Перейти до змісту

Хождение по национальному гербу

Гетто

Рекомендовані повідомлення

Наткнулся на информацию Ходять по гербу

У меня возник вопрос: есть здесь крамола или нет? Лично моё мнение, что ничего плохого в том, что герб нарисован на площади нет. Это всё психологический фактор, ну ходят по нарисованному гербу, разве это "наруга над державним символом"?. Тем более, с воздуха очень даже символика смотрится.

У кого какие мысли по сабжу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з однієї сторони це прикольно, а з іншої це дійсно 'топтання' гербу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в любой арабской стране этих художников давно бы уже казнили за надругательство над национальной символикой, но у нас к счастью просвещенная Европа.

с воздуха очень даже символика смотрится.

жаль только, что летать умеют очень немногие из нас.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в любой арабской стране этих художников давно бы уже казнили за надругательство над национальной символикой,

Но мы то не арабы.И ещё...

Голливудская «Аллея славы» - никто ведь не возмущается.В конкретном случаем меня больше всего интересует вопрос:где? в каком нормативном документе указанно, что если нога человека наступила на тот, или иной символ или надпись - то это означает осквернение?

А рисунки на асфальте? постоянно проводятся конкурсы, рисуют и родителей, и символику и прочее, пешеходов тоже под суд ?

Повторюсь:это всего лишь психологический устоявшийся фактор, не более того.имхо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По-моєму, ПГМ — страшна хвороба. Один із симптомів — це якраз, коли людина у всьому починає шукати якусь святість, а у діях інших — якусь загрозу цій святості.

Якщо я підтиратимусь жовтоблакитним туалетним папером, то це буде виключно просто підтирання креативним продуктом. Якщо я підтиратимусь стягом, знятим із якогоїсь установи і виставлятиму це на публіку — інша справа.

Якщо хтось у першому випадку бачить якусь крамолу — лікуватись поки не пізно.

Якби той герб був на стелі і по ньому ходили, то це була б крамола. А якщо він, блін, на площі, то вона ж для того і призначена, щоб по ній ходити. Якщо вже так, то давайте не будемо взагалі по землі ходити, це ж наша свята земля-ненька. Давайте по чужій тільки будемо ходити. :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

надругательство над национальной символикой

Я в цьому всьому ніякої наруги не бачу... Наругою вважала б те, що він був би намальований спотворено, чи до нього б домалювали щось з ним несумісне.

Ще як приклад до креативного туалетного паперу...

Викласти доріжку з блакитної та жовтої бруківки (бо це гарне сполучення кольорів) - то й не ходити по ній, тому що це прапор??? Це не прапор, це - гарна доріжка.

Намальований тризуб на центральній площі - це всього лиш малюнок...

Я б його ще й в блакитно-жовтих кольорах зробила)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Недавно була в Римі, і на одній з центральних площах публіку серед акробатів, жонглерів, факірів, вуличних художників був художник, який малював кольоровою крейдою на асфальті...

В один з вечорів він біля собору св. Агнети намалював Божу матір...і я спостерігала, як різномастий натовп туристів розтікався для того, щоб обійти цей малюнок. Я теж обходила (в церкву не хожу, ні в що не вірю), і тризуб обходитиму

п.с. і паперу такого не куплю))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кстати, обратите внимание на реакцию Ровенского горсовета:

Вийшовши з понеділка з відпустки, найперше з’ясую, чи узгоджували це з управлінням житлово-комунального господарства. Організаторам акції, важаю, треба було думати, перш ніж таке робити. Можна ж було контур герба позначити нитками, крейдою, яка змивається, чи скотчем. А тепер по намальованому гербу ходять люди.

Если взять за основу слова Yuraul, то руководство города всё таки надо лечить от ПГМ :g05:

Интересно, а как бы отреагировали люди и чиновники у нас, в Луцке, если бы на нашей площади такое было нарисовано?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж обходила (в церкву не хожу, ні в що не вірю), і тризуб обходитиму

Либерта,но почему? Что заставляет тебя обходить эти рисунки? Какая сила?

Мне довелось видеть во время конкурса рисунка на асфальте мужчину, который шел изрядно "под мухой", его бросало со стороны в сторону, но подойдя к сектору, где рисовали дети, (а это около 15 - 20 метров) он тщательно собрался с силами, и вложив всю энергию, аккуратно, не наступив ни на один из фрагментов рисунка, прошёл всю дорогу.

почему??? именно эта деталь меня интересует...

Почему общество защиты животных не пишет жалобы в ООН с претензиями, что топчут коврики с изображением бедных зайчиков, лисичек, котёнков... прочих созданий...?

Почему гламурными считают домашние тапки в виде мышонков там...?

Религиозныую тему не поднимаю, здесь консенсуса никогда не будет... но остальное...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теорія)

Вночі якийсь закоханий романтик намалював перед вікнами будинку своєї дівчини на тротуарі величезне гарне серце з словами кохання (типу біля Нашого краю). Вранці всі поспішають на роботу, дивляться на цей витвір мистецтва, посміхаються, можливо, заздрять дівчині і, впевнена, ЖОДЕН, наступаючи на малюнок, НЕ ДУМАЄ, ЩО ЦЕ НАРУГА НАД ПОЧУТТЯМИ людини, що малювала його.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вночі якийсь закоханий романтик намалював перед вікнами своєї дівчини на тротуарі величезне гарне серце з словами кохання

Кстати, пользуясь случаем, хочу поинтересоваться: у этого "художника" дивчЫны по всему городу живут? возле Проминя две или три подобных наскальных асфальтных надписи красуется, возле Нашего краю... или то флешмоб такой ? :g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, обходити чи не обходити такі малюнки, то вже особиста справа кожного. Мова про те, щоб іншим не вказувати, що робити. А от чиновників тих і справді треба лікувати від ПГМ, показуха ще та.

А на рахунок оцього мазюкання на кожному кроці "Галю, я тебе люблю" (пардон, в оригіналі, певне, без розділових знаків), то не впевнений, що воно комусь треба. Якби попросити знайомого, який вміє малювати, або найняти когось і зробити щось справді красиве, то фіг з ним, хай собі красується там на асфальті, так гарніше і цікавіше. А оця мазанина — це неестетично, нецікаво, та й не оригінально вже давно.

Проблема у тому, що людині їсти не дай, а дай попоказушнічати. Вона волатиме про те, що ходити по малюнках національної символіка на площі — неповага, а коли спитаєш, назви яких областей України, не походять від назв обсласних центів, надовго задумається і так і не зможе дати правильної відповіді. Я уже мовчу про те, щоб щось корисне робити для своєї держави. Отакі от поцрєоти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я підтиратимусь жовтоблакитним туалетним папером, то це буде виключно просто підтирання креативним продуктом.

Трошки опошлю даний приклад... Десь на природі ви зробили свою чорну справу))), так склалось, що немає під рукою ЖОДНОГО туалетного паперу (серветок і т.п.), лише якась газетка, дата якої 24.08 і тому на всю сторінку у ній є зображення символів держави.

Питання:

1.Це всього лиш газета?

2.Це символи нашої держави?

мазанина — це неестетично, нецікаво, та й не оригінально

Суть же не в тому. В будь-якому випадку так хтось показав свої почуття, а по них ходять)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це все ж таки газетка.) Газетка з надрукованою там символікою. Якщо я зроблю це за потребою, то все гаразд. Якщо почну заморочуватись тим, що там надруковано — це поганий симптом.)

Суть же не в тому. В будь-якому випадку так хтось показав свої почуття, а по них ходять)

Вправляєтесь у тонкому тролінгу?)

Мені здається, дятли, які псують муніципальне майно, таким не переймаються.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а от тільки спробуєш зробити весело, так зразу хтось забанить

Флейм . Все о обо всем без модерации

три знака вопроса... :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі не потрібно було таким займатися. Невже не можна щось ще крім національної символіки на асфальті намалювати? Повністю підтримую Yurau, і додам від себе все це піар, або просте нерозуміння зі сторони авторів, якщо це може спровокувати когось, нащо було таким займатися? Краще б репродукцію якоїсь картини намалювали, ІМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на рахунок оцього мазюкання на кожному кроці "Галю, я тебе люблю" (пардон, в оригіналі, певне, без розділових знаків), то не впевнений, що воно комусь треба.

Як іти зі старого ринку на асфальті гордо пише "Аня, R тебе люблю". А на Бенделіані "Я люблю тибя да слёз". Але це таке. Думаю, герб повинні були змити самі організатори. Зараз пересічна людина наврядчи осягне оком весь витвір.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Флейм . Все о обо всем без модерации

три знака вопроса...

У всякого фильма флейма - свой конец.

Модерируется:

Plum ,Shkoder ,ursa ,difoto

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а когда на могилах трассы прокладывают,на кладбищах "спальные районы строят",это, типа,что?

сами себе ответ дайте

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на рахунок оцього мазюкання на кожному кроці "Галю, я тебе люблю" (пардон, в оригіналі, певне, без розділових знаків), то не впевнений, що воно комусь треба.

Як іти зі старого ринку на асфальті гордо пише "Аня, R тебе люблю". А на Бенделіані "Я люблю тибя да слёз". Але це таке. Думаю, герб повинні були змити самі організатори. Зараз пересічна людина наврядчи осягне оком весь витвір.

Вова, організатори задумали самі компромат, нащо їм змивати? як би в нас була нормальна виконавча влада, тоді б, примусили змити, а так: - маємо те що маємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У меня возник вопрос: есть здесь крамола или нет?

...

У кого какие мысли по сабжу?

"Разруха не в клозетах, а в головах" ©

Перефразувавши отримаємо "Розруха не в ходінні по гербу, а в головах". Якщо люди, які ступають на герб, роблять це для того щоб комусь щось показати, доказати, переконати і т.д., то це - крамола. Але чомусь думаю, що в даному випадку це - звичайні перехожі, які й не завжди той герб помічають, перетинаючи площу, то тут ніякої крамоли немає, бо немає крамольних думок у їхніх головах [крапка]

п.с. Гетто, вітаю! Це чи не перша твоя тема, нормально створена і оформлена. Так тримати!

+1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще б репродукцію якоїсь картини намалювали.

Якої?

Тема: День незалежності України.

Там же суть була: викласти герб копійками. Малюнок - контур.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відповідь - "МЕНТАЛІТЕТ" (дуже модне слово, яке я ненавиджу!!!)під цим словом можна прикрити все...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якої?

"Козаки пишуть листа турецькому султану" не канає? Сказав що, це моє імхо, тому демагогія та патетика не має сенсу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якої?

"Козаки пишуть листа турецькому султану" не канає? Сказав що, це моє імхо, тому демагогія, патетика та флуд не має сенсу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...