Smith Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:32 #1 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:32 Парк у Луцьку хочуть забудувати висотками Мешканці 40-го кварталу Луцька протестують проти будівництва житлового комплексу на території парку, що розташований у їхньому мікрорайоні. Проте висловити свій протест у п’ятницю, 20 травня, вийшло лише близько 30 жителів кварталу. З місцевими жителями зустрівся депутат-мажоритарник Луцької міської ради Олександр Семенюк. Обранець розповів: про цю проблему почув нещодавно – повідомили виборці. Дізнавшись, що днями у парку почали зводити паркан, аби обгородити територію майбутнього будівництва, Семенюк заходився шукати документи в мерії, які б підтвердили чутки про те, що тут планують будувати нові багатоповерхівки. «Ця земельна ділянка була передана ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат» рішенням від 11.12.2007 року. І відповідно до того рішення, Луцькою міською радою 18 січня 2008 року був укладений договір оренди цієї земельної ділянки з «Луцьким домобудівельним комбінатом». Це директор Вайман. Площа земельної ділянки трохи більше три гектари. Це оренда на 5 років», – розповів депутат, посилаючись на отримані в мерії документи. За інформацією Семенюка, на місці парку планують звести п’ять дев’ятиповерхівок. Каже: навіть план забудови уже готовий. Окрім цього, переконує депутат, на території парку хочуть збудувати аквапарк. До того ж, інститут «Україна», що розташований поряд, теж має намір на невеликій частині території збудувати спортивний комплекс. «А це зелена зона. Тут поряд є підприємства. Тут ціла промислова зона і зона житлової багатоквартирної забудови. І для того, щоб був екологічний баланс, тут посадили парк. Це така собі буферна зона, легені, які забирають викиди», – висловився Семенюк. Проте невдоволені можливою забудовою парку мешканці зійшлись на тому, що спочатку зберуть підписи у місцевих, а потім вже звернуться до міської влади, аби та заборонила будівництво.
Korting Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:36 #2 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:36 Якби би ж то були справді висотки, а то знову 9ти поверхівки
Smith Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:41 Автор #3 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:41 Тут цікаве питання виникає: а хто буде купляти ті квартири? Іпотека видається не так жваво як до кризи. Крім того, доходи в людей поки не зростають.І чи не перетворяться ті будинки на довгобуди?
lilechka Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:44 #4 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:44 Ну і правильно роблять, що протестують! Нехай стоять до останнього за свої права!Якщо народ проти, влада буває безсильна! Знаю 2 таких випадки: 1. У дворі по вул. Соборності між будинками 21 і 25 хотіли побудувати магазин (чи щось інше). Мешканці не дали! Тільки розриють яму під фундамент - мешканці закопають її. Як будівельники не намагались щось зробити - мешканці виявились сильнішими2. У скверику за РАГСом хотіли побудувати басейн. Мешканці також не дали
Tomagawk Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:53 #5 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:53 Тут цікаве питання виникає: а хто буде купляти ті квартири? Іпотека видається не так жваво як до кризи. Крім того, доходи в людей поки не зростають.І чи не перетворяться ті будинки на довгобуди?Сам живу в новобудові, нові сусіди з'являються чи не кожного тижня. Так, що попит я думаю не проблема.
Smith Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:56 Автор #6 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 13:56 Сам живу в новобудові, нові сусіди з'являються чи не кожного тижня.А давно твій будинок зведений?Можливо це ті, хто брав іпотеку до кризи. Або брали пайову участь у будівництві.
Maniko Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:13 #7 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:13 Невже в Луцьку так стрімко зростає населення? Невже у всіх новобудовах розкупили всі квартири що вони все будують і будують?
lilechka Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:20 #8 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:20 Невже в Луцьку так стрімко зростає населення? Невже у всіх новобудовах розкупили всі квартири що вони все будують і будують?Природний приріст не такий вже й великий, а от міграційний - значний (люди з сіл, районів та інших областей приїзджають на навчання та роботу)
Skorpio76 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:26 #9 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:26 У Ваймана заморожене будівництво біля Олімпії.А будівництво іституту Україна... Після кількох скандалів (піратське ПО і дерибан Таврій інвалідів) та провальних наборів в останні роки дивно що така кантора ще існує
Korting Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:27 #10 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:27 Невже в Луцьку так стрімко зростає населення?Я думаю що так, ріст за рахунок області, цікаві результати опитування, хоч і мало проголосувалиВ нас на Волині, на Галичині, урбанізація ще далеко не завершена на відміну від сходу - нашим містам по населенню ще є куди рости.
lilechka Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:30 #11 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:30 В нас на Волині, на Галичині, урбанізація ще далеко не завершена на відміну від сходу - нашим містам по населенню ще є куди рости.Паралельно відбувається протилежний процес - рурурбанізація
GOODMAN Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:37 #12 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 15:37 Мені здається,що спортивні споруди в парках ніколи не зайві,тим більше,що Луцьк бідний на таке явище.Але вирубувати парки під забудову житловими будинками-ідіотизм.імхо
Vadimm Опубліковано 20 Травня, 2011 в 16:55 #13 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 16:55 lilechka, може руралізація (згідно Вікіпедії - процес, зворотній урбанізації)? Бо гугл такого слова не знає.Щось я не знаю людей які переїхали з міста в село, хоча, безперечно, вони існують.А що місцина по Карпенка-Карого за Амікокерамікою і Автоцентром Захід вже вся зайнята?
Skorpio76 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 17:02 #14 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 17:02 lilechka, може руралізація (згідно Вікіпедії - процес, зворотній урбанізації)? Бо гугл такого слова не знає.Щось я не знаю людей які переїхали з міста в село, хоча, безперечно, вони існують.А що місцина по Карпенка-Карого за Амікокерамікою і Автоцентром Захід вже вся зайнята?Практично вся еліта переїхали з поверхів у Боголюби, Підгайці, Милуші і т.д.
Wettal Опубліковано 20 Травня, 2011 в 17:08 #15 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 17:08 В нас на Волині, на Галичині, урбанізація ще далеко не завершена на відміну від сходу - нашим містам по населенню ще є куди рости.З від'ємним приростом населення куди ж вони виростуть.... Швидко з сіл не буде кому приїжджати...
Korting Опубліковано 20 Травня, 2011 в 17:54 #16 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 17:54 Паралельно відбувається протилежний процес - рурурбанізація Так це також є. І на мою думку це у великій мірі регрес, можливо користь і комфорт окремого індивідууму але шкода для соціуму, і нації загалом...Щось я не знаю людей які переїхали з міста в село, хоча, безперечно, вони існують.Вже відписали, йде мова переважно про середній клас і вище, переїзджають у будинкі за містом. Щоб оцінити масштаб, зїздіть за львівську, омеляник.А що місцина по Карпенка-Карого за Амікокерамікою і Автоцентром Захід вже вся зайнята? Луцьк підходить до порогу закінчення свобідного місця в межах міста. Місцина за Амікокерамікою давно забудована, спочатку греко-католицька церква, потім трохи далі новобудови. Між ними дуже незначна вільна площа. Всередині пустир теж майже весь забудований.
Vadimm Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:31 #17 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:31 Ви в принципі праві, хоча я розумію під руралізацією переїзд не в пригород, а глибше. Таке розуміння зформувалось завдяки цій статті.В процессе перехода от индустриального к постиндустриальному обществу, ключевую роль играют следующие факторы, способствующие рурализации:Потеря необходимости жить сверхплотными поселениями городского типа, вследствие того, что:Упрощается перемещение на большие расстояния.Упрощаются общение и обмен информацией на больших расстояниях.Возрастает количество специальностей, позволяющих работать удаленно.Растут возможности получать образование дистанционно и самостоятельно.Проблема транспортного коллапса мегаполисов.Экологическая проблема городов.Возрастание риска пандемий и регулярность вирусных эпидемий в городах.Стоимость земли, и как следствие жилья, в городах существенно превышает её за их пределами.Хто живе в Милушах-Боголюбах все одно працює в Луцьку.
Skorpio76 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:39 #18 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:39 Ви в принципі праві, хоча я розумію під руралізацією переїзд не в пригород, а глибше. Таке розуміння зформувалось завдяки цій статті.В процессе перехода от индустриального к постиндустриальному обществу, ключевую роль играют следующие факторы, способствующие рурализации:Потеря необходимости жить сверхплотными поселениями городского типа, вследствие того, что:Упрощается перемещение на большие расстояния.Упрощаются общение и обмен информацией на больших расстояниях.Возрастает количество специальностей, позволяющих работать удаленно.Растут возможности получать образование дистанционно и самостоятельно.Проблема транспортного коллапса мегаполисов.Экологическая проблема городов.Возрастание риска пандемий и регулярность вирусных эпидемий в городах.Стоимость земли, и как следствие жилья, в городах существенно превышает её за их пределами.Хто живе в Милушах-Боголюбах все одно працює в Луцьку.Малесеньке уточнення....НА НИХ працюють у Луцьку
MrVes Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:40 #19 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:40 Мені здається,що спортивні споруди в парках ніколи не зайві,тим більше,що Луцьк бідний на таке явище.Але вирубувати парки під забудову житловими будинками-ідіотизм.імхоІ чому мені здається, що "спортивні" споруди не зможуть оздоровити ті тисячі мам з малюками, які намагаються найти ковток чистого повітря в одному з 4-х парків нашого міста.Звичайно здорово, що хтось на цьому наживеться, хоча більшість від цього тільки втратить. Особливо малозабезпечені сім'ї.
Skorpio76 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:56 #20 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:56 Впевнений, що існують певні раціональні норми чисельності жителів міста на 1 кв км. Такі ж норми, напевно, є щодо закладів соц інфраструктури (дит садки, школи, лікарні). Новобудови здаються, а в інфраструктуру ніхто не вкладає грошей. Той район і так перенаселений. Школи і дит садки там не гумові! Тому не заздрю молодим сімям, які поселяться в тих нових будинках. Але громада 40-го надіюся відстоїть свої права на клаптик зелені і тиші.А місць для будівництва море! Нехай забудовники домовляються з власниками земельних ділянок, які стоять без діла (автоколона на Рівенській, на місці завалюх на Ковельській біля Електротермометрії і тд.)Гарні, вигідні місця можна знайти і в центрі (теж на місці завалюх).А парк чіпати не потрібно!!!!
GOODMAN Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:58 #21 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 18:58 Я мав на увазі відкриті БЕЗКОШТОВНІ спортивні майданчики,тренажери,як біля гімназії №4. Чи краще нехай ті тисячі мам з малюками і далі гуляють і шукають ковток чистого повітря в "п'яних",засмічених парках нашого прекрасного міста?
lilechka Опубліковано 20 Травня, 2011 в 19:17 #22 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 19:17 lilechka, може руралізація (згідно Вікіпедії - процес, зворотній урбанізації)? Бо гугл такого слова не знає.Як приємно усвідомлювати, що недарма вчилась в університеті і що знаю навіть те, чого не знає Великий Google =) Рурурбанізація - процес поширення міських форм життя на сільську місцевість
lilechka Опубліковано 20 Травня, 2011 в 19:23 #23 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 19:23 Впевнений, що існують певні раціональні норми чисельності жителів міста на 1 кв км. Таких норм не існує. І не лише у нас в Україні. Але й в інших країнах. Для прикладу візьмемо Китай
lilechka Опубліковано 20 Травня, 2011 в 19:39 #24 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 19:39 А щодо спортивних споруд - хіба у нас їх мало? На мою думку - достатньо. Просто більшість з них знаходяться у плачевному стані. Потрібно не будувати нові, а відновлювати існуючі. По-перше, це дешевше, по-друге, доцільнішеЩе до утворення незалежної України спортивні зали та стадіони були при кожному підприємстві, організації. Куди все подівалось?!
Skorpio76 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 19:44 #25 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 19:44 Китай не найвдаліший приклад. А я мав на увазі саме РАЦІОНАЛЬНІ норми. Звичайно в корумпованих країнах (Україна, Росія, Китай і т.д. ) цими нормами "крутять як циган сонцем". В Західній Європі так "на голову" людям з новобудовами не вилазять.А взагалі, якщо рано чи пізно ми прийдемо до того, як живе Європа, то майбутнє за малоповерховими будинками. Наприклад такими, які побудовані кілька років тому на вул. Коперніка за Екватором (колишнє Ельдорадо). Вони, як на мене, є оптимальним варіантом за співвідношенням "ціна/комфортність проживання".Але тема про те як захистити парк! Гадаю шанси відстояти зелену зону досить високі. Землю віддавали в оренду гроші бралипопередні керманичи міста. Сьогоднішні можуть, якщо добре подумають, заробити собі гарний піар і зроблять добру справу для лучан, коли покажуть прецедент пріоритету екології над наживою окремих товстосумів. А мешканцям мікрорайону потрібно обєднатися і організувати щоденні акції. Погода цьому добре сприяє!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.