Перейти до змісту

Рядовий гірник з шахти "Суходольська-Східна" зробив шокуюче визнання про справжні умови роботи в надрах

BARAKUDA

Рекомендовані повідомлення

В Інтернеті з'явилося відео, на якому гірник Ігор Смєтанін з шахти "Суходольська-Східна", де жертвами вибуху стали 26 людей, розповів про справжні умови праці в забої.

"Вони людей (пускають) як витратний матеріал, розумієте?", - сказав шахтар.

Він зауважив, що залишився фактично безробітним, але хоче, щоб цей матеріал був показаний людям. За словами Смєтаніна, умови роботи на шахті були далекі від цивілізованих.

Зокрема, зазначив він, у шахтному повітрі концентрація метану завжди перевищує допустиму норму у кілька разів. "5 відсотків метану, замість піввідстока", - розповів гірник.

"Якщо йде викид метану, ніхто ж не йде, вони провітрюють і продовжують працювати", - додав він.

Смєтанін зізнався, що платять на шахті "копійки", а працювати змушують "як худобу". Після роботи, навіть взимку, помитися можна лише у холодній воді. Якщо людина присіла відпочити "потрапляє на полігон за 800 гривень на місяць",

"А вони (шахтарі) загинули, тому, що (їм казали) "Давай, давай, швидше, проходку давай, давай мільйони", - розповів Смєтанін.

Нагадаємо, в п'ятницю, 29 липня, сталося одразу дві великі аварії на українських шахтах.

На шахті "Суходольська-Східна" в Луганській області на глибині 915 м стався вибух. Загинули 26 гірників.

Попередньою причиною аварії на шахті "Суходільська-Східна" Луганська обладміністрація назвала вибух повітряно-метанової суміші.

На поверхні шахти ім. В.М. Бажанова ДП "Макіїввугілля" у Макіївці сталося раптове обвалення 65-метрового баштового копру – пристрою для підйому-спуску людей та вантажу. Там загинули 11 людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я думаю це вже давно не секрет, олiгархи яника дорвались до влади i викачують максимум доходiв за мiнiмум iнвестицiй, ну а щоб все було гладко то синок яника кришуе всiх за вiдкат, уже й банк встиг купити. Це вже давно не секрет, а вони злодiiв i корупцiонерiв з мiкроскопом шукають та нiяк знайти неможуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це дійсно трагічно...А цей чоловік молодець, що вирішив все сказати....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Інтернеті з'явилося відео, на якому гірник Ігор Смєтанін розповів про справжні умови праці в забої.

Це в новинах по ТБ було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і оцими промисловими гігантами вони гордяться, називаючи захід дотаційним та деградуючим регіоном. Сумно, люди не живуть, а виживають там...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Одна моя знайома, яка приїхала з того "прекрасного" краю, побачивши наше глухе полісся, сказала що вона не там народилась і повертатись не збирається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не розумію чим це шокуюче визнання рабських умов, і без нього всі знали що люди там працюють як раби в нелюдських умовах, він просто перший наважився заговорити про це вголос. Україна напевно посідає перше місце по трагедіях на шахтах, що не рік то декілька десятків жертв то на одній то на іншій шахті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кілька років тому вугільна промисловість отримала 20 млрд. грн. дотацій в той час як дохід був лише 17 - питання, а навіщо нам такий промисл треба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не розумію чим це шокуюче визнання рабських умов, і без нього всі знали що люди там працюють як раби в нелюдських умовах, він просто перший наважився заговорити про це вголос. Україна напевно посідає перше місце по трагедіях на шахтах, що не рік то декілька десятків жертв то на одній то на іншій шахті.

Всі знають і мовчать. А люди продовжують працювати в нелюдських умовах - спокійно, безальтернативно і тихенько.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кілька років тому вугільна промисловість отримала 20 млрд. грн. дотацій в той час як дохід був лише 17 - питання, а навіщо нам такий промисл треба?
Нам то він може й не треба. Але є хтось кому він точно потрібен. Зазвичай де є грошові потоки у вигляді дотацій, є і відкати і маса всіляких заплутаних схем.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось і ще одна аварія на шахті в Луганській області і нічого не міняється (маю на увазі, з того, що говорив шахтар у пості №1):

На шахті на Луганщині вибухнув метан. Постраждали 26 гірників

На шахті "Краснокутська" на Луганщині стався спалах метану.

Постраждали 26 гірників, повідомляє прес-служба МНС.

Аварія сталася під час демонтажу лави пласту, при включенні лебідки, на горизонті 155 метрів.

На цей момент у шахті перебували 224 людини, на аварійній ділянці – 37 гірників.

За попередньою інформацією, станом на 13-30, постраждало 26 гірників. З них 5 - в реанімації лікарні шахти "Ізвестія" і 21 - середньої тяжкості, направлені до лікарні шахти "Княгиненська".

На місці працюють 3 відділення Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Роботи на шахті не призупинялись.

Шахта належать ДП "Донбас Антрацит".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тиць - для загального розвитку.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Роботи на шахті не призупинялись.

як в анегдоті з Їжачком:

Виростив ведмідь поле конопель. Коноплі видалася на славу. Ну ведмідь думає: "Пора косити, треба тільки спробувати як травичка". Загорнув косячок, покурив. Да … класна трава. Косити його звичайно зламало. Що робити? Дивиться – лисиця йде.

– Лисиця, дивись яку я коноплі виростив. Хочеш половину? Скоси мені поле і забирай пів поля собі. А?

– Ну що ж, по руках, тільки ти спочатку дай спробувати.

Спробувала лисиця травичку покурити.

– Круто, – каже, – класна трава!

Пішла за косою, тут-то її і прибило. Косити вже влом. Дивиться – вовк іде.

– Гей вовк! Хочеш конопель? Скоси полі – чверть твоя!

– Та можна, тільки спробувати дай.

Затягнувся вовк …

– Клас! – Каже.

Пішов за косою. Приніс косу, дивиться на полі … Велике яке поле! .. Косити-то ламає! Коли дивиться – їжак йде.

– Привіт їжачок! Скоси поле конопель – восьмушку твоя!

– А че – каже їжак – скошу. Тільки ти спробувати спочатку дай.

Скрутив їжачок цигарку, закурив …

– Так – каже – За таку травичку можна і попрацювати.

Взяв у вовка косу і пішов косити. Ведмідь сидить, раптом дивиться: якийсь їжачок його траву косить! Підійшов, дивиться, точно – їжачок! Він його лапою так злегка придавив. Їжак косить. Він ПОСІЛЬHЕЕ натиснув лапою. Їжак косить ще старанніше!

Ведмідь тоді натиснув ЩЕ ПОСІЛЬHЕЕ – Тут їжак крізь зуби:

– Як плющить! Як Плющить! А косити треба!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спокійно, безальтернативно і тихенько.

Та часом буває дуже навіть голосно, коли вибухає.. :(

Позаганяли людей, як кротів під землю, бо треба, шори на очі понадягали,

щоб голосували правильно, трупи після вибухів зарили....і забули.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Одна моя знайома, яка приїхала з того "прекрасного" краю, побачивши наше глухе полісся, сказала що вона не там народилась і повертатись не збирається.

http://frankensstein.livejournal.com/tag/%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%B0%D1%81%D1%81

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зник гірник, який розповідав про жахи на луганській шахті

Шахтар Ігор Смєтанін, який розповів про трагедію на шахті "Суходольська-Східна", зараз не працює.

Про це сьогодні, 10 серпня 2011 року, розповів голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк.

"Цей чоловік написав заяву на розрахунок. Його ще ніхто не звільнив, бо він повинен протягом двох тижнів відпрацьовувати. Зараз він не працює і знайти його не можуть, сказали, що поїхав відпочивати", - зазначив Володимир Пристюк.

При цьому він додав, що розмовляв з директором шахти "Суходільська-Східна" та з генеральним директором ВАТ "Краснодонвугілля" і зазначив, що кожна людина має право висловлювати свою думку.

"Мені сказали, що він виявив сам таке бажання, і я їм відповів: "Тоді постарайтеся зробити так, щоб його власне бажання було таким, щоб він працював на одній з шахт міста Краснодона, а якщо у нього є помилкові погляди, то ми повинні зустрічатися і пояснювати йому". Якщо ж він правий, то цим повинні займатися відповідні органи", - розповів Володимир Пристюк.

Нагадаємо, працівник шахти "Суходільська-Східна", де сталася аварія, Ігор Сметанін розповів про умови роботи та порушення техніки безпеки на шахті.

Нагадаємо, 29 липня, сталося одразу дві великі аварії на українських шахтах. На шахті "Суходольська-Східна" в Луганській області на глибині 915 м стався вибух повітряно-метанової суміші. Загинули 27 гірників.

На поверхні шахти ім. В.М. Бажанова ДП "Макіїввугілля" у Макіївці сталося раптове обвалення 65-метрового баштового копру – пристрою для підйому-спуску людей та вантажу. Там загинули 11 людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Мені сказали, що він виявив сам таке бажання, і я їм відповів: "Тоді постарайтеся зробити так, щоб його власне бажання було таким, щоб він працював на одній з шахт міста Краснодона, а якщо у нього є помилкові погляди, то ми повинні зустрічатися і пояснювати йому". Якщо ж він правий, то цим повинні займатися відповідні органи", - розповів Володимир Пристюк.

Мабуть цьому шахтарю вже пояснили про помилковість його поглядів. І взагалі, як погляди можуть бути помилковими, вони бувають протилежними.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не скрізь там аж так погано. В мене родич працює на шахті "Краснолиманська" простим шахтарем, зп - 7000грн. Правда все одно каже, що зарплата мала.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не скрізь там аж так погано. В мене родич працює на шахті "Краснолиманська" простим шахтарем, зп - 7000грн. Правда все одно каже, що зарплата мала.

І в Нововолинську на шахті гірникам, що працюють в лаві закривають з/п порядку 7-10 тис. Але робота там адська. І відпрацювавши місяць на такій ділянці гірники переходть на 2-3 місяці на полегшені ділянки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За свої 7-10 тис. грн. шахтарі отримують силікоз. Гадаю, що ці гроші не варті хвороби. Тим більше, такої.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Милиция угрожает убить шахтера, который рассказал правду об аварии на шахте «Суходольная-Восточная»

Милиция угрожает убить шахтера Игоря Сметанина, который рассказал журналистам об аварии на шахте «Суходольская-Восточная» и тяжелых условиях работы в забое.

Об этом изданию «Хвиля» рассказал глава луганского Трудового движения «Солидарность» Константин Ильченко.

По информации от лидеров «Солидарности» Игорь Сметанин, которого уволили с шахты, принадлежащей Ринату Ахметову за видеоинтервью, должен был приехать в Киев на пресс-конференцию «Правда про вугільну мафію: вибухи на шахтах, копанки, загибель людей - результат злочинної діяльності політичної системи", которая состоится сегодня.

Однако, «его затравили, перепугали его и сказали, что реально убьют. Приезжала милиция и сказала: Высунешься - убьют в посадке. Вот цена слова премьер-министра», - сказал Ильченко.

Напомним, 29 июля на шахте Суходольская-Восточная в городе Суходольск Краснодонского района Луганской области произошел взрыв на горизонте 915 метров. В момент взрыва в шахте находилось 28 человек, из которых выжил только один.

Не знаю, я чогось вірю в таке.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А це версія вже зі сторони уряду:

Азаров каже, що шахтар, який критикував "рабську" працю, отримав роботу

Шахтаря Ігора Сметаніна, звільненого за критику керівництва шахти "Суходільська-Східна" Луганської області, на якій внаслідок аварії загинули 28 гірників, поновлено на роботі.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає урядова прес-служба.

"Губернатор мені особисто доповів, що Сметаніна працевлаштовано, що його питання вирішено, і у нього ніяких претензій немає. Якщо це не так, то керівництво шахти і губернатор будуть за це відповідати", - сказав Азаров.

"Жодна людина, яка виступила з критикою на адресу кого б ця критика не була - директора шахти, губернатора, прем'єр-міністра, президента - не зазнаватиме тиску. Нам потрібна ця критика", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, шахтар з "Суходольської-Східної", єдиний із працівників шахти, який дав коментар для ЗМІ, звільнений керівництвом підприємства.

Раніше сповідь цього шахтаря про "рабську" працю на "Суходольській", яка з'явилася в інтернеті, справила враження на прем'єр-міністра Миколу Азарова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Азаров: за погрози шахтареві відповідатимуть губернатор і директор

Доля гірника шахти «Суходільська-Східна» Ігоря СМЕТАНІНА, який розповів після вибуху правду про рівень техніки безпеки на підприємстві, перебуває під особистим контролем прем`єр-міністра України Миколи АЗАРОВА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем`єр заявив сьогодні в Запоріжжі.

За словами М.АЗАРОВА, напередодні губернатор Луганської області особисто запевнив його в тому, що шахтар працевлаштований.

Крім того, прем`єр наголосив, що якщо до нього надійде інформація, що це не так, і що дійсно, як заявляють профспілки, І.СМЕТАНІНУ погрожують, то і губернатор, і директор шахти за це відповідатимуть.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 29 липня на шахті «Суходільська-Східна» ПАТ «Краснодонвугілля» (Луганська область) сталася аварія, яка забрала життя 28 гірників.

І.СМЕТАНІНА було звільнено після того, як в Інтернет потрапило відео, де він розповідає про важкі умови праці на шахті, про те, що справжня причина аварії – «потогінна система праці» на шахті.

Як повідомив на прес-конференції в УНІАН, голова Трудового руху «Солідарність» Костянтин ІЛЬЧЕНКО, І.СМЕТАНІН, який розповів в інтерв’ю ЗМІ правду про реальні умови праці у шахті, “переховується”.

“Я з ним розмовляв. Він дав згоду взяти участь сьогодні (11 серпня) в нашій прес-конференції. Але після цієї розмови з ним говорили міліціонери, з ним вели бесіду бандити і пообіцяли йому, що його знайдуть в посадці і ніхто й пальцем не поворухне. І людина злякалась. Отак живуть люди в Луганській області”, - сказав К.ІЛЬЧЕНКО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Більше ніякої інформації не було?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...