Перейти до змісту

Готуюсь зібрати з десяток недорогих офісних машинок

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт всім!

Отже, головні вимоги такі:

1. Платформа в першу чергу Intel.

2. Розширяємість, щоб з часом можна було поміняти проц на камінець з суттєво більшою к-стю ядер

3. Тепловий режим. Процик має не горіти при зупинці кулеру хоча-б хвилин з 10.

4. Твердотільні конденсатори

5. Відео звісно інтегроване.

6. Надійна серія з гарним "запасом міцності" (щоб не горіло зразу від статики, несправної периферії і т. ін)

Опубліковано

1. Платформа в першу чергу Intel.

2. Розширяємість, щоб з часом можна було поміняти проц на камінець з суттєво більшою к-стю ядер

3. Тепловий режим. Процик має не горіти при зупинці кулеру хоча-б хвилин з 10.

4. Твердотільні конденсатори

5. Відео звісно інтегроване.

Якби не 2ий пункт то ідеально підійшло б щось на Intel® Atom©

З твердотільмипи кандюками то трошки перегнув, без електролітів, мені здається нічого, зараз не випускається.

Опубліковано

Я мав на увазі конденсатори які стоять в лініях живлення проца, ті що люблять вздуватися.

Опубліковано

без електролітів, мені здається нічого, зараз не випускається.

Ага, особливо в низькобюджетному (офісному) сегменті.

Опубліковано

З твердотільмипи кандюками то трошки перегнув, без електролітів, мені здається нічого, зараз не випускається.

Скоріше навпаки, випускаєть і з кожним роком їх стає все більше.

Опубліковано

Машинки мають бути зібрані з нових комплектуючих, чи як?

Якщо з нових і потрібно максимум продуктивності за мінімум коштів, то варто роглянути варіант AMD платформи.

Опубліковано

Я впринципі не проти AMD, але якщо відповідатиме всім іншим параметрам.

Опубліковано

ну почему.. уже есть платформы с керамическими кондюками .. проц атом .. без кулеров

нафига куча-ядерный проц? - то неясно, для офисной машинки ето безполезная весчь! .. максимум два ядра будут реально использованы .. ,

апгрэйд тоже как бы довольно смутная перспектива .. почти под каждое новое ядро делается новая платформа - сокет / чипсет / архитектура матери ..

так что имхо ни малейшего смысла в расчёте на апгрэйд нету closedeyes.gif

Опубліковано

Якщо брати до уваги нові комплектуючі і платформу AMD, можна розглядати, наприклад, щось типу такого:

материнська плата

процесор

память

Маємо ціну комплекту орієнтовно 830 грн. На базі Intel буде дорожче.

До тогож якщо збирати 10-ть компютерів то є шанси що у деяких із Sempron 140 розблокується 2-ге ядро,

звісно якщо материнка підтримує розблокування ядер.

Опубліковано

проц атом .. без кулеров

У атомів слабенька продуктивність у порівнянні з "настільними" процами,

при невеликій різниці у вартості системного комплекту.

Опубліковано

Про атоми так і є. Не бачу смислу ставити обрізаний по-самі... мобільний проц в desktop.

На рах "без кулерів" - трохи неправильно зрозуміли - просто потрібно щось як Intel робив на Socket 479, щоб зупинку кулера переживало допоки я не підійду або автоматика не спрацює.

Відносно MSI 760 - ціна приваблива, але я з цим виробником майже не стикався, більше довіряю ASUS/Asrock (якщо Intel не розглядати ;)). Що скажете по надійності останніх MSI?

Опубліковано

поясніть мені дурному: чого кулер має ставати? та ще й на 10 хв.?

електроніка на нових машинах є завжди. якщо темеретура досягає критичного значення, автоматика вимикає живлення.

Опубліковано

В комментах наприклад тут рапортують про нерідкі відкази і високу температуру мосфетів.

Краще вже імхо ASUS M4A78

2Zlyden' - я на автоматику не звик надіятись. Наприклад сяде батарейка, обнулить CMOS і привіт.

Опубліковано
В комментах наприклад тут рапортують про нерідкі відкази і високу температуру мосфетів.

Мыши плакали, кололись но продолжали жрать кактус ©

На*іга брати те що не надійне? Якось треба визначитись чи бюджетне чи надійне.

З.І. Асус, МСІ, Асрок до надійного не відноситься.

З.І.І. В мене склалось враження що ТС відкрив тему сам до кінця не усвідомлюючи чого він хоче в кінцевому результаті.

Опубліковано

Краще вже імхо ASUS M4A78

У ASUS M4A78 soket am2+ і відповідно память ddr2, яка зараз є значно дорожчою ніж ddr3, тобто її

економічно недоцільно використовувати при зборці нового компютера.

Ну і M4A78 не має інтегрованого відео.

Опубліковано

Асус, Асрок до надійного не відноситься.

Підтримую, теж не довіряю цим виробникам.

Gigabyte в плані якості буде краще.

2ТС, материнку треба брати із підтримкою ddr3 памяті, ні в якому разі не брати із логікою від nvidia (nforce).

Якщо платформа AMD то і логіка має бути AMD, ну звичайно якщо потрібна стабільність, надійність і кращі температурні режими.

Опубліковано

Мыши плакали, кололись но продолжали жрать кактус ©

На*іга брати те що не надійне? Якось треба визначитись чи бюджетне чи надійне.

З.І. Асус, МСІ, Асрок до надійного не відноситься.

З.І.І. В мене склалось враження що ТС відкрив тему сам до кінця не усвідомлюючи чого він хоче в кінцевому результаті.

Хехе, так і знав, що почнуться разпальцовкі :g05:

Sysr, нема чого сказати по-суті- нічого засмічувати тему.

Опубліковано
Хехе, так і знав, що почнуться разпальцовкі
1 пост сама велика розпальцовка: хочу отаке з подвиподвєртом і подивіться які я розумні слова знаю.
Опубліковано

Ну якщо якість важливіше ніж ціна, тоді основою могла б стати така плата,

досить непогана за таку ціну, недавно збирав на такій комп для домашнього використання - працює нормально.

Опубліковано

Тут хтось слідкує за порядком?

Бачу ти сам не знаєш що хоч: тому не довіряю, то мосфети, то кондюки :0098:

Пряма дорога тобі в "Діавест" там тобі і цінипорадять, і за порядком слідкують...

Ня:

http://www.overclockers.ru

http://www.thg.ru

http://www.easycom.com.ua

http://www.dpk.com.ua

http://www.overclockers.ua

http://www.fcenter.ru/

Опубліковано

drozl, я слідкую, а шо? Хтось образив?

недорогих офісних машинок - бери барбони. Готові білі машинки. Служитимуть - дуууже довго.

Інтел материнки (Інтегроване відео) із Інтел процесорами типу 2140-2160 і 2Гб Озу. Гігабайт. На крайняк. А MSI - доволі грамотні мамки є. Для офісу - то, шо надо.

Вінти по 500 Гб (оптимально в плані ціни).

Якщо зупиниться кулер - спрацює захист ЦПУ від перегріву! (Ще ніколи не підводило). А коли зупиняється кулер, то значить того, хто обслуговує компи - варто гнати в 3 шиї!!!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...