Перейти до змісту

Вибір програми для обробки фотографій.

VitaliyS

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вирішив чимось більш-менш серйозно займатися, іншими словами хоббі щоб було.

Фотоапарат купив, обєктив куплю... тепер подумав про програму "фотошоп"

Думав куплю, а їх оказуєтся багато різних і дорогих.

Я так розумію що простої хватить "з головою", вот , наприклад ця - http://soft.rozetka.com.ua/ru/products/details/37771/index.html

чи ця - http://soft.rozetka.com.ua/adobe_photoshop_elements_9_ru/p125673/#a

Це саме той фотошоп, що можна робити різні ефекти і т.п.?

Якщо так, то яка різниця між 8 і 9 версією, що я дав ссилки?

В комплекті йде брошурка - руководство чи потрібно самому вчитися роботи в тій програмі?

Та й взагалі, справді вона того варта для домашнього використання ?

чи може така краще - http://rozetka.com.ua/news-articles-promotions/promotions/corel_uefa.html

Опубліковано

Вирішив чимось більш-менш серйозно займатися, іншими словами хоббі щоб було.

Фотоапарат купив, обєктив куплю... тепер подумав про програму "фотошоп"

Думав куплю, а їх оказуєтся багато різних і дорогих.

Я так розумію що простої хватить "з головою", вот , наприклад ця - http://soft.rozetka.com.ua/ru/products/details/37771/index.html

чи ця - http://soft.rozetka.com.ua/adobe_photoshop_elements_9_ru/p125673/#a

Це саме той фотошоп, що можна робити різні ефекти і т.п.?

Якщо так, то яка різниця між 8 і 9 версією, що я дав ссилки?

В комплекті йде брошурка - руководство чи потрібно самому вчитися роботи в тій програмі?

Та й взагалі, справді вона того варта для домашнього використання ?

чи може така краще - http://rozetka.com.ua/news-articles-promotions/promotions/corel_uefa.html

Респект) ти перший хто тут підняв питання про покупку таких програм))))

фотошопом користуюсь) але я не профі) обичний юзер з фотіком)

Опубліковано

Я юзаю GIMP і Paint.net. Повністю безкоштовні, але для фоток не було нагоди, щоб їх поредагувати. А так плагінів в інеті для них дуже багато.

Опубліковано

Скачайте пробну версію, попробуйте що до чого, перед тим як платити гроші за ПО яке може і не пригодитись.

Також рекомендую спробувати GIMP, продукт безплатний і досить потужний, до фотошопа звичайно не дотягує, але для початку буде достатньо.

Опубліковано

Все зрозумів крім цього -

Це такий тонкий стьоб, чи ТС справді так далеко "не в темі"?

Тут потрібне пояснення. Мабуть програма не підходить для обробки фотографій, і я помилково її розглядаю.

І вибрав її тому що зовсім не розуміюся, так?

А якби я все знав, чому б питав???

До речі, Windows 7 я також купив . Користуватися ліцензійною чи "крякнутою" програмою справа особиста, і я не тих і не тих не засуджую.

Так, я серйозно питаю.

Якщо кажете можна обійтися, добре.

Попробую запропоновані варіанти, враховуючи що Paint є.

Просто де не почитай, всюди тільки про фотошоп і говорять... вот я й подумав.

Насправді, обрізати, зробити світлішою чи темнішою, зжати... прості дії я й так робив в простій програмі перегляду зображення.

Але причиною думки про потрібність мені фотошопу було побачений ролик, як видалили сторонній предмет на задньому плані так, що й сліду не лишилося.

А мені це дуже потрібно. Маю багато таких фото. Найбільше мене дратує :) і заважає на фото коли на задньому плані хтось "позує" для моєї фото, і не смущає його що не він обєкт зйомки. Думаю ви розумієте про що я :)

Опубліковано

Вот приклад - "тетка" , та що на задньому плані :) вирішила що її фотографують ну і "позує". Для мене це не потрібно. Обрізати не хочу, буде мала фотографія. І таких фото хватає. Можна її "прибрати" з фото за допомогою GIMP чи Paint. Якщо так, то можна і без фотошопа обійтися.

post-6552-0-98212800-1309073914_thumb.jp

Опубліковано

трохи гумору

"Сообщение на одном из форумов:

Недавно приобрёл камеру canon 400D. За небольшое время уже отснял кучу фоток и вот уже подумываю не совместить ли мне приятное с полезным. А именно, подработка фотосъёмкой свадеб. С практикой фотосъёмки знаком не понаслышке - имел приличный опыт фотосъёмки с "Зенитом". Прикидываю что для этого нужно. Объектив в наличии пока только китовый, понимаю что нужен другой, но сейчас не потяну. Реально ли только с китовым? Нужна внешняя вспышка, по деньгам прикидываю тысяч за 6-8, порекомендуйте - какую лучше взять. Дополнительную карту памяти и аккумулятор куплю. Что ещё нужно? Штатив с "тросиком"- не знаю?, по моему не обязательно иметь.

Ответ:

Недавно приобрел себе в магазине медтехника скальпель. За небольшое время уже изрезал кожаный диван, и едва не прирезал свою собаку, и вот уже подумываю не совместить ли мне приятное с полезным. А именно — поработать кардиохирургом. С практикой хирургии знаком не понаслышке — имел приличный опыт работы консервным ножом. Прикидываю что для этого нужно. Скальпель пока незаточен и только один, понимаю что нужен другой, но сейчас не потяну. Реально ли только одним скальпелем сделать аорто-коронарное шунтирование?"

Опубліковано

З Photoshop Elements не знайомий але щось мені підказує що вона сильно урізана по функціоналу і робите те що роблять в фотошопі не зможе. Та і по функціоналу ця штука може виявитись слабшою за gimp.

А робити фото світлішим чи темнішим, і обрізку взагалі краще в raw-редакторі, на диску в комплекті з фотоапаратом повинен бути такий редактор.

п.с. трохи оффтоп: автору може варто задуматись про перехід на Linux а за гроші які були б потрачені на купівлю ПО зробити дружині подарунок?

Опубліковано

трохи гумору

"Сообщение на одном из форумов:

Я це також колись читав на часовому форумі, дійсно гарна відповідь. Але яке відношення до цієї теми? Невже я так багато захотів :)

Тож тільки для себе, для домашнього, так би мовити, користування. Не претендую на створення якихось підробок, наприклад НЛО, з подальшими розповідями що був свідком і вот підтвердження... :)

З Photoshop Elements не знайомий але щось мені підказує що вона сильно урізана по функціоналу і робите те що роблять в фотошопі не зможе. Та і по функціоналу ця штука може виявитись слабшою за gimp.

А робити фото світлішим чи темнішим, і обрізку взагалі краще в raw-редакторі, на диску в комплекті з фотоапаратом повинен бути такий редактор.

п.с. трохи оффтоп: автору може варто задуматись про перехід на Linux а за гроші які були б потрачені на купівлю ПО зробити дружині подарунок?

Так, є там програма якась, вже скачав її. Буду розбиратися, так як вона на англійській.

Може й справді, ну його, той фотошоп. GIMP подивлюся, Paint є, ще й та що на диску з фотоапаратом.

Вот і є користь мені від "колективного розуму", а то б купив ту програму, а оказалося можна і обійтися.

І про Лінукс - може й перейшов би, та по роботі не підходить, а дружині замовив вікна ті, які вона так хотіла... вот і подарунок :) всі довольні:)

Опубліковано

VitaliyS, вибирай не хочу - ТУТ і фотошоп, і навчальні відеокурси. Спеціально для копірайтерів: як покористуєшся - не забудь купити. :D

Опубліковано

Дякую!!!

мабуть буду пробувати освоювати GIMP . Вже скачав і поставив на новий комп'ютер. Поки фотошоп відкладаю :) Дякую за посилання, дійсно вибір гарний.

Зараз буду пробувати урок, що Lisovic мені дав на нього посилання .

P.S.цікава програма йшла в комплекті до фотоапарату - можна обробляти фото, зроблені цим фотоапаратом, а іншим - ні :(

Опубліковано

Ви були праві, є повно безкоштовних аналогів.

Головне навчитися...

Вже попробував, правда дуже грубо, але на перший раз не погано, я думаю :)

З Pain не розбирався ще, а вот з GIMP попробував. Для початку хватить.

post-6552-0-09260900-1309104646_thumb.jp

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...