Перейти до змісту

Підкажіть як ефективніше відновити дані

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Практично - ніяк. Хіба що витягнути вручну з десяток файлів.

Але це довго і дорого..... і без гарантованого результату.

Опубліковано
Чи реально це успішно зробити? Хто з таким можливо стикався, підкажіть будьласка
Можна було б поковиряти, подумати як розміщені були дані на диску і якщо ближче до кінця то є шанс що щось виживе. Але як говорить закон Мерфіі якщо якась неприємність має статись вона станеться. Тому якщо дані критичні і коштують відновлення, знімай вінта і відправляй в Київ на Епос
Опубліковано

Чи реально це успішно зробити? Хто з таким можливо стикався, підкажіть будьласка

1. Так реально, якщо правильно все робити(чим менше будете писати в той розділ тим більші шанси на успіх)

2. Так стикався

.... На скільки цінна інформація ?? Що попередньо було на тому розділі ???

Опубліковано

Головне цінне шо там було це кілька word документiв, трохи фото, все інше музика. З 40 гіг віндою зайнято десь 7. Читав в неті шо якщо після форматування поверх ще нічого не написано то набагато легше відновити дані. Питання, як і чим краще?

Опубліковано
Читав в неті шо якщо після форматування поверх ще нічого не написано то набагато легше відновити дані.
и
Форматнув розділ і поставив на нього ОС Seven
как бы не кореллируют слегка...
Опубліковано
Головне цінне шо там було це кілька word документiв, трохи фото, все інше музика. З 40 гіг віндою зайнято десь 7. Читав в неті шо якщо після форматування поверх ще нічого не написано то набагато легше відновити дані. Питання, як і чим краще?

R-Studio. По теорії ймовірності частину з потрібних файлів відновити вдасться. Але, лише ті, які не були "затерті" свіжовстановленою віндою.

Опубліковано

....якщо знати точну назву документів + де вони лежали....можна пробувати відновити. Спробуйте R-studio, Ontrack EasyRecovery Professional --- користувався саме цими, мені допомогли....

Опубліковано

З початку треба знати причину (переустановка системи,апаратний збій,єлектрона частина,мєханічна частина,форматуваня,пропажа розділу...........).

Тоді вирішуеш якой ппрогой краще.

Опубліковано

Причина, перестановка системи, врезультаті форматнув не той розділ. Не зовсім коректно писав повидомлення тому що через моб телефон пишу, не зовсім зручно. Всім вдячний за поради, буду пробувати...

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Відновити дані можливо, якщо на їх місце не записані інші (Якщо в той розділ ставилися системні файли з Win 7, то місця де вони записані на диску не можуть бути відновлені). Я це багато раз робив з Вінчестирів в яких відформатовані розділи, флешок і інших носіїв.

Програм є багато як вже згадувалось:

--------------------------------------------------------

1)Power Data Recovery - http://www.softporta...recovery-2.html відновило 90% інформації

2)Ontrack EasyRecovery Professional 6.20 - http://download.ontr...oads/erprot.exe непогана в користуванні, добре відновлює випадково видалені і відформатовані файли

3)R-Studio http://www.securityl...ds/rsd_en_5.exe також непогана в користуванні

4)EASEUS Data Recovery Wizard FREE 5.5.1 http://download.cnet...c1dac119fdbafc4

і інші...

------------

Інструкція відновлення з допомогою програми Power Data Recovery:

1) Після запуску:

11vqv.jpg

2) Вибираємо пункт Damaged Partition Recovery:

11qkq.jpg

3) Вибираємо потрібний розділ натискаємо кнопку "Full Scan"

11aea.jpg

цей процес може тривати довго до 1-2 годин, а часом і більше.

4) Після сканування вибираємо наш розділ і натискаємо "Show Files"

11fpf.jpg

5) Вибираємо файли видалені і натискаємо "Save Files"

11rhr.jpg

і зберігаємо їх в довільному місці відміному від "Розділу" який ми сканували. Все дані відновлені.

Опубліковано

є програма Active@ Unformat 2.0

повинна допомогти. Якщо не шкода вінди.

в мене складніша задача - без фінансових затрат зняти ATA Password з SATA вінчестера 2.5".

Опубліковано

є програма Active@ Unformat 2.0

повинна допомогти. Якщо не шкода вінди.

в мене складніша задача - без фінансових затрат зняти ATA Password з SATA вінчестера 2.5".

Користувався цією програмою не дуже вона вже й ефективна у відновленні даних.

Відновлює 50-60% зі 100%

Мені подобаються у користуванні і ефективності відновлення особливо відформатованих розділів:

1)Power Data Recovery

2)Ontrack EasyRecovery Professional 6.20

А якщо потрібно відновити випадково видалені файли мені подобається UNDELETE PLUS

-------------------------------------------------------

Це моя думка.

Опубліковано

Була собі одна будівельна компанія. І був там сервачок під Windows Server 2003.

На сервері крутилась 1С з базами усіх підприємців цієї установи (близько 8ми) і

сервер терміналів через який усі працювали з 1С.

Все це крутилось на одному жорсткому диску за баксів 60 в режимі 24/7.

Стояв той 'сервер' в звичайному комп'ютерному столі, доходило навіть до відключення у зв'язку з перегрівом.

Вінт своє віпрацював і одного дня сервер просто не запустився.

Викликала компанія кулібіних, які звикли відновлювати інфу першим же софтом знайденим в гуглі.

Перед своїми маніпуляціями вони не зробили посекторний образ жорсткого диску і затерли всю інфу так,

що коли вінт поїхав на Епос у відновленні було відмовлено по причині практично повного знищення даних.

Висновки дуже прості:

- не економте на надлишковості ресурсу

- робіть бекапи

- довіряйте відновлення інфрмації тим, хто на цьому дійсно розуміється

Доречі, у ptk є непогана знижка на послуги Епос'у

Форматнув розділ і поставив на нього ОС Seven.

Навіть така відносно проста справа як перевстановлення вінди, через банальну неуважність

може призвести до втрати даних. А що вже вже казати про процес відновлення?

Якщо ж говорити про домашній ПК, то як на мене, найкращим варіантом буде використання хмарних сервісів:

Dropbox та Picasa, GoogleDocs.

За Picasa я плачу 5$/рік та отримую 20 гігабайт простору для фотографій.

Dropbox не оплачую, реферальними посиланнями, через які порегав друзів дали мені в сумі 4 гігабайти простору.

Цієї цифри більш ніж достатньо для того, щоб тримати усе найважливіше.

Опубліковано

rogus, для кожної ситуації своя програма. І однозначно сказати, що та хороша, інша погана - не можна.

Так я сказав, що це моя думка. А програм я багато перепробував, але найкращі результати сами під час відновлення випадково відформатового розділу показали: Power Data Recovery, Ontrack EasyRecovery Professional 6.20

Ще багато програм відновлення можна запускати через WIN PE але вони результатами відновлення мене не вражають.

Можлива дана програма Active@ Unformat 2.0 біде хорошим варіантом для певних видів HDD не спорю, просто на приклад моїх вінтів вона мені мало помогла.

Опубліковано
Викликала компанія кулібіних, які звикли відновлювати інфу першим же софтом знайденим в гуглі.

Перед своїми маніпуляціями вони не зробили посекторний образ жорсткого диску і затерли всю інфу так

Да дійсно софта багато причому заращеного. І були випадки коли я зустрічав програму яка як би по опису мала відновлювати але вона в дійсності затерала усі файли багаторазовим проходження, які вже не можна було відновити нічим!

:angry: А хтось міг скористатися?

- не економте на надлишковості ресурсу

- робіть бекапи

- довіряйте відновлення інфрмації тим, хто на цьому дійсно розуміється

Поради безцінні. Особливо коли ти ведеш велику орагнізація. Де інформація цінніша за гроші.

Опубліковано

мені з ата вінчестером поміг такий алгоритм, можливо і тут допоможе

1. шукаєм ноут ацер з сата вінтом

2. вставляєм запаролений вінт

3. біос просить пароль, вводим три рази наугад

4. біос кричить про ерор код типу "ef42n"

5. на форумі http://www.notebook1.ru/forma1/viewtopic.php?f=52&t=13382&sid=dac7109bde10af82e4f1063a0003460b кажем модель ноута, і ерор код, і, якщо повезе, тобі дають мастер пароль.

6. в тому ж ацері вводим мастер пароль, і в біосі знімаєм пароль з вінта

надіюся допоможе

Опубліковано

варто спробувати. Дякую.

Мастер пас на Вінт (заводський пас вінта) я знаю. Але немає змоги правильно підключити.

Спробую ще.

Опубліковано

До речі, при відновленні даних мене багато разів виручав лінуксовий TestDisk (входить в LiveCD Parted Magic), ще непогана, не згадана тут, віндова прога OO DiskRecovery (якщо сильно треба - пишіть в ЛС, поділюся).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...