Перейти до змісту

Лінух...

lu4nik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ой, не бачив топіка, в мене те саме з віртуалбоксом було раніш. перекинув на вмваре.

З.і Трішки почитавши про убунти,кубунти вирішив і качаю дебіан :friday:

• Відповідей 340
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
ой, не бачив топіка, в мене те саме з віртуалбоксом було раніш. перекинув на вмваре.

З.і Трішки почитавши про убунти,кубунти вирішив і качаю дебіан :huh:

Я зробив і на віртуал боксі. Якщо цікавить як напишу.

З.і А що пишуть про убунту поганого? Заню тільки kubuntu троха глюкаве. Але можна на Ubuntu поставити KDE

Опубліковано
З.і А що пишуть про убунту поганого? Заню тільки kubuntu троха глюкаве. Але можна на Ubuntu поставити KDE

Правильно, варіант кращий, ніж кубунту

Опубліковано

Щось не можу знайти де в Linux/FreeBSD лог друку на принтера?

Якщо їх немає і немає спец. софта для ціх цілей то для десктопної ос це суттєвий недолік.

Опубліковано

Логи є точно, але здається їх додатково вмикати треба

Треба буде на роботі глянути де воно лежить

А спецсофт назив. CUPS і різні проги для нього

І що, до речі, мається на увазі під логом друку?

Опубліковано
І що, до речі, мається на увазі під логом друку?

Ким і на на який принтер був пущений документ, скільки сторінок було віддруковано, розмір віддрукованих документів, шлях до документу пушеного на друк, дата друку і т.д.

Опубліковано

Да я також те читав. Звісно можна і на убунту кде накатати, тут мабудь річ в чомусь по психології :smile3: ... колись ставив убунту, з цікавості. Просто лінукс хотів одним оком глянути, а вона під рукою опинилась. Все стало, мене навіть не запитавши нічого, все піднялось, :))) . Прям аж розчарувався *(після FreeBSD) - думаю - "нічого собі, прям як вінда". Чогось тоді відчулось мало свободи і мабудь воно все б глюкало час від часу,хз . .. просто запахло віндою. Я розумію що оцінив тоді не лінукс, а гном, але враження зашилось в підсвідомість. Тут треба лінукс, почав читати, почитав про кубунту - що глючна, завантажився ще раз в убунту (лайвСД) - ні, не зовсім то все таки, що хочеться. хочеться простоти звісно, але там вона вже аж надто ... а це не до добра (вінда зі своїми плуг-енд-плеями теж проста і все робить за користувача, в що це виливається відомо всім). Кароч, вибрав методом тику, просто порівнявши чий сайт кращий (ubuntu.com vs debian.org) :)) .. далі буду напильничком працювати, якщо щось не так буде, по моєму в дебіані ним зручніше буде...

сорі за лірику, прям опис вибору нареченої вийшов =) .

Опубліковано

Kubuntu - це не окремий дистрибутив, так що нема різниці, як його ставити - чи через CD, чи через apt-get.

Опубліковано
Чогось тоді відчулось мало свободи і мабудь воно все б глюкало час від часу,хз . .. просто запахло віндою.

Ubuntu зараз простіше поставити, ніж вінду і набір програм там значно більший. А ручну настройку того ж самого Ubuntu поки ще ніхто не відміняв. Просто кожен нормальний дистрибутив для десктопа має все по можливості ставити автоматично.

Опубліковано

Kubuntu - це не окремий дистрибутив, так що нема різниці, як його ставити - чи через CD, чи через apt-get.

Ну якщо ставити КДЕ через sudo apt-get install kubuntu-desktop, то звичайно

Але поняття не маю, чому, але коли просто КДЕ прикрутити то глюків менше...

Опубліковано
Зависала чомусь, тормозила, і взагалі вела себе чомусь нестабільно

В ubuntu 8.10 KDE версії 4.1. Так що про старі глюки вже можна забути :)

Опубліковано

Хтось може мені пояснити одну річ. Наприклад ставлю програму. І ставлю її з "сорців", ну і починаю ./configure, make. Але дуже часто мені пише, що не вистачає всіх пакетів для компіляції програми і тд. тп. Як знати, який конкретно треба доставляти пакет ? А то я понаставляв кучу, і 90% непотрібно там і близько. А як розрізнити, той який воно просить від іншої маси не знаю. Дайте якусь інформацію, будь ласка.

Опубліковано

Навіщо ставиш з сорців? Чим тобі менеджери пакетів не вгодили? Вони самі всі залежності вирішують. І взагалі, який дистрибутив?

Опубліковано
Навіщо ставиш з сорців? Чим тобі менеджери пакетів не вгодили? Вони самі всі залежності вирішують. І взагалі, який дистрибутив?

Якщо компілювати з сорців, то буде оптимізоване під залізо.

Опубліковано

Мені ті інсталятори не вгодили тим, що не всі програми можна отримати в пакетах rpm (користуюсь Mandriva).

А треба було поставити програму для розробки під "веб". Ну і не знайшов я інсталятора до тієї програми, мусив ставити через консольний термінал (були лише "сорці"). Просто для професійної роботи я повинен розбиратися в тому, і знати що і як і нащо. Але деякої інформації знайти в "неті" неможу. =(

Питання поки відкрите. Просто коли я починаю ставити програму, так і сипляться всякі помилки, ніби немає того, немає сього ...

Опубліковано

> Якщо компілювати з сорців, то буде оптимізоване під залізо.

> то буде оптимізоване під залізо

> оптимізоване

Ололо, міф, так не буває.

post-203-1228985438.jpg

Опубліковано
> Якщо компілювати з сорців, то буде оптимізоване під залізо.

> то буде оптимізоване під залізо

> оптимізоване

Ололо, міф, так не буває.

Тоді нащо gentoo з сорців збирають і чому вона сама швидка серед лінуксів.

Опубліковано

Одне збирати систему з конфігом, отпимізованим під твоє залізо (читай: перезбирати стандартне ядро), а зовсім інше - збирати програмний пакет, який просто компілюється з вказаними тобою параметрами (або з дефолтовими).

Dimonix: якщо в процесі зборки сиплються помилки - треба читати файлік INSTALL, що, як правило, лежить в папці з сорцами. Там повинні бути описані залежності, необхідні для програми.

Опубліковано

Я вже на дебіані, уря :) .... хтось знає як завести Intel Graphics Media Accelerator X3100, бо поки на vesa ,а розширення треба 1280х800 ,а маю тільки 1024х800 - троха не прикольно :(.

i810 не канає.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...