Перейти до змісту

Windows XP 10 років

Korting

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Рівно 10 років тому 24 серпня 2001 вийшла у світ Windows XP RTM. Незважаючи на настільки давній термін, ця операційна система до цих пір займає більшу частину ринку, міцно влаштувалася на мільйонах комп'ютерів, і до цих пір витримує конкуренцію з Vista і Windows 7.

Згідно зі статистикою Net Applications, XP все ще використовується на 49,69% комп'ютерів (дані липня 2011 року) але частка Windows 7 стрімко зростає і вже досягла 27,92%.

Підтримка Windows XP буде припинена в Квітні 2014 року, і Microsoft не планує будь-яких додаткових оновлень після Service Pack 3.

З Днем Народження, Windows XP!

1263729106_1111.jpg

:smile-zachot::smile-zachot::smile-zachot:

Опубліковано

отличная, замечательная система. у меня 32-битная XP Prof до сих пор остается основной операционкой для разработки софта под винду и вебдева. хоть и крутится уже третий год в виртуале, но в игрушки я не играю, так скорость 3D меня не волнует. в двух гигах (пробовал выделить ей больше, но разницы не заметил) и на четырех ядрах крутится просто изумительно. со стабильностью проблемы решены давным-давно, аптайм по 5-6 месяцев не редкость, а если потом начинает подтормаживать, то рестарт под 64-битным vmware @ redhat занимает около 15 секунд.

еще давно я сделал вывод, что очень многие проблемы с XP были связаны с железом (сегодняшний, даже слабый комп просто летает с ней) и необходимостью долгой и тщательной доводки (после SP3 пропали практически все известные глюки). но в оригинале, XP SP1 @ Athlon XP + 256Mb, был просто адов пи%$ец

Опубліковано
но в оригинале, XP SP1 @ Athlon XP + 256Mb, был просто адов пи%$ец

Притому що мінімальні вимоги були 64MB RAM і P-2 :)

п.с юзаю скрізь виключно XP і думаю юзати як мінімум до закінчення підтримки, тобто ще декілька років

Опубліковано

Притому що мінімальні вимоги були 64MB RAM і P-2 :)

Мінімальні вимоги це теорія, а на практиці WinХР SP3 працює і на Pentium MMX 200MHz soket7.

Опубліковано

Та не глючило там нічого, якщо прямі руки правильні драйвери давали, ядро і системні процеси не трогали :) Всякі "рюшки" типу беспонтового DEP можна обійти і користуватись.

Шкодеру тільки й дай, аби нашкодити на рівні ring0, інші - нецікаво :))

Опубліковано

есть еще такой побочный продукт, как WinFLP - тот же XP, но который "порезали за нас". минимум графических и интерфейсных наворотов, но программно на 99.9% совместим с XP Prof. вот он как раз отлично работает и на P-II и на 32-64Mb. а стандартный SP1-SP3 надо очень сильно резать выкидывая лишние сервисы

Шкодеру тільки й дай, аби нашкодити на рівні ring0, інші - нецікаво :))

да, бывали времена, когда на Alt+P у меня всегда висел SoftIce, а основной доход приносил сисдев..

Опубліковано

Off:

Я более нормален обыден - Ctrl+S (и рядом с привычным D, и раскорячивать пальцы не приходится, и SoftIce)

WinXP, с днюхой!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...