Перейти до змісту

Історія виробників побутової техніки


Aldo

Рекомендовані повідомлення

В даній темі розглядається шлях історичного розвитку різних виробників побутової техніки. Почнемо по алфавіту:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

AEG

post-7352-0-08359700-1308470878_thumb.gi

AEG – це більш ніж століття постійного руху вперед, винаходів, традицій, революційних інновацій. Все почалося із звичайної електричної лампочки Едісона, патент на яку в 1883 році придбав Еміль Ратенау – засновник AEG. Назва AEG – Allgemeine Elictricitats Gesellschaft, - в перекладі означає «Об"єднане Електричне Суспільство». Еміль Ротенау, цей солідний, обвішаний орденами пан в пенсне був людиною невгамовної енергії, відрізнявся фантастичною уявою. Створена ним компанія провела і встановила електричне освітлення в багатьох театрах, ресторанах, банках, будинках заможних громадян. Компанія провела перші системи освітлення вулиць. Але Еміля Ротенау вже захопила нова ідея. На освітлення будівель і вулиць електроенергія витрачається в основному вночі. Але як можна використовувати енергію, що виробляється, вдень? Тоді Ротенау знайшов відповідь: домашню праця, яка у той час була зазвичай ручною, треба електрифікувати! У 1889 році компанія AEG на виставці в Берліні з"явилася перед громадськістю, продемонструвавши такі прилади, як щипці для завивки волосся, запальнички, праски, і чайники. Окремим предметом гордості AEG стало те, що вперше в світі передача трифазного струму була здійснена саме компанією AEG інженером Михайлом фон Доліво-Добровольським. Геніальний інженер винайшов перші в світі трифазний асинхронний двигун, генератор, трансформатор, сприяючи тим самим розвитку електротехніки не лише Німеччини, але і всього світу.

Каталог AEG за 1896 рік містив вже 80 різних найменувань продукції, серед яких були електричні плити, кавоварки і яйцеварки. Вже у той час технології і дизайн були вражаючими. На початку століття AEG стала першою промисловою компанією, що найняла на роботу дизайнера. Ним був архітектор Пітер Беренс, який з 1907 року став відповідати не лише за проектування для AEG нових заводів, але і побутової техніки. У основі його ідей лежало уявлення про те, що будь-яка технічна робота може бути виконана "на всі 100" лише в тому випадку, якщо вона задовольняє естетичні вподобання людини. Беренс почав працювати на AEG з 1907 року і за 7 років розробив не лише дизайн окремих продуктів, таких, як лампа або кухонний комбайн, але і цілого ряду моделей побутової техніки. Вершинами робіт Беренса стали розробка проекту і будівництво промислових будівель, наприклад, будівлі цеху по збірці турбін AEG в Берліні, а також фабрики по виробництву верстатів високої напруги.

Основоположним принципом AEG завжди було прагнення подарувати своїм клієнтам відчуття свободи, краси і гармонії при роботі з побутовою технікою. Кухня з "помічниками" від AEG, з приміщення для готування їжі перетворюється на об"єкт дизайну і чітко відображає індивідуальність своєї господині. Вбудовані холодильники і морозильні камери AEG, що окремо стоять, – це ідеальна якість зберігання продуктів, помножена на оригінальний дизайн внутрішнього простору і зовнішнього вигляду.

Конструктори холодильників AEG дуже добре знають стиль життя, звички і потреби своїх клієнтів. Можливості управління і використання холодильника максимально відповідають індивідуальним потребам людей, що звикли до комфорту. Вже в середині XIX століття були відомі принципи конструкції холодильника. Але лише вже згаданий вище винахід Михайла фон Доліво-Добровольського – трифазний мотор - дозволив AEG виробити перші холодильники. Сталося це в 1911 році, і це був революційний для свого часу агрегат. Хоча відзначимо, що у той час не кожен міг дозволити собі придбати холодильник - двокамерний агрегат від AEG коштував 1750 марок; приблизно за ті ж гроші можна було купити будинок в сільській місцевості.

Розвиток промисловості і виробництва в XX столітті відбувався дуже швидко. І до 50-их років, компанія AEG була величезним промисловим концерном, що випускав літаки, ліфти, електроінструмент, електродвигуни, мав власні розробки в області самих різних передових технологій від рідкокристалічних дисплеїв до військових систем стеження.

З 1950 року новий завод AEG в Касселі приступив до випуску своєї основної продукції – холодильників і морозильних камер. Багато цікавих ідей і успішні інновації беруть початок на цьому заводі, від першого вбудованого холодильника, випущеного на ринок в 1953 році і першої вбудованої морозильної камери в 1963 році. У 1984 році AEG здійснює черговий прорив, випустивши модель холодильника з прихованим випарником, скоротивши тим самим вжиток агрегатом електроенергії на 20%. У 1987 році AEG представляє перші холодильники з покращеною конструкцією холодильної системи, що дозволило зберегти ще більше електроенергії. Поступаючись вимогам природозахисних організацій, в цілях захисту озонового шару, в 1988 році AEG скоротила рівень вмісту CFC (фреону) в холодильниках на 50%. Не зупиняючись на цьому, інженери компанії добилися того, що в 1993 році AEG випустила холодильники, де фреон був відсутній повністю. Нагородою за це стало здобуття компанією в 1996 році сертифікату екологічної відповідності EMAS ЕС-eco-audit. Фабрики AEG, що виробляють холодильники, удостоїлися цієї винагороди першими.

У 2001 році компанія AEG представляє абсолютно новий покращуваний модельний ряд холодильників. Залишаючись законодавцями мод в світі технологій і дизайну холодильної техніки, у останніх моделях розробники AEG застосували принцип «прозорості», - прозорі, легко переміщувані полиці, дверці, прозорі тримачі для пляшок і навіть прозорі коробочки для дрібниць, підкреслюючи тим самим індивідуальність підходу до кожного клієнта. Одночасно кожен холодильник AEG – це сучасний електроагрегат, насичений всілякими «електропомічниками». Наприклад, незмінно присутня в сучасних холодильниках AEG функція COOLMATIC, що дозволяє швидко охолодити одночасно велику кількість напоїв або салатів, якщо Ви чекаєте приходу гостей, - сильно полегшить життя будь-якій хазяйці. Експрес-заморожування свіжих продуктів харчування здійснюється за допомогою функції FROSTMATIC; вона ж оберігає вже заморожені продукти від небажаного підвищення температури в морозильному відділенні. Оптимальним для зберігання овочів і фруктів є низькотемпературне відділення, в якому підтримується температура 0 С. Низька температура уповільнює розмноження бактерій, сприяючи кращому збереженню смакових якостей і живильних властивостей продуктів. А функція контролю вологості дозволяє зберегти природну вологу овочів і фруктів.

Сучасну побутову техніку неможливо представити без цифрового інтерфейсу. Новий LCD-дисплей і пульт управління AEG дозволяють своєчасно отримувати інформацію і вносити зміни в режими роботи холодильника. Електроніка подає звукові сигнали при порушеннях або змінах в даних режимах, роблячи експлуатацію агрегату ще зручнішою.

З 1994 року підрозділ AEG входить до складу відомого шведського концерну "Електролюкс". У всьому світі побутова техніка AEG асоціюється з такими поняттями, як німецька якість, довговічність і престиж.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перепрошую,але яке це має відношення до Луцька?

Запропонуйте розділ - попросимо модератора перенести.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nokia – начиналась, как деревообрабатывающий завод, разрослась до производства резиновых изделий в финском городе Nokia.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перепрошую,але яке це має відношення до Луцька?

Запропонуйте розділ - попросимо модератора перенести.

сюда http://board.lutsk.ua/forum/69-tehnchnii-rozdl-pobutova-tehnka/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ARDO

Ardo – компанія, що по праву займає лідируючу позицію в області виробництва побутової техніки. Компанія пройшла багатолітню дорогу: від невеликої родинної фабрики по виготовленню ваг в маленькому італійському містечку Фабріано до великої корпорації з представництвами в різних країнах світу, компанія Ardo продовжує рухатися вперед, освоює і застосовує у виробництві нові технології. Компанія виробляє різні види побутової техніки, у тому числі і холодильники, на виробництві яких Ardo спеціалізується вже більше двадцяти років. Сучасні обсяги виробництва компанії надзвичайно великі, а про якість продукції, що випускається, говорить величезна популярність холодильників Ardo у всьому світі.

Мало хто міг передбачити, що із створення маленької фабрики почнеться історія одного з найбільших сучасних компаній-виробників побутової техніки. У 1930 році сенатор Арістіде Мерлоні відкрив в околицях італійського міста Фабріано невелику фабрику, що виробляла ваги. Таке підприємство, здавалося б, спочатку було приречене на провал – маленьке італійське містечко, велика частина населення якого емігрувала за кордон. Проте фабрика стала розвиватися, швидко завоювавши успіх на ринку. Навіть Друга світова війна не змогла зупинити розвитку компанії. Разом зі своїми синами Арістіде Мерлоні організував виробництво балонів для газу і водонагрівачів, зумівши добитися успіху і у цій галузі бізнесу. А в кінці сімдесятих його компанія вийшла на світовий ринок.

Своєю появою торгівельна марка Ardo зобов'язана синові Арістіде Мерлоні – Антоніо. Антоніо Мерлоні народився в 1926 році. Він закінчив університет і довгий час працював на фабриці, що виробляє ваги. З 1968 року він управляв компанією, що виробляє пральні машини. Антоніо пішов по стопах батька і протягом достатній довгого часу (близько 15 років) був мером міста Фабріано – з 1980 по 1995 роки. У 1978 він створив торгівельну марку Ardo. Компанія зайнялася виробництвом крупної побутової техніки – від пральних машин до холодильників.

Завоювання ринку побутової техніки почалося в 60-ті роки. Саме тоді фахівці компанії Антоніо Мерлоні зайнялися вивченням тенденцій цієї сфери бізнесу. Першим предметом побутової техніки, розробкою якого зайнялася компанія, була пральна машина. Успіх супроводив Антоніо Мерлоні – його компанія швидко добилася успіху в новій для неї галузі, все нові і нові заводи по виробництву електропобутової техніки відкривалися в передмістях Фабріано (П"яджо Долмо, Марагоне і інших).

Антоніо Мерлоні був явно не обділений талантом і чуттям бізнесмена – він умів не лише безпомилково визначити, яка продукція найбільш актуальна на даний період часу, але і грамотно організувати її виробництво. Наступним кроком до перетворення компанії на одного зі світових лідерів у виробництві побутової техніки стало відкриття заводу по виробництву холодильників. Це сталося в 1984 році, в місцевості Умбрія (околиці міста Ночера). Завод почав швидко і успішно розвиватися завдяки використанню сучасних технологій і якісних матеріалів. Окрім всього іншого, завод зайняв чималу територію – близько 240 000 квадратних метрів, що дозволило особливо успішно використовувати деякі технології виробництва холодильників, автоматизувати процеси виробництва. На сьогоднішній день завод виробляє близько 4500 холодильників в день. Всі прилади в обов"язковому порядку проходят тестування на відповідність світовим стандартам якості.

У міру свого розвитку компанія Ardo відкривала все нові і нові заводи, що спеціалізуються на виробництві різних видів побутової техніки. У 1987 почав роботу завод, що виробляє сушильні барабани і посудомийні машини.

Окрім холодильників і пральних машин на заводах компанії Ardo незабаром стали вироблятися газові і електричні плити, мікрохвильові печі і багато що інше. Відмінною рисою побутової техніки Ardo завжди було оптимальне поєднання якості і вартості. У 1990 році компанія перетворилася на акціонерне товариство.

У 1993 році компанія Ardo створила відділ, що займається дизайном і проектуванням. Це посприяло тому, що побутова техніка, що випускається компанією, відрізняється не лише якістю і вигідною вартістю, але і сучасним дизайном, ергономічністю.

Більшість заводів компанії Ardo до цих пір розташовані в провінціях Італії (Реджо Емілія, Фабріоно, Марагона, Санта-Марія). На заводах виробляється суворий контроль над всіма етапами виробництва побутової техніки. Зокрема, при виробництві холодильників і морозильників проводиться комп"ютерне тестування комплектуючих. У 1995 році компанія Ardo створила унікальну лабораторію, призначену для тестування побутової техніки. Така лабораторія дозволяє, наприклад, тестувати холодильники і морозильники в особливих кліматичних і акустичних камерах.

Постійне поліпшення якості своєї продукції, при цьому збереження її відносно невисокої вартості допомогло компанії Антоніо Мерлоні добитися небувалого успіху – на сьогоднішній день компанія випускає більше 4 мільйонів одиниць продукції в рік і має річний оборот капіталу, що перевищує 1 млрд. доларів. У 1995 році компанія Антоніо Мерлоні придбала велике підприємство “Текногаз”, що розташоване на півночі Італії і спеціалізується на виробництві газових і електричних плит. Таким чином, компанія усунула серйозного конкурента на ринку побутової техніки, почавши випускати його продукцію під своєю маркою. На сьогоднішній день компанія Ardo входить в п""ятірку найбільших виробників побутової техніки в світі. Компанія експортує свою продукцію в країни Північної і Південної Америки, Європи, Африки, Азії, Австралії.

Ardo – основна торгівельна марка компанії Антоніо Мерлоні. Окрім неї компанія володіє також марками EUROTECH, NEWPOL, SEPPELFRICKE, ASKO і деякими іншими. Компанія прагне випускати лише якісну і недорогу побутову техніку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний Aldo, не очікуючи поки ви дійдете до останньої літери англійського алфавіту, скажіть відверто що за продукт ви хочите нам запропонувати ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний Aldo, не очікуючи поки ви дійдете до останньої літери англійського алфавіту, скажіть відверто що за продукт ви хочите нам запропонувати ?

ів догоночку....

Можна прост описати фірму і де заснована? без стосу інформації?

мені цікаво було б почути за деяких виробників...але після перегляду обєму інформації-відпадає бажання читати :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скажіть відверто що за продукт ви хочите нам запропонувати ?

А хіба в тексті статей Ви вбачаєте пропозицію щось придбати?

Шановний Aldo, не очікуючи поки ви дійдете до останньої літери англійського алфавіту, скажіть відверто що за продукт ви хочите нам запропонувати ?

ів догоночку....

Можна прост описати фірму і де заснована? без стосу інформації?

мені цікаво було б почути за деяких виробників...але після перегляду обєму інформації-відпадає бажання читати :D

Врахуємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний Aldo, не очікуючи поки ви дійдете до останньої літери англійського алфавіту, скажіть відверто що за продукт ви хочите нам запропонувати ?

И надо было начинать по алфавиту чтобы разрекламировать Zanussi :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний Aldo, не очікуючи поки ви дійдете до останньої літери англійського алфавіту, скажіть відверто що за продукт ви хочите нам запропонувати ?

И надо было начинать по алфавиту чтобы разрекламировать Zanussi :smile3:

Взагалі останнім мав бути: ZhongShan

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хіба в тексті статей Ви вбачаєте пропозицію щось придбати?

Однозначно вбачаю !

Ну не може просто так людина від нічого робити займатися нудним для 99% аудиторії перелічуванням світил на небі.

Коліться, так яка кінцева ціль лікбезу, що хочите впарити чи куди хочете затянути ? :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хіба в тексті статей Ви вбачаєте пропозицію щось придбати?

Однозначно вбачаю !

Скільки людей - стільки думок. Першим постом даної теми все сказано.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки людей - стільки думок.

Ще більше впевнююсь в наявності якоїсь мети

Ви вперто не відповідаєте на поставлене питання !

і ваша ссилочка не робоча .... http://www.aldo-holod.com.ua/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А Ви вперто засмічуєте тему. Маєте інформацію про виробника чи марку - викладайте. Можливо в нас такої нема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

знайомо до болю

Дякую, що нагадали - забув дописати на тому сайті другу частину по AEG.

А ось цього ще там нема. Ви побачите першим.

Acros

Acros - мексиканська компанія, що випускає популярні в Південній і Центральній Америці холодильники. Якщо ви запитаєте мексиканця, чому він купляє холодильник Acros, відповідь буде такою: «Цій техніці довіряли мої батьки, довіряю і я».

Першим в історії Мексики виробником побутової техніки став концерн Linea Blanca.

Вже до середини 1945 року величезне підприємство, яке об"єднувало декілька заводів по всьому Мехіко, було поділено на кілька окремих підприємств, які керували менеджерами із Соціалістичної партії Мексики.

Одним з новоутворених підприємств стала компанія Aceros Esmaltados, SA, пізніше перейменована в Acros. До Європи Aceros Esmaltados, SA поставляли переважно кухонні плити, які поряд з бразильськими плитами Dako користувалися великою популярністю у європейців. На початок 60-х років компанія Aceros Esmaltados, SA випускала кухонні плити, пральні та посудомийні машини, кухонні комбайни, мікрохвильові печі, які користувались величезним успіхом у всій Центральній Америці.

На ярмарку побутової техніки, що проводилась в Мехіко в 1968 році, техніка Aceros посіла почесне перше місце за цілим рядом параметрів: ціна, якість, нові технології

До кінця 70-х років підприємство вирішує змінити назву Aceros на Acros - і ця назва тепер відома кожному мексиканцю.

У 1986 році промислова група Vitro здобуває контрольний пакет акцій Aceros Esmaltados, SA Невелика частина активів Vitro належала американському концерну Whirlpool, який протягом 16 років (до 2002 року) поступово викуповував активи Aceros Esmaltados, SA, поки не став повноправним власником бренду Acros.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки людей - стільки думок.

Ще більше впевнююсь в наявності якоїсь мети

Ви вперто не відповідаєте на поставлене питання !

і ваша ссилочка не робоча .... http://www.aldo-holod.com.ua/

Нічого складного нема - наведіть курсор на ссилочку і натиснути кнопочку на мишці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

AGA

AGA на сьогоднішній день є найбільшим виробником плит, холодильників, посудомийних машин і кухонного посуду класу люкс у Великобританії. Устаткування відрізняється ексклюзивним дизайном, який зробить кухню стильною і неповторною.

Компанія AGA (Aktiebolaget Gas Accumulator) розвинулась завдяки таким людям, як: Уїльям Флавел, Густав Дален, Абрам Дарбі і Девід Огилві. Сам по собі бренд був придуманий в 1922 році шведським винахідником Нільсом Густавом Даленом – лауреатом нобелівської премії по фізиці 1912 року. Розробником ідей був також Уїльям Флавел. У 1929 році AGA приходить до Англії і швидко зміцнює свої позиції на ринку за допомогою шотландського продавця Девіда Огилві, який став найвпливовішою людиною 20 століть в рекламному бізнесі, а пізніше в 1935 році написав книгу «Теорія і практика продажів кухонних печей AGA». У 1930 році компанія, використовуючи ідеї Уїльяма Флавела, стала випускати кухонні плити в Роял Лемінгтон Спа (Royal Leamington Spa) на заводі компанії Rangemaster (нині філія).

У цеху Абрама Дарбі (графство Шропшир) плита AGA була випущена в 50-х роках і виробляється до цього дня. Спочатку плита випускалася лише кремового кольору, а потім блакитного, зеленого, білого і чорного. Пізніше гамма кольорів була розширена жовтим і червоним кольорами. У 2001 році AGA випустила колекцію «Signature Collection» в п"яти кольорах.

Команда AGA прагнула ніколи не зупинятися на досягнутому і завжди враховувала тенденції на споживання того або іншого виду палива. У 1964 році компанія випускала масляні плити, в 1968 році газові, в 1985 році електричні, а в 2004 році представила друге покоління електричних плит. Основною концепцією нових плит залишилася традиційна технологія «Шість - Чотири» (четверо дверей, шість камфорок).

На початку вересня 2008 року AGA представила свою нову колекцію холодильників Side-by-side.

У 2008 році компанія розробила рекламну акцію під девізом “I love my Aga”, приурочену до трьохсотліття ливарного цеху в Шропшире в 2009 році.

Повний текст можна прочитати на: http://aldo-holod.com.ua

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

AHT Cooling Systems

AHT Cooling Systems – основною діяльністю корпорації є виробництво холодильного і морозильного устаткування для торгівельної галузі, а також активна розробка нових технологій глибокого заморожування (до -40 °C) для промислових холодильників. Виробництво холодильних шаф, вітрин і бонетів складає 62 % від загального обороту компанії. На сьогоднішній день AHT лідер серед світових виробників холодильного устаткування в секторі харчової торгівлі.

Історія компанії починається в 1942 році, коли в Ротенмане був заснований чавуноливарний завод, а вже 1959 року компанія запускає виробництво побутових електроприладів. У 1983 році в корпорації AHT змінюється власник, а потім компанія стає приватною власністю (1988 р.). У 1998 році корпорація переходить на первинне розміщення акцій на фондовому ринку, але в 2003 році компанія припиняє свої котирування на Віденській фондовій біржі.

Сьогодні AHT Cooling Systems – це основний головний офіс і завод по виробництву в Австрії, а так само декілька філій по всьому світу: США (AHT Cooling Systems USA Inc. створений в 2005 році), Великобританія (AHT Cooling Systems UK створений в 2006 році) і Тайланд (AHT Asia Co. Ltd).

Повний текст можна прочитати на: http://aldo-holod.com.ua в розділі "Народна експертиза".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не бачу сенсу копіпастити те, що можна знайти в інтернеті, якщо виникне в тому потреба. Не думаю що комусь цікаво читати вкрадений текст і

Повний текст можна прочитати на: http://aldo-holod.com.ua в розділі "Народна експертиза".
Може відразу написати вказану цититу 200 разів якщо Ви хочете прорекламувати даний ресурс?

От якби Ви написали самі про підприємство-виробника побутової техніки, де Ви побували, плюс додали б ще кілька власних світлин, то було б значно цікавіше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

AKIRA

AKIRA – міжнародна торгівельна марка японської корпорації Akihabara Electric Corporation Ltd, зареєстрована в 1994 році в Сінгапурі. Не дивлячись на молодий вік, компанія вже завоювала популярність в 60 країнах світу, випускаючи найширший асортимент високотехнологічної продукції за доступною ціною.

Список товарів компанії AKIRA включає більше 4000 найменувань теле-аудіо-відео і побутової техніки, створеної для максимального затишку, комфорту і чистоти. Прилади AKIRA втілюють в собі самі передові досягнення в області технології і дизайну, вони зручні та якісні.

В даний час компанія AKIRA має в своєму розпорядженні заводи і наукові лабораторії в Японії, Сінгапурі, Китаї і Південній Кореї. Постійне зростання обсягів виробництва дозволило компанії істотно розширити відділи з проектування нової техніки.

AKIRA розробляє і виробляє засоби зв"язку і носії інформації, цифрові фотоапарати і кондиціонери, весь спектр теле-аудіо-відео апаратури, побутового устаткування. У її продукцію також входять унікальні засоби очищення паром і техніка для здоров"я – масажні крісла, пояси і подушки.

Торгівельну марку AKIRA можна побачити на величезній кількості найрізноманітніших товарів - від dvd-дисків і дитячих електронних іграшок до холодильників.

Повний текст: http://aldo-holod.com.ua/ekspert.php?page=4

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...