sweetlena Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 15:08 #1 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 15:08 Яку роль відіграє введення дитини до храму і чи може вона приймати участь у церковних таїнствах, якщо дитинку не вводили до храму? Чи може дитина йти до сповіді та причастя?Чи здійснювали ви цей обряд з дітками? Цікавить особиста думка.
carlzeiss Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 16:39 #2 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 16:39 Минулого року своїй малій робили введення в храм... хоча, думаю дитина може й в майбутньому не захоче бути християнином (а ми такий вибір вже за неї зробили).чи може вона приймати участь у церковних таїнствах, якщо дитинку не вводили до храму? Чи може дитина йти до сповіді та причастя?Так ніколи не пізно ніби?
SunSeth Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 16:50 #3 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 16:50 малій не було ще року, батюшко спитав "чого так пізно"?
NashLutsk Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 17:31 #4 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 17:31 Моя думка така, що не важливо водили Ви її в дитинстві до храму чи ні, я більш ніж впевнений, що воно нічого не додасть і не відбире. Головне те що в середині якраз це і вплине на подальше життя цього часу і не тільки! Це тільки моє ставлення!
Shkoder Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 17:40 #5 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 17:40 мое мнение - надо дать человеку вырасти и уже потом осознанно выбрать то, что действительно нужно. случиться это может и в 18 лет и в 81.
NashLutsk Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 17:57 #6 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 17:57 мое мнение - надо дать человеку вырасти и уже потом осознанно выбрать то, что действительно нужно. случиться это может и в 18 лет и в 81.полностью поддерживаю. Чтобы понять кто ты, зачем ты в этом мире и что тебе нужно... все это решается не в раннем детстве и нужно не мало времени.
Гетто Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 18:16 #7 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 18:16 я уже давненько разменял 30-тник, и я не имею вообще никакого понятия,что такое сповидь и прычастя.я никогда там не был.одни говорили,что это хорошо,другие-что плохо.я же думаю,что каждый САМ должен делать СВОЙ выбор,а не то,"як скажуть люды"
NashLutsk Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 18:33 #8 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 18:33 Обряд введення дитини у храмсаме слово "обряд" говорить про себе... про те що це традиція яка засновувалась роками (треба йти.. бо так треба) і ніяк "свобода вибору"
Гетто Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 18:52 #9 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 18:52 очень важную роль в этом вопросе играет фактор сообщества,в котором живёт сабж.если бабушки-дедушки-свекровья-сваты-браты-соседи по этажу-прочие личности... будут долбить:ТРЕБА! А ШО Ж ЛЮДЫ СКАЖУТь?...таким со старта РО,и думать своей головой
init Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 19:06 #10 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 19:06 Конкретна відповідь на питання. Якщо обряд введення не здійснювався, то дитина не може приймати участь в богослужінні. Перед причастям та сповіддю священник здійснює введення в храм (в будь-якому віці),якщо цього не робилось раніше. Взагалі введення має звершуватись на 40-й день після народження.
Hexus Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 19:30 #11 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 19:30 мое мнение - надо дать человеку вырасти и уже потом осознанно выбрать то, что действительно нужно. случиться это может и в 18 лет и в 81. Есть и такой опыт в православной церкви. В таком случае ОЧЕНЬ много зависит от родителей.
Hexus Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 19:34 #12 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 19:34 треба йти.. бо так требаНет такого понятия. Если Вы сами не решите, что это Вам нужно, никто за Вас этот выбор не сделает. Многие люди не понимают зачем они идут в храм. Для многих это сфера ритуальных услуг.
Гетто Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 19:52 #13 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 19:52 может и не в тему,но...пару лет тому проходил я возле нашей церквушки,дело было перед Пасхой,гляжу,выходят на крыльцо два пацанчика,лет так по 16.Один,закуривая сигарету,(на ступенях церкви !!!) говорит:"Все,бл..ть,видсповидався,тепер в киоск за бухлом пишлы"вот вам и пример...
Tolik_lt Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:05 #14 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:05 Владімір, тут недалечко Ви писали, що мали відношення до супермаркетів, і це кагбе дає Вам право висловлювать свої міркування з їх приводу. Ну а тут Ви ж самі написали: ні до причастя, ні до сповіді. Так може утримаєтесь від разглагольствованій? умнішим виглядітимете
vitali Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:14 #15 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:14 может и не в тему,но... пару лет тому проходил я возле нашей церквушки,дело было перед Пасхой,гляжу,выходят на крыльцо два пацанчика,лет так по 16.Один,закуривая сигарету,(на ступенях церкви !!!) говорит:"Все,бл..ть,видсповидався,тепер в киоск за бухлом пишлы" вот вам и пример... это не пример... , а действительность просто "культура прёт"... может и поэтому молодые родители озабоченны духовным воспитанием своих детей, им ведь не безразлично их будущее
Tolik_lt Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:17 #16 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:17 Введення у храм маляти- це посвячення дитини Богу. Заодно вводиться у храм і мати після пологів. Повертається до церковного життя. У неї закінчуються післяпологові виділення і вона знову "чиста". Тому й на 40-й день.Дитя до введення у храм може приймати участь у богослужіннях. У таїнствах-причастя-ні. У православній церкві діти не сповідаються до 7 років. Так як до цього віку вважаються безгрішними.Якщо ви, як батьки, вважаєте себе християнами і прихожанами певної конфесії то чому ставите під сумнів обов"язковість обрядів? Якщо виникло такого роду питання, то краще звернутись до священника. Лєн, недалечко від вас Миколаївська церква, там дуже чуйні і привітні отці. Зверніться, вони не відмовлять у поясненні.Обох своїх дітей несли до вводу. Дуже зворушливий обряд, особливо коли отець тримає дитя в руках і вклоняє його людям, а люди вклоняються дитині у відповідь.
carlzeiss Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:57 #17 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:57 Tolik_lt, сама толкова відповідь в темі. 100% згідний
electric Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 21:03 #18 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 21:03 Як завжди думки розійшлись. Православна церква цікава тим що в ній кожен ,хто вважає себе православним встановлює свої власні канони і правила . Кожен сам призначає який обряд важливий а який другорядний чи взагалі не обов'зковий . Читав багато думок про не обов'язковість обряду вводу , а я Вас запитаю про обряд вінчання чи сповіді чи хрещення і більщість скажуть "Так це треба".
sweetlena Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 22:36 Автор #19 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 22:36 За певний час після народження першої донечки зрозуміла, що упустила цей момент. Ніколи не ставила під сумнів жодного з обрядів, просто, можливо, в той час не було кому підказати, можливо, тому, що нас самих в радянські часи навіть охрещували з деякою боязню, а скоріше тому, що не була готова готова до цього важливого моменту...Тепер зрозуміла, що це питання дійсно визріло свідомо. І тішить, що фактор бабусь-сусідів-кумів жодним чином не вплинув на це. Дякую, Толік, за слушну пораду. Цікаві були ваші думки з цього приводу, бо знаю, що багато батьків вважають зовсім недоцільним цей обряд, інші ж навіть не заходять у церкву доки малеча не піде до вводу.
NashLutsk Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 06:46 #20 Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 06:46 треба йти.. бо так требаНет такого понятия. Если Вы сами не решите, что это Вам нужно, никто за Вас этот выбор не сделает. Многие люди не понимают зачем они идут в храм. Для многих это сфера ритуальных услуг.что Вы говорите... "нет такого понятия" если мне 7-10 лет и мама мне сказала пошли сынок в церковь (на вопрос а что это и что оно дает) в ответ... потому, что я хожу и твоя бабушка ходила и значит так и надо!Но когда я сознательно старший вот тогда и "нет такого понятия" и я сам решу что мне надо!
Deemon Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:01 #21 Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:01 У православній церкві діти не сповідаються до 7 років. Так як до цього віку вважаються безгрішними.Ісуса привели в храм в 12 річному віці (Луки 2:41-49)Він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в 30 річному віці.А поскільки людина створена по образу і подобію...Чому ж таки хрестять немовлят після народження і звідки взялось under 7 років безгрішності?Якось троха в'яжеться, чи не так?А як же первородний гріх Адама та Єви?Виходить що гріх в новонародженої дитини сum lacte nutricissuxisse?Ну і«Бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави» (Рим. 3:23)
NashLutsk Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:26 #22 Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:26 Він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в 30 річному віці.«Бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави» (Рим. 3:23)за що і мова тільки не кожен хоче це прийняти і повірити... хоча у кожного в домі лежить біблія і знову... у деяких вона лежить бо це щось святе, в інших просто залишилась від батьків тощо і просто пилиться але є і ті, що використовують її як за "правду" Божу!
electric Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:36 #23 Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:36 Все ви вірно говорите , але обряд введення дитини до храму це обряд православної церкви , згідно каконів православної церкви ,хоча в Біблії про це ні слова. Взагалі в Біблії багато суперечностей з канонами ортодоксальної церкви. Особисто мені колись один священник сказав ": Сам не читай , впадеш в єресь". Так що як я вже писав кожен сам собі визначає канони ,згідно яких він бажає жити, хтось сліпо вірить тому що кажуть священники , інші самі читають ...
Hexus Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:47 #24 Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:47 что Вы говорите... "нет такого понятия" если мне 7-10 лет и мама мне сказала пошли сынок в церковь (на вопрос а что это и что оно дает) в ответ... потому, что я хожу и твоя бабушка ходила и значит так и надо!А Вы не замечали, что часто родителей на вопросы детей: почему? и зачем? отвечают: так надо! потому что! Разве это правильно? Родители просто обязаны отвечать на вопросы ребенка и как можно точнее, чтобы не оставалось недомолвок. И не говорите, что ребенок ничего не понимает. Все он прекрасно понимает. Он верит своим родителям. Они для него авторитет. А если от него отмахиваться и кормить дежурными фразами, то потом любознательное дитя идет спрашивать у кого-то другого и кто знает где оно окажется.Сейчас нет запретов на информацию. Она доступна. Книги, интернет - бери не хочу. Так нет нам лень, нет времени, подрастет сам все узнает. И узнают, а родители потом в храм бегут, плачут и не знают как вымолить своих детей, как наставить на верный путь. А что можно теперь исправить...? Дети выросли и на мамину мольбу: "Сынок, сходи в храм". Любимое чадо отмахивается и кидает в ответ: "Мне некогда и вообще, я уже взрослый сам решу что мне надо! "Вообще ответ на вопрос ТС был дан еще в посте #10, остальное уже отступление от темы.Можно вынести в отдельный топик, если так уж хочется.
Deemon Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:49 #25 Опубліковано 28 Серпня, 2011 в 07:49 Особисто мені колись один священник сказав ": Сам не читай , впадеш в єресь" Ти краще приходь на службу, ми тобі на старослов'янській більш доходчиво донесем
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.