма плюс це кучу підтверджуючих докуменів треба представити, що є виробничі потужності плюс потрібно потратити гроші на презентацію і навіть елементарно на ту ж робочу силу (зарплата). Ну і самі розумієте, що на тендери не всіх пускають. Ну от, а тут приходить нєкій контрафактчік і без всього цього друкує це все. Це справедливо? Думаю, що ні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Олейников порушив закон, які ще можуть бути питання?

Те що цю заяву зробив не суд, вже само по собі викликає масу питань. основне з них - Який саме закон він порушив?

Цілком логічно припущу що порушення стосується "Закону України Про охорону прав на знаки для товарів і послуг" заглянувши на цей закон читаю:

Стаття 20. Порушення прав власника свідоцтва:

п1. Порушенням прав власника свідоцтва вважається також

використання без його згоди в доменних іменах знаків та позначень,

вказаних у пункті 5 статті 16 цього Закону.

п2. 2. На вимогу власника свідоцтва таке порушення повинно бути

припинено, а порушник зобов'язаний відшкодувати власнику свідоцтва

заподіяні збитки.

Стаття 21. Способи захисту прав:

п1. Захист прав на знак здійснюється у судовому та іншому

встановленому законом порядку.

п2. Юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що

виникають у зв'язку з застосуванням цього Закону.

А тепер озвучу в буквах свої питання:

1. Яким законом вимагається в друкарні перевіряти права власності кожного замовника на інформацію яку він замовляє в друк. Для прикладу проаналізуйте такий каламбур: редакція журналу "Форбс" замовила друк номера в Чугуївській районній друкарні, на сторінці журналу розміщена реклама Мерседеса, яка посадова особа друкарні має виясняти правомірність використання логотипу в номері?

2. Згідно приведеного мною закону вирішення спорів виглядає слідуючим чином: власник прав виявляє неправомірне використання торгового знаку, звертається до правоохоронних органів (адже саме їх обов’язок охороняти права) >> вони припустим ізимають докази >> слідство >> суд виносить рішення порушився закон чи ні.

По факту ми маємо ситуацію що правоохоронні органи самі ініціювали друк цих футболок. І якби не ці правоохоронні органи ніякого друку й не було б. За цією схемою вже завтра можна закрити всі друкарні України, але ж світ зійшовся саме на виробникові футболок "Жителям донбаса"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ось і один з "бдящіх" за порядком: добросовісний захисник інтересів постраждалих правовласників заступник начальника відділу УБОЗ Києва Брязкало Максим Миколайович, службове посвідчення KM142498 приїхав затримувати негідника Олєйнікова на Порше Кайєн

http://www.pravda.com.ua/news/2011/09/28/6623211/

Але це ж таке, дрібниці, адже машину могли і подарувати друзі, основне - розгромлений офіс злісних ворогів Євро і проведені профілактичні бесіди з погрозами згвалтування з співробіницями, тепер вони будуть знати, що робити таке ай-яй-яй!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

IncvizitoR, це вже питання наших убогих законів. Якщо не впевнені - то краще взагалі не друкувати. Так само, якщо не розумієшся у цій сфері - не треба нею займатись. Аналогічний приклад, був клієнт у мене, мав доску оголошення доволі крупну в Росії, на ній розмістили оголошення з телефоном від імені дівчини з її фото, що шукаю інтим (мягко кажучи). Ну та дівчина потім подала в суд на власника доски оголошень. Він до мене - що робити? Кажу - ти власник домена і сайта, ти відповідаєш за контент і матеріал на сайті, навіть якщо його розмістили інші особи. Роби або премодерацію, або підтвердження телефоном. Він не захотів, бо премодерація - це треба штат 4 людини брати на full time, а підтвердження телефона - сильно дорого. Питання - чиї це проблеми? Звичайно, тільки його, якщо не хоче - то буде й далі попадати в такі ситуації. Або хай закриває сайт. Це його проблеми все. Суд він виграв правда, але сайт потім закрив. Так само і з поліграфією. Чогось умудряються нормально працювати всі інші поліграфічні кантори, питання бажання виключно, але не в цьому випадку, бо тут контрафакт на лице.

kudrom, і що? Ви дивуєтесь? Я - ні. Тільки це ніяк не оправдовує Олійника все одно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yuraul, Олейников порушив закон, які ще можуть бути питання?

А що, суд уже виніс вирок у цій справі? Ти знаєш, що таке "презумпція невинності"?

Але ще раз наголошу — я не про те, порушував він закон чи ні. НЕ ПРО ТЕ.

Я про те, що влада наїхала на цілком конкретну особу за якісь цілком конкретні заслуги. Я про те, що ці люди навіть не можуть сформулювати свої обвинувачення так, щоб від них не хотілось ржати, я про те, що, б...ть, я такого ще не чув, щоб міліція, поліція, жандармерія чи хто там в будь-якій країні З ВЛАСНОЇ ІНІЦІАТИВИ вирішувала конфлікти, пов’язані з порушенням авторського права.

Що, влада деяких країн САМА вирішила заборонити продаж Гелексі Табів чи, б...ть, Епл (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) — тіпа постраждалий — ініціював розгляд цього питання??? Шо за товстолобість.

Кого будем вибирать до Верховної Ради?

А є з кого вибирати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yuraul, на рахунок авторських прав - Ви не праві. Елементарний приклад. Скільки в Луцьку було випадків, що були оголошення у під'їздів, що "Переставлю вінду" і т.д., приглашали на квартиру таку людину люди "в погонах", він переставляв вінду, без сумніву піратську версію, і тут зразу ж робили протокол. Питання - в цьому випадку також була власна ініціатива правоохоронних органів, а не з власників авторського права (хоча у випадку з Олейниковим ще мені, наприклад, не відомо, з чиєї ініціативи це було, можливо, навіть з ініціативи праввласників ЄВРО, верніше, з їх представників в Україні) і що? Також кричати, як Ви? Це стандарта ситуація, яка у мене, чомусь, не викликає сумнівних питань. На рахунок обвинувачень - я наводив цитату з уніану з правоохоронних органів, що там відкрита справа по порушенню авторських прав, виготовлення і збут такої продукції. Конкретики говорити, мабуть, зараз не хочуть, бо триває слідство. Як закінчиться - буде більше інформації. Якщо так кортить - в нас діє закон про доступ до публічної інформації, використайте його. Чи Ви хочете, щоб Вам всю інформацію на блюдечку принесли і розжовану?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання - в цьому випадку також була власна ініціатива правоохоронних органів, і що?

Це була не ініціатива, а видимість якоїсь роботи. Не треба це плутати з серйозними адекватними справами. І роздавання люлєй правоохоронцям з цього приводу було зроблено з подачі Майкрософта. Яка тут н*хєр ініціатива, воно їм треба? Вони самі не знають, що там ліцензійне, а що — ні.

Далі.

"Відкрита справа", "триває слідство" - тобто рішення суду ще нема, тобто ми, керуючись власною конституцією офіційно не маємо права вважати його винним. Так, маємо право на власну думку.

І які ж там такі таємниці слідства, якщо ми тут просто з допомогою гугля знаходимо докази, якщо все так просто? Конкретики зараз говорити не хочуть, бо нема що сказати. Бо, певне, думали, що все тихенько зроблять, але чувак занадто розумний, шустрий і галасливий виявився.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І роздавання люлєй правоохоронцям з цього приводу було зроблено з подачі Майкрософта.

Да? Звідки така інформація?

Далі.

"Відкрита справа", "триває слідство" - тобто рішення суду ще нема, тобто ми, керуючись власною конституцією офіційно не маємо права вважати його винним. Так, маємо право на власну думку.

І які ж там такі таємниці слідства, якщо ми тут просто з допомогою гугля знаходимо докази, якщо все так просто? Конкретики зараз говорити не хочуть, бо нема що сказати. Бо, певне, думали, що все тихенько зроблять, але чувак занадто розумний, шустрий і галасливий виявився.

Якби він не знав, що виграє суд - він би не тікав з країни, чому ж втік? Тільки не треба говорити, що в нас міліція продажна, того, знаючи це, він і втік. :g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки не треба говорити, що в нас міліція продажна,

А то ні :lopata:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми живем в країні де важко показати пальцем на "нечесного", бо практично в кожного другого (так, я оптиміст) "рильце в пушку". Виходить, замкнене коло: мовчимо бо вкрали, крадемо, бо мовчать, бо ми мовчали, коли крали вони, бо самі крадем

вибачаюсь, забув дещо, ось: :lopata:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якби він не знав, що виграє суд - він би не тікав з країни, чому ж втік?

Я ні слова з цього не зрозумів і не зрозумів, як це заперечує те, що я написав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А є з кого вибирати?

А як нема з кого вибирати, то обовязково треба президента п№%;№?*сом називати і чекати, шо він буде тебе за те поважати?

Якщо простіше - навіщо, живучи на склоні вулкану, кидати в жорло запалені динамітні шашки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://avatex.com.ua/index.php?cat_id=97

http://prom.ua/Suveniry-evro-2012.html

- а ці по ліцензії торгують, як думаєте?

Та виготовити щось схоже приходило в голову багатьох підприємців і, думаю, багато контор вже просто повидаляли з своїх сайтів схожі сторінки через цей інцидент. Але ми говоримо про інше - про вибіркове правосуддя, чому міліція прийшла саме після появи футболок "СЖД", а не раніше. Якщо хтось мене буде запевняти, що це випадковість, то я задумаюсь, чи випадковістю є присутність цих людей в цій темі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А до чого тут ці футболки? Нащо дурачком прикидуватись?

Zeuss, я, канєшно, не зрозумів, як у тебе в голові логічно в’яжуться ці два речення. Але нехай. Ну і поясни мені дурному, як має перевірятись дотримання авторських прав? Як ти це собі уявляєш? Продавати готові футболки з символікою — то одне. А це, все-таки трохи інша галузь. Ну нехай, біс із ним. Ти у нас знаєш, як там в європах, тобі видніше. Пайдьом другім путьом. А хіба такі наїзди починаються не з ініціативи правовласників? Звідки, бляха, ті ж панове міліціонери знають, що порушує авторські права, а що — ні? Якщо вже наїхали за євро, то чому не наїхали за решту? У мене вдома теж лежить футболка з чиїмось логотипом, куплена у того ж простопринта. Чьо, міліція доблєсно спала раніше? Чого вона не захищає інтереси ще купи всесвітньо відомих компаній?

Як мене уміляють такі коменти..

Зразу оговорюсь мені фіолетово кого, як, коли і за шо. Так само як і фіолетово шо там буде далі.

UEFA є власником торгової марки Євро-2012. Як тільки всі атрибути були затверджені (в нашому варіанті логотип), дана організація звернулась до декількох юридичних агенств і делегувала їм право слідкувати за порушенням закону і, в разі чого, приймати міри. Любі спірні питання, в тому числі схожість лого, наявність ліцензії і т.д. вирішуються згідно норм чинного законодавства. Всі юридичні тонкості - до юристів.

Тому:

1. Міліціянти знають про порушення, тому що до них звертається одне з тих агенств, які представляють правовласників (це про ініціативу)

2. Усі необхідні докази і матеріали вони представляють (це про звідки бляха)

3. Чого не наїхали на усіх. От тут саме цікаво. Нафіга бігати за шкідливими тараканами з тапком і ліхтариком (бо як тільки шухєр, то вони всі в схованки), якщо можна одного жирного і оборзєвшого таракана привселюдно казніть, а далі думайте - хочете ви собі цей гємор на опу, чи може ну його н*х. Звісно, шо такий показовий жест всіх не злякає, але шум пішов - роботи меньше. І на кого вони там наїзжають ми досконало не знаємо, але чим більше вони нацапають таких порушників тим більше бабла зароблять, тому працюють вони добре.

4. То шо там у тебе дома лежить - носи на здоровля. Міліція спала допоки не були зібрані докази для справи.

5. Не захищають інших бо немає звернень.

І останнє друк на замовлення є теж порушення прав, як скоєння дій, які наносять шкоду авторському і суміжним правам. Перш ніж друкувати потрібно вимагати всіх документів, або самому робити експертизу інакше друк на власний ризик.

І давайте не будемо перекручувати поняття. Цей штруль порушив права - порушив. Залупився своїми принтами, от вони його показово і разстрілять. І те шо він там верещить з ефірів скайпу і офіційними листами - то не інакше як гра певних кіл на нагнітання обставин. Але цей придурок цього не розуміє.

Крін в системі опально-ідіотичні продавці майок ніколи не зроблять. Не тратьте час і сили на обговорення того, що приречене на фіаско.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перш ніж друкувати потрібно вимагати всіх документів, або самому робити експертизу інакше друк на власний ризик.

Ти це серйозно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я про те, що, б...ть, я такого ще не чув, щоб міліція, поліція, жандармерія чи хто там в будь-якій країні З ВЛАСНОЇ ІНІЦІАТИВИ вирішувала конфлікти, пов’язані з порушенням авторського права.

Чота ржу. Yuraul, твои изречения, практически все в этой теме, летят ниииизенько над планетой. Проще говоря - они приземленные до уровня плинтуса. Еще проще - они блещут правовой безграмотностью и просто , извините, тупизной. Дискуссия с тобой всегда скатывается до "они пид;расы! какое имели право!...", за что тебе ставят кучу "поддержалов" не вникая в сам предмет беседы и игнорируя разумные доводы твоих оппонентов. Для общего развития скажу тебе по секрету, что по ряду требований к принимающей стране в ЕВРО2012 несанкционированное распространение сувенирной продукции с символикой грозит этой самой стране как минимум в отказе проведения данного действа на ее территории. Как минимум!

И да - Андреевский спуск или Привоз в Одессе это конечно точно такой же барахольный рынок, как и Майдан в центре Киева, ага.

ЗЫ а вообще чо я ржу-то... погугли на досуге "РАО Михалков охуели"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти це серйозно?

Я тут взагалі дурака валяю з дня заснування форуму, не помітив?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за что тебе ставят кучу "поддержалов" не вникая в сам предмет беседы и игнорируя разумные доводы твоих оппонентов

Мабуть ставлять за те, що, поділяють погляди на дане питання. А аргументи опоненів банальні, та не варті уваги. ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Банально висловлювати думку про банальність інших без власних аргументів ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я про те, що, б...ть, я такого ще не чув, щоб міліція, поліція, жандармерія чи хто там в будь-якій країні З ВЛАСНОЇ ІНІЦІАТИВИ вирішувала конфлікти, пов’язані з порушенням авторського права.

Чота ржу.
Ді, поясни мені плз, для прикладу: ти тут пропонував футболки "Українською ТАК"... То тебе ж також треба посадити? :D
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Банально висловлювати думку про банальність інших без власних аргументів ;)

А навіщо? Любі аргументи будуть перекриті, щось типу "Я тут з самого заснуваня форуму" чи щось в цьому роді.

Тай сенсу вести патетику про вибірковість виконавчих органів, всі знають як в нас справи робляця, вже дорослі люди. Хто більше заплатив той і правий, хто не захотів платити, того зробили винного у всіх смертних гріхах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ді, поясни мені плз, для прикладу: ти тут пропонував футболки "Українською ТАК"... То тебе ж також треба посадити? :D

Хтось володіє візерунком і "Українською? ТАК!" як лого, з зареєстрованими правами? :blink:

А навіщо? Любі аргументи будуть перекриті, щось типу "Я тут з самого заснуваня форуму" чи щось в цьому роді.

Тай сенсу вести патетику про вибірковість виконавчих органів, всі знають як в нас справи робляця, вже дорослі люди. Хто більше заплатив той і правий, хто не захотів платити, того зробили винного у всіх смертних гріхах.

Ну да.. ну да..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хтось володіє візерунком і "Українською? ТАК!" як лого, з зареєстрованими правами? :blink:

Був конкурс, вибрали малюнок...

Посадим спочатку Ді, скажемо, що він злочинець, а вже потім якось (???) перевіримо чи зареєстрований цей малюнок. :P:D

Але ж Ді - умнічка, він же все правильно зробив:

Перш ніж друкувати потрібно вимагати всіх документів, або самому робити експертизу інакше друк на власний ризик.

Аналогічно: я замовляла в нього бокали (бомбезні вийшли - на правах реклами :g15:) з нашим лого. Впевнена, він не перевіряв, чи торгова марка зареєстрована :) . Я замовила - він зробив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...