Перейти до змісту

Как лучше всего нарастить витую пару?

Рекомендовані повідомлення

Возникла ситуация, когда нужно перенести компьютер (с подключеным интернетом по витой паре) на 15-20 метров. Какой вариант будет идальным в плане цена\качество? Скручивать провода с кучей разных жилок нет желания, да и наверное качество такой проделки будет хромать. Надеюсь есть ли какие то розетки RJ-45 "мама-мама"? Где их купить? Заодно спрошу - у кого завалялось 20 метров кабеля по хорошей цене? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли я підключав інтернет у нас в наявності були так звані обжимні зєднання. Всередині вони заповнені якимсь клейом. Зачищається кабель і кожна жила з 2х кінців обжимається і зєднання заклеюється.

Є ще спосіб нарощувати звичайною розеткою: з одного кінця обжимається розетка і включається конектор з іншого кінця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Купи звичайну розетку RJ-45, кінець кабелю обіжми в розетці. Новий кусок кабеля обіжми з двох сторін звичайними конекторами, тоді один кінець - в розетку, інший - тягни куди завгодно.

970_1.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще як варіант можеш купити таке колись купляв в Спрайті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Надеюсь есть ли какие то розетки RJ-45 "мама-мама"? Где их купить?

есть на базаре такие коннекторы

пластиковый прямоугольник с 2мя RJ45 разъемами по-бокам

p.s. valuzk фотку даже дал

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

К соединителю не забудь обжимку прикупить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дешево і практично :smile3:

post-8656-0-34216500-1306266050_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скрутити, пропаяти, заізолювати - ніяких витрат і надійно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли я підключав інтернет у нас в наявності були так звані обжимні зєднання. Всередині вони заповнені якимсь клейом. Зачищається кабель і кожна жила з 2х кінців обжимається і зєднання заклеюється.

...

отаке воно на вигляд:

scotchlok2_thm.jpg

таке діло використовується для зовнішніх зєднувань, воно наповнюється гелівою змазкою для того щоб не було доступу повідтря і не окислялась мід, якщо провідник звісно мідний..

доренчі правильно по технології жили не зачищаються, бо там йде принцип типу "кроне" прорізка ізоляції і контакт ножів з провідником...

Купи звичайну розетку RJ-45, кінець кабелю обіжми в розетці. Новий кусок кабеля обіжми з двох сторін звичайними конекторами, тоді один кінець - в розетку, інший - тягни куди завгодно.

непрактично + неправильно + лишня розетка...

хороший варіант але відверто кажучи неправильний, хоча самий практичний і кращий...

на шот практичності то я навіть не знаю, але таки дійсно деше + працює + нема ніяких лишніх речей...

а взагалі для таких речей в середені приміщень використовується ось таке чудо:

Nzg3LTBwM19z.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага, саме так, тільки якщо місце з'єднання знаходиться на дворі то замість ізострічки краще використовувати термоусадку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

LaMeRiLKiN

Не парься, сделай скрутку и будет тебе счастье. В квартире никаких проблем с ней не будет, поверь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Возникла ситуация, когда нужно перенести компьютер (с подключеным интернетом по витой паре) на 15-20 метров. Какой вариант будет идальным в плане цена\качество? Скручивать провода с кучей разных жилок нет желания, да и наверное качество такой проделки будет хромать. Надеюсь есть ли какие то розетки RJ-45 "мама-мама"? Где их купить? Заодно спрошу - у кого завалялось 20 метров кабеля по хорошей цене? :)

є такі розетки, я купляв в "ратексі", здається, 8грн.

post-8105-0-88592200-1306272312_thumb.jp

якраз стоїть така...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

отаке воно на вигляд:

Изображение

таке діло використовується для зовнішніх зєднувань, воно наповнюється гелівою змазкою для того щоб не було доступу повідтря і не окислялась мід, якщо провідник звісно мідний..

доренчі правильно по технології жили не зачищаються, бо там йде принцип типу "кроне" прорізка ізоляції і контакт ножів з провідником...

100% воно, мінімум інструментів.

Я не мав на увазі жилу зачищати, їх нема сенсу зачищати якщо вони обжимаються. Лише зняти зовнішній шар як при звичайному обжиманні конектора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене скрутка вже 2,5 рокі. Спочатку на Датагрупі, потім Київстар. Ніяких проблем з швидкістю не помічав. Плотненько заізолювати і буде щастя.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Надаю перевагу розеткам.

Але гарно спаяна "скрутка" із термоусадкою - служитиме дуже довго.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...