Перейти до змісту

Продам ліцензійну Windows XP Professional SP2

ShViVo

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ціна 230 грн.

Не встановлювалася ніколи запакована в фірменний пакетик (не коробка), є всі наклейки.

тел 066 95 69 555 Віталій

Опубліковано

а документи на купівлю є? Без документів на купівлю - вона і з наклейкою піратська. І ціна її - пляшка пива.

Опубліковано

а документи на купівлю є? Без документів на купівлю - вона і з наклейкою піратська. І ціна її - пляшка пива.

Женя, а якщо взяти чек в любого підприємця, такий що від руки заповнюється? Питаю не для флуду, просто також маю пару таких же "пляшок пива".

Опубліковано

Женя, а якщо взяти чек в любого підприємця, такий що від руки заповнюється? Питаю не для флуду, просто також маю пару таких же "пляшок пива".

Продавати ОЕМ ( я так зрозумів шо вінда така) можуть тільки офіційні зборщики компутерів. Які зроблять видаткову накладну на зборку і де буде вписана і вінда.

Опубліковано

Зазначу, що дана ОС у ОЕМ-версії.

Щодо законності, рахунка-фактури і т.д. надаю витяг з сайту http://oem.microsoft.com/ :

------------------

Чи можуть замовники продавати або перепродавати свої ОЕМ-ліцензії на програмне забезпечення?

Після того як ОЕМ-версію встановлено на ПК, вона не підлягає інсталяції або перенесенню на інші ПК. Однак такий ПК може бути переданий іншому користувачеві; при цьому відбувається передавання ліцензійних прав. Під час передавання ПК іншому користувачеві йому необхідно передати також носій із програмним забезпеченням, документацію (якщо вона входить до комплекту) і наклейку сертифіката справжності. Рекомендується також передати відповідний рахунок-фактуру або товарний чек. Перший користувач не має права залишати собі копії ПЗ, що передається.

---------------------------

Тут слід звернути увагу на слово "рекомендується". (не обов'язковість виконання)

Ніщо не заважає повідомити, що ваш комп був вам переданий/вами куплений з уже встановленою системою, адже сертифікат справжності і фірменний носій будуть у вас.

Опубліковано

Сподобався такий пункт: Рекомендується також передати відповідний рахунок-фактуру або товарний чек. Перший користувач не має права залишати собі копії ПЗ, що передається.

Тобто якщо прийдуть перевіряти борці за ПО то сказати що всі проблеми до колишнього хазяїна компа ?? А я вже так купив ?? Питаю не просто так, є зацікавленість.

Опубліковано

І ще я не в курсі чи, наприклад, коли продається ноут з встановленною ОС, то чи надається окремо чек на встановлену ОС (або хоча б у чеку зазначається "ноут з встановленною ОС такою-то"?).

Опубліковано

А чому у перевіряючих виникнуть питання до власника компа з даною ОС? Типу: у вас не має чека, що підтверджує купівлю даної ОС?

Дуже сумнівно, що взагалі будуть так копати (таке питати) при перевірці.

На основі чого може ставитись таке питання, є ж наклейка-ліцензія та пакет з диском?

Опубліковано

Ні не надається окремий чек. Просто пишеться, що предвстановлена система. Ноути це не зборка а готовий продукт який йде з ОС в комплекті, бо виробник купив наприклад коробку на 5000 ліцензій і встановлює їх на свої продукти.

А в бухгалтерію чек за старий комп не віддасиш. І компутер який купляють має бути з накладною і де вписана ОЕМ. А для дому думаю. що ліцензія самі знаєте що. Того як правильно замітив Zheny@ ціна їй бутилка пива.

Опубліковано

Знову ж приведу цитату

Після того як ОЕМ-версію встановлено на ПК, вона не підлягає інсталяції або перенесенню на інші ПК. Однак такий ПК може бути переданий іншому користувачеві; при цьому відбувається передавання ліцензійних прав. Під час передавання ПК іншому користувачеві йому необхідно передати також носій із програмним забезпеченням, документацію (якщо вона входить до комплекту) і наклейку сертифіката справжності. Рекомендується також передати відповідний рахунок-фактуру або товарний чек. Перший користувач не має права залишати собі копії ПЗ, що передається.

--------------

X передав/продав комп Y. Y має на руках носій із програмним забезпеченням, документацію (якщо вона входить до комплекту) і наклейку сертифіката справжності. Про слово "рекомендується" уже було. Які питання до Y?

Опубліковано

Припустимо Y це бухгалтерія якогось підприємства. Х - це я, який немаю права продавати ліцензію ОЕМ, але можу продавати комп"ютери. Я видаю накладну на проданий комп, як мені вписати ліцензійний софт??

Опубліковано

Офіційно ОЕМ-версія призначена тільки для "зборщиків" комп'ютерів.

Тому в даному випадку потрібно:

1.В накладній зазначається не комп у сборці, а по компонентах розписано (мамку головне записати)

2.Клієнт своєю рукою внизу накладної буде писати "Придбано для укомплектації комп"ютера власної зборки"

Якщо фактично продаватимете комп у зборці то чи ставити ОС - вирішувати вам, головне, що документально клієнт зазначив, що він зібрав і він поставив ОС.

Ну і не забудьте передати наклейку диск і т.д. клієнту.

Опубліковано

Не звернув увагу на фразу "це я, який не маю права продавати ліцензію ОЕМ".

В такому випадку не знаю як протягнути по документах.

Також перепишу фразу

1.В накладній зазначається не комп у сборці, а по компонентах розписано (мамку головне записати) та ОЕМ вінда пунктом окремо

Опубліковано

Techniker, якщо ви плануєте перепродавати ОС в комплекті з компом то це інша справа.

А якщо встановити дану ОС на комп навіть у певній організації, то наклейки-ліцензії, диску з логотипом та картонки з упаковки ЦІЛКОМ ДОСТАТНЬО для доказовості, що вінда ліцензійна.

А наявність рахунку/чеку про купівлю даного компа з ОЕМ ОС є РЕКОМЕНДОВАНОЮ, і тому можна його не пред'являти(і треба не пред'являти, якщо комп купувався у зборі, а не конструктором).

Опубліковано

Не звернув увагу на фразу "це я, який не маю права продавати ліцензію ОЕМ".

В такому випадку не знаю як протягнути по документах.

Також перепишу фразу

1.В накладній зазначається не комп у сборці, а по компонентах розписано (мамку головне записати) та ОЕМ вінда пунктом окремо

Якщо накладна розписується по пунктам тоді організація купляє комплектуючі а не компутер. Тоді наскільки мені відомо вінду продавати неможна.

Опубліковано

Не бухгалтер.

А такий варіант - окремо накладну тільки на ОС, і з приписом "Придбано для укомплектації комп"ютера власної зборки"?

До речі ОЕМ версії продавати можна, не будучи партнером МС

http://www.microsoft.com/ukraine/oem/Default.mspx

Опубліковано

Ок. Дякую за роз"яснення.

Будь-ласка.))

Краще було б так - Ок. Дякую за роз"яснення.Купую!

Опубліковано

Ок. Дякую за роз"яснення.

Будь-ласка.))

Краще було б так - Ок. Дякую за роз"яснення.Купую!

Ну то поки не від мене залежить я передав ціну, подумають і скажуть.

Опубліковано

Питання ліцензійності обговорюється не тут.

А щодо купівлі - зазначу:

перевірка прийшла - глянула на наявність наклейки. Далі захотіла накладну. Бо не всі продукти (ПЗ) мають наклейки. У одних сертифікати. В інших нічого. Але ФАКТ купівлі чимось необхідно підтвердити.

Дуже сумнівно, що взагалі будуть так копати (таке питати) при перевірці.

Традиційне "заблуждение".

Опубліковано

Зазвичай дивляться баланс, потім накладну і в останню чергу наклейки. Мав один раз прецедент того і знаю.

Опубліковано

Як тільки питання піднімається про віндосовську ліцензію, відразу стільки проблем, кому та ліцензія нада...

Опубліковано

Як тільки питання піднімається про віндосовську ліцензію, відразу стільки проблем, кому та ліцензія нада...

точно

захотят вздрючить - вздрючат :(

Опубліковано

точно

захотят вздрючить - вздрючат :(

І нагадувати в якій країні живемо буде зайвим..

Опубліковано

влезая в ООФтоп

и это даже не проблема страны

а проблем подхода мелкомягких, которые стремятся все больше и больше запутать

сделали бы простые лицензии - купил и делай что хочешь

и % лицензированных был бы больше, имхо

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...