Перейти до змісту

Відпочинок: Крим чи Туреччина?


NoGood

Рекомендовані повідомлення

Багато мови, що за ті самі гроші сервіс в Туреччиені на голову вищий.

Чи правда це? Куди б поїхали Ви?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь

Просто в Криму місцеві жителі лише думають як би здерти з відпочивальників побільше, витративши поменьше. Суто такий наш менталітет. От і получається - ціни європейські а сервіс.. ліпше не згадувать той кошмарний сон :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їдь в Туреччину !!! Навіть не думай про Крим !!! Скажу від власного досвіду , в Криму був 2 рази , більше туди і не хочу взагалі , після цього був 9 разів в Туреччині , море - супер ( на пляжі є лижаки , зонти і т.д. , море удобств і людей не так як в Криму на 1 кв.м 2 чоловік , пляж чистий , кожен ранок прибирається , і людей в морі мало , в основному всі по басейнах сидять =) , клімат - супер , хоть там і жарко ( +30 , +34 ) тієї жари навіть не відчуваєш , сервіс - супер , до українців привітно відносяться , як до свого , до росіян не так , їжа .. хах...сказати класна - це мало , все , що забажаєш , бути голодним НЕМОЖЛИВО , купа всяких розважальних програм і т.д. !!!

СКАЖУ ЯК Є ! В КРИМ НЕ ДУМАЙ НАВІТЬ ЇХАТИ ! люди , які не були в Туреччині , будуть говорити , що в Криму краще і т.д. , все це повна не правда !

Но ще все залежить від готелю , а саме кількість зірок і місце розташування ! :0011:

Якщо щось цікавить , питай , за 9 разів , я багато чого знаю , які брати екскурсії , що варто подив. , навіть фото по скайпу вишлю =) :0011:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо порівнювати тільки Крим і Туреччину. То Туреччина виграє по всім параметрам, але якщо є бажання поїхати на море, то можна гарно відпочити не в Криму, а скажімо в Одеській чи Миколаївській області, там дешевше ніж в Криму, можна зекономити. Але якщо порівнювати скажімо Туреччину і Чорногорію, то я однозначно вибрав би Чорногорію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...якщо є бажання поїхати на море, то можна гарно відпочити не в Криму, а скажімо в Одеській чи Миколаївській області, там дешевше ніж в Криму, можна зекономити...

Позволю собі з Вами не погодитися,

Море на «ЮБК» дуже сильно відрізняється від моря в Одеській або Миколаївській області… якщо дійсно хочеться чисте море з дивовижною оточуючою природою - південного узбережжя тут поза конкуренцією….

Скажіть хто відпочивав в Туреччині, чи е там галька чи тільки пісок?

Цікавить, бо кримчани цим пишаються, і кажуть що галька є тільки на «ЮБК»…

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А може хтось просто порівняльно видати вартість аналогічного рівня відпочинку в Турції і Криму?

Тому що в основному пишуть речі субє'ктивні. Масу разів чув цю фразу, що в Турції вигідніше відпочивати, бо там і те і се. А як починаєш порівнювати по вартості, то за ті самі гроші і в Криму будуть тебе в дупу цілувати.

Було б добре, якщо б хтось привів порівняння двух своїх відпочинків тут і закордоном тільки, щоб можна було реально співставити рівень витрат і сервісу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо щось цікавить , питай , за 9 разів , я багато чого знаю , які брати екскурсії , що варто подив. , навіть фото по скайпу вишлю =) :0011:

Якщо можеш, запропонуй готель щоб з дружиною відпочити. Щоб був активний відпочинок і люди нормальні. Який готель і скільки зірок вибирати??

В Криму дійсно дорого...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то за ті самі гроші і в Криму будуть тебе в дупу цілувати.

Неправда. Туреччина краще! :0123:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ялта и хороша, Ялта и отвратительна, и эти свойства в ней постоянно перемешиваются. Сразу же надо зверски торговаться. Ялта - город-курорт: на приезжих, т.е., я хочу сказать, прибывающих одиночным порядком, смотрят как на доходный улов.

По спящей еще черной в ночи набережной носильщик привел куда-то, что показалось похожим на дворцовые террасы. Смутно белеет камень, парапеты, кипарисы, купы подстриженной зелени, луна догорает над волнорезом сзади, а впереди дворец, - черт возьми!

Наверное, привел в самую дорогую гостиницу. Так и оказалось: конечно, самая дорогая. Номера в два рубля "все заняты". Есть в три рубля.

- А почему электричество не горит?

- Курорт-с!

- Ну, ладно, все равно.

В окнах гостиницы ярусами Ялта. Светлеет. По горам цепляются облака, и льется воздух. Нигде и никогда таким воздухом, как в Ялте, не дышал. Не может не поправиться человек на таком воздухе. Он сладкий, холодный, пахнет цветами, если глубже вздохнуть - ощущаешь, как он входит струей. Нет лучше воздуха, чем в Ялте!

Михаил Булгаков

"Путешествие по Крыму"

1925 год

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Туреччині і галька , і пісок .

Коли будиш їхати , ти ж на фото будиш бачити готель , там все видно !

Відпочинок залежить від : готелю , к-сть зірок , місце розташування.

От ти ж не відпочивав , а кажеш : " за ті самі гроші і в Криму будуть тебе в дупу цілувати. " .

1.В кРИМУ сервіс " 0 " , тільки і думають якби з тебе збити гроші.

2.Будиш жити в готелі , в жахливих номерах , або у когось на квартирі , як для мене це жахливий відпочинок , це не норм. умови відпочинку , коли ти думаєш де жити .

3.Завжди треба буде десь поїсти , будиш всі дні напихати себе бутербродами , ти ж 3 рази на день в ресторан ходити не будиш !

А тепер про Турцію :

1.Сервіс на макс.рівні , відношення класне.

2.Номера в готелі класні , телевізор ( є перший канал ) , м*які , зручні ліжка , все чисто , ніде немає оббитих стін чи грязного , норм. сучасні номера , в них є сейфи і т.д.

3.Їжа : крім того , що офіційно 3 рази на день , є купа снек барів , так званих закусочних , де можна дуже класно перекусити ! Іжа супер , очі розбігаються , дуже смачно , одним словом - домашня і ресторанна кухня , фруктів море !

4.Море чисте , Середземне - це не чОРНЕ , море чисте і шторму майже немає , якщо і є , то це хвилі не великі , людей в морі дуже мало на 50 м . не більше 2-4 чоловік .

5.Розваг маса : міні гольф , теніс , футбол , більярд , спа центр , фітнес центр , стрельба з луку , арбалету , волейбол + в готелях ( у більшості ) є аквапарк , купа басейнів і т.д. , вечором дискотекі і в 21:30 в амфітіатрі завжди шоу якесь , приїжають акробати , фокусники і т.д. маса вражень.

Я ДУМАЮ ТАКОГО В КРИМУ НЕ БУДЕ 1000%!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От ти ж не відпочивав , а кажеш

Ще раз поясню суть питання. Спеціально для тебе.

В Туреччині не був, але був в Єгипті буквально минулої осені. Так ось. Далеко не переконаний, що за ті ж гроші в Криму не можна отримати аналогічний сервіс.

Просто в нас чомусь в Криму витрачають 2 гривні 15 копійок і вимагають небо в алмазах замість зачуханого матрса в сарайчику.

Особисто я витратив в Єгипті рази в 2 більше коштів ніж попередній рік в Криму, а тому вищий рівень сервісу для мене зовсім не ознака того, що там краще.

Суть питання зводилась не до того, щоб кожен міг розказати, де він був і що чи скільки запихав на халяву в ротяку.

Грубо кажучи за штуку або пів штуки баксів чи можна в Криму отримати аналогічний сервіс?

Тільки не чисто "гіпотетіческі", а реально. Питяння для людей які відпочивають відносно регулярно і там і там.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я думаю краще трішки переплатити , але получити в 2 чи 4 рази більше вражень і т.д.

От ти був в Єгипті , хіба там не краще ніж Криму ?!?! Там море прозоре , чисте , але там кухня не дуже !!!=(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво від якої суми потрібно відштовхуватись, якщо бажаєш на відпочинок чкурнути в Туреччину

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зайди в турагенство і запитай , або подив. в інтернеті !

Ну ти ж аж 9 разів був, і що не скажеш ? <_<

Якщо щось цікавить , питай , за 9 разів , я багато чого знаю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивись , по-перше нас їхало 3-оє чоловік , по-друге платив не я , по-третє ми брали через знайомих.

Ціни кожен рік змінюються ! В червні найдешевше , в липні дороще , а в серпні відповідно найдороще , а ми їздили в липні , розумієш , тому я ціну не можу сказати , так як цього року я не див. :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я відпочивала 4 рази в Криму і 4 рази в Туреччині. І я однозначно за Туреччину.

За ті самі гроші ти дійсно відпочиваєш,бо непотрібно варити їсти,мити посуд,ходити по магазинам купляти хавчик ,готувати сніданок,обід і вечерю прибирати в кімнаті і тд і тп.

Отнаприклад ми цього року були в 4-х зірковому готелі на березі моря 10 днів,по ранньому бронюванню нам на 2-х вийшло 7760 грн і плюс ще віза 20 євро з одного.Недумаю,що цих грошей мені вистачить на повноцінний відпочинок в Криму(хіба що буде житло далеко від моря і будем їсти бутери з паштетом).

Я була і 3-х,і 4-х і 5-ти зіркових отелях-відмінність тільки у відстані до моря і території отелю,ну по розвагах різниця є.Але в мене висновок один,що краще поїхати в 3 зірки в Туреччину за 700 уе на двох і ні про що недумати.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От висновок , всього , що я казав , тільки я розписав , що там є !

Нічого спільного з твоїми постами. Людина чітко порівняла, написала орієнтовні бюджети і якість відпочинку в одному місці та іншому. Тобто те що і просили. А тебе схоже мама з татом возять щороку і ти нічого корисного по великому рахінку не відписав. Що таке 4-5 и зірковий готель і без тебе відомо. :mdr:

motoksushka дякую за толкову відповідь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Криму та Туреччині я був десятки разів.Не завжди по відпочинку.

Якщо самому, чи відірватись- краще в Туреччину.

Якщо з дітьми і оздоровитись -ніщо не замінить Крим.Такий мікроклімат є ще лише на острові Капрі і більш ніде в світі.

Звичайно це стосується ПБК від Алушти до Фороса.Один недолік галька.Пісчані пляжу у Криму в Феодосії та Євпаторії.

Один з найкращих варіантів у Криму-це знімати житло в працівників санаторію та ходити в цей санаторій харчуватись та на пляж.

Можна хоч і в Дюльбер,санаторій Верховної Ради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Орієнтовну ціну майже неможливо написати , ціни постійно змінюються , разом з курсом , просто є готелі і по 1000 дол. з людини за 10 днів , а є і по 3000 дол. з людини , а є і за 600 дол. , все залежить від ціни , це і так зрозуміло , краще б написали : " Де краще відпочити за таку суму , в Туреччині чи Криму ? " тоді б можна було щось писати !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один недолік галька.

Тут уж как кому. Для меня, например, недостаток - это песок, а галька наоборот - рулит.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто я витратив в Єгипті рази в 2 більше коштів ніж попередній рік в Криму, а тому вищий рівень сервісу для мене зовсім не ознака того, що там краще.

Суть питання зводилась не до того, щоб кожен міг розказати, де він був і що чи скільки запихав на халяву в ротяку.

Грубо кажучи за штуку або пів штуки баксів чи можна в Криму отримати аналогічний сервіс?

Я думаю, що в криму за 1000 долл супер не відпочинеш:

- 1200 км туди + 1200км назад = 220л бензину * 10 грн = 2200 грн. - + можливо супутні штрафи.

- Житло: 50-70 грн з людини за кімнату!!!! 10 хв ходьби від моря, все що ближче в середньому 30дол, і то так собі. - 2*70*7 = 980 грн.

- харчі - як хтось писав, що на бутіках жити не будеш, тому відбивна 20, картошка 10, салат 10, сік 7, + як коли перше -20 грн = 50-60 грн* 2 = 100-110 грн *7 = 770 грн. і це тільки обід.

сніданок(50-70 грн на двох) - 420 , вечеря(то отдельна тема, бо вона проходить в барі, а то в середньому 300-400грн), як мінімум 3 рази за тиждень - 1200, риба(20 грн шт) креветки(10 грн стакан). за день спокойно лізе 3-4 рибки, і з 5-6 ст креветок - 80+50 - 130 *7 грн - 910 грн.

Поки все - 6500. + я ще рахував всякого роду випивки, развлеченія і т.д.

і воно вилазить в ту саму штуку, а то і більше., але хоч і ціна така ж , але відпочинок не зрівняється..

В Турції були з жінкою в травні 2010року. Заплатили за 4* - 540долл + 60 долл віза. + маршрушка до борисполя 180 грн*2 = 750 долл. і ні за що не переживали.

Харчі на високому рівні, чисте, тепле, дуже солоне море, привітний персонал, кожен день в номері чисто + всякого роду інтересності в кімнаті за ван долар. Вечірні розваги і т.д.

Я думаю, що в Турції всерівно буде краще, бо коли цього року пропоную іхати машиною до моря до нас, бо летіти нам зараз не можна, в відповідь почув - ***бала я наші *****....

Тут треба попробувати. І тоді думка поміняється.

Забув сказати. Як на мене мінус в тому, що нема кріветок. Всьо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм... Цікава темка!

Тут не можна однозначно сказати, що краще. Кожному своє! Якщо ви їдете на море в основному накупатись, назасмагатись та добре поїсти і вам важливий хороший сервіс - вам в Туреччину!

Але якщо вас мало хвилюють житлові умови (так як у номері, будиночку, квартирі ви лише ночуєте), ви хочете побачити багато цікавих місць, полазити по горах і побувати на диких пляжах - Крим однозначно для вас!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але справді, кого я тільки не питав, після Туреччини в Крим їхати не хочуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...